Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mekaba

#7751 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by mekaba »

probook wrote:Ma za ovaj put treba uzeti kredit, bubnuti i sve raditi odjednom... Kakve vise dionice od 3 km svako godinu dana...Taman ubacis u petu i koci - iskljucivanje sa puta :D
Kad sam imao 18-20 pocelo se sa izgradnjom gradskog AP . Danas imam 54 a radovi jos uvijek traju :( Kako stvari teku male su sanse da cu se provozati. Potpuno ista stvar je i sa npr. stadionom Kosevo koje se rekonstruishe od 1984 a u stvari se samo radi o krecenju i postavljanju novih wc sholja :D
komsija123

#7752 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by komsija123 »

Za nadat se da ce poceti sa iznalazenjem sredstava za gradnju i dionice Tarcin-Konjic mislim da je ona slijedeća na redu

Zna li neko ko je sada zvanicno direktor ili v.d. autocesta
supercali

#7753 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

samo da hoce ovo tarcin konjic to mi je ubjedljivo najgori dio puta kad idem prema moru
mayab

#7754 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by mayab »

kakaljin wrote:
animus wrote:dobro bi bilo kad bi ovo fakat napravili. Malo prugu pomjeriti desno i mogao bi autoput pravo do Buca potoka doci, do onog novog kruznog sto ga prave.
Ne znam kako je izvodljivo da ovaj autoput bude iznad pruge na stubovima, jer postoje takva rjesenja. Ili kakvo je uopce plan bio za to.
Naravno da je to moguce, ali ovi nasi projektanti se ne mogu odići sa zemlje, nema šanse, izgleda! :D
Slično je i sa nekoliko kritičnih mjesta u samom gradu Sa, dizanje na stubove, ili ulazak pod zemlju bi bila najbolja rjesenja, ali ........ :sad:
supercali

#7755 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

pa kad im se ivicnjak raspadne za pola godine ti stubovi bi pali za mjesec dana
bolje nek ostaju na zemlji
tec

#7756 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

Sa SSC od Mamkić
Evo stubova kod Zenice. Nije neka rezolucija, ali moze se vidjeti u daljini

Image

Image

Image

Image
tec

#7757 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

Sa SSC od ww87

Dionica Doboj - Prnjavor

Budući tunel.

Image

Image

Image
http://www.autoputevirs.com/aprs/Doc.as ... ir&txt=236
tec

#7758 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

Sa SSC od ww87
IZVOĐENJA RADOVA NA AUTOPUTU BANJA LUKA-PRNJAVOR

http://niskogradnja.ba/index.php?option ... =5&lang=sr
Sredinom aprila 2015. godine građevinsko preduzeće "Niskogradnja" d.o.o. Laktaši je započela građevinske radove na izgradnji autoputa Banja Luka - Prnjavor od stacionaže 8+200 km do 15+075 km, odnosno od mjesta Drugovići do mjesta Hrvaćani.

Dionica koju izvodi "Niskogradnja" d.o.o. Laktaši je veoma zahtjevna za izradu.

Dionicu od 7 km obuhvata izgranju četiri mosta, dva nadvožnjaka i tri podvožnjaka. Zemljani radovi odnosno izgradnja nasipa i usjeka podrazumijevaju najznačajniji dio ove dionice. Pojedini nasipi su visine i do 10 m, a dubina iskopa usjeka i do 20 m.

Dionicu karateriše prolazak kroz naseljeno područje. slabo nosivo tlo i mnogi potoci i rijeke duž trase autoputa.

Trasa autoputa prolazi kroz naseljeno mjesto, te je izvođač radova posebnu pažnju posvetio zadržavanju svih pristupnih puteva do obližnjih domaćinstava i imanja. Na pojedinim mjestima gdje je temeljno tlo nasipa bilo loše nosivosti, pristupilo se zamjeni podtla odgovarajućim materijalom. Dodatni izazov za naše građevince je bila privremena regulacija vodotoka rijeke Crkvene i potoka, koji više puta presjecaju trasu autoputa.

Inženjeri i tehničari koji su zaduženi za izgradnju:

David Hajduković, dipl. inž. građ.
Branimir Zih, dipl. inž. građ.
Siniša Kecman, građ. tehničar.
Predrag Davidović, geod. tehničar.
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
http://niskogradnja.ba/index.php?option ... =5&lang=sr
johntra

#7759 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by johntra »

Danas u Avazu tekst oko izgradnje tunela i dionice na Karauli u kom piše da završetak radova očekuju za godinu dana... :-)
shake69

#7760 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

johntra wrote:Danas u Avazu tekst oko izgradnje tunela i dionice na Karauli u kom piše da završetak radova očekuju za godinu dana... :-)
I meni to nevjerovatno, otkud sad treca faza i novih 12 mjeseci a govorili da ce sve biti gotovo do Nove godine!!? Fakat smo nenadmasni!!
drug_profi

#7761 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Citam danas ne jednom drugom portalu covjek analizira gradilista i ispada da se sve sto je planirano u mandatu ove vlade gradi na podrucjima gdje je HDZ glavni.
Jel to jos neki ustupak Bakirov?
Ma super. Gradiće se tamo gdje su HDZ-ovi birači. Pogledajte šta se spominje u tekstu : Zvirovići, Počitelj, Buna, Odžak, Središnja Bosna (lašvanska dolina), južna mostarska obilaznica (Rodoč, Polog), most Franje Blaževića, koji će dobiti i treći trak, Neum - Stolac, Blidinje....
Unsko-sanskog kantona, povezivanja Goražda sa Sarajevom, završetka tunela Karaula i izgradnju dva vijadukta da se spoji sa cestom Tuzla- Sarajevo ni pod razno....ma bravo.
Sve poslove dajte Heringu i da Bakir ispuni još koju glazbenu želju Čoviću pa da veselje počne.

(invest.ba)
edin_the

#7762 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by edin_the »

shake69 wrote:
johntra wrote:Danas u Avazu tekst oko izgradnje tunela i dionice na Karauli u kom piše da završetak radova očekuju za godinu dana... :-)
I meni to nevjerovatno, otkud sad treca faza i novih 12 mjeseci a govorili da ce sve biti gotovo do Nove godine!!? Fakat smo nenadmasni!!
Jeste mi smo baš nenadmašni :-) :-) :-) :skoljka: Jarane ti si nenadmašan(/na?) Lijepo je rečeno 100 puta da ostaje još jedna dionica da se završi na Karauli jer još i pored tunel koji se gradi i dva izgrađena mosta fali trasa sa još dva mosta.
shake69

#7763 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

edin_the wrote:
shake69 wrote:
Jeste mi smo baš nenadmašni :-) :-) :-) :skoljka: Jarane ti si nenadmašan(/na?) Lijepo je rečeno 100 puta da ostaje još jedna dionica da se završi na Karauli jer još i pored tunel koji se gradi i dva izgrađena mosta fali trasa sa još dva mosta.
Ne lupetaj, procitaj sta iznad pise 'tec' pa ces vidjeti sta je posrijedi, Nenadmasni!
edin_the

#7764 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by edin_the »

shake69 wrote: Ne lupetaj, procitaj sta iznad pise 'tec' pa ces vidjeti sta je posrijedi, Nenadmasni!
:D Sreća pa ti i on znate šta je posrijedi :lol:
Ističu da je za završetak cjelokupne dionice Kladanj-Podpaklenik i puštanje u promet neophodno još ugovoriti izgradnju dva mosta od 280 m i 130 m, kao i dio trase u dužini oko 1.500 m.

Za te radove neophodno je osigurati dodatnih 15,87 mililona eura kreditnih sredstava od Evropske Investicijske banke (EIB) i realizacija tog kreditnog zaduženja je u toku.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/radovi-n ... /150927018 27.9. 2015. AD
Optimist

#7765 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Optimist »

Novi snimak petlje Brijesce:

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7766 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Truba »

Thorgerson

#7767 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Thorgerson »

Cime ono prskaju kad postave onaj jedan dio...sekundarnim.
Thorgerson

#7768 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Thorgerson »

Optimist wrote:Novi snimak petlje Brijesce:
Fino napreduju...izgleda da ce ispunit sto rekose, da ce se krajem novembra moci pristupiti autoputu...
ultima_palabra

#7769 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ultima_palabra »

Thorgerson wrote:
Fino napreduju...izgleda da ce ispunit sto rekose, da ce se krajem novembra moci pristupiti autoputu...
Jel realno to?
Izlija

#7770 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Izlija »

Nije isto napraviti most za 50 kineza i za 50 bosanaca. Kod njih most dođe zapakovan ko lego i samo slaži, kod nas papirologija za most teža od nihove mašine.
Optimist

#7771 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Optimist »

ultima_palabra wrote:
Thorgerson wrote:
Jel realno to?
Ako posluzi vrijeme, da. Danas su radili cementnu stabilizaciju kao podlogu i cijeli dan je bio krkljanac sto se saobracaja tice.
Thorgerson

#7772 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Thorgerson »

ultima_palabra wrote:
Thorgerson wrote:
Jel realno to?
Pa mislim da jeste, prolazio sam neki dan bas su se zadali. A evo vidi se i sa snimka da se rampe rade u punoj snazi.

Zavrsetak svega je najavljen za februar iduce god.
Alfons Kauders

#7773 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

edin_the wrote:
shake69 wrote: Ne lupetaj, procitaj sta iznad pise 'tec' pa ces vidjeti sta je posrijedi, Nenadmasni!
Ističu da je za završetak cjelokupne dionice Kladanj-Podpaklenik i puštanje u promet neophodno još ugovoriti izgradnju dva mosta od 280 m i 130 m, kao i dio trase u dužini oko 1.500 m.

Za te radove neophodno je osigurati dodatnih 15,87 mililona eura kreditnih sredstava od Evropske Investicijske banke (EIB) i realizacija tog kreditnog zaduženja je u toku.
Ti mostovi su vec izgradjeni.

1500m trase nije (samo je iskrceno)

Uostalom ako lazem ja, i moje ochi, ne laze Google Maps.
shake69

#7774 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Alfons Kauders wrote:
edin_the wrote:

Džaba je njemu to govoriti!
Alfons Kauders

#7775 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

shake69 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Džaba je njemu to govoriti!
Ma meni nevjerovatno vise postaje...

Kazes ljudima da znas taj put napamet i da prolazis tuda cijeli zivot - lazes...
Kazes da se sve vidi na Google Maps - laze Google.

Avaz uistinu treba uvrstiti na spisak mentalnih poremecaja

A istina za Karaulu, u par desetina rijeci. SDA dodje na vlast, SDA i HDZ se popickaraju sa DF, vlada se sjebe, projekt se ne moze zavrsiti (a svi znamo koliko je SDA i HDZ stalo do Tuzle).

Zakljucak: budimo sretni ako zavrse i za godinu, ne bi me nimalo cudilo da se balije i skutori pocnu inatiti kao za Brijesce i Mostarsko, pa da se Karaula ne razvuce na 2, 3 ili vise godina.

Ah da, tu je i Stolac - Neum, koji se nece uraditi ako je HDZ na vlasti.
Post Reply