NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
holowey

#7751 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by holowey »

probook wrote:
matrix2 wrote:eto to je taj efekat kupovine domaćeg, naravno pod uslovom da je kvalitetan i konkurentan

ljudi otvaraju 36.pumpu i kamara novo zaposlenih

gasprom u FBH nije otvorio nijedne jedine nove pumpe od kako je kupio OMV
Ovo nije NOVA pumpa. Samo su postojecu pumpu kupili i uredili. Ako je bilo 6 zaposlenih opet ce ih biti 6 tako da nista NOVO nije napravljeno.
ali jarane, hifa je to :evil:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7752 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by konektovan »

matrix2 wrote:ej, a što je trebala propast i dobit otkaz zaposleni

jedini dosljedni ostali starim cijenama, svi drugi banditi povećali bar za po 0,05

Image
Ti ljudi su bez posla vec godinama, i niko od njih nece raditi na novoj pumpi.
Haris033

#7753 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Haris033 »

Kakav je kvalitet dizela na ovoj BP pumpi? Iskustva? Trebam ići za Split, pa kontam da u istoj natočim do vrha... :)
nargila.ba

#7754 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by nargila.ba »

-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 22:36, edited 2 times in total.
nargila.ba

#7755 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by nargila.ba »

-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 22:35, edited 1 time in total.
nargila.ba

#7756 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by nargila.ba »

-
Tomahawk11
Globalni moderator

#7757 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Tomahawk11 »

nargila.ba wrote:
Tomahawk11 wrote:@taureg71, ne bih da te ubjedjujem i da ti kvarim sliku, ali, cisto da se zna, nisu Sarajlije ti koji se opterecuju pomenutim stvarima.
To su neki drugi ljudi.
Kazem, cisto da se zna ;-)

Ko radi na pumpi....zaboli me, gledam je li 1,43 ili 1,76....to je bitno :)
Samo da provjerim jesam li te dobro shvatio, na jednom banalnom primjeru: Komšija, za kojeg znaš da je kriminalac i lopov, prodaje hljeb za 0.50KM dok je kod ostalih 1KM. Ti bi kupovao kod njega?

Zanima te samo cijena, nebitno ako je preko tuđih leđa ili kostiju takva kakva jeste? Samo cijena?
Ejsss...lose si ti to povezao....
Ok, da idemo tom logikom....da li je Neskovic optuzen za ratni zlocin?

I da, je li ti ok da te ''tvoj'' dere ko budalu, jer neces da kupujes kod ''njihovih''?

P.S. Valjda bi komsija koji je kriminalac trebao biti zatvoren i radnja mu ukinuta?
nargila.ba

#7758 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by nargila.ba »

-
Tomahawk11
Globalni moderator

#7759 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Tomahawk11 »

Argument ti je bio u smislu da kupujem kod nekog jeftinije iako je on mozda kriminalac, lopov, zlocinac....otkud dolazi ta pretpostavka? Ako eliminisemo da je onaj kod koga tocim kriminalac, daj mi razlog zasto ne bih kod njega tocio po 1,43, odnosno zasto bih tocio kod nekog po 1,76?
Kako sam ja izvukao iz komentara 'ko radi na pumpi, zaboli me', kad je to dio mog komentara?! :-)

Ulogu ne igra cijena....ti si onda multimilioner, meni itekako ulogu igra cijena, a vjerujem i 99 % ostalih vozaca u BiH. Onih 1 % imaju privilegiju kao i ti, da sipaju gdje hoce, nebitno koliko kosta. Ili su na budzetskoj sisi, odnosno vozaju sluzbeno vozilo.
nargila.ba

#7760 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by nargila.ba »

-
pepeljara

#7761 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

Ja ne znam fakat sta je danas narodu.
Jel ovdje nekom se placa da nekog reklamira.

Ja cu PRVI kupovat kod EP cim bude imao cijene prilagodjene trzistu a ne svom djepu.

1.81 vs 1.43

Ocit primjer ciste kradje od naroda.
Pametnom dosta :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#7762 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Tomahawk11 »

nargila.ba wrote:
Tomahawk11 wrote:Argument ti je bio u smislu da kupujem kod nekog jeftinije iako je on mozda kriminalac, lopov, zlocinac....otkud dolazi ta pretpostavka? Ako eliminisemo da je onaj kod koga tocim kriminalac, daj mi razlog zasto ne bih kod njega tocio po 1,43, odnosno zasto bih tocio kod nekog po 1,76?
Kako sam ja izvukao iz komentara 'ko radi na pumpi, zaboli me', kad je to dio mog komentara?! :-)

Ulogu ne igra cijena....ti si onda multimilioner, meni itekako ulogu igra cijena, a vjerujem i 99 % ostalih vozaca u BiH. Onih 1 % imaju privilegiju kao i ti, da sipaju gdje hoce, nebitno koliko kosta. Ili su na budzetskoj sisi, odnosno vozaju sluzbeno vozilo.
Izvukao si tako što si to rekao nakon mog komentara o načinu kako su neki ljudi dobili otkaz da bi neki drugi bili zaposleni na to mjesto. Nisi se referencirao na bilo šta drugo osim toga, kao da je jedina poenta mog posta 'sad tu rade srbi, neću da točim' što je apsolutno pogrešno.

Nisi shvatio.. primjer komšije i hljeba od po' marke je bio PRIMJER i to sam odmah napisao, nevezano za pumpu na koju točiš. Samo sam te na drugačiji način pokušao pitati da li gledaš samo cijenu ili i malo širu sliku.

Nisam na budžetskoj sisi, nisam milioner, ni bilo šta od spomenutog. Bitna mi je cijena, naravno. Nemam nikakav razlog zašto ne bi točio za 1.43, i treba da točiš i stvarno nemam ništa protiv.

A zbog toga što 99% ljudi boli k. za 'malo širu sliku' kad se ne radi o njima samima je jedan od većih razloga zašto su neke stvari kod nas sjebane da ne mogu sjebanije biti. Evo ti stvarni događaj, iz okoline Sarajeva: u jednom manjem naselju jedan vlasnik lokalnog granapa je zajedno sa svojim sinovima, što se kaže kod nas, UBIO BOGA u jednom čovjeku, gotovo na smrt ga pretukao, bez apsolutno ikakvog povoda. Sigurno, provjereno, dokazano, BEZ IKAKVOG POVODA. Svi u naselju su to znali, svi 'osudili' (ali šapatom, sebi u njedra, da ko ne zamjeri), ali bez razmišljanja svi nastavili kupovati kod njega iako su imali i drugu opciju. Mogli su otići u granap koji je max. 3 minute udaljeniji od ovog. Dakle, ovaj put nije bila u igri ni cijena, nego im je jednostavno bilo mrsko i nije ih bilo briga.

Pa mi, molim te, nemoj reći da oni nisu mogli ništa promijeniti? Da niko nije nikad više ništa kupio kod tog DEGENERIKA, reci mi šta bi bilo...

Ljudi reaguju samo kad se to tiče direktno njih, u tome i jeste problem. Zato na studentskim protestima imamo samo studente, na rudarskim samo rudare, itd. :)
Nisam komentarisao tvoje, nego taurega. Cak sam njega i naslovio. Nejse.
Da li gledam siru sliku? Konkretno, malo znam o pumpadzijama u BiH. Ne znam ko je s kim, sta radi, da li je kakav kriminalac. Nemam vremena za to. Konkretno gledam cijenu i gledam da nije neka žlj pumpa (na kojoj ti mogu nasuti kakvog otpada).

Jasno je meni sta ti hoces reci s primjerom. Da, naravno da se mogao vlasnik granapa kazniti i narodski, zasluzio je. I da, kao drustvo smo poprilicno sebicni i kvarni.
No, i dalje ne vidim kako to da povezemo s pumpama. Cak sta vise, cini mi se da mi koji sipamo kod ovih sto imaju nize cijene, kaznjavamo ove po Sa , jer od nas prave ovce za sisanje.
amar1994

#7763 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

Ep izjednacio benzin i dizel na 1,76 :run: :bih:
Neskovic stizem, kakva djubrad :-)
nargila.ba

#7764 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by nargila.ba »

-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 22:34, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7765 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Tomahawk11 »

amar1994 wrote:Ep izjednacio benzin i dizel na 1,76 :run: :bih:
To rade i na Petrolu. Doduse, kod njih je po 1,66. Otkud sad izjednaceno, a cijelo vrijeme stvaraju razliku benzina i dizela?
Ocigledan primjer kako se sluze lukavstvom da bi podigli cijene.
Isto ko da smo mahniti i coravi.
nargila.ba

#7766 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by nargila.ba »

-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 22:34, edited 1 time in total.
pepeljara

#7767 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

Tomahawk11 wrote:
To rade i na Petrolu. Doduse, kod njih je po 1,66. Otkud sad izjednaceno, a cijelo vrijeme stvaraju razliku benzina i dizela?

Dizu cijene da bi mogli dici dodatno 15 kad akcizu zalijepe.
znaci masovno ignorisanje svih pumpi.
Ja svima govorim gdje ima bolje, da izbjegavaju pumpe unutar grada.
#pametnomdosta.
nargila.ba

#7768 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by nargila.ba »

-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 22:39, edited 1 time in total.
plucna mahramica

#7769 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by plucna mahramica »

Pa sto mislite da ja fahraon trazio da bude ministar komunikacija...
Tomahawk11
Globalni moderator

#7770 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Tomahawk11 »

pepeljara wrote:
Tomahawk11 wrote:

Dizu cijene da bi mogli dici dodatno 15 kad akcizu zalijepe.
znaci masovno ignorisanje svih pumpi.
Ja svima govorim gdje ima bolje, da izbjegavaju pumpe unutar grada.
#pametnomdosta.
Svejedno ce dici cijene kad se uvedu dodatne akcize. Ovo sto rade nemaju nikakvo opravdanje. No, nisu imali ni prije, pa su sprovodili samovolju.
Odnos izmedju gradjana i pumpadzija je na nivou odnosa narkomana sa dilerom. Moze im se. Jedino dobro za nas je konkurencija. Mozes kako hoces, ali neces dokle hoces.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7771 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Tomahawk11 »

nargila.ba wrote:
Tomahawk11 wrote:
Garant' je cilj postići neki psihološki efekat tipa 'hajd makar je benzin pao', iako se prodaje puno manje :D

P.S. Eno, dobit će od Evropske banke 300M za autoput (ako ne griješim, bila je vijest jutros), ima li šanse da se okane akciza zbog toga ili su oni već to bili uračunali.. :mrgreen:
Nece. Da dobiju 3000 M, opet bi oni podigli akcize. Narod nema nista s tim kreditima (osim sto ce ih vracati :D :roll: ).
pepeljara

#7772 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

Tomahawk11 wrote: Svejedno ce dici cijene kad se uvedu dodatne akcize. Ovo sto rade nemaju nikakvo opravdanje. No, nisu imali ni prije, pa su sprovodili samovolju.
Odnos izmedju gradjana i pumpadzija je na nivou odnosa narkomana sa dilerom. Moze im se. Jedino dobro za nas je konkurencija. Mozes kako hoces, ali neces dokle hoces.

O tome i ja govorim.

Znaci, mi smo nasi, bolje da vas mi ka---mo, nego da vam drugi cokoladu daju.
To je ta logika buraz. :)

znaci usteda 35 pf po litri.
45 Litara x 0.35 = 15.75KM za mene na rezervoar.
Mogu sa dragom u kino otici ;)
Tomahawk11
Globalni moderator

#7773 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Tomahawk11 »

pepeljara wrote:
Tomahawk11 wrote: Svejedno ce dici cijene kad se uvedu dodatne akcize. Ovo sto rade nemaju nikakvo opravdanje. No, nisu imali ni prije, pa su sprovodili samovolju.

O tome i ja govorim.

Znaci, mi smo nasi, bolje da vas mi ka---mo, nego da vam drugi cokoladu daju.
To je ta logika buraz. :)

znaci usteda 35 pf po litri.
45 Litara x 0.35 = 15.75KM za mene na rezervoar.
Mogu sa dragom u kino otici ;)
Cak i u toku rata bilo je onih koji su trgovali. Da li si Srbin, Hrvat, Bosnjak....to ni tad nije bilo vazno.
Danas imamo otvorenu saradnju korumpiranih politicara na bh sceni, ali ovce u sva tri tora i dalje bleje na tri nacina.

Znas da ima ona uzrecica (kad neko tvoj hoce da te zaj...):''Evo, ovo je ko tebi...'' A zvizno ti cijenu. I onda, ako si glup, hajd da ne kvaris hatar, svoji smo, gdje cu ici kod drugo, naljutice se sto ne kupih kod njega....

Firme iz Srbije se registruju po Federaciji, ne odgovara im zakonska regulativa u RS. Gledaju kako ce sto bolje proci.
Ja iz Federacije gledam gdje mogu dobiti najvise, po odgovarajucoj kvaliteti, za najmanje novca.
EP - check...nista...skupo.
Petrol....check....skupo.
Hifa....check...skupo.
BP...check....jeftinije, ali da vidimo dalje.
Mandic....check....jos jeftinije, ali sam cuo da je los kvalitet.
Neskovic....check...kao i na Mandicu, otprilike. Uglavnom, prihvatljiv kvalitet, nisam cuo da se neko zali da ima vecih problema.
I tako, odabir pada na Neskovica....bude i na ruku, Lukavica nije daleko, nekad se i provozati prema Han Derventi, s Vijecnice 5 min.
A ostane....hoces u kino, hoces na pice, kafu, nesto pojesti...trosim dva rezervoara mjesecno, dakle nekih 30 KM.
pepeljara

#7774 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

WTI Crude Oil
$32.15 ▲0.28 0.87%
2016.02.24 end-of-day

Brent Crude Oil
$34.41

digli su cijene why?

mislim wtf, ovce, mozetel se jos protegnut :D

Elem necemo hejtat vise :D
Ja podrzavam samo da raja transparentno daje informacije gdje je koja cijena pa ko hoce nek kupuje.
ako neko primjeti razliku u kvaliteti neka je i navede, a ne "mislim da mi slabije vuce".
Svi majstori a znaju promjenit samo vodu za brisace :)

Elem, kakve su cijene ovih dana bp, neskovic, i petrol ?

al samo navedite lokacije.
Sto se mene tice EP mozete zanemariti osim ako ne spusti cijene ispod 1.61 :)
snake c3

#7775 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by snake c3 »

Najveći problem je u mali sredinama, gdje postoji 4 ili 5 pumpi i gorivo u zadnje vrijeme nije bilo nikada ispod 1,61.

Nema izbora.
Post Reply