The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
janje_

#7751 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

ne sjecam se kad je tacno serija usporila, ali npr. u zatvoru je svaka epizoda bila manje-vise ko ova zadnja.. akcija, akcija, vrlo malo sranja (u ovoj epizodi samo onaj dio kad pregovaraju sa carol)..

ali zalud se je nadat da ce biti bolje.. nego, kako veli dk, suti i trpi..
turbofolk

#7752 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

brain bubbles wrote:mislim da je to lik koji je posmatrao Ricka i Aarona dok su uzimali namirnice s onog malog broda na jezeru. Ostavio je i poruku, sa srednjakom :D
Eh to nisam vidio. Sinoć zaspo u 21:50 čekajući seriju i probudih se na prvom bloku reklama. Znači propustio sam bitan momenat. :D
Valja znači ispratit tih prvih 15-ak minuta.

I još jednu stvar sam primjetio. Izginuše ili izgidoše svi domaći likovi iz Aleksandrije koji su bili bitni, osto samo Aaron i njegov ..(kako bi ga nazvo...ljubavnik).
Redom ode šefica Diana i sva njena porodica, Rickova frizerka i njeni muž i djeca, Tarina djevojka, onaj Glenov levat na kontejneru, Carolin partner, Sinoć ona "doktorica".Osto haman samo Kiki Musampa (Heat), a i za njega ne znamo je li živ. :?:
Logovan

#7753 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

turbofolk wrote: I još jednu stvar sam primjetio. Izginuše ili izgidoše svi domaći likovi iz Aleksandrije koji su bili bitni, osto samo Aaron i njegov ..(kako bi ga nazvo...ljubavnik).
Redom ode šefica Diana i sva njena porodica, Rickova frizerka i njeni muž i djeca, Tarina djevojka, onaj Glenov levat na kontejneru, Carolin partner, Sinoć ona "doktorica".Osto haman samo Kiki Musampa (Heat), a i za njega ne znamo je li živ. :?:
Ostalo ih je još, ima ćelavi crnac, jedna djevojka ne znam kako se zove i možda još jedno, dvoje.
turbofolk

#7754 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Logovan wrote:Ostalo ih je još, ima ćelavi crnac, jedna djevojka ne znam kako se zove i možda još jedno, dvoje.
Ma znam da ih ima, al rekoh od ovih bitnijih koje smo upamtili u ovo par epizoda od dolaska u Aleksandriju
janje_ wrote:ne sjecam se kad je tacno serija usporila, ali npr. u zatvoru je svaka epizoda bila manje-vise ko ova zadnja.. akcija, akcija, vrlo malo sranja (u ovoj epizodi samo onaj dio kad pregovaraju sa carol)..

ali zalud se je nadat da ce biti bolje.. nego, kako veli dk, suti i trpi..
Serija je usporila sa dolaskom u Aleksandriju

Treća Sezona: zatvor i guverner. Četvrta sezona do polovice isto to i konačan obračun sa guvernerom na kraju polusezone. Ostatak četvrte sezone rasipanje i ponovo okupljanje ekipe u Terminusu. Peta sezona Terminus i Church massacre i odlazak za Washington, ali se ispriječila Aleksandrija jer u Washingtonu nema ništa. Kraj pete i početak šeste sezone je Aleksandrija, Wolfs, walkeri u kamenolomu, Hilltop, Negan i to je to.
Kraj četvrte i početak pete sezone meni je najbolje od cijelog serijala.
brain bubbles

#7755 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

turbofolk wrote:
brain bubbles wrote:mislim da je to lik koji je posmatrao Ricka i Aarona dok su uzimali namirnice s onog malog broda na jezeru. Ostavio je i poruku, sa srednjakom :D
Eh to nisam vidio. Sinoć zaspo u 21:50 čekajući seriju i probudih se na prvom bloku reklama. Znači propustio sam bitan momenat. :D
Valja znači ispratit tih prvih 15-ak minuta.

I još jednu stvar sam primjetio. Izginuše ili izgidoše svi domaći likovi iz Aleksandrije koji su bili bitni, osto samo Aaron i njegov ..(kako bi ga nazvo...ljubavnik).
Rick i Aaron isli do broda, Aaron zamalo nije zavrsio na dnu jezera :)

kao sto rekose, ima onaj celavi crnac, sto ga je Michone dovukla, kad je nogu slomio, Aaron i Eric, Tobin onaj je jos ziv mislim, sto je s Carol bio jedno vrijeme, i jos neki ljudi koji se pojave u pozadini, crkvi i tako to

Od njih sviju, jedino Aaron ima izglede da sve prezivi, i ako se vrati Kiki Musampa :D
brain bubbles

#7756 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

i tu je jos ona koja sve zna, Enid :P
last mohicans

#7757 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by last mohicans »

Presporoo brate,kako god. Ova na nešto i liči, prethodnih 7 sa izuzetkom prve, loše pravo.Ne treba puno da bi serija bila dinamična i gledljiva. Ne moraju letiti glave u svakoj. Bilo je otezanja i u prethodnim sezonama,na momentne. Ali nikako kao u ovoj.
Tito_i_Partija

#7758 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Ova zadnja epizoda nije losa, al' fakat sam znao da ce Spencer fasovat' kad je se uputio prema Neganu s flasom viskija.

Ono kako su napravili da Aaron bude izsutan je bas bezveze. Mislim, zasto su sa oruzijem vratili i onaj papir sa nacrtanim srednjim prstom, i to ga bas stavili gdje je i oruzje? :-) Razumijem da je to sve bilo u cilju da Rick dodje tobe, al' je tako amaterski napravljeno da se covjek prosto za glavu uhvati.

I nije mi jasno zasto ona zene rece Michonne gdje je prigusivac, t.j. zasto je htjela da je Michonne ubije?

U Februaru gledamo i prvo zasjedanje AVNOJ-a, gdje ce Rick i ostali lideri sastavit' plan kako da se bore protiv fasistickih Saviors-a. :)
listopad

#7759 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by listopad »

Tito_i_Partija wrote:Ova zadnja epizoda nije losa, al' fakat sam znao da ce Spencer fasovat' kad je se uputio prema Neganu s flasom viskija.

Ono kako su napravili da Aaron bude izsutan je bas bezveze. Mislim, zasto su sa oruzijem vratili i onaj papir sa nacrtanim srednjim prstom, i to ga bas stavili gdje je i oruzje? :-) Razumijem da je to sve bilo u cilju da Rick dodje tobe, al' je tako amaterski napravljeno da se covjek prosto za glavu uhvati.

I nije mi jasno zasto ona zene rece Michonne gdje je prigusivac, t.j. zasto je htjela da je Michonne ubije?

U Februaru gledamo i prvo zasjedanje AVNOJ-a, gdje ce Rick i ostali lideri sastavit' plan kako da se bore protiv fasistickih Saviors-a. :)
Opusti se, druze, serija je toliko glupa da se jednostavno ne vrijedi opterecavati "logikom" koja tamo vlada.
Tito_i_Partija

#7760 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Ma hajde dobro to, cijela serija je puna gluposti, al' fakat mi nije jasno ona cijela scena sa Michonne i onom zenom. Mozda zena nije htjela nazad pa rekla Michonne za prigusivac da je ubije? :?
Rockefeller

#7761 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Ono sto najvise obraduje je ubistvo glupih osoba.
dale cooper

#7762 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:Ma hajde dobro to, cijela serija je puna gluposti, al' fakat mi nije jasno ona cijela scena sa Michonne i onom zenom. Mozda zena nije htjela nazad pa rekla Michonne za prigusivac da je ubije? :?
I ja sam tako shvatio. Ona ženska je izgleda odlučila pobjeći od savioursa. Michonne joj je sjebala šansu za bijeg.
A povratak očigledno nije opcija.
Tito_i_Partija

#7763 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
Tito_i_Partija wrote:Ma hajde dobro to, cijela serija je puna gluposti, al' fakat mi nije jasno ona cijela scena sa Michonne i onom zenom. Mozda zena nije htjela nazad pa rekla Michonne za prigusivac da je ubije? :?
I ja sam tako shvatio. Ona ženska je izgleda odlučila pobjeći od savioursa. Michonne joj je sjebala šansu za bijeg.
Ok, al' zasto je onda nije pustila da nastavi dalje sa autom koje je otela od nje? Mislim, niko osim Michonne i ne zna da je ova pobjegla.

I uostalom, zasto bi Michonne ubila zenu bas onako "in cold blood"? Nema smisla apsolutno.
dale cooper

#7764 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote:
Ok, al' zasto je onda nije pustila da nastavi dalje sa autom koje je otela od nje? Mislim, niko osim Michonne i ne zna da je ova pobjegla.

I uostalom, zasto bi Michonne ubila zenu bas onako "in cold blood"? Nema smisla apsolutno.
Nisu prikazali da ju je ubila koliko se sjećam? :zoka:
Tito_i_Partija

#7765 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote: I ja sam tako shvatio. Ona ženska je izgleda odlučila pobjeći od savioursa. Michonne joj je sjebala šansu za bijeg.

Nisu prikazali da ju je ubila koliko se sjećam? :zoka:
Nisu, moguce je da je opet neko varanje gledalaca a la Glenn, al' kontam ako slucajno nije, da li bi mi mog'o neko objasnit' jer nikako ne kontam tu scenu.
dale cooper

#7766 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote: Nisu, moguce je da je opet neko varanje gledalaca a la Glenn, al' kontam ako slucajno nije, da li bi mi mog'o neko objasnit' jer nikako ne kontam tu scenu.
Zadnje što smo vidjeli je da su okrenule auto. Moguće da ju je Michone pustila da ide svojim putem, jer je
očigledno da je ona više voljela smrt nego da se vraća nazad. Jedina korisna stvar u tom segmentu epizode
je što je Michone svojim očima mogla vidjeti brojčanu nadmoć Negana.
Tito_i_Partija

#7767 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
Tito_i_Partija wrote: Nisu, moguce je da je opet neko varanje gledalaca a la Glenn, al' kontam ako slucajno nije, da li bi mi mog'o neko objasnit' jer nikako ne kontam tu scenu.
Zadnje što smo vidjeli je da su okrenule auto. Moguće da ju je Michone pustila da ide svojim putem, jer je
očigledno da je ona više voljela smrt nego da se vraća nazad. Jedina korisna stvar u tom segmentu epizode
je što je Michone svojim očima mogla vidjeti brojčanu nadmoć Negana.
:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7768 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Meni se cini da se cuo tihi pucanj.
Vidjecemo hoce li se doticna pojaviti u nastavku, mada mi je najblize da ju je Michonnka rijesila muka.
Ne vidim razlog zasto bi je postedjela, a onakav govor Ricku odrzi.
Logovan

#7769 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Tito_i_Partija wrote: Ono kako su napravili da Aaron bude izsutan je bas bezveze. Mislim, zasto su sa oruzijem vratili i onaj papir sa nacrtanim srednjim prstom, i to ga bas stavili gdje je i oruzje? :-) Razumijem da je to sve bilo u cilju da Rick dodje tobe, al' je tako amaterski napravljeno da se covjek prosto za glavu uhvati.
Baš, u pravu si. Amaterski, skroz mi bezveze scena. Ponesoše papir bez razloga, staviše ga blizu oružja, a Aaaron dobio batine. :-) :-)
kakavdanakneiskustvu

#7770 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

cyprus wrote:
Logovan wrote:Eh sad je kraj Neganovim ubijanjem i njegovom maltretiranju. Ubio je Ibru i Glenna, odvukao je Daryla kod sebe, uzima je hranu, namještaj i sve ostalo što je htio od ostalih grupa, izmaltretirao je Carla, ubio je Spencera, onu debelu sa naočalama (tačnije djevojka ju je ubila), odvukao je Eugena, vidjet ćemo šta će biti sa njim. Ubijao ih je psihićki otkako se pojavio. Sada je došao kraj, Rick, Carl, Megan, itd, kreću u napad. :izet: :mrgreen: Bio je i vakat da se Rick "probudi".

Daryl se vratio. 8-) Malo mi je glupo što nisu prikazali čitav bijeg, ali hajde eto. Kad Negan vidi da ga nema, poludit će.
Kad skontaš, više su Rickovi ljudi štete napravili Neganu, nego on njima :mrgreen: Uostalom i prvi su počeli... Negan i nije baš brutalan koliko teatralan :D

Ovi pobili čitavu kasarnu i još nekoliko patrola - Negan im vratio sa čitava dva ubistva...
Carl ubio dvoje ljudi i probo samog Negana - nije mu zafalila dlaka s glave...
Rosita pucala na Negana - izvukla se sa posjekotinom...
Daryl svašta nešto pokušavo - eno ga živ i zdrav...

da,bas tako,izuzetno teatralan
turbofolk

#7771 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

To je taj. U oba kadra se vidi obuća. Ima neku žicu vezanu preko jedne čizme. Taj početak epizode sam propustio pa danas odgledao.
Tomahawk11 wrote:Meni se cini da se cuo tihi pucanj.
Vidjecemo hoce li se doticna pojaviti u nastavku, mada mi je najblize da ju je Michonnka rijesila muka.
Ne vidim razlog zasto bi je postedjela, a onakav govor Ricku odrzi.
Ne samo da se čuje nego se i vidi. I ja sam to skonto tek nakon drugog gledanja. Kadar kad gledamo auto sprijeda iz daljine. Dvije osobe sjede u autu i onda bljesak od pucnja. Michone prelazi na njeno mjesto - na mjesto vozača i okreće auto.
Averus

#7772 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Averus »

Scena na kraju, kad se ponovo svi saberu, pogotovo Rick i Daryl - najbolja scena u posljednjih 4 sezone :)

Ovo ostalo melodrama kao i obično :D
dale cooper

#7773 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Averus wrote:Scena na kraju, kad se ponovo svi saberu, pogotovo Rick i Daryl - najbolja scena u posljednjih 4 sezone :)

Ovo ostalo melodrama kao i obično :D
Ja sam upola očekivao da Rick kaže "prvo ćemo da ih bijemo a onda ćemo da ih karamo". :mrgreen:
Daryl Dixon

#7774 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

dobra epizoda, negan ce da popizdi sto mu je DD utekao :D steta sto je elvis prisli priveden na saslusanje kod "k'o mačija guza" negana, mogli su poceti sa pravljenjem bulleta.. bas me interesuje kakve ce konsekvence biti zbog ovoga :D
Jack Be Nimble

#7775 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Na kraju epizode kada se ona Glenova popela na kapiju i ugledala nekoga, ja sam sve mislio da ce se kamera okrenuti i prikazati Glena kako se vraca. Ne bi me zacudilo da se opet izvukao ispod nekog kontejnera.
Post Reply