Kad sam imao 18-20 pocelo se sa izgradnjom gradskog AP . Danas imam 54 a radovi jos uvijek trajuprobook wrote:Ma za ovaj put treba uzeti kredit, bubnuti i sve raditi odjednom... Kakve vise dionice od 3 km svako godinu dana...Taman ubacis u petu i koci - iskljucivanje sa puta
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
mekaba
#7751 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
-
komsija123
#7752 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Za nadat se da ce poceti sa iznalazenjem sredstava za gradnju i dionice Tarcin-Konjic mislim da je ona slijedeća na redu
Zna li neko ko je sada zvanicno direktor ili v.d. autocesta
Zna li neko ko je sada zvanicno direktor ili v.d. autocesta
- supercali
#7753 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
samo da hoce ovo tarcin konjic to mi je ubjedljivo najgori dio puta kad idem prema moru
- mayab
#7754 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Naravno da je to moguce, ali ovi nasi projektanti se ne mogu odići sa zemlje, nema šanse, izgleda!kakaljin wrote:Ne znam kako je izvodljivo da ovaj autoput bude iznad pruge na stubovima, jer postoje takva rjesenja. Ili kakvo je uopce plan bio za to.animus wrote:dobro bi bilo kad bi ovo fakat napravili. Malo prugu pomjeriti desno i mogao bi autoput pravo do Buca potoka doci, do onog novog kruznog sto ga prave.
Slično je i sa nekoliko kritičnih mjesta u samom gradu Sa, dizanje na stubove, ili ulazak pod zemlju bi bila najbolja rjesenja, ali ........
- supercali
#7755 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
pa kad im se ivicnjak raspadne za pola godine ti stubovi bi pali za mjesec dana
bolje nek ostaju na zemlji
bolje nek ostaju na zemlji
-
tec
#7756 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sa SSC od Mamkić
Evo stubova kod Zenice. Nije neka rezolucija, ali moze se vidjeti u daljini
![]()
-
tec
#7757 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sa SSC od ww87
-
tec
#7758 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sa SSC od ww87
IZVOĐENJA RADOVA NA AUTOPUTU BANJA LUKA-PRNJAVOR
http://niskogradnja.ba/index.php?option ... =5&lang=sr
http://niskogradnja.ba/index.php?option ... =5&lang=srSredinom aprila 2015. godine građevinsko preduzeće "Niskogradnja" d.o.o. Laktaši je započela građevinske radove na izgradnji autoputa Banja Luka - Prnjavor od stacionaže 8+200 km do 15+075 km, odnosno od mjesta Drugovići do mjesta Hrvaćani.
Dionica koju izvodi "Niskogradnja" d.o.o. Laktaši je veoma zahtjevna za izradu.
Dionicu od 7 km obuhvata izgranju četiri mosta, dva nadvožnjaka i tri podvožnjaka. Zemljani radovi odnosno izgradnja nasipa i usjeka podrazumijevaju najznačajniji dio ove dionice. Pojedini nasipi su visine i do 10 m, a dubina iskopa usjeka i do 20 m.
Dionicu karateriše prolazak kroz naseljeno područje. slabo nosivo tlo i mnogi potoci i rijeke duž trase autoputa.
Trasa autoputa prolazi kroz naseljeno mjesto, te je izvođač radova posebnu pažnju posvetio zadržavanju svih pristupnih puteva do obližnjih domaćinstava i imanja. Na pojedinim mjestima gdje je temeljno tlo nasipa bilo loše nosivosti, pristupilo se zamjeni podtla odgovarajućim materijalom. Dodatni izazov za naše građevince je bila privremena regulacija vodotoka rijeke Crkvene i potoka, koji više puta presjecaju trasu autoputa.
Inženjeri i tehničari koji su zaduženi za izgradnju:
David Hajduković, dipl. inž. građ.
Branimir Zih, dipl. inž. građ.
Siniša Kecman, građ. tehničar.
Predrag Davidović, geod. tehničar.
- johntra
#7759 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Danas u Avazu tekst oko izgradnje tunela i dionice na Karauli u kom piše da završetak radova očekuju za godinu dana... 
- shake69
#7760 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I meni to nevjerovatno, otkud sad treca faza i novih 12 mjeseci a govorili da ce sve biti gotovo do Nove godine!!? Fakat smo nenadmasni!!johntra wrote:Danas u Avazu tekst oko izgradnje tunela i dionice na Karauli u kom piše da završetak radova očekuju za godinu dana...
- drug_profi
#7761 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Citam danas ne jednom drugom portalu covjek analizira gradilista i ispada da se sve sto je planirano u mandatu ove vlade gradi na podrucjima gdje je HDZ glavni.
Jel to jos neki ustupak Bakirov?
Jel to jos neki ustupak Bakirov?
Ma super. Gradiće se tamo gdje su HDZ-ovi birači. Pogledajte šta se spominje u tekstu : Zvirovići, Počitelj, Buna, Odžak, Središnja Bosna (lašvanska dolina), južna mostarska obilaznica (Rodoč, Polog), most Franje Blaževića, koji će dobiti i treći trak, Neum - Stolac, Blidinje....
Unsko-sanskog kantona, povezivanja Goražda sa Sarajevom, završetka tunela Karaula i izgradnju dva vijadukta da se spoji sa cestom Tuzla- Sarajevo ni pod razno....ma bravo.
Sve poslove dajte Heringu i da Bakir ispuni još koju glazbenu želju Čoviću pa da veselje počne.
(invest.ba)
-
edin_the
#7762 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jeste mi smo baš nenadmašnishake69 wrote:I meni to nevjerovatno, otkud sad treca faza i novih 12 mjeseci a govorili da ce sve biti gotovo do Nove godine!!? Fakat smo nenadmasni!!johntra wrote:Danas u Avazu tekst oko izgradnje tunela i dionice na Karauli u kom piše da završetak radova očekuju za godinu dana...
- shake69
#7763 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne lupetaj, procitaj sta iznad pise 'tec' pa ces vidjeti sta je posrijedi, Nenadmasni!edin_the wrote:Jeste mi smo baš nenadmašnishake69 wrote:I meni to nevjerovatno, otkud sad treca faza i novih 12 mjeseci a govorili da ce sve biti gotovo do Nove godine!!? Fakat smo nenadmasni!!johntra wrote:Danas u Avazu tekst oko izgradnje tunela i dionice na Karauli u kom piše da završetak radova očekuju za godinu dana...![]()
![]()
![]()
Jarane ti si nenadmašan(/na?) Lijepo je rečeno 100 puta da ostaje još jedna dionica da se završi na Karauli jer još i pored tunel koji se gradi i dva izgrađena mosta fali trasa sa još dva mosta.
-
edin_the
#7764 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
shake69 wrote: Ne lupetaj, procitaj sta iznad pise 'tec' pa ces vidjeti sta je posrijedi, Nenadmasni!
http://www.klix.ba/vijesti/bih/radovi-n ... /150927018 27.9. 2015. ADIstiču da je za završetak cjelokupne dionice Kladanj-Podpaklenik i puštanje u promet neophodno još ugovoriti izgradnju dva mosta od 280 m i 130 m, kao i dio trase u dužini oko 1.500 m.
Za te radove neophodno je osigurati dodatnih 15,87 mililona eura kreditnih sredstava od Evropske Investicijske banke (EIB) i realizacija tog kreditnog zaduženja je u toku.
- Optimist
#7765 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Novi snimak petlje Brijesce:
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Thorgerson
#7767 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Cime ono prskaju kad postave onaj jedan dio...sekundarnim.Black swan wrote:https://www.facebook.com/techinsider/vi ... 527501509/
hocemo ovo
- Thorgerson
#7768 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Fino napreduju...izgleda da ce ispunit sto rekose, da ce se krajem novembra moci pristupiti autoputu...Optimist wrote:Novi snimak petlje Brijesce:
- ultima_palabra
#7769 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jel realno to?Thorgerson wrote:Fino napreduju...izgleda da ce ispunit sto rekose, da ce se krajem novembra moci pristupiti autoputu...Optimist wrote:Novi snimak petlje Brijesce:
- Izlija
#7770 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nije isto napraviti most za 50 kineza i za 50 bosanaca. Kod njih most dođe zapakovan ko lego i samo slaži, kod nas papirologija za most teža od nihove mašine.Black swan wrote:https://www.facebook.com/techinsider/vi ... 527501509/
hocemo ovo
- Optimist
#7771 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ako posluzi vrijeme, da. Danas su radili cementnu stabilizaciju kao podlogu i cijeli dan je bio krkljanac sto se saobracaja tice.ultima_palabra wrote:Jel realno to?Thorgerson wrote:Fino napreduju...izgleda da ce ispunit sto rekose, da ce se krajem novembra moci pristupiti autoputu...Optimist wrote:Novi snimak petlje Brijesce:
- Thorgerson
#7772 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pa mislim da jeste, prolazio sam neki dan bas su se zadali. A evo vidi se i sa snimka da se rampe rade u punoj snazi.ultima_palabra wrote:Jel realno to?Thorgerson wrote:Fino napreduju...izgleda da ce ispunit sto rekose, da ce se krajem novembra moci pristupiti autoputu...Optimist wrote:Novi snimak petlje Brijesce:
Zavrsetak svega je najavljen za februar iduce god.
- Alfons Kauders
#7773 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ti mostovi su vec izgradjeni.edin_the wrote:shake69 wrote: Ne lupetaj, procitaj sta iznad pise 'tec' pa ces vidjeti sta je posrijedi, Nenadmasni!Sreća pa ti i on znate šta je posrijedi
![]()
http://www.klix.ba/vijesti/bih/radovi-n ... /150927018 27.9. 2015. ADIstiču da je za završetak cjelokupne dionice Kladanj-Podpaklenik i puštanje u promet neophodno još ugovoriti izgradnju dva mosta od 280 m i 130 m, kao i dio trase u dužini oko 1.500 m.
Za te radove neophodno je osigurati dodatnih 15,87 mililona eura kreditnih sredstava od Evropske Investicijske banke (EIB) i realizacija tog kreditnog zaduženja je u toku.
1500m trase nije (samo je iskrceno)
Uostalom ako lazem ja, i moje ochi, ne laze Google Maps.
- shake69
#7774 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Džaba je njemu to govoriti!Alfons Kauders wrote:Ti mostovi su vec izgradjeni.edin_the wrote:shake69 wrote: Ne lupetaj, procitaj sta iznad pise 'tec' pa ces vidjeti sta je posrijedi, Nenadmasni!Sreća pa ti i on znate šta je posrijedi
![]()
- Alfons Kauders
#7775 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ma meni nevjerovatno vise postaje...shake69 wrote:Džaba je njemu to govoriti!Alfons Kauders wrote:
Ti mostovi su vec izgradjeni.
Kazes ljudima da znas taj put napamet i da prolazis tuda cijeli zivot - lazes...
Kazes da se sve vidi na Google Maps - laze Google.
Avaz uistinu treba uvrstiti na spisak mentalnih poremecaja
A istina za Karaulu, u par desetina rijeci. SDA dodje na vlast, SDA i HDZ se popickaraju sa DF, vlada se sjebe, projekt se ne moze zavrsiti (a svi znamo koliko je SDA i HDZ stalo do Tuzle).
Zakljucak: budimo sretni ako zavrse i za godinu, ne bi me nimalo cudilo da se balije i skutori pocnu inatiti kao za Brijesce i Mostarsko, pa da se Karaula ne razvuce na 2, 3 ili vise godina.
Ah da, tu je i Stolac - Neum, koji se nece uraditi ako je HDZ na vlasti.