Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Što je tolika frka oko made in Poland. Pande se decenijama prave u Poljskoj. Njemci imaju tvornice po bivšem Istočnom bloku, Ford fabrike u Meksiku, FCA u Kanadi šta sad.
Last edited by beco on 15/04/2024 22:29, edited 1 time in total.
Jer nema teorije imati istu kontrolu kvalitete cak i kad posalju iste materijale (a ne posalju jer pored ustede na radnicima odmah usput ide i usteda na materijalu).
Uvijek su auta iz netradicionalnih auto zemalja sa ogromnim zazorima, losije lakirana, losijeg lima i zvucne i antikorozivne izolacije, s pogresnom dijelovima ovjesa itd.
Samo zavisi koliko obrate pažnju na kontrolu kvaliteta. I iPhone se pravi u Kini ali ima 150 kontrola kvaliteta.
Recimo ne vjerujem da Poljak išta gore sklapa od Holandžinina ili Španca.
Tesla se pravi u USA i Njemačkoj pa ima groznu kontrolu kvaliteta.
U ostalom ni talijanska auta niti Italijani nisu pozmati po marljivosti, preciznosti i kontroli kvaliteta. Vala Italjani se ubili za dizajn i inžinjering a proizvodnja i menadžment bože sačuvaj.
Ne znam o kojoj kvaliteti tugujete zar FIAT ne znači Fix It Again Tony
Poljake, madjare, cehoslovake jos i mozes uhavizati donekle, meksikance i amerikance (opet meksikanci uglavnom) nema sanse, JAR isto nula bodova.
Kako god sve je ovo pushiona i stancanje sa drugim znakom, prije si po zvuku mogao znati koje auto ide, kad sjedes naslijepo mogao znati u sta si sjeo, kad bi sakrili znakove nakon 500 metara bi znao sta vozis, danas se jebi.
kravamuzara wrote: ↑15/04/2024 21:51
Jer nema teorije imati istu kontrolu kvalitete cak i kad posalju iste materijale (a ne posalju jer pored ustede na radnicima odmah usput ide i usteda na materijalu).
Uvijek su auta iz netradicionalnih auto zemalja sa ogromnim zazorima, losije lakirana, losijeg lima i zvucne i antikorozivne izolacije, s pogresnom dijelovima ovjesa itd.
Poljska nije banana drzava,..vec jedna moze se reci industrijska velesila, koja pravi sve zivo i nezivo. Jeste,..eto kod automobila iz Poljske mozes stopslo gurnuti izmedju farova i haube, ili blatobrana. H3bote, kako ti ne dosadi vise gluposti valjati svakodnevno?!
Poljska nije banana drzava,..vec jedna moze se reci industrijska velesila, koja pravi sve zivo i nezivo. Jeste,..eto kod automobila iz Poljske mozes stopslo gurnuti izmedju farova i haube, ili blatobrana. H3bote, kako ti ne dosadi vise gluposti valjati svakodnevno?!
Prave lowend stvari, lowend hranu, znam dobro kakvi su proizvodi iz poljske, za moj pojam su barem polu-banana.
Prave lowend stvari, lowend hranu, znam dobro kakvi su proizvodi iz poljske, za moj pojam su barem polu-banana.
Prave proizvode za razlicita trzista,..tacno, i za sirimasnija i bogatija, ali da su banana nisu.