Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
MOSALJOZE

#7751 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Na raskrsnici kod adazala na Stupu,jednostavno MORAŠ zakočiti,dati priliku ljudima da se uključe,jer sutra ćeš i ti biti u njihovoj poziciji.
condy

#7752 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

BlackCaviar wrote:
condy wrote:
Bakir1 wrote:ako ste se dotakli mesa, kada se penje od krivaje prema banovicima, sa lijeve strane ima "restoran", to ni na sta ne lici, ali meso je nesto
Necemo vise o mesu, bolje o siru. :D

Ako budeš prolazio, na lijevoj strani ceste kad prođeš Kupres u prvcu mora, ima čovjek u starom Renou 5, prodaje domaći livanjski sir. Nema ga boljeg
Da nije mozda bijeli Reno? Jucer sam prolazio tim dijelom prema moru i sad kako procitah to, vrtim u glavi, ja mislim da je to taj. Iduci put stajem :)
Kada se budes vracao sa desne strane ce ti biti. Ne mozes ga promasiti jedini je u tom starom Renaultu. Sad, ne sjecam se sigurno boje od auta. Taj dio puta je oko Kupresa.
Filter

#7753 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Filter »

kontrolise li iko vid kod ove gerijatrije za volanom :-)
pa to masovna pojava jbte da uopste ne registruju ni semafor ni pjesaka. ono lagano klizeci zvrljaju okolo i kroz raskrsce
zigson

#7754 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

Filter wrote:kontrolise li iko vid kod ove gerijatrije za volanom :-)
pa to masovna pojava jbte da uopste ne registruju ni semafor ni pjesaka. ono lagano klizeci zvrljaju okolo i kroz raskrsce
bravo jos kad pripale babuskare i dede po cigaru pa ih ujede za oci, pa im zasuze.. uhh

sinoc nakav djikan sa bmw x5, francuske table (mozda je insomnia) pofino zatamljen, nije bas skroz, al pofino.. i fino lagano od hotonja do bara nije presao vise od 30 (trideset) km/h, ne smijes ga preteci po onim krivinama prije kobilje glave, kad se nadje pravac idu auta iz suprotnog smjera..
quarterback

#7755 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

zigson wrote: bravo jos kad pripale babuskare i dede po cigaru pa ih ujede za oci, pa im zasuze.. uhh

sinoc nakav djikan sa bmw x5, francuske table (mozda je insomnia) pofino zatamljen, nije bas skroz, al pofino.. i fino lagano od hotonja do bara nije presao vise od 30 (trideset) km/h, ne smijes ga preteci po onim krivinama prije kobilje glave, kad se nadje pravac idu auta iz suprotnog smjera..
covjek dosao kuci i upija pogledom brda i doline rodne grude
zdruzdjo

#7756 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

quarterback wrote:
zigson wrote: bravo jos kad pripale babuskare i dede po cigaru pa ih ujede za oci, pa im zasuze.. uhh

covjek dosao kuci i upija pogledom brda i doline rodne grude
Ili malo "kupio" kod nekoga u gostima pa se civilizovao da ga ne "ponese" meza.
The BEN10

#7757 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

530i wrote:Preksinoć od Mostara do Jablanice Audi A3 sportback, Oktavija A5, Golf 6, BMW X5...i svi voze hladno 55-60 na sat jedni za drugim. Pređem ih bez nekih problema, ali ne kontam takvu vožnju. Komotno se može ići 80-90.
Ja sam nedavno opet vozio iza taksiste nekih 30-40 kilometara - sušta suprotnost. Tip nije maltene stao na kočnicu tako je pravovremeno i dobro procjenjivao brzinu sa kojom je ulazio u krivine, a čitavo vrijeme je vozio 10-20 km/h iznad ograničenja. Mogao sam mensčini za njim voziti oko svijeta - nevjerovatno ujednačena vožnja. Da je bila prilika da vozimo jedan pored drugog otvorio bih prozor i čestitao mu. :-D
corsa

#7758 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by corsa »

The BEN10 wrote:
530i wrote:Preksinoć od Mostara do Jablanice Audi A3 sportback, Oktavija A5, Golf 6, BMW X5...i svi voze hladno 55-60 na sat jedni za drugim. Pređem ih bez nekih problema, ali ne kontam takvu vožnju. Komotno se može ići 80-90.
Ja sam nedavno opet vozio iza taksiste nekih 30-40 kilometara - sušta suprotnost. Tip nije maltene stao na kočnicu tako je pravovremeno i dobro procjenjivao brzinu sa kojom je ulazio u krivine, a čitavo vrijeme je vozio 10-20 km/h iznad ograničenja. Mogao sam mensčini za njim voziti oko svijeta - nevjerovatno ujednačena vožnja. Da je bila prilika da vozimo jedan pored drugog otvorio bih prozor i čestitao mu. :-D
Sta je vozio taksista?
The BEN10

#7759 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

Ne sjećam se tačno, mislim da je bila Dacia, 1.4 MPI. Ako se ne varam, taj model ima 75 KS, skoro dvaput manje od mog auta. Ali tip je tako tečno vozio kako uz brdo, tako i kroz krivine, baš ono za svaku pohvalu.
Dope_Man

#7760 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Prvi clan saobracajnog zakona: Ako vozac motornog vozila upali sva cetiri ima pravo da se zaustavi bilo gdje, makar to bilo i na sred ulice, i da tako stoji koliko mu volja.

Mislim da me ovaj dio BiH vozaca najvise nervira. Milion puta zakrce ulicu jer mu se nije islo 50 metara da negdje parkira gdje ne treba, pa samo upali sva ceti i auto na sred ulice dok vozac ode u mesaru da kupi pola kile cevapa (il sta vec). Sto je najsmjesnije i u sred grada to rade. Nedavno na semaforu kod predsjednistva lole u kombiju upalili sva cetiri i stoje u lijevoj traci (a nije u kvaru, ocito samo ceka nekog). Elem, otisao sam do vjecne vatre po hamburger, vratio se (pjeske sve) on i dalje stoji, i ko zna koliko bi da nije slucajno naisla patrola tad pa im rekli da ne mogu stajati tu, tek tad je ovaj otisao dalje. I takvih milion svakodnevno. Npr. na Ilidzi je cesto nemoguce busevima da izadju sa terminala, ili kako treba prodju ulicom prema staroj opstini, od papaka koji stanu u istoj (dvije trake), upale sva cetiri i odose ko zna gdje.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7761 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

The BEN10 wrote:Ne sjećam se tačno, mislim da je bila Dacia, 1.4 MPI. Ako se ne varam, taj model ima 75 KS, skoro dvaput manje od mog auta. Ali tip je tako tečno vozio kako uz brdo, tako i kroz krivine, baš ono za svaku pohvalu.
Slicna situacija i jucer, vracam se iz Mostara, i sad na potezu od Jablanice pa do Sarajeva, Polo "okac", Bmw x3, Octavia i ja, i svi lagano nekih 80ak, malo i jače, niko nikome ne smeta, kad eto ti lole golf dvojka crvena, sve on nas obilazi :-) Ali malo ga zajebal Ivan Sedlo, pa mi njega opet gore :lol:
quarterback

#7762 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

Leon16v wrote:
The BEN10 wrote:Ne sjećam se tačno, mislim da je bila Dacia, 1.4 MPI. Ako se ne varam, taj model ima 75 KS, skoro dvaput manje od mog auta. Ali tip je tako tečno vozio kako uz brdo, tako i kroz krivine, baš ono za svaku pohvalu.
Slicna situacija i jucer, vracam se iz Mostara, i sad na potezu od Jablanice pa do Sarajeva, Polo "okac", Bmw x3, Octavia i ja, i svi lagano nekih 80ak, malo i jače, niko nikome ne smeta, kad eto ti lole golf dvojka crvena, sve on nas obilazi :-) Ali malo ga zajebal Ivan Sedlo, pa mi njega opet gore :lol:
nije to bitno sto ste ga prestigli opet, bitno je da je on vama pokazao ko je on, sta on vozi i kako to ide :D
kladim se da je pomislio i .ebala vas vasa auta, gledaj mog golfa starog 25 godina, jel vam krivo sto ste dali pare za to vase :D
Daryl Dixon

#7763 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 31/08/2016 03:20, edited 1 time in total.
uvijekIInikadI

#7764 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by uvijekIInikadI »

muz66 wrote:Nervira me sto se vozaci CC Passata, E46 benge, Golfa 5 itd uvrijede kad ih kombijem preskocis i to uzbrdo, pa voze na granici samoubistva da se "osvete" :lol:
Kakav je to kombi sto preskace i jos uzbrdo? :hm: koji motor, kol'ko konja, koje gorivo, .... :lol: :lol: :lol:
nightvision

#7765 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

Mozda nesto ovako. :autic:

Image
kloniran

#7766 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

uvijekIInikadI wrote:
muz66 wrote:Nervira me sto se vozaci CC Passata, E46 benge, Golfa 5 itd uvrijede kad ih kombijem preskocis i to uzbrdo, pa voze na granici samoubistva da se "osvete" :lol:
Kakav je to kombi sto preskace i jos uzbrdo? :hm: koji motor, kol'ko konja, koje gorivo, .... :lol: :lol: :lol:

prazan dostavni moze uzbrdo najmanje 120 :D
mene lik prije rogoja prestigao i nestao, ja isao 110 :lol:
preludezalude

#7767 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by preludezalude »

Dope_Man wrote:Prvi clan saobracajnog zakona: Ako vozac motornog vozila upali sva cetiri ima pravo da se zaustavi bilo gdje, makar to bilo i na sred ulice, i da tako stoji koliko mu volja.

Mislim da me ovaj dio BiH vozaca najvise nervira. Milion puta zakrce ulicu jer mu se nije islo 50 metara da negdje parkira gdje ne treba, pa samo upali sva ceti i auto na sred ulice dok vozac ode u mesaru da kupi pola kile cevapa (il sta vec). Sto je najsmjesnije i u sred grada to rade. Nedavno na semaforu kod predsjednistva lole u kombiju upalili sva cetiri i stoje u lijevoj traci (a nije u kvaru, ocito samo ceka nekog). Elem, otisao sam do vjecne vatre po hamburger, vratio se (pjeske sve) on i dalje stoji, i ko zna koliko bi da nije slucajno naisla patrola tad pa im rekli da ne mogu stajati tu, tek tad je ovaj otisao dalje. I takvih milion svakodnevno. Npr. na Ilidzi je cesto nemoguce busevima da izadju sa terminala, ili kako treba prodju ulicom prema staroj opstini, od papaka koji stanu u istoj (dvije trake), upale sva cetiri i odose ko zna gdje.
Moze da se zaustavi bilo gdje, ali ne moze da tako stoji koliko mu volja. Mora postaviti trokut da na vrijeme upozori nadolazeca vozila da je na sred ceste i mora u sto kracem roku ukloniti vozilo sa ceste. Ako ne moze samo vozilo da se pomjeri...postoje slep sluzbe. Ali nasa drzava i nas mentalitet je posebna prica.
muz66

#7768 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muz66 »

uvijekIInikadI wrote:
T6 Caravelle biturbo, puno pogonskih tockova i tako :oops:
Dope_Man

#7769 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

preludezalude wrote:
Dope_Man wrote:Prvi clan saobracajnog zakona: Ako vozac motornog vozila upali sva cetiri ima pravo da se zaustavi bilo gdje, makar to bilo i na sred ulice, i da tako stoji koliko mu volja.

Moze da se zaustavi bilo gdje, ali ne moze da tako stoji koliko mu volja. Mora postaviti trokut da na vrijeme upozori nadolazeca vozila da je na sred ceste i mora u sto kracem roku ukloniti vozilo sa ceste. Ako ne moze samo vozilo da se pomjeri...postoje slep sluzbe. Ali nasa drzava i nas mentalitet je posebna prica.
Ma sa tim naglasenim dijelom sam sarkasticno rekao kako se to tumaci u glavama naseg naroda. Naravno da svaki vozac bi valjda trebao znati kada i zasto koristi sva cetiri, ali kod mnogih je u glavi ''upalio sam sva cetiri, dakle imam pravo radit sta mi volja''.
muha_sa

#7770 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

što im je žao dat 5 maraka da našteluju visinu svjetala--a takvih je mLogo :-)
tempuser

#7771 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Sta ce on stelovat svjetla dragi Muha kad mu krakovi na autu nisu nastelovani!
vješalica

#7772 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vješalica »

nikad mi nece biti jasno
uvece kad je kasno
ono bas sitni sati
parking pred zgradom
ide tura lupanja vratima
al ono provincijski
navikli lupati vratima od stale i poljske hale
neku noc hadzo sa zenetinom izlaze i istovaraju se
mislim da su jedno barem 10000 puta vrata zatvorili i otvorili

a inace bez toga uvijek mi je bilo papacki lupiti vratima
tempuser

#7773 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Cuj hadzo i zenetina bar 1000 otvorili i zatvorili vrata....?????
Ljudi dolaze sa GO, gledaju da izbjegnu guzve na granicama, po cesti, dodju kad dodju punim autom stvari, sta treba da rade, da cekaju 8 ujutro ne da ometu tvoj lagani sanak...?
Mozda nije problem u njima nego slusaocu i stolariji?
promaha

#7774 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by promaha »

muha_sa wrote:što im je žao dat 5 maraka da našteluju visinu svjetala--a takvih je mLogo :-)

e to me straaasno nervira...

a vise me nervira cak kad meni svjetla nisu fino nastimana :D

na proslo auto sam se najvise naljutio zbog poganih farova :D
Drogo_rooq

#7775 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Drogo_rooq »

Vjerovatno je bilo, al' sto raja ne zna koristiti kruzni tok, to je cudo. Pre par dana lik udje u suprotan smjer. Ja samo zakocio i aplaudirao.
Post Reply