Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
skafiskafsnjak

#7751 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

Iz vaseg iskustva, koji su najbolji akumulatori? Ja imam Topla , a ne hvale ih bas... Sta vi mislite ?
amar1994

#7752 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

sa najvise garancije , mozda VARTA :)
_ado_

#7753 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _ado_ »

Ja sam prosle godine mjenjao akumulator, i max garancija, je bila 2 g. Nisam provjeravao u ovlastenim servisima, moguce da oni nude duzi garantni rok.
Warashii

#7754 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Warashii »

Fiamm Titanium Pro ima 3 godine garancije.
Lord Vader

#7755 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Lord Vader »

skafiskafsnjak wrote:Imate li predstavu koliko kosta dijagnostika u gumi m?
http://cijenaservisa.ba/servis

Evo ovdje bi trebale biti cijene njihovih servisa.
skafiskafsnjak

#7756 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

Znate li neke dobre majstorr za Renault, a da rade danas... U Bunje i Gumi m danas ne rade ti elektricari ili sta vec... Ponedjeljka ne mogu cekati
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7757 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

skafiskafsnjak wrote:Znate li neke dobre majstorr za Renault, a da rade danas... U Bunje i Gumi m danas ne rade ti elektricari ili sta vec... Ponedjeljka ne mogu cekati
Ja mislim da Edvin radi subotom
skafiskafsnjak

#7758 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

Image

Topla nakon 6 godina

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7759 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Lord Vader wrote:

Nisu visoke cijene malih servisa, cak sta vise, najpovoljnije do sad sto sam vidio, al' je nepoznanica, koje motorno ulje stavljaju. Da li ide motrio ili neko drugo?!

Sent from my C6603 using Tapatalk
Stalker

#7760 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Stalker »

skafiskafsnjak wrote:Iz vaseg iskustva, koji su najbolji akumulatori? Ja imam Topla , a ne hvale ih bas... Sta vi mislite ?
Exide su najbolji.Jedini koje fabrika testira na -30 stepeni a njih koristi NATO u svojim vozilima.Exide 72Ah u Vesni kosta 190 KM minus 10 km za stari aku.
Lord Vader

#7761 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Lord Vader »

konektovan wrote:
Lord Vader wrote:

Nisu visoke cijene malih servisa, cak sta vise, najpovoljnije do sad sto sam vidio, al' je nepoznanica, koje motorno ulje stavljaju. Da li ide motrio ili neko drugo?!

Sent from my C6603 using Tapatalk
Ma neke svoje stavljaju, iako tvrde da je to jednak kvalitet npr Shella i sl, niđe veze. Možda bi bilo isplativo donijeti svoje ulje a s njima dogovoriti da cijenu ulja izbiju iz cijene servisa.

Jbg, meni je stari mehaničar pa se ne moram zajebavati sa kojekakvim levatima koji bi da me zavale, tako da slabo i znam kako ide kod ovih kuća.
skafiskafsnjak

#7762 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

Leon16v wrote:
skafiskafsnjak wrote:Znate li neke dobre majstorr za Renault, a da rade danas... U Bunje i Gumi m danas ne rade ti elektricari ili sta vec... Ponedjeljka ne mogu cekati
Ja mislim da Edvin radi subotom
Ne javlja se :D

Edvineeeee jaaavii seee:P
skafiskafsnjak

#7763 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

Ne radi vikendom :)
zdruzdjo

#7764 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zdruzdjo »

Ja ne kontam ljudi ovu furku. Ako ides u neki ovlasteni servis pa trazis zamjenu ulja, filtera...ok dobijes racun i kraj. Postoji neka garancija. A ovo nesto "servis kod ceka mehe" u naselju.... odes sam kupis ulje koje zelis(trebas), filtere, remenove...dodjes kod majstora i mjenjaj dok si tu. Halalis sat vremena i to je to.
A ova "ja sam gazda" varijanta gdje dodjes u neki neovlasteni servis dadnes kljuceve od auta i kazes "mali servis" i odes na kafu, je uvijek macak u vreci. Nikad ne znas sta ce ti staviti. A znajuci kako ide kod nas veca je sansa da ces dobiti ulje sa pumpe hifa nego castrol edge.
I onda sta sam vidio da puno majstora pametuju o ulju koje ti ide u auto. Pa moze i floriol za friteze nije frka.

E sad uvjek i postoji rizik da kupis neko smece ali tu sebe mozes samo kriviti.
Ma samo "u se' i u svoje kljuse".
E sad ako imas nrkog majstora kojeg poznajes i nece te zavaliti i sl. To je druga prica.

Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7765 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

E upravo to za ulje je 100 % tacno, isto tako sad ovo ljeto odem kupim 5 L ulja, ELF SXR 5w40 i kod tog "cika mehe" da zamjeni sve, ja tu okolo se vrtim i gledam.
Uze on sad bocu ulja i gleda, gleda, litar 13,5 KM bio, oci mu ovako :shock: "Au previše si ti ovo platio, mogo sam ti ja svoje bolan dati ulje da si mi samo reko".
Reko nema veze, samo ti zamjeni to u žurbi sam.
amar1994

#7766 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Leon16v wrote:E upravo to za ulje je 100 % tacno, isto tako sad ovo ljeto odem kupim 5 L ulja, ELF SXR 5w40 i kod tog "cika mehe" da zamjeni sve, ja tu okolo se vrtim i gledam.
Uze on sad bocu ulja i gleda, gleda, litar 13,5 KM bio, oci mu ovako :shock: "Au previše si ti ovo platio, mogo sam ti ja svoje bolan dati ulje da si mi samo reko".
:thumbup:

Moj bivsi majstor nije gledao zadnji put , al me pitao koliko je litar :D , reko 17,50KM :lol: , faca :shock: :shock: , al hadje kaze , ti znas sta je za tvoje auto najbolje :mrgreen: :thumbup:
the_hooligan_ec

#7767 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by the_hooligan_ec »

30 km licno radio..
kakavdanakneiskustvu

#7768 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kakavdanakneiskustvu »

koji akumulator kupiti,od 66 ampera?
zrakomlat

#7769 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zrakomlat »

Leon16v wrote:E upravo to za ulje je 100 % tacno, isto tako sad ovo ljeto odem kupim 5 L ulja, ELF SXR 5w40 i kod tog "cika mehe" da zamjeni sve, ja tu okolo se vrtim i gledam.
Nedavno pricam s jednim majstorom i dotaknemo se usput mog auta (megan), kaze, nemoj da ti u ovlastenom sipaju ono Elf ulje, smeće je to, samo napuhano reklamom, za renoLe je najbolje xyz (nešto sa "m" počinje, nikad čuo). Reko kakvo je to ulje, nikad čuo, kae, to ti je najbolje, kad opet budes mjenjao mene zovi :D
dgL_

#7770 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

zrakomlat wrote:
Nedavno pricam s jednim majstorom i dotaknemo se usput mog auta (megan), kaze, nemoj da ti u ovlastenom sipaju ono Elf ulje, smeće je to, samo napuhano reklamom, za renoLe je najbolje xyz (nešto sa "m" počinje, nikad čuo). Reko kakvo je to ulje, nikad čuo, kae, to ti je najbolje, kad opet budes mjenjao mene zovi :D
Ja ELF u svog Megana u renault shopu 5 litara 50ak KM... I ne razmisljam... Preso hiljadu od servisa ulje nije haman ni promjenilo boju...
zdruzdjo

#7771 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zdruzdjo »

Ma ljudi jedno je ovlasteni. Ali ovo kad ti cika meho mjenja pa onda razmisljaj jeli ti ulje koje je on nasuo nabavna 1.5 km po litru, e o tome je rjec.
Uzmes brate knjizicu i vidis koje ulje ide. Pogledas koji je ekvivalent eventualno. Kupis i onda kod cika mehe ako vec hoces.

Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
amar1994

#7772 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

:thumbup:
direstraits0078

#7773 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by direstraits0078 »

dgL_ wrote:
zrakomlat wrote:
Ja ELF u svog Megana u renault shopu 5 litara 50ak KM... I ne razmisljam... Preso hiljadu od servisa ulje nije haman ni promjenilo boju...
Da pogodim, vozis benzinca. :)
530i

#7774 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

zrakomlat wrote:
Garant ima laboratoriju, i u slobodno vrijeme testira različite vrste ulja, što novih, što korištenih.
bleee_sa

#7775 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bleee_sa »

Kod mene elf 10w40 5 litara 40 km :D
Post Reply