Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
adv.K

#7776 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by adv.K »

high_volume wrote:Nije Kanton Sarajevo, ali jeste korito rijeke Miljacke... Na fotografijama sa saobraćajne nesreće kod Buloga, juče, u koritu Miljacke vidi se nova cesta. O čemo se radi, zna li neko, zašto je ta cesta tamo dole?

Image

Mozda radi mini hidrocentrale koju RS namjerava praviti?
Cossack

#7777 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Cossack »

No-Name wrote:Prodaje se stan u onoj zgradi koja je predviđena za rušenje, izgleda da je nekom dosadila neizvjesnost hoće li seliti ili neće

http://prostor.ba/nekretnina/grbavica/s ... avica/9315

Da li je išta odlučeno u vezi sa tom zgradom
Opet stavio po kvadratu 2225 KM 8-)
Tesla Edison

#7778 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Tesla Edison »

Cossack wrote:
No-Name wrote:Prodaje se stan u onoj zgradi koja je predviđena za rušenje, izgleda da je nekom dosadila neizvjesnost hoće li seliti ili neće

Ma idiot. Zbog takvih koji su zacijenili zgrada se nije srušila. Sve bih ja to pendrekom istjerao. Hoćeš nov stan? Nećeš? Marš napolje, sad ti nema ništa, beskućnik si.

Tako uraditi par puta, vidjeli bi onda kako bi eksproprijacija išla glatko.
JavierBosnia

#7779 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

A mene su napadali kad sam pričao da tu zive najveca govna od stanara...
Haris.ba

#7780 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

Pa korektna cijena. Računajući da će dobiti novi stan 10 metara udaljen. :lol:
breuer

#7781 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by breuer »

izgleda da ga je uspio uvaliti nekome :D
Matzan

#7782 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Matzan »

TESLA_EDISON wrote:
Cossack wrote:

Ma idiot. Zbog takvih koji su zacijenili zgrada se nije srušila. Sve bih ja to pendrekom istjerao. Hoćeš nov stan? Nećeš? Marš napolje, sad ti nema ništa, beskućnik si.

Gdje i kad je objavljen poziv za eksproprijaciju?
Koliko znam, ljudima su godinama obećavali zamjenske stanove u novoj zgradi koja bi se izgradila odmah iza ove postojeće.
A to što on kao fizičko lice prodaje svoj stan nekom kupcu je njegova lična stvar.
Taman da je stavio cijenu 12.225 KM po m2, opet njegova lična stvar.
DaffyDuck

#7783 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by DaffyDuck »

Ma pusti dezurne kriticare i teoreticare... Da je njegov bio bi 3.000 min jer je dobra lokacija, blizu trole, pijace i vilsa.. A ovako, trebao ga je dati za dzabe :roll:
I nikad se nista konkretno nije poduzelo za otkup/rusenje/ iseljenje te zgrade, sve nagadjanja i neki nikad realizovani planovi.
Mišo_Kovač

#7784 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Mišo_Kovač »

Kapitalizam braco, roba vrijedi koliko je neko spreman platit za nju :)
abdulazizsarajevo

#7785 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by abdulazizsarajevo »

TESLA_EDISON wrote:
Cossack wrote:

ma ne prodaje ga...nego dize cijenu kako bi mu oni isplatili sto vise za stan
Tesla Edison

#7786 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Tesla Edison »

abdulazizsarajevo wrote:
TESLA_EDISON wrote: Ma idiot. Zbog takvih koji su zacijenili zgrada se nije srušila. Sve bih ja to pendrekom istjerao. Hoćeš nov stan? Nećeš? Marš napolje, sad ti nema ništa, beskućnik si.

ma ne prodaje ga...nego dize cijenu kako bi mu oni isplatili sto vise za stan
Pa to i jeste poenta. Pa kad bude eksproprijacija onda će da zateže i odugovlači projekat a mi da trpimo debila i gušimo se u saobraćajnim gužvama.
abdulazizsarajevo

#7787 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by abdulazizsarajevo »

ono ne vrijedi vise od 1500km/m2
amar1994

#7788 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by amar1994 »

Image
Thorgerson

#7789 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

TESLA_EDISON wrote: Ma idiot. Zbog takvih koji su zacijenili zgrada se nije srušila. Sve bih ja to pendrekom istjerao. Hoćeš nov stan? Nećeš? Marš napolje, sad ti nema ništa, beskućnik si.

A mozes li mi ti objasniti zasto bi iko od ovih ljudi, narocito evo npr vlasnik ovog raspalog stana koji se prodaje, odbio da dobije potpuno nov stan. Ako je to tako sve cisto i glatko?

Eto, volio bih da cujem logicno objasnjenje?

Gdje si ti prije nekoga istjerivao. Cuj ej on bi iz privatnog stana, privatnog vlasnistva nekoga tjerao na ulicu. :lol:

Ajd probaj se ti staviti u poziciju stanara te zgrade. Dakle, prvo je bila prica da ce se izgraditi zgrada, spremne pare, ovo, ono...nista. NIgdje zgrade. Sad je prica eto da se nece graditi zgrada, mijenjat ce se projekat. :-) I povrh svega toga ova prica se povlaci dobrih 10+ godina.

Pa bolan mi zivimo u BiH?! Hrpa ljudi je prevarena, ostala bez domova. Da li bi ti tek tako izasao iz svog stana i dao kljuceve, i rekao eto odoh ja sad na ulicu, a vi kad zavrsite zgradu samo me zovnite da uselim. Jelde, tako bi ti to dobricina uradio? Sa smjeskom.

De ne seri bogati. Ja da sam stanar samo bi im ovo rekao. Onaj dan kad vidim tu novu zgradu preko puta, kad se izgradi. Kad mi fino donesete kljuc u ruke. Bujrum, izlazim iz stana i radite sta hocete, rusite, ravnajte boli me q.

Jer stvar je poprilicno jednostavna. Imas zgradu gdje zive ljudi. Treba im zamjenska zgrada. Imas zemljiste gdje ces je napraviti. Napravi zgradu i onda seli ljude. I svako ce se sa osmjehom preseliti u novu zgradu.

Stoga. Mojne suplje. Lako je tudjim...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7790 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

ja koliko sam upoznat prvo su im ponudjeni stanovi na drugim lokacijama ,pa su se bunili i onda je kao bilo rjesenje da prave zgradu tu pored.
i ja bi ih sve istjerao isplatio im na ruke minimalnu vrijednost i srusio zgradu pa nek se snalaze,jer ta cesta je od interesa za cijeli grad.
Thorgerson wrote:svako ce se sa osmjehom preseliti u novu zgradu.

a mojne ti suplje,uvijek ce se nac par debila da se bune ,al uvijek,sto mi je stan na 4 spratu,bio sam na drugom,sto moram na sip,zivio sam cijeli zivot na grbavici...
Tesla Edison

#7791 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Tesla Edison »

Thorgerson wrote:

A mozes li mi ti objasniti zasto bi iko od ovih ljudi, narocito evo npr vlasnik ovog raspalog stana koji se prodaje, odbio da dobije potpuno nov stan. Ako je to tako sve cisto i glatko?

Eto, volio bih da cujem logicno objasnjenje?

Gdje si ti prije nekoga istjerivao. Cuj ej on bi iz privatnog stana, privatnog vlasnistva nekoga tjerao na ulicu. :lol:

Ajd probaj se ti staviti u poziciju stanara te zgrade. Dakle, prvo je bila prica da ce se izgraditi zgrada, spremne pare, ovo, ono...nista. NIgdje zgrade. Sad je prica eto da se nece graditi zgrada, mijenjat ce se projekat. :-) I povrh svega toga ova prica se povlaci dobrih 10+ godina.

Pa bolan mi zivimo u BiH?! Hrpa ljudi je prevarena, ostala bez domova. Da li bi ti tek tako izasao iz svog stana i dao kljuceve, i rekao eto odoh ja sad na ulicu, a vi kad zavrsite zgradu samo me zovnite da uselim. Jelde, tako bi ti to dobricina uradio? Sa smjeskom.

De ne seri bogati. Ja da sam stanar samo bi im ovo rekao. Onaj dan kad vidim tu novu zgradu preko puta, kad se izgradi. Kad mi fino donesete kljuc u ruke. Bujrum, izlazim iz stana i radite sta hocete, rusite, ravnajte boli me q.

Jer stvar je poprilicno jednostavna. Imas zgradu gdje zive ljudi. Treba im zamjenska zgrada. Imas zemljiste gdje ces je napraviti. Napravi zgradu i onda seli ljude. I svako ce se sa osmjehom preseliti u novu zgradu.

Pa nema logike osim pohlepe. Znam slučaj kada se gradila jedna od saobraćajnih petlji u Sarajevu (tu živim u blizini i svjedok sam toga). Ucrtana cesta preko kuće a lik tražio 2 mil. maraka plus dva stana i poslovni prostor. Odugovlačio koliko je god mogao sve dok nije Sud presjekao i dobio novac po tržišnoj cijeni, ni marke više. Zbog takvih i sličnih kasni izgradnja saobraćajnica u cijeloj BiH. I naravno da bih ga istjerao. Ako traži nerealnu cijenu, marš napolje i nema ti sada ništa. Sve se to zakonom može uraditi ali niko nema muda da takav zakon i izglasa.

Što se tiče zgrade, zamisli uloži se novac, napravi se zgrada i njih par neće da preuzme ključeve već žele više kvadrata plus novac i sl. Džabe novac potrošen na zgradu a stara se ne može srušiti zbog idiota. Zato fino ponuditi novac, hoćeš nećeš, noga u guzicu i ruši.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#7792 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

Kad naprave zgradu onda mogu da istjeruju do tad samo budala moze na ulicu i da ceka...
problemnatravunu

#7793 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

Tako je, prvo napravi zgradu, "neće se baciti" ni u kom slučaju....
Ako se mogu sjetiti, kad je bio objavljen plan te nove nikad izgradjene zamjenske zgrade (mislim da je bilo i ovd ena KLIX-u), bila je povećana spratnost, te je bila ispod ukopana garaža, i to javnog tipa, dakle eto viska stanova i eto garažnih mjesta za zaradu investitoru !

E ko se sad tu nije mogao kvalitetno ugraditi, ne znam , to ostaje misterija, ali najgore što ostaje onaj prokleti prometni čep evo već godinama :run:
JavierBosnia

#7794 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

Za ovog sto ih brani evo nek saslusa par rjeci

Otac mi je ljetos radio kod nekog starijeg gospodina neke sitne popravke u kuci gdje mu je on izmedjuostalog rekao da mu je umrla zena i da bi on prihvatio iskljucivo manji stan, dok oni nude isti ili priblizan broj kvadrata. Njemu se sad kao to ne isplati, ali nema on ni auto pa mu ne treba mjesto ni garaza vec hoce novac. Ovima se to normalno ne uklapa u raspored zgrade i ne daju.

Druga stvar je da se zgrada ne moze tu dok se ta ne srusi. Previse su blizu da jedna pocne sa izgradnjom dok je druga tu. Prilaz masinama, materijalu.. a i da stanari svakodnevno pod prozorom slusaju rad masina, ne ide jel de.
Zato su im ponudili zamjenske stanove dok se ugrada ne srusi i ne napravi.

O kakvim prevarama pricas, pa nece to biti na finu rijec ajmo rusit ajmo pravit. Sve pravno regulisano, a zar mislis da bi zajebali koliko vec porodica, a da se komplet javnost ne digne zbog toga..
Ljudi su pohlepni. Dajes im saku, oni hoce ruku. Jbg
Mišo_Kovač

#7795 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Mišo_Kovač »

Inače smo poznati po dizanju naroda kad se prekrše neki dogovori, ugovori i propisi. :roll: Jašta :P
Thorgerson

#7796 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

JavierBosnia wrote:Za ovog sto ih brani evo nek saslusa par rjeci

Otac mi je ljetos radio kod nekog starijeg gospodina neke sitne popravke u kuci gdje mu je on izmedjuostalog rekao da mu je umrla zena i da bi on prihvatio iskljucivo manji stan, dok oni nude isti ili priblizan broj kvadrata. Njemu se sad kao to ne isplati, ali nema on ni auto pa mu ne treba mjesto ni garaza vec hoce novac. Ovima se to normalno ne uklapa u raspored zgrade i ne daju.

Druga stvar je da se zgrada ne moze tu dok se ta ne srusi. Previse su blizu da jedna pocne sa izgradnjom dok je druga tu. Prilaz masinama, materijalu.. a i da stanari svakodnevno pod prozorom slusaju rad masina, ne ide jel de.
Zato su im ponudili zamjenske stanove dok se ugrada ne srusi i ne napravi.

O kakvim prevarama pricas, pa nece to biti na finu rijec ajmo rusit ajmo pravit. Sve pravno regulisano, a zar mislis da bi zajebali koliko vec porodica, a da se komplet javnost ne digne zbog toga..
Ljudi su pohlepni. Dajes im saku, oni hoce ruku. Jbg
Na Grbavici nema novogradnje. Ima nesto manjih zgrada. Nov stan sa garažom na Grbavici je RIJETKOST i fakticki ga nema na trzistu. Mislim ja shvatam, to je stariji gospodin. Ali gospodinu se moze objasniti da on sutra taj novi stan sa garažom u NOVOJ zgradi može prodati u roku od 1h. Znači, bukvalno ti garantujem za 1h da će se prodati.

To za blizinu zgrade ti nije nikakav argument. Moja lamela se gradila, dok su ljudi tik pored nje zivjeli.

Pricam o finim prevarama. Mislis da ne postoji jedan slucaj gdje je ljudima nesto obecano pa su izradjeni? Da. Mislim da bi zajebali toliko porodica. Pa eno u tuzli ljudi godinama cekaju da usele u zgradu i ne mogu.

Na kraju, i za tebe pitanje kad si vec tako razuman. Da li bi ti, izasao iz stana i otisao negdje zivjeti dok oni sruse zgradu i naprave novu?
Thorgerson

#7797 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

Pa sto ne prave eto dalje? Pa nije od juzne long ostao samo taj dio. Nije samo tu čep. Od Bosmala do Mojmila je ista sitaucija kao i prije. Ustvari gora, jer su nabili jos semafora.

A imaju rijesene gotovo 80-90% IP odnose od Bosmala do Mojmila, pa? Neka uzmu kredite i neka rade. A i ovo sa zgradom ce se rijesiti.

Isto eto kao da zgrada koči da se radi npr dio na Aneksu ili negdje. :-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#7798 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

sve kućice uz safeta hadžića na aneksu su isplaćene već
VladaFBiH

#7799 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by VladaFBiH »

Thorgerson wrote:Pa sto ne prave eto dalje? Pa nije od juzne long ostao samo taj dio. Nije samo tu čep. Od Bosmala do Mojmila je ista sitaucija kao i prije. Ustvari gora, jer su nabili jos semafora.

A imaju rijesene gotovo 80-90% IP odnose od Bosmala do Mojmila, pa? Neka uzmu kredite i neka rade. A i ovo sa zgradom ce se rijesiti.

Isto eto kao da zgrada koči da se radi npr dio na Aneksu ili negdje. :-)
koliko sam shvatio rumenko nije za nastavak i zato se nije dalje ništa radilo/pripremalo - vidjet ćemo novu vlast da li će ovo pokrenuti
The BEN10

#7800 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by The BEN10 »

mk ultra wrote:sve kućice uz safeta hadžića na aneksu su isplaćene već
Čuj to! Stvarno je onaj put pored Bosmala rupetina ogromna. Moralo bi se pod hitno sanirati makar.
Samo, jel i dalje u planu da se rade 4 trake tuda?
Post Reply