nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kloniran

#7776 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

nightvision wrote:
tempuser wrote:Meni nikad nece biti jasan rezon naseg svijeta kojem su prekrsaji drugih opravdanje za njihove prekrsaje i razlog da ne plate kaznu... :-)
Nije ispravan rezon. Ali i tekako jeste osnov za kritiku i pitanje zasto ja placam kaznu a neko drugi ne.

Sta mislis placaju li ovakvi kazne?

http://tip.ba/2016/11/17/videosaobracaj ... oz-crveno/
bas me interesuje bi li drot smio onakvom oduzeti auto :-)
almir90

#7777 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by almir90 »

Nije on baaaa papak, da se njemu oduzima auto. :D

Što ste bolan zavidni, da i vi vozite ovakve mašine, ne bi stajali na semaforu i čekali, to je za sirotinju samo. :lol:
Last edited by almir90 on 17/11/2016 20:33, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#7778 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by O'zone »

Za Audija je bitno da se kreće jer više troši na leru dok čeka zeleno nego dok ide.

s mob'tela
JanuaryJones

#7779 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by JanuaryJones »

Kakvo je ono trkeljanje na Otoci? Tamna marica i policija u onim tamnim odijelima sa lampama. Traže nekoga? Do Ilidže još 3 patrole zaustavljaju.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7780 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

JanuaryJones wrote:Kakvo je ono trkeljanje na Otoci? Tamna marica i policija u onim tamnim odijelima sa lampama. Traže nekoga? Do Ilidže još 3 patrole zaustavljaju.
Ne traze nikog, zaustavljaju koga hoce, i pretres vozila
tempuser

#7781 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

nightvision wrote:
tempuser wrote:Meni nikad nece biti jasan rezon naseg svijeta kojem su prekrsaji drugih opravdanje za njihove prekrsaje i razlog da ne plate kaznu... :-)
Nije ispravan rezon. Ali i tekako jeste osnov za kritiku i pitanje zasto ja placam kaznu a neko drugi ne.

Sta mislis placaju li ovakvi kazne?
Pa valjda zato sto si napravio prekrsaj za koji se placa kazna. Nisi pravio prekrsaj za druge niti su drugi za tebe da bi se ravnao prema njima.
O selektivnom radu policije se itekako moze razgovarati, ali to apsolutno ne moze biti opravdanje za cinjenje prekrsaja i neplacanja kazni, a za nas narod uglavnom jest!
To je do naseg mentaliteta, cim vidimo da mozemo proci bez kazne ko s lanca pusteni, krsimo propise ne zato sto imamo potrebe nego samo da ih krsimo!
sparky

#7782 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sparky »

Jesmo li mi ono na forumu izglasali, jednoglasno, da rutinska kontrola nije po ustavu? Treba se zaliti helsinskom komitetu i podnijeti inicijativu u parlamentu da se zaustavi ovaj teror policije nad vozačima u BiH. :bih:
Pauza

#7783 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Pauza »

Treba napraviti aplikaciju za smartphone kao i web stranicu koju onda uvezati i dati na korištenje MUP-ovima ali i građanima. Uvesti u zakon da ove dashboard kamere kao snimak ovog prolaska audija na crveno budu dovoljan dokaz za kaznu.

Fino uslikaš pošalješ na tu app (na kojoj moraš biti registrovan) i fino plava koverta dođe vlasniku auta koji pravi prekršaje ili se parkira na zebru. :D

Eto, Ministre nekog od MUP-ova stojim na raspolaganju! :thumbup: :bih: _D
tempuser

#7784 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

sparky wrote:Jesmo li mi ono na forumu izglasali, jednoglasno, da rutinska kontrola nije po ustavu? Treba se zaliti helsinskom komitetu i podnijeti inicijativu u parlamentu da se zaustavi ovaj teror policije nad vozačima u BiH. :bih:
Nije se rodio taj koji ce nama ugoditi. Kad ih nema na cesti onda pljuvanje kako nista ne rade, sjede po kafama i kladionicama, a na cestama haos, kad ih ima na svakoj raskrsnici i kad zaustavljaju nemilice onda opet pljuvanje kako maltretiraju i terorisu bez potrebe, itd itd...

Bas me interesuje sta bi doticni napravili da sprijece sljedeceg Sefica, Rastodera, Mudzelet itd... Ne da ih se salje na 40 god robije kad ubiju nekog nego da ne dodju u pozociju da ubiju.
r_faruk

#7785 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by r_faruk »

tempuser wrote:
sparky wrote:Jesmo li mi ono na forumu izglasali, jednoglasno, da rutinska kontrola nije po ustavu? Treba se zaliti helsinskom komitetu i podnijeti inicijativu u parlamentu da se zaustavi ovaj teror policije nad vozačima u BiH. :bih:
Nije se rodio taj koji ce nama ugoditi. Kad ih nema na cesti onda pljuvanje kako nista ne rade, sjede po kafama i kladionicama, a na cestama haos, kad ih ima na svakoj raskrsnici i kad zaustavljaju nemilice onda opet pljuvanje kako maltretiraju i terorisu bez potrebe, itd itd...

Bas me interesuje sta bi doticni napravili da sprijece sljedeceg Sefica, Rastodera, Mudzelet itd... Ne da ih se salje na 40 god robije kad ubiju nekog nego da ne dodju u pozociju da ubiju.

ako se ne varam ovo je sarkazam, a sto se policije tice neka radi i neka zaustavlja... to im je posao, ali na zalost nece uroditi plodom. niko se ne zali ne rad policije nego na nerad i selektivnost. onom u audiju mozda nisu ni napisali kaznu!... ode covjek, zar se ne bi nesto trebalo potpisati?
bas bi bilo interesantno da novinari hayata sada istraze to do kraja (znajuci kakav je hayat, tesko).... mogao bi im se i mail napisati? potrazicu veceras koji je novinar pa da ih pitam moze li se to napraviti?

problem je sto ne zaustavljaju nemilice....

kako je neko napisao, nek idu pred ove kafane lokalnih mocnika i neka onda zaustavljaju, prerove, kofrce se i sta ti ja znam sta sve ne.... ja nikada nisam imao problema sa policijom osim kada su mi trebali, odnosno kada sam bio osteceni...
Tomahawk11
Globalni moderator

#7786 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Hiseta...lik sa audijem trotoarom i u zabranu - Hamida dizdara :-)
Ko da bjezi, malo ko neurozan.
Bakir1

#7788 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Sjo senzacionalizma dede mi :-)
Mozda auto nece u rikverc?
Nepass

#7789 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nepass »

condy wrote:Svi bi fino prijavljivali a niko ne prijavljuje
Kad bi se nekad javili mozda bi i prijavio papka koji iz dana u dan parkira pred garazu i moram se u cenat provlaciti da parkiram
amar1994

#7791 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

:run:
amar1994

#7793 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

[emoji38] [emoji38] [emoji38]
basicm

#7794 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by basicm »

Svasta...

Poslato s brzoglasa koristeci Tapatalk!
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7796 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

pa to je mala rezervna felgica, poluinvalid :D fascinantno je kako upali na cak,rade svi grijaci :-D
amar1994

#7797 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

poluinvalid :lol:

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
tempuser

#7798 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Neki dan je jedan napravio istu stvar, naletio na nesto, sa odvaljenim trapom i bez gume na iskrivljenoj felgi vozio od Pofalica do Marindvora gdje se uredno parkirao, tuga je veca time sto je to uradio sa 6 mjeseci starom Astrom K koja je presla 5k km.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7799 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

to tako treba...skupa je slepa ,a i treba od policije pobjec...
tempuser

#7800 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Jos ako si mrtav - janpi i ako ti je to u 6 mj vec 3 udes!
Post Reply