Krokodajl wrote:I sad će me citirat i odgovorit, počet će sa:
1. "6 godina u Siriji..."
2. "Saudijska Arabija je platila 3 milijarde...."
3. "Oholost u muslimanske elite..."
Sirija vol. 2
- Ironmen
#77701 Re: Sirija vol. 2
-
MaliDuje
#77702 Re: Sirija vol. 2
Kada se srwledi Isil i Idlibski emirat ostaje jos jedna teroristicka organizacija u Siriji SDF...
- Kikibombona
#77703 Re: Sirija vol. 2
Komadant SDF, Jahja Muhamed, poginuo u Raki!

Zarobljeni ISILovci, sa njima komadant Shams al-Shimal, nasljednik Abu Lejle!

Napredak u Raki!

ISIL napada autobombama i dronovima. Danas je ranjeno nekoliko americkih vojnika. Prebaceni su helikopterima u Heseke. Navodno nastradali od autobombe.
Oslobodjena industrijska zona!
https://mobile.twitter.com/RodiSad/stat ... 5773847552
Dzihadisticki klerik o 'kurdskom pitanju'. Ka'e, sve je to cionisticka zavjera. Dzihadisti, Turci, Basisti, Muslimanska braca, svi oni, kada su Kurdi u pitanju, pricaju istu pricu. Cilj je samo jedan - ne dozvoliti Kurdima bilo kakav napredak! Izlizana prica zlocinaca.
Ekipa koja trenutno igra u Raki!
https://mobile.twitter.com/arisroussino ... 2821312512
Zarobljeni ISILovci, sa njima komadant Shams al-Shimal, nasljednik Abu Lejle!
Napredak u Raki!
ISIL napada autobombama i dronovima. Danas je ranjeno nekoliko americkih vojnika. Prebaceni su helikopterima u Heseke. Navodno nastradali od autobombe.
Oslobodjena industrijska zona!
https://mobile.twitter.com/RodiSad/stat ... 5773847552
Dzihadisticki klerik o 'kurdskom pitanju'. Ka'e, sve je to cionisticka zavjera. Dzihadisti, Turci, Basisti, Muslimanska braca, svi oni, kada su Kurdi u pitanju, pricaju istu pricu. Cilj je samo jedan - ne dozvoliti Kurdima bilo kakav napredak! Izlizana prica zlocinaca.
Ekipa koja trenutno igra u Raki!
https://mobile.twitter.com/arisroussino ... 2821312512
- Maystor
#77704 Re: Sirija vol. 2
To nije teroristička organizacija, već udruženje cigana. Njih prvo treba školovati, učiti ih tekovinama civilizacije, pa ako bude napretka za jedno 50 godina, možda postanu državotvoran narod (mada sumnjam u takav ishod).MaliDuje wrote:Kada se srwledi Isil i Idlibski emirat ostaje jos jedna teroristicka organizacija u Siriji SDF...
- Kikibombona
#77705 Re: Sirija vol. 2
Mother of the 1st #Peshmerga martyred in #Kobani asks Kurds to be united & to vote yes for Kurdistan's independence, to dry away her tears
YPG i YPJ sa Peshmerga borcem koji je izgubio zivot u Kobaniju!

YPG - Peshmerga, Kobane!

- Nadzornik
#77706 Re: Sirija vol. 2
Studentkinje u Turskom emiratu na sjeveru Sirije.
Studends of female Sharia course, going around hospitals and schools showing females how they should dress in N. #Syria

Studends of female Sharia course, going around hospitals and schools showing females how they should dress in N. #Syria

- Nadzornik
#77707 Re: Sirija vol. 2
US Long-range artillery deployed to south Syria.
- Nadzornik
#77708 Re: Sirija vol. 2
Rasafa
SAA se nalazi 20 km od Rasafe u kojoj se nalazii Isil.
Sta li ce oni pacovi da urade sa drevnom Rasafom koju su vjerovatno pretvorili u skladiste oruzja i svoja stanista vjerujuci
da ih u njoj niko nece gadjati ozirom na vrijednost ove svjetske bastine.

Podzemna skladista za vodu zaista izgledju impesivno a kad su ovo stari Rimljani gradili da bi sad neki bradati pacovi
dosli nakon 2000 godina da to ruse i da se vracaju u vrijeme prije toga...

SAA se nalazi 20 km od Rasafe u kojoj se nalazii Isil.
Sta li ce oni pacovi da urade sa drevnom Rasafom koju su vjerovatno pretvorili u skladiste oruzja i svoja stanista vjerujuci
da ih u njoj niko nece gadjati ozirom na vrijednost ove svjetske bastine.

Podzemna skladista za vodu zaista izgledju impesivno a kad su ovo stari Rimljani gradili da bi sad neki bradati pacovi
dosli nakon 2000 godina da to ruse i da se vracaju u vrijeme prije toga...

- Nadzornik
#77709 Re: Sirija vol. 2
Raka
Borbe SDF sa Isilom.
Borbe SDF sa Isilom.
- Nadzornik
#77710 Re: Sirija vol. 2
Ja sam Kurd,potaman mi sve,more mi do koljena...

- Nadzornik
#77711 Re: Sirija vol. 2
Ogromna eksplozija skladista municiju u Deir ez Zoru na Isilovoj strani.
Izgleda da je Brko rezirao ovu operaciju duboko iza ledja Isila unistavajuci veliko skladiste municije.

Izgleda da je Brko rezirao ovu operaciju duboko iza ledja Isila unistavajuci veliko skladiste municije.

- ioannes
#77712 Re: Sirija vol. 2
ti tvrdis sad nesto skroz treće...Kikibombona wrote:Svi mostovi u Raki su poruseni. ISILovci su glsvesine camcima prebacili.ioannes wrote:moze li ko potvrditi da li su ovo aktualni snimci povlačenja isilove kolone iz pravca rakke
https://twitter.com/domihol/status/875113847010603008
A ove trupe zapravo napustaju Deir Hafer koji je ISIL rezimu predao bez ikakve borbe. Ruski lovci su osiguravali konvoj.
ti govoriš da su ovo kolone iz deir hafera.
može li ovo neko potvrditi
- muhafuca
#77713 Re: Sirija vol. 2
Jednostavno - da su odlucili sa sjevera krenuti prema DeZ-u sve snage koje su nagomilali u Palmiri (jer su tuda odlucili - blize je i jednostavnije i mozes usput granicu ocistit) nagomilali bi u jugoistocnom Aleppu - obisli Tabku (kao sto su obisli Tanf) i krenuli niz rijeku do DeZ-a.sunceKOtepsija wrote:kako, kako sa sjevera kad su ovui brze bolje pozurili i iskrcali se u Tabku, time oduzevsi stratesku tacku i aerodrom na erufratu za patriotske snage, tabka i tenef su uzete s tim ciljem ometanja sila otpora, sa sjevera put je prakticno presjecen, vazno je da smo sjeverno takode izasli na erufrat, a ako Bog da stice se i do Zora pa kako godmuhafuca wrote:
Joj opet ti sa svojim nebulozama - nema ovo veze sa Badijom i sirim (ogromnim) pojasom koji Amerikanci nekom magijom po tebi vec kontrolisu. Govorim o magicnoj vertikalnoj liniji Tanf-Tabqa o kojoj samo ti govoris, ne na forumu samo vec na cijelom i engleskom i arapskom internetu gdje se prica o siriji.
- dakle ovo je lokalna situacija. USA pokusava usmjeriti snage IS prema DeZ-u ako/kad budu bjezali iz Raqqa-e. SAA to hoce vjerovatno (ni to neznam al na proslom postu sam pretpostavio) da zatvori taj jug Raqqa-e i time natjera Kurde i Amere da se bore za svakiu centimetar u Raqqa-i i da sprjeci IS da pobjegne i napadne DeZ koji oni drze.
Ponovo - da SAA hoce mogli su krenuti niz Eufrat prema DeZ sa sjevera.
Eh sad ako ce vec prema DeZ-u pametnije je i blize kroz Palmiru a usput se moze i granica sa Iraqom uzet - da su krenuli sa sjevera nista osim pustinje nije vredno uzimanja do DeZ
A najvaznije sve te operacije i kretanja SAA i ofanzive i planovi se odvijaju u toj "Magicnoj Vertikali Tanf-Tabqa" kroz koju Amerikanci vec nekom magijom kontrolisu Badiju.
Daj ba ...
Samo bi to gluplja ruta bila jer usput nemas sta uzeti (kao na jugu granicu) , dalje je malo odatle do DeZ-a pa su zato i uzeli ovu juznu rutu.
Poenta je - da su htjeli mogli su - samo nema logike ici tom rutom a ne da ih Ameri u Tabqi sprecavaju u izvodjenju te rute.
Ameri u Tabqi ne predstavljaju nikakvu prepreku kao sto ni ameri u Tanfu nisu zaustavili napredak SAA prema istoku i prema granici.
-
zrakomlat
#77714 Re: Sirija vol. 2
Al pazi im karte iza. Onako na prvu, oznacene zemlje naseljava većinom muslimansko stanovnistvo reklo bi se. Ostale zemlje su bijele. Uključujući Iran tamo u ćošiNadzornik wrote:Studentkinje u Turskom emiratu na sjeveru Sirije.
- Nadzornik
#77715 Re: Sirija vol. 2
A vidi ove desno sa precrtanim ocima.zrakomlat wrote: Al pazi im karte iza. Onako na prvu, oznacene zemlje naseljava većinom muslimansko stanovnistvo reklo bi se. Ostale zemlje su bijele. Uključujući Iran tamo u ćoši![]()
Da je slucajno neko ne prepozna....
- triconja
#77716 Re: Sirija vol. 2
Nadzornik wrote:A vidi ove desno sa precrtanim ocima.zrakomlat wrote: Al pazi im karte iza. Onako na prvu, oznacene zemlje naseljava većinom muslimansko stanovnistvo reklo bi se. Ostale zemlje su bijele. Uključujući Iran tamo u ćoši![]()
Da je slucajno neko ne prepozna....
- Krokodajl
#77717 Re: Sirija vol. 2
Zeleno - zemlje u kojima su naši pobjedili; Saudijska Arabija, Libija, Somalija, i vidim Mauritanija, možda im se potkralo, vjerovatno su mislili na Mali.zrakomlat wrote:Al pazi im karte iza. Onako na prvu, oznacene zemlje naseljava većinom muslimansko stanovnistvo reklo bi se. Ostale zemlje su bijele. Uključujući Iran tamo u ćošiNadzornik wrote:Studentkinje u Turskom emiratu na sjeveru Sirije.
![]()
Žuto - zemlje u kojima nas šamaraju; Alžir, Jemen, Irak.
Crveno - ne smijemo ni prismrditi.
- triconja
#77718 Re: Sirija vol. 2
Cekaj malo il sam ja glup ili se muski i zenski vojnici skupa bore u istoj jedinici bez ikakvih silovanja i takvih stvari? 
-
zrakomlat
#77719 Re: Sirija vol. 2
Vidi stvarno, hahaKrokodajl wrote:Zeleno - zemlje u kojima su naši pobjedili; Saudijska Arabija, Libija, Somalija, i vidim Mauritanija, možda im se potkralo, vjerovatno su mislili na Mali.zrakomlat wrote:Al pazi im karte iza. Onako na prvu, oznacene zemlje naseljava većinom muslimansko stanovnistvo reklo bi se. Ostale zemlje su bijele. Uključujući Iran tamo u ćošiNadzornik wrote:Studentkinje u Turskom emiratu na sjeveru Sirije.
![]()
Žuto - zemlje u kojima nas šamaraju; Alžir, Jemen, Irak.
Crveno - ne smijemo ni prismrditi.
A Mauritanija je Islamska republika čini mi se. Možda su se tu zbunili. Ono islamska država, islamska republika, tu je to neđe, naši su
- Nadzornik
#77720 Re: Sirija vol. 2
Nema toga u svjetu medvjeda i leptirova tj. kalasnjikova i mitraljeza...triconja wrote:Cekaj malo il sam ja glup ili se muski i zenski vojnici skupa bore u istoj jedinici bez ikakvih silovanja i takvih stvari?
- Kikibombona
#77721 Re: Sirija vol. 2
Mislis kod Kurda?triconja wrote:Cekaj malo il sam ja glup ili se muski i zenski vojnici skupa bore u istoj jedinici bez ikakvih silovanja i takvih stvari?
Za takav slucaj jos nisam cuo. Forumas Fantassin se borio zajedno sa Kurdima u Siriji. Neko mu je postavio to pitanje. Rekao je da se zenama ne smijes nabacivati kamoli sta vise. Strani dobrovoljci u redovima YPG, uglavnom zapadnjaci, pisu da su seksisticki ispadi strogo zabranjeni. Za jednu pogresnu rijec ides u zatvor, a uz to ce ti vjerovatno kosti polomiti. To svi znaju i niko nista ne smije pokusati, kamoli napraviti. Feminizam je sami temelj drustveno-vojne ideologije YPG. Po tom pitanju su izrazito rigorozni.
Isto tako, zena moze biti komadant muskarcu ali muskarac ne moze zeni.
Gospodja Berver, legendarni komadant iz Kobanija!
Za nju su govorili da je strah i trepet, bivsi operativac u PKK!

Komadant Nalin!

Komadant Merjem!

General Nesrin, ona je glavna!

Komadant Gulistan!

Komadant Hebun!

Sipan Hemo, YPG general, prvi covjek i komadant Hebun!

Rojda Felat, ova zena je lider ofanzive na Raku, vjerovali ili ne!

Komadant i glasnogovornik ofanzive na Raku, Dzihan Ehmed!

Na licima ovih zena se vidi da nisu pogodne za zajebanciju.
Ideologija YPJ je nasilje prema zenama strogo zabranjeno. Svi borci YPG prolaze ideolosku obuku, u kojoj se velica pozicija zene. Drustveno i moralno je neprihvatljivo odnositi se seksisticki prema zeni. Za silovanje, nema sumnje da ide strijeljanje po kratkom postupku.
- Nadzornik
#77722 Re: Sirija vol. 2
Nije ni Kurdima lako,mislim na muskarce jer sve ovo sto @kiki navodi ide u drugu krajnost... 
- Nadzornik
#77723 Re: Sirija vol. 2
Sirijske snage su preuzele kontrolu nad naftnim poljima u Tanhrah i jedan broj sela u gradu Tabqah pod kontrolom kurdskih demokratske snage u pokrajini Raka.

- Nadzornik
#77724 Re: Sirija vol. 2
Arak,naftno polje oslobodjeno.

- triconja
#77725 Re: Sirija vol. 2
Zanimljivo. Zanima me ima li fajde od toga da zene budu nadredjene? Nekako mi to dvoje ne ide nikako. Mislim da to koriste kao sredstvo za regrutaciju zena.Kikibombona wrote:Mislis kod Kurda?triconja wrote:Cekaj malo il sam ja glup ili se muski i zenski vojnici skupa bore u istoj jedinici bez ikakvih silovanja i takvih stvari?
Za takav slucaj jos nisam cuo. Forumas Fantassin se borio zajedno sa Kurdima u Siriji. Neko mu je postavio to pitanje. Rekao je da se zenama ne smijes nabacivati kamoli sta vise. Strani dobrovoljci u redovima YPG, uglavnom zapadnjaci, pisu da su seksisticki ispadi strogo zabranjeni. Za jednu pogresnu rijec ides u zatvor, a uz to ce ti vjerovatno kosti polomiti. To svi znaju i niko nista ne smije pokusati, kamoli napraviti. Feminizam je sami temelj drustveno-vojne ideologije YPG. Po tom pitanju su izrazito rigorozni.
Isto tako, zena moze biti komadant muskarcu ali muskarac ne moze zeni.![]()
Gospodja Berver, legendarni komadant iz Kobanija!![]()
Za nju su govorili da je strah i trepet, bivsi operativac u PKK!
Ideologija YPJ je nasilje prema zenama strogo zabranjeno. Svi borci YPG prolaze ideolosku obuku, u kojoj se velica pozicija zene. Drustveno i moralno je neprihvatljivo odnositi se seksisticki prema zeni. Za silovanje, nema sumnje da ide strijeljanje po kratkom postupku.