IRAN

Post Reply
Alfons Kauders

#7751 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

Krushna mrva wrote: Sto pises o necemu sto ne znas? Ne razumijem tu potrebu. Uhvatio si se nuklearki (o kojima znam ponesto - slucajno) i mlatis bezveze, nicim izazvan. Cemu to?
pa fino reci gdje sam pogrijesio, ako vec znas

budi i ti oplemenitelj ko kolega :D
Alfons Kauders

#7752 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:dakle ja sam govorio da nece biti intervencije, mada sam je prizivao...
Prizivao, odobravao, radovao se ocekivanom ishodu, a nakon neispunjenja snova nestao s teme skupa sa ostalim alfonsima, bestraga...
prizivao, odobravao i govorio da je nece biti...

a s teme nisam nestao, navratim povremeno kad mi se podjebava, da pojedince ispizdim taman toliko da fasuju ban

iste one pojedince koji su vec razradili strategiju intervencije i jos pricali o nuklearnom ratu s iranom...

jasno je meni da nekim nije drago, jer ostade zapisano na svim tim temama koliko su fulali fudbal... za razliku od mene... ali ti isti likovi jednostavno zive u svom svijetu i sta god se desi progasavaju pobjedom i potvrdom svojih stavova, cak i onda kad fulaju al totalno...
zavrzlama

#7753 Re: IRAN

Post by zavrzlama »

Steta sto Iran i zapad postigose sporazum i nadjose mirno rjesenje,a tamam se srbija i dodik spremali da iskoriste guzvaru...valja cekat opet nekih 10-tak godina novu krizu :D ..sad ujka Sam se moze malo pozabaviti Balkanom... 8)
nosara

#7754 Re: IRAN

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:dakle ja sam govorio da nece biti intervencije, mada sam je prizivao...
Prizivao, odobravao, radovao se ocekivanom ishodu, a nakon neispunjenja snova nestao s teme skupa sa ostalim alfonsima, bestraga...
prizivao, odobravao i govorio da je nece biti...

a s teme nisam nestao, navratim povremeno kad mi se podjebava, da pojedince ispizdim taman toliko da fasuju ban

iste one pojedince koji su vec razradili strategiju intervencije i jos pricali o nuklearnom ratu s iranom...

jasno je meni da nekim nije drago, jer ostade zapisano na svim tim temama koliko su fulali fudbal... za razliku od mene... ali ti isti likovi jednostavno zive u svom svijetu i sta god se desi progasavaju pobjedom i potvrdom svojih stavova, cak i onda kad fulaju al totalno...
Idi bre... Teza je bila da ce, ako se Rusi uozbilje, ovi tvoji ispusit... Tako je i bilo... "flota kurac, nemaju rakete, zna se ko je babo..." picke materine...

Ja se ne bih pojavljivao na ozbiljnim temema barem deceniju... :D
nosara

#7755 Re: IRAN

Post by nosara »

zavrzlama wrote:Steta sto Iran i zapad postigose sporazum i nadjose mirno rjesenje,a tamam se srbija i dodik spremali da iskoriste guzvaru...valja cekat opet nekih 10-tak godina novu krizu :D ..sad ujka Sam se moze malo pozabaviti Balkanom... 8)
Kako ih je krenulo, bolje da nas ne diraju, samo ce zasrat... Izgleda da, kad god se Rusi suprotstave, amerikenjci podviju repinu...
Alfons Kauders

#7756 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Idi bre... Teza je bila da ce, ako se Rusi uozbilje, ovi tvoji ispusit... Tako je i bilo... "flota kurac, nemaju rakete, zna se ko je babo..." picke materine...

hahahaha ozbiljnim temama hahahaaaaa

dakle ja se ne trebam javljati na "ozbiljne" teme zato jer sam u zadnjih godinu dana haman sve potrefio... a vi strucnjaci koji se ocekivali treci svjetski rat i intervencije u iranu i siriji trebate se javljati...

jel to pokusavate pokrenuti neki satiricni magazin u pauzama od izdrkavanja po posterima putina i mocnih ruskih raketa?
RahatHurmašica

#7757 Re: IRAN

Post by RahatHurmašica »

nosara wrote:[q

tamo gdje obraz prestaje, alfonso počinje. :thumbup:
spreca

#7758 Re: IRAN

Post by spreca »

nosara wrote:
zavrzlama wrote:Steta sto Iran i zapad postigose sporazum i nadjose mirno rjesenje,a tamam se srbija i dodik spremali da iskoriste guzvaru...valja cekat opet nekih 10-tak godina novu krizu :D ..sad ujka Sam se moze malo pozabaviti Balkanom... 8)
Kako ih je krenulo, bolje da nas ne diraju, samo ce zasrat... Izgleda da, kad god se Rusi suprotstave, amerikenjci podviju repinu...
nije bas uvijek ,ali ovaj put uz ne glasnu podrsku Kine ovaj put je uspjelo .........sto treba i pozdraviti...........hiljade eventualnih nevinih zrtava je je ostalo zivo
nosara

#7759 Re: IRAN

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:

dakle ja se ne trebam javljati na "ozbiljne" teme zato jer sam u zadnjih godinu dana haman sve potrefio... a vi strucnjaci koji se ocekivali treci svjetski rat i intervencije u iranu i siriji trebate se javljati...

jel to pokusavate pokrenuti neki satiricni magazin u pauzama od izdrkavanja po posterima putina i mocnih ruskih raketa?
Oborili ti svaku... Jesu li se ratu suprotstavili Rusi za koje si ti govorio da im rat odgovara...? Jesu... Jesu li amerikenjci ispusili nakon cvrstog stava Moskve...? Jesu...

Pisao si takodjer da Iran nema cim odgovorit ni izraelu, a ne amerikenjcima... Voila...! Opet oboreno...

Dokle vise, cemu...?
Alfons Kauders

#7760 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:

Oborili ti svaku... Jesu li se ratu suprotstavili Rusi za koje si ti govorio da im rat odgovara...? Jesu... Jesu li amerikenjci ispusili nakon cvrstog stava Moskve...? Jesu...

Pisao si takodjer da Iran nema cim odgovorit ni izraelu, a ne amerikenjcima... Voila...! Opet oboreno...

Dokle vise, cemu...?
a govorio sam da rusima odgovara rat u iranu? ne sjecam se bas nesto, moras me podsjetiti, tj naci sta sam rekao...

jesu li amerikanci ispusili? nisu... otklonili su prijetnju sirijskog hemijskog oruzja bez ispaljenog metka, a svi znamo koliko im je stalo do humanitarne cijene rata u siriji... dakle to je po tebi poraz? sto su ispunili cilj bez rata?

u iranu su dobili ono sto su trazili, opet relativno jeftino... i to je poraz

i ne, iran nema nista cime u ratu moze odgovoriti izraelu i amerikancima... kad je to "oboreno"? kad su to ratovali ziv bio?
nosara

#7761 Re: IRAN

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
a govorio sam da rusima odgovara rat u iranu? ne sjecam se bas nesto, moras me podsjetiti, tj naci sta sam rekao...

jesu li amerikanci ispusili? nisu... otklonili su prijetnju sirijskog hemijskog oruzja bez ispaljenog metka, a svi znamo koliko im je stalo do humanitarne cijene rata u siriji... dakle to je po tebi poraz? sto su ispunili cilj bez rata?

i ne, iran nema nista cime u ratu moze odgovoriti izraelu i amerikancima... kad je to "oboreno"? kad su to ratovali ziv bio?
Tipicno za tebe, kad te vlastita umisljenost povali, pokusavas zamutit vodu...

Na temi o Siriji, a o tome govorimo, tvrdio si da Rusima odgovara rat, jer cijene nafte skacu... Naravno, rata nije bilo jer je Putin priprijetio amerikenjcima... Fula...

Hemijsko oruzje i otklanjanje opasnosti bez ispaljenog metka... :lol: Dno...

U Iranu su dobili sto su trazili, to je u redu... Dobili su po picki, sto, izgleda, postaje novi nacionalni sport u cemerici... Oni, koji im nemaju s cim odgovorit, posrali su im se na glavu... Bez ispaljenog metka... :D
AliceInChains

#7762 Re: IRAN

Post by AliceInChains »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:

Dokle vise, cemu...?

Na brzinu sam negdje procitao, da ce smanjiti obogacivanje uranijuma. A kao sto se sjecam, su ODUVIJEK htjeli, da se potpuno obustavi obogacivanje i da im umjesto toga uvoze obogaceni uranijum. Pobjeda? Nisam sigurun.....jos kad onaj Kozojahu objavi, da mu ovaj kompromis uopste negodi. To ti je, kao kad je Srbija izrazila negodovanje, zato sto je Visoki predstavnik "udario nepravdom" po Mrskoj Rebubljici.

Eno se i Ukrajina nakon visegodisnjeg pripremanja suprostavila potpisivanju sporazuma sa EU o pristupu u trznu zajednicu. Doduse ce prisvojiti drugu Rumuniju, i to podjeljenu, i Gruziju. Naravno negodovanje Evropejaca i Amerikanaca.

A i oko Sirije se nesta utisilo u zapadnim medijama u zadnje vrijeme.

Recimo ovako: Vrlo blijedo izdanje pobjednika u zadnje vrijeme. I onda se neki cude, sto medijski rafalaju po Putinu, kao da je drugi Staljin. Dotle su dosli, da se nadaju brzom padu Putina.
Challenger__

#7763 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Evo im još jedne "pobjede":

Image

Nakon egipatskog potraživanja da se odnosi sa Rusijom "uzdignu na nivo sovjetske ere" i potraživanja naoružanja u iznosu od 4 milijarde, dolazi nova "pobjeda" Bumbara i WH ekipe : "Zamjenik ruskog premijera na sastanku s iranskim predsjednikom u Teheranu":
Zamjenik ruskog premijera, Dmitrij Rogozin, sastao se danas s iranskim predsjednikom Hassanom Rohanijem u glavnom gradu Irana, Teheranu. Iranski i ruski mediji su potvrdili informaciju, no niti jedna strana nije iznijela detalje susreta. Spomenimo to kako je poznato da je Rogozin nadležan za rusku obrambenu industriju.

Znači, od Aljaske do pola Magreba pod ruskim protivvazdušnim štitom je uspjeh Bumbarove administracije. Šta je alfonsima poraz, ako je ovo "pobjeda".
Challenger__

#7764 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Znači, potpisi u Ženevi se nisu ni osušili, a Predsjednik Irana u Teheranu prima rusko lice ovlašteno za naoružavanje.

Ama, sljedbenicima (alfonsima) je uzalud pričati. Oni slijede emocije a ne činjenice.
Alfons Kauders

#7765 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

vec sam nesto rekao o izdrkavanju na slike ruskih raketa, pa samo da priupitam koliko su zapadnih aviona i krstarecih raketa te mocne rakete oborile u zadnje tri decenije? :D
Challenger__

#7766 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Neko je već pomenuo plastenik. Plastenici svim alfonsima svijeta!!
matematicar_teski

#7767 Re: IRAN

Post by matematicar_teski »

Alfons Kauders wrote:vec sam nesto rekao o izdrkavanju na slike ruskih raketa, pa samo da priupitam koliko su zapadnih aviona i krstarecih raketa te mocne rakete oborile u zadnje tri decenije? :D
jedan avion i to onaj pijani srbin sto je pucao na prazno, toliko o mocnim radarima :lol:
nosara

#7768 Re: IRAN

Post by nosara »

Challenger__ wrote:Neko je već pomenuo plastenik. Plastenici svim alfonsima svijeta!!
Krompir na otvorenom, za pocetak... Plastenik je nuklearna fizika... :lol:
Challenger__

#7769 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

:lol: :lol: :lol:
AliceInChains

#7770 Re: IRAN

Post by AliceInChains »

Jos ona pobjeda, koja vec malo duze sjedi: Snoden, koji nije mogao dobiti azil ni u jednoj slobodarskoj, demokratskoj Evropskoj drzavi, pa je jadan morao ostati u diktatorskom gnijezdu, tj. Moskvi.

Opalili im samar...jos dan danas ne znaju, sta sa sobom.
nosara

#7771 Re: IRAN

Post by nosara »

AliceInChains wrote:Jos ona pobjeda, koja vec malo duze sjedi: Snoden, koji nije mogao dobiti azil ni u jednoj slobodarskoj, demokratskoj Evropskoj drzavi, pa je jadan morao ostati u diktatorskom gnijezdu, tj. Moskvi.

Opalili im samar...jos dan danas ne znaju, sta sa sobom.
To je posebna prica... Ili je dio konteksta... Nebitno, vazno je da se lazni bastion demokratije i ljudskih prava opasno klati, kao grogiran bokser... :evil:

A udarci pljuste sa svih strana... :-)
Alfons Kauders

#7772 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:Neko je već pomenuo plastenik. Plastenici svim alfonsima svijeta!!
bolji plastenik od mocnog ruskog raketnog stita od aljaske do magreba :lol: tj bolji najlon od djevdjira :lol:
AliceInChains

#7773 Re: IRAN

Post by AliceInChains »

Alfons Kauders wrote:vec sam nesto rekao o izdrkavanju na slike ruskih raketa, pa samo da priupitam koliko su zapadnih aviona i krstarecih raketa te mocne rakete oborile u zadnje tri decenije? :D
Uozbilji se malo. Nije sve u oruzju. Da je tako, onda nebi onako zlocesto popusili u Vijetnamu. Ima tu taktike i dugorocnih strategija. A kao sto se meni cini, im ta strategija u zadnje vrijeme ne pali. Jbg., kapital vlada svijetom. Prije 2008-me je zapad jahao svijetom....malo se to sve preokrenulo. Ko ne vidi, taj nije bas najpametniji. Ko nece da vidi, je simpatizer.
nosara

#7774 Re: IRAN

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
bolji plastenik od mocnog ruskog raketnog stita od aljaske do magreba :lol: tj bolji najlon od djevdjira :lol:
Pravda za poljoprivrednike...! Poticaj za monsanto sjemenski krompir...! Zivio americki san... :lol:
Challenger__

#7775 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

:lol:
Post Reply