PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
channel10

#7776 Re: PlayStation 4 - all about

Post by channel10 »

Ja sam kupio karticu od 75 dolara za 61 ili 62 dolara :D
beba01

#7777 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beba01 »

Pozdrav svima,
kupila sam preko g2a.com PSN 20$ za US, koliko se čeka da se transakcija odobri?
Hvala na odgovoru, novi korisnik 😀
Tomahawk11
Globalni moderator

#7778 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

beba01 wrote: 05/04/2020 02:18 Pozdrav svima,
kupila sam preko g2a.com PSN 20$ za US, koliko se čeka da se transakcija odobri?
Nema se šta čekati, treba da dobiješ na mail da aktiviraš kod koji unosiš na svoj acc.
Herr Flick

#7779 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Herr Flick »

beba01 wrote: 05/04/2020 02:18 Pozdrav svima,

Sa G2a ti mora odmah doci ili u roku od 5 min na mail bilo sta da kupujes, ja nikad nisam cekao duze od minute na kodove za pc igre za steam, ako duze cekas onda nesto nije uredu
r_faruk

#7780 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

PlusSA wrote: 04/04/2020 23:19 Hvala na savjetu, ako još ima neko nekih fazona bujrum na forum nek postavi :mrgreen:
Ja kupujem na amazonu, 20$ platim 20$ :)
febo_acm

#7781 Re: PlayStation 4 - all about

Post by febo_acm »

Ako je prva kupovina, tražit će verifikaciju acc prije koda.
beba01

#7782 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beba01 »

Zdravo,
dobila sam e-mail: "Your transaction has been declined" We are sorry, but your transaction has been declined by our security system...
Zanima me šta će sada biti? Da li se novac vratiti na paypal i na karticu?

Maloprije sam ponovo kupila USN samo manji iznos sa mobitel, prošlo bez problema i stigao mi kod.
Last edited by beba01 on 05/04/2020 17:47, edited 1 time in total.
Herr Flick

#7783 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Herr Flick »

Meni je par puta bilo to declined/cancelled na obicnoj Mastercard kartici i nista nije skinulo, tako da nece ni tebi
milejovic1971

#7784 Re: PlayStation 4 - all about

Post by milejovic1971 »

moze li preporuka za dobru pucacinu na PC nesto prosto, bez milion nivoa, kao stare igre na komodoru i sl. da moze s djojstikom da se igra HVALA

ali za PC
zippoo87

#7785 Re: PlayStation 4 - all about

Post by zippoo87 »

milejovic1971 wrote: 05/04/2020 19:54 moze li preporuka za dobru pucacinu na PC nesto prosto, bez milion nivoa, kao stare igre na komodoru i sl. da moze s djojstikom da se igra HVALA

ali za PC
ja instalirao sinoc Lara Croft and the Temple of Osiris ,moze se igrati i gamepadeom...podesio gamepad od ps3 i evo sada cu krenuti igrati
igra je kao neki platformer,ali vidio sam na YT da ima akcije fino

igru su nedavno dijelili besplatno,pa sam ugrabio i nju i tomb raider 2013,koja je odlicna,bas sam uzivao igrajuci par dana
PlusSA

#7786 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PlusSA »

Koje igre su najbolje u dvoje na PS4 1x TV co op?

Trke, akcija i sl? Offline mod
NecuVise

#7787 Re: PlayStation 4 - all about

Post by NecuVise »

PlusSA wrote: 05/04/2020 20:32 Koje igre su najbolje u dvoje na PS4 1x TV co op?

Overcooked.
beba01

#7788 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beba01 »

Zdravo raja,
Preporuka za servis za joystike u Sarajevu?
Joystick nece da se puni, grije se a radi na usb kabal...
Tomahawk11
Globalni moderator

#7789 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

PlusSA wrote: 05/04/2020 20:32 Koje igre su najbolje u dvoje na PS4 1x TV co op?

Gran Turismo, Tekken.
jasko_ba

#7790 Re: PlayStation 4 - all about

Post by jasko_ba »

Division 2 iznenadjujuce dobar za igranje. Igram solo doduse i nije dosadno nimalo. Moram neku ekipu naci za co-op, ali prije toga nabaviti i neki dobar gaming headset. U medjuvremenu je izasla i Warlords of New York ekspanzija, ali puno brate dati 59 dolara, valjda ce popusti brzo.
bierkof

#7791 Re: PlayStation 4 - all about

Post by bierkof »

NecuVise wrote: 04/04/2020 06:42 RDR2 vrhunska igra, bez premca ali eto ne sjeda svakome pogotovo ko je navikao na nešto brzo. Days gone se ne može porediti sa njom, ali ima i ona svoju publiku. Prešao sam obje kad su izašle i rdr2 mi i dan danas ponekad padne na pamet, dok days gone da ga neko ne spomene ne bih se ni sjetio.
Pozdrav drug.

Ukusi su zaista razliciti ali mogu da shvatim da ti je RDR2 ostao tako upecatljiv.
Ne zelim da kazem da mi se RDR2 ne svidja, uzivao sam igrajuci, medjutim pored grafike meni licno nije ponudio nista znacajno novo. Ustvari igra je upravo onakva kao sto sam ocekivao, ali ne i bolja. Ne znam da li ima smisla to sto govorim, ili se nisam dobro izrazio, samo u ovom trenutku znam sta da ocekujem od rockstar-a i njihove igre su poprilicno predvidive.
To je samo moje misljenje, u svakom slucaju RDR2 je kvalitetna igra.

Ono sto me je zaista razocaralo su ocjene i review-i za Days Gone. Po meni je to jedno od najboljih iznenadjenja. Igra je fantasticna. Stvarno je impresivno kako je relativno mali studio mogao da napravi onako prelijepu igru. I ne samo to, nego sto su u prvih 7 dana imali 3 update-a koji su uklonili skoro sve bugove ili probleme.
Pogotovo mi idu na zivce review-i feministkinja iz USA koji daju igri ocjenu 5-6 zato sto u igri protagonist zove svoju vlastitu zenu "old lady". :-?
Karakteri su fantasticni, prica je odlicna, isto kao i gameplay. Mislim da mi je puls skocio na 400 prvi put kad me je horda napala. :lol:
Ja zaista nemam puno vremena za igranje videoigara zbog posla i obaveza, ali sam stvarno uzivao i kvalitetno se odmorio uz days gone i to je jedan od naslova gdje sam dobio platinum trofej. Siguran sam da cu je opet odigrati za par godina kada se bude blizio izlazak days gone 2.

Matorci kao ja ce uzivati u svim referencama na stari syphon filter u days gone svijetu :)
Ironman_88

#7792 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

Usrali su pomalo RE3, duga samo nekih 5-6 h a ful cijenu traže. :oops:
Fokus dosta više na akciji, Carlos već u startu ima automatsku pušku i kosi sve redom plus frizura mu je užaš! Dosta manje horor i puno više teror u odnosu na RE2, stalno skačeš u igrici između Carlosa i Jill što također šteti atmosferi.
Jasno mi je da se orijentiše prema originalnom RE3 i da je pogrešno bilo očekivati istu/unapređenu verziju novog RE2, ali mene će ipak zaobići dok ne padne ispod 20$.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7793 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Ironman_88 wrote: 06/04/2020 10:59 Usrali su pomalo RE3, duga samo nekih 5-6 h a ful cijenu traže. :oops:
Fokus dosta više na akciji, Carlos već u startu ima automatsku pušku i kosi sve redom plus frizura mu je užaš! Dosta manje horor i puno više teror u odnosu na RE2, stalno skačeš u igrici između Carlosa i Jill što također šteti atmosferi.
Jasno mi je da se orijentiše prema originalnom RE3 i da je pogrešno bilo očekivati istu/unapređenu verziju novog RE2, ali mene će ipak zaobići dok ne padne ispod 20$.
Što je najgore, onaj u recenziji kaže da su izbacili i neke lokacije iz starog RE3.
I plus što sam vidio na gameplayu da ima i dio s tim Carlosom u kojem si praktično u RE2.
Cijena je trebala biti kao neke ekspanzije, sve drugo je pljačka.
NecuVise

#7794 Re: PlayStation 4 - all about

Post by NecuVise »

bierkof wrote: 06/04/2020 10:04
Pozdrav drug.

Ukusi su zaista razliciti ali mogu da shvatim da ti je RDR2 ostao tako upecatljiv.
Da nisi htio ovdje napisati "ali ne mogu da shvatim?" pošto ostatak tvog teksta ostavlja takav dojam.

U svakom slučaju, priča, realizacija, atmosfera, likovi je ono što je ostavilo jak dojam na mene. To ne dobijaš u drugim igrama. Nakon rdr2 sam igrao assassin's creed odyssey i baš se vidi ogromna razlika u ovome. Arthur mi je sad jedan od najdražih likova u videoigrama.
RDR2 nije bez mane, čak sam dva puta bio stao sa igranjem zbog nekih sitnih frustracija, tipa zabijem se u drvo i poginem, ali me svaki put igra vraćala nazad. Epilog mi se iskreno malo razvukao, mogao je po meni biti makar za trećinu kraći. Zadnja scena prije epiloga je nešto što je ostavilo baš jak dojam na mene. Evo samo pišući o svemu ovome budi u meni veliku želju da opet kupim igru i igram je.

Što se tiče days gone po meni je to jedna 7/10 igra. Ja sam je igrao odmah kad je izašla. Recenzije se vrše prije izlaska i to je tako, sve naknadno je nešto drugo.
Priča i likovi su tipični kliše. Ne loše, ali ništa posebno. Gameplay je isto prosječan. Kad kažem prosječan ne mislim da je to loše, nego da nije nešto novo, neviđeno, očaravajuće. Ja sam čak išao i na platinum trofej za igru ali sam odustao jer mi je nakon po mojoj procjeni 80 sati igranja bilo dosta i nisam imao dalje želju da igram.
BTW bend studio je na njoj radio 7 godina, tako da nije neko iznenađenje da su to uspjeli s obzirom na vremenski distancu.

Eto to ti je moje viđenje obje igre, ne moraš se složiti sa mnom, niti iko ostali. Ne pljujem ni po jednoj od njih, obje sam igrao dosta sati i uživao, ali za mene nisu ni blizu jedna drugoj.
Ironman_88

#7795 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

Tomahawk11 wrote: 06/04/2020 11:03
Ironman_88 wrote: 06/04/2020 10:59 Usrali su pomalo RE3, duga samo nekih 5-6 h a ful cijenu traže. :oops:
Što je najgore, onaj u recenziji kaže da su izbacili i neke lokacije iz starog RE3.
I plus što sam vidio na gameplayu da ima i dio s tim Carlosom u kojem si praktično u RE2.
Cijena je trebala biti kao neke ekspanzije, sve drugo je pljačka.
Trebalo im je dosta vremena da vrate povjerenje u marku nakon krševa od igrice RE5 i RE6.
Izbacili su dobar RE7 i odličan remake RE2 pa sada ponovo po starom - kontaju uz malo truda i na osnovu imena uzeti velike pare pošto se je pročulo da Capcom ponovo izbacuje RE igrice koje nisu sranje.

Čitao sam i ja da je kanalizacija preuzeta 1:1 sa RE2, čista reciklaža :-)
bierkof

#7796 Re: PlayStation 4 - all about

Post by bierkof »

NecuVise wrote: 06/04/2020 11:03
bierkof wrote: 06/04/2020 10:04
Pozdrav drug.

Da nisi htio ovdje napisati "ali ne mogu da shvatim?" pošto ostatak tvog teksta ostavlja takav dojam.

U svakom slučaju, priča, realizacija, atmosfera, likovi je ono što je ostavilo jak dojam na mene. To ne dobijaš u drugim igrama. Nakon rdr2 sam igrao assassin's creed odyssey i baš se vidi ogromna razlika u ovome. Arthur mi je sad jedan od najdražih likova u videoigrama.
RDR2 nije bez mane, čak sam dva puta bio stao sa igranjem zbog nekih sitnih frustracija, tipa zabijem se u drvo i poginem, ali me svaki put igra vraćala nazad. Epilog mi se iskreno malo razvukao, mogao je po meni biti makar za trećinu kraći. Zadnja scena prije epiloga je nešto što je ostavilo baš jak dojam na mene. Evo samo pišući o svemu ovome budi u meni veliku želju da opet kupim igru i igram je.
Nije greska, napisao sam upravo ono sto sam mislio. Shvatam sve sto ti govoris i slazem sa sa tim u potpunosti.
Vidim da volimo iste stvari u RPG igrama, pricu i karaktere primarno. Samo ne znam kako da opisem, tempo igre plus oprema, menu i character progress je par stvari koje npr rdr2 nije bas dobro razvio ili objasnio. Ono sto me cesto izbacivalo iz raspolozenja za igranje su jako cudne kontrole i misije koje se malo ponavljaju, a ono sto me vrati nazad su karakteri, fantastican i lijep svijet u kojem bi volio da ima malo vise raznovrsnijih side questova kao u Witcher 3 npr. Ovo su samo male kritike.
Kao sto sam rekao, rdr2 je super, ali je meni days gone jednostavno bio zanimljiviji i vise sam uzivao igrajuci, unistavajuci horde, popravljajuci motor, sunjajuci se okolo i jedva sam cekao da otkrijem novu pricu, oruzije ili quest. Ja volim stealth igre, mozda zato.

Imam sada malo vremena pa cu provjeriti RE3, a review-i me ne zanimaju previse. Prestao sam davno da to pratim.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7797 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Ja sam Days Gone prvo doživio kao površan, ali kako je priča išla dalje, promijenio sam mišljenje.
Veliki plus za oružja, baš je pravi doživljaj.
Motor je isto tako odlična stvar.
Recimo da su malo zbrzali sa Colonelom i njegovom utvrdom, ipak je on trebao biti tvrđi orah. Ok, ide se na njegovo ludilo i to da se sve raspalo kao mjehur od sapunice, jer ljudi i nisu bili uz njega.
Horde su nešto što nema u drugim igrama.
Prva borba sa hordama je :shock: :zoka: :run:
I još par onih većih hordi u misijama kroz igru :thumbup:
NecuVise

#7798 Re: PlayStation 4 - all about

Post by NecuVise »

bierkof wrote: 06/04/2020 12:20

Nije greska, napisao sam upravo ono sto sam mislio. Shvatam sve sto ti govoris i slazem sa sa tim u potpunosti.
Vidim da volimo iste stvari u RPG igrama, pricu i karaktere primarno. Samo ne znam kako da opisem, tempo igre plus oprema, menu i character progress je par stvari koje npr rdr2 nije bas dobro razvio ili objasnio. Ono sto me cesto izbacivalo iz raspolozenja za igranje su jako cudne kontrole i misije koje se malo ponavljaju, a ono sto me vrati nazad su karakteri, fantastican i lijep svijet u kojem bi volio da ima malo vise raznovrsnijih side questova kao u Witcher 3 npr. Ovo su samo male kritike.
Kao sto sam rekao, rdr2 je super, ali je meni days gone jednostavno bio zanimljiviji i vise sam uzivao igrajuci, unistavajuci horde, popravljajuci motor, sunjajuci se okolo i jedva sam cekao da otkrijem novu pricu, oruzije ili quest. Ja volim stealth igre, mozda zato.

Imam sada malo vremena pa cu provjeriti RE3, a review-i me ne zanimaju previse. Prestao sam davno da to pratim.
Slažem se sa tvojim zamjerkama, te neke stvari i jesu razlog mojih frustracija sa igrom. Ja sam kontrole olakšao tako što sam izabrao jednu od alternativnih šema, ne sjećam se sad koju i bilo je lakše, ali naravno izvođenje i to ostaje isto. Što se tiče svijeta i raznovrsnosti, rdr2 nije RPG za razliku od Witchera, nije cak ni light RPG kao recimo nove Assasins creed igre ili horizon zero dawn, tako da nije preplavljen sa quest markers, side quests i sličnim stvarima.

Days gone jest više gamey od rdr2, tu nema dileme. Ali eto takvih igara ima na pretek, rdr2 je poseban.

Meni Re2 nije sjeo tako da nisam ni za Re3 zainteresovan. Možda opet nekad dam šansu Re2, volim tako nekad kasnije probati igru, desi se da mi bolje legne.
Optimus09

#7799 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Optimus09 »

S obzirom da nikad nisam imao konzolu,planiram uskoro da nabavim jednu tj ps4.
Dvoumio sam se izmedju novog racunara li konzole.
Kako igre idu,jel samo orginali ili mogu piratske ?
alibaba_i_30_godina

#7800 Re: PlayStation 4 - all about

Post by alibaba_i_30_godina »

E hajde kupi I ti ps4 pa postavi pitanje kako se kupuju igre i ostalo pa da proslavimo to isto 1739 pitanje. :mrgreen:

Ne mogu piratske na novim firmware verzijama, to zaboravi.
Post Reply