Ok, kupio si pravo da reemitujes film star 30 godina...zasto se ne pokrenu isti zahtjev prema youtube?
Jedini rezon kojim bi se vodili u Federalnoj bi bio - zatamni sve strane kanale koji reemituju film star 30 godina jer neko ce slucajno moci pogledati film koji smo mi vec pustali krajem oktobra,
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/2538 ... grani-film
uzeli kes od reklama, pa cemo opet za po godine istu kolicinu kesa uzeti od reklama jer ce opet isti broj raje gledat taj film koji su pogledali minimalno 3 put u zivotu...
Inace da ne posaljemo zahtjev za zatamnjivanje veceras drastican broj ljudi ne bi pogledao taj film za pola godine i mi ne bi mogli navuci planirani kes od reklama...
I ja dodjem i platim Telemachu pretplatu, platim svaki mjesec taksu Federalnoj da moze kupovat pravo za reemitiranje filmova starosti 30 godina, saltam more nebitnih kanala koji mi ne trebaju i dodjem do tog nivoa da ubjedim sebe da je najbolji sadrzaj trenutno na TV-u taj dinosaur od filma kad ono prc.
Sad svi govore sta sad hoces od Telemacha?
Evo ja ko pojedinac mogu poslat Federalnoj dopis u vezi ovoga i otkantali bi me u sekundi...a ja se pitam zasto Telemach kao jaci igrac u ovoj igri ne bi upotrijebio common sense argumente i rekao FTV da se ne blamira sa ovim zahtjevima i tako bar pokusao zastiti svoje pretplatnike.OK, ima FTV pravo na to, ali je li vrijedno ovoga - pa se sve ovo iznad taksativno nabere.
Meni bi to npr. bilo nevjerovatno osvjezenje u ovoj ucmalosti i wannabe brige za korisnike koja se ogleda samo kroz ponudu novih usluga po bezobraznim cijenama.