TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- diablobih
#7776 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
@tabijat, trazis VA panel u tvu, za te pare tesko da ces naci, ali sretno
Bili su prije te NU i MU serije, nisam siguran da li jos ima neko njih.
- aditon
#7777 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
e pošto cook neće da ti predloži ništa od low-end televizora, onda ću ja, obzirom da tražiš connectivity a da košta 700+, onda je izbor logičanTabijat wrote:Prvo, vazda su bolji ćevapi osim ako si u Mostaru, onda je bolja picaCooK wrote:Jel bolja pica ili cevapi? To je do licnih potreba i ukusa pa se ne moze generalizirati i reci da je jedno bolje od drugog. Neko bas voli i hoce android TV a neko ga ne moze smisliti jer je najtromiji od svih smart OS platformi.Dosadno mii wrote:Jel bolji smart tv ili android
BTW i android TV je smart TV.![]()
Cooke, evo sve što sam te htjela pitati neces da kažeš![]()
(promakla mi je ona akcija za onaj samsung 43nu7022, sad sam opet u potrazi)
Ja sam te baš htjela pitati koji je najbolji (!) OS, ali evo kažeš da je pitanje ukusa, pa sad...ne znam. Ja ne gledam televiziju nikad, ali imam sve moguće pretplate HBOGO, Netflix, Amazon, plus imam Plex i vlastiti media server. Znači connectivity mi je prvo, zadnje i osnovno.
Drugo, htjedoh te pitati šta bi bilo best buy 700-1000 KM, ali i to reče maloprije da nećeš da predlažeš. Ja negdje u bespućima interneta pročitah da je najkraće pravilo ako OLED onda LG a ako ne onda Samsung. E sad, bi li se ti složio?
Da li je sad iz ovoga gore zaključak da trebam kupiti bilo koji - najveći - samsung koji mi upada u cjenovni rang ili ima tu još stvari o kojima nemam pojma?
Soba 4x4, ugao gledanja direkt. Trenutno gledam sve to na monitoru Dellovom Ultrasharp 1440p IPS panel. 27". Primaknem fotelju
https://www.ekupi.ba/TESLA-LED-televizo ... 80793.aspx
dodao bih još da ovaj TV "ne diše" kao ove izvikanije marke televizora
-
blueblue
#7778 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Molio bih znalce da mi pomognu u izboru:
Trenutno imam led LG, ali je 43 inca, pa se moram priblizavati na neka 2m da bi ista vidio.
- gledam 80% telemah kablovsku, sport i filmove
- 20%stream-am filmove i serije sa interneta preko PC-a,
- planiram gledati i Netflix
-imam cromcast preko kojeg stream-am
Direktno sjedim ispred tv na udaljenosti 4-6 metara
Budzet oko 2000KM, nije limitiran, ne zudim za zadnjim krikom tehnologije, ne zurim mogu sacekati snizenja ako ce ih biti narednih mjeseci.
Bio bih zahvalan ako bi mi mogli dati sugestije 2-3 modela, i velicinu, ako treba jos neko pojasnjenje samo pitajte. Hvala!!
Trenutno imam led LG, ali je 43 inca, pa se moram priblizavati na neka 2m da bi ista vidio.
Budzet oko 2000KM, nije limitiran, ne zudim za zadnjim krikom tehnologije, ne zurim mogu sacekati snizenja ako ce ih biti narednih mjeseci.
Bio bih zahvalan ako bi mi mogli dati sugestije 2-3 modela, i velicinu, ako treba jos neko pojasnjenje samo pitajte. Hvala!!
- arnes_king
#7779 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Drug planira nabaviti veci TV i u obzir mu dolaze i polovni uredjaji.
Naletio je na neku ponudu uvezeno iz Njemacke Philips 6000 series 3D Ultra Slim Smart LED TV
55PFL6158K
FHD
650KM i pise da ima i neka garancija.
Da li ovo vrijedi tih para? On trenutno ima lg 43'' 4K TV ali kako sam shvatio njemu rezolucija ne igra skoro nikakvu ulogu jer ne gleda 4K sadrzaj a trazi veci TV.
Naletio je na neku ponudu uvezeno iz Njemacke Philips 6000 series 3D Ultra Slim Smart LED TV
55PFL6158K
FHD
Da li ovo vrijedi tih para? On trenutno ima lg 43'' 4K TV ali kako sam shvatio njemu rezolucija ne igra skoro nikakvu ulogu jer ne gleda 4K sadrzaj a trazi veci TV.
-
CooK
#7780 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Svasta je ovdje napisano i na puno toga bih mogao odgovoriti ali niti imam vremena a niti volje. S obzirom da ti je velika soba treba ti i veliki TV. Evo ovaj ti ima sve spomenute aplikacije, solidnu sliku i 5 godina garancije pa dodaj 98KM na tu hiljadu i da zavrsis vise sa trazenjem televizora:Tabijat wrote:Prvo, vazda su bolji ćevapi osim ako si u Mostaru, onda je bolja picaCooK wrote:Jel bolja pica ili cevapi? To je do licnih potreba i ukusa pa se ne moze generalizirati i reci da je jedno bolje od drugog. Neko bas voli i hoce android TV a neko ga ne moze smisliti jer je najtromiji od svih smart OS platformi.Dosadno mii wrote:Jel bolji smart tv ili android
Ja sam te baš htjela pitati koji je najbolji (!) OS, ali evo kažeš da je pitanje ukusa, pa sad...ne znam. Ja ne gledam televiziju nikad, ali imam sve moguće pretplate HBOGO, Netflix, Amazon, plus imam Plex i vlastiti media server. Znači connectivity mi je prvo, zadnje i osnovno.
Drugo, htjedoh te pitati šta bi bilo best buy 700-1000 KM, ali i to reče maloprije da nećeš da predlažeš. Ja negdje u bespućima interneta pročitah da je najkraće pravilo ako OLED onda LG a ako ne onda Samsung. E sad, bi li se ti složio?
Da li je sad iz ovoga gore zaključak da trebam kupiti bilo koji - najveći - samsung koji mi upada u cjenovni rang ili ima tu još stvari o kojima nemam pojma?
Soba 4x4, ugao gledanja direkt. Trenutno gledam sve to na monitoru Dellovom Ultrasharp 1440p IPS panel. 27". Primaknem fotelju![]()
https://www.olx.ba/r/31784949/106934
Last edited by CooK on 13/12/2018 17:05, edited 2 times in total.
-
CooK
#7781 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne vrijedi polovan Philips tih para.arnes_king wrote:Drug planira nabaviti veci TV i u obzir mu dolaze i polovni uredjaji.
55PFL6158K
FHD
-
CooK
#7782 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovih dana pocinju Novogodisnja snizenja pa ne moras cekati nekoliko mjeseci. S obzirom na udaljenost od 4-6 metara ja ne bih isao na TV ispod 60-65" ali dobar TV te velicine se ne moze uzeti za 2000KM mada si napisao i da budzet nije limitiran tako da cu ti ja predloziti dva skuplja modela pa ako su ti preskupi napisi i nacemo nesto jeftinije/losije.blueblue wrote:Molio bih znalce da mi pomognu u izboru:
Oba ova navedena televizora su sa 100Hz VA panelom i 5 godina garancije:
https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-QLED-telev ... 80304.aspx
https://www.sancta-domenica.ba/led-tv-s ... 05-4k.aspx
-
ado81
#7783 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Evo upravo mi rikno lg 43 inca, ima tona, nema slike. Jel se isplati popravljat ili da se razmišlja o novom?
-
CooK
#7784 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako ti je to bio dobar TV odnosno ne treba ti bolji onda ga vrijedi odnijeti u servis i vidjeti koliko ozbiljan je kvar. Moguce da je starije CCFL pozadinsko osvjetljenje i da je samo otisao inverter a njegova zamjena je oko 50KM. Moze se to cak i provjeriti tako sto upalis TV i prebacis na neki kanal a onda ugasis svjetlo u sobi i uzmes lampu i usijas u panel. Ako se pojavi slika na mjestima gdje si usjao lampom onda je kvar koji sam iznad spomenuo.ado81 wrote:Evo upravo mi rikno lg 43 inca, ima tona, nema slike. Jel se isplati popravljat ili da se razmišlja o novom?
- SanskiBiser
#7785 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Zna li neko koju kurirsku sluzbu koriste ovi sa Ekupi kad dostavljaju televizore??
-
ado81
#7786 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma nije zvjer al solidan, 3d, full HD, čini mi se proizveden 2013.Ma davno sam sa jednim drugim išao majstorima, stoja ovdje, stoja ondje, traje po mjesec i opet se pokvari, pa kontam ćorav posao. Odoh provjerit to sa lampom, hvala drug puno.CooK wrote:Ako ti je to bio dobar TV odnosno ne treba ti bolji onda ga vrijedi odnijeti u servis i vidjeti koliko ozbiljan je kvar. Moguce da je starije CCFL pozadinsko osvjetljenje i da je samo otisao inverter a njegova zamjena je oko 50KM. Moze se to cak i provjeriti tako sto upalis TV i prebacis na neki kanal a onda ugasis svjetlo u sobi i uzmes lampu i usijas u panel. Ako se pojavi slika na mjestima gdje si usjao lampom onda je kvar koji sam iznad spomenuo.ado81 wrote:Evo upravo mi rikno lg 43 inca, ima tona, nema slike. Jel se isplati popravljat ili da se razmišlja o novom?
-
ado81
#7787 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma ništa, crn kao kad je ugašen.
-
sencobih
#7788 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
PHILIPS televizor 55PUS7303/12
Ima li neko ovaj tv, i kakvo je vaše mišljenje o njemu ?
Ima li neko ovaj tv, i kakvo je vaše mišljenje o njemu ?
-
ado81
#7790 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma sve je to isto sranje. Evo meni krepo drugi lg a mislio sam da su kvalitetni televizori. Btw, radi fazon sa lampom, samo je treba malo udaljiti.diablobih wrote:Smece je philips.
-
Tabijat
#7791 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne znam čime zasluzih takav stav ali ok. Hvala na sugestiji i izdvojenom vremenu. Lijep pozdravCooK wrote:Svasta je ovdje napisano i na puno toga bih mogao odgovoriti ali niti imam vremena a niti volje. S obzirom da ti je velika soba treba ti i veliki TV. Evo ovaj ti ima sve spomenute aplikacije, solidnu sliku i 5 godina garancije pa dodaj 98KM na tu hiljadu i da zavrsis vise sa trazenjem televizora:Tabijat wrote:Prvo, vazda su bolji ćevapi osim ako si u Mostaru, onda je bolja picaCooK wrote: Jel bolja pica ili cevapi? To je do licnih potreba i ukusa pa se ne moze generalizirati i reci da je jedno bolje od drugog. Neko bas voli i hoce android TV a neko ga ne moze smisliti jer je najtromiji od svih smart OS platformi.
Soba 4x4, ugao gledanja direkt. Trenutno gledam sve to na monitoru Dellovom Ultrasharp 1440p IPS panel. 27". Primaknem fotelju![]()
https://www.olx.ba/r/31784949/106934
-
sencobih
#7792 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Na osnovu čega smatraš da je smeće? Imaš li ga pa iz iskustva ili šta?diablobih wrote:Smece je philips.
- diablobih
#7793 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Zato sto nije holandski vise, vec kineski koji nisu nista specijalni u kvaliteti.sencobih wrote:Na osnovu čega smatraš da je smeće? Imaš li ga pa iz iskustva ili šta?diablobih wrote:Smece je philips.
-
ado81
#7794 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
A ja baš razmišljam o jednom, dobra mi furka ambilight a lg ne dolazi više u obzir. Razlog zbog kojeg sam furao lg je što najviše gledam TV tako što nabacam svega na USB a folderi kao na računaru dok ih na philipsu razbaca pa se ne možeš snaći.diablobih wrote:Zato sto nije holandski vise, vec kineski koji nisu nista specijalni u kvaliteti.sencobih wrote:Na osnovu čega smatraš da je smeće? Imaš li ga pa iz iskustva ili šta?diablobih wrote:Smece je philips.
-
sencobih
#7795 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako je jedini razlog taj što se proizvodi u Kini, onda to ne mora ništa da znači. Ima li konkretno nešto da ne valja, iz iskustva onoga koji ima taj tv. Po specifikacijama je fantastičan, ali kakav je u praksi to pitam? Ovdje ljudi kad se pomene kina odmah misle na kineze u rajlovcu i njihovu robu.diablobih wrote:Zato sto nije holandski vise, vec kineski koji nisu nista specijalni u kvaliteti.sencobih wrote:Na osnovu čega smatraš da je smeće? Imaš li ga pa iz iskustva ili šta?diablobih wrote:Smece je philips.
-
use your illusion
#7796 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
https://www.televizori.ba/tcl-televizor ... bazni-crni sta mislite o ovim Tcl tv treba mi neki manji tv za sobe..citam da nije los za svoju cijenu
- rida1976
#7797 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Prodaću ti ja 55XF9005 za 2.000 KM. Kupljen u srijedu, radi od petka, znači 6 dana star...blueblue wrote:Molio bih znalce da mi pomognu u izboru:
- diablobih
#7798 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa nista, uzmi vox ili tako neko slicno smece, isto je to tu negdje ako ti nije bitno ko ga pravi. Paneli su nekvalitetni, samim tim i slika pati, ali posto ti uzivas u SD kanalima, tebi ce svaki televizor biti isti.sencobih wrote:
Ako je jedini razlog taj što se proizvodi u Kini, onda to ne mora ništa da znači. Ima li konkretno nešto da ne valja, iz iskustva onoga koji ima taj tv. Po specifikacijama je fantastičan, ali kakav je u praksi to pitam? Ovdje ljudi kad se pomene kina odmah misle na kineze u rajlovcu i njihovu robu.
-
sencobih
#7799 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Bravo stručnjak, hvala na savjetudiablobih wrote:Pa nista, uzmi vox ili tako neko slicno smece, isto je to tu negdje ako ti nije bitno ko ga pravi. Paneli su nekvalitetni, samim tim i slika pati, ali posto ti uzivas u SD kanalima, tebi ce svaki televizor biti isti.sencobih wrote:
Ako je jedini razlog taj što se proizvodi u Kini, onda to ne mora ništa da znači. Ima li konkretno nešto da ne valja, iz iskustva onoga koji ima taj tv. Po specifikacijama je fantastičan, ali kakav je u praksi to pitam? Ovdje ljudi kad se pomene kina odmah misle na kineze u rajlovcu i njihovu robu.
-
CooK
#7800 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Euroexpress i In Time. Jel to jedan TV uzimas, znam da si jedan uzeo nedavno?SanskiBiser wrote:Zna li neko koju kurirsku sluzbu koriste ovi sa Ekupi kad dostavljaju televizore??