TESLA_EDISON wrote:
Ma idiot. Zbog takvih koji su zacijenili zgrada se nije srušila. Sve bih ja to pendrekom istjerao. Hoćeš nov stan? Nećeš? Marš napolje, sad ti nema ništa, beskućnik si.
Tako uraditi par puta, vidjeli bi onda kako bi eksproprijacija išla glatko.
A mozes li mi ti objasniti zasto bi iko od ovih ljudi, narocito evo npr vlasnik ovog raspalog stana koji se prodaje, odbio da dobije potpuno nov stan. Ako je to tako sve cisto i glatko?
Eto, volio bih da cujem logicno objasnjenje?
Gdje si ti prije nekoga istjerivao. Cuj ej on bi iz privatnog stana, privatnog vlasnistva nekoga tjerao na ulicu.
Ajd probaj se ti staviti u poziciju stanara te zgrade. Dakle, prvo je bila prica da ce se izgraditi zgrada, spremne pare, ovo, ono...nista. NIgdje zgrade. Sad je prica eto da se nece graditi zgrada, mijenjat ce se projekat.

I povrh svega toga ova prica se povlaci dobrih 10+ godina.
Pa bolan mi zivimo u BiH?! Hrpa ljudi je prevarena, ostala bez domova. Da li bi ti tek tako izasao iz svog stana i dao kljuceve, i rekao eto odoh ja sad na ulicu, a vi kad zavrsite zgradu samo me zovnite da uselim. Jelde, tako bi ti to dobricina uradio? Sa smjeskom.
De ne seri bogati. Ja da sam stanar samo bi im ovo rekao. Onaj dan kad vidim tu novu zgradu preko puta, kad se izgradi. Kad mi fino donesete kljuc u ruke. Bujrum, izlazim iz stana i radite sta hocete, rusite, ravnajte boli me q.
Jer stvar je poprilicno jednostavna. Imas zgradu gdje zive ljudi. Treba im zamjenska zgrada. Imas zemljiste gdje ces je napraviti. Napravi zgradu i onda seli ljude. I svako ce se sa osmjehom preseliti u novu zgradu.
Stoga. Mojne suplje. Lako je tudjim...