Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- skafiskafsnjak
#7751 Re: Pitamo Mehanicare ?
Iz vaseg iskustva, koji su najbolji akumulatori? Ja imam Topla , a ne hvale ih bas... Sta vi mislite ?
- amar1994
#7752 Re: Pitamo Mehanicare ?
sa najvise garancije , mozda VARTA 
-
_ado_
#7753 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam prosle godine mjenjao akumulator, i max garancija, je bila 2 g. Nisam provjeravao u ovlastenim servisima, moguce da oni nude duzi garantni rok.
- Warashii
#7754 Re: Pitamo Mehanicare ?
Fiamm Titanium Pro ima 3 godine garancije.
- Lord Vader
#7755 Re: Pitamo Mehanicare ?
http://cijenaservisa.ba/servisskafiskafsnjak wrote:Imate li predstavu koliko kosta dijagnostika u gumi m?
Evo ovdje bi trebale biti cijene njihovih servisa.
- skafiskafsnjak
#7756 Re: Pitamo Mehanicare ?
Znate li neke dobre majstorr za Renault, a da rade danas... U Bunje i Gumi m danas ne rade ti elektricari ili sta vec... Ponedjeljka ne mogu cekati
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#7757 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja mislim da Edvin radi subotomskafiskafsnjak wrote:Znate li neke dobre majstorr za Renault, a da rade danas... U Bunje i Gumi m danas ne rade ti elektricari ili sta vec... Ponedjeljka ne mogu cekati
- skafiskafsnjak
#7758 Re: Pitamo Mehanicare ?

Topla nakon 6 godina
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#7759 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?
Nisu visoke cijene malih servisa, cak sta vise, najpovoljnije do sad sto sam vidio, al' je nepoznanica, koje motorno ulje stavljaju. Da li ide motrio ili neko drugo?!Lord Vader wrote:http://cijenaservisa.ba/servisskafiskafsnjak wrote:Imate li predstavu koliko kosta dijagnostika u gumi m?
Sent from my C6603 using Tapatalk
-
Stalker
#7760 Re: Pitamo Mehanicare ?
Exide su najbolji.Jedini koje fabrika testira na -30 stepeni a njih koristi NATO u svojim vozilima.Exide 72Ah u Vesni kosta 190 KM minus 10 km za stari aku.skafiskafsnjak wrote:Iz vaseg iskustva, koji su najbolji akumulatori? Ja imam Topla , a ne hvale ih bas... Sta vi mislite ?
- Lord Vader
#7761 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma neke svoje stavljaju, iako tvrde da je to jednak kvalitet npr Shella i sl, niđe veze. Možda bi bilo isplativo donijeti svoje ulje a s njima dogovoriti da cijenu ulja izbiju iz cijene servisa.konektovan wrote:Nisu visoke cijene malih servisa, cak sta vise, najpovoljnije do sad sto sam vidio, al' je nepoznanica, koje motorno ulje stavljaju. Da li ide motrio ili neko drugo?!Lord Vader wrote:http://cijenaservisa.ba/servisskafiskafsnjak wrote:Imate li predstavu koliko kosta dijagnostika u gumi m?
Sent from my C6603 using Tapatalk
Jbg, meni je stari mehaničar pa se ne moram zajebavati sa kojekakvim levatima koji bi da me zavale, tako da slabo i znam kako ide kod ovih kuća.
- skafiskafsnjak
#7762 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne javlja seLeon16v wrote:Ja mislim da Edvin radi subotomskafiskafsnjak wrote:Znate li neke dobre majstorr za Renault, a da rade danas... U Bunje i Gumi m danas ne rade ti elektricari ili sta vec... Ponedjeljka ne mogu cekati
Edvineeeee jaaavii seee:P
- skafiskafsnjak
#7763 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne radi vikendom 
-
zdruzdjo
#7764 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja ne kontam ljudi ovu furku. Ako ides u neki ovlasteni servis pa trazis zamjenu ulja, filtera...ok dobijes racun i kraj. Postoji neka garancija. A ovo nesto "servis kod ceka mehe" u naselju.... odes sam kupis ulje koje zelis(trebas), filtere, remenove...dodjes kod majstora i mjenjaj dok si tu. Halalis sat vremena i to je to.
A ova "ja sam gazda" varijanta gdje dodjes u neki neovlasteni servis dadnes kljuceve od auta i kazes "mali servis" i odes na kafu, je uvijek macak u vreci. Nikad ne znas sta ce ti staviti. A znajuci kako ide kod nas veca je sansa da ces dobiti ulje sa pumpe hifa nego castrol edge.
I onda sta sam vidio da puno majstora pametuju o ulju koje ti ide u auto. Pa moze i floriol za friteze nije frka.
E sad uvjek i postoji rizik da kupis neko smece ali tu sebe mozes samo kriviti.
Ma samo "u se' i u svoje kljuse".
E sad ako imas nrkog majstora kojeg poznajes i nece te zavaliti i sl. To je druga prica.
Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
A ova "ja sam gazda" varijanta gdje dodjes u neki neovlasteni servis dadnes kljuceve od auta i kazes "mali servis" i odes na kafu, je uvijek macak u vreci. Nikad ne znas sta ce ti staviti. A znajuci kako ide kod nas veca je sansa da ces dobiti ulje sa pumpe hifa nego castrol edge.
I onda sta sam vidio da puno majstora pametuju o ulju koje ti ide u auto. Pa moze i floriol za friteze nije frka.
E sad uvjek i postoji rizik da kupis neko smece ali tu sebe mozes samo kriviti.
Ma samo "u se' i u svoje kljuse".
E sad ako imas nrkog majstora kojeg poznajes i nece te zavaliti i sl. To je druga prica.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#7765 Re: Pitamo Mehanicare ?
E upravo to za ulje je 100 % tacno, isto tako sad ovo ljeto odem kupim 5 L ulja, ELF SXR 5w40 i kod tog "cika mehe" da zamjeni sve, ja tu okolo se vrtim i gledam.
Uze on sad bocu ulja i gleda, gleda, litar 13,5 KM bio, oci mu ovako
"Au previše si ti ovo platio, mogo sam ti ja svoje bolan dati ulje da si mi samo reko".
Reko nema veze, samo ti zamjeni to u žurbi sam.
Uze on sad bocu ulja i gleda, gleda, litar 13,5 KM bio, oci mu ovako
- amar1994
#7766 Re: Pitamo Mehanicare ?
Leon16v wrote:E upravo to za ulje je 100 % tacno, isto tako sad ovo ljeto odem kupim 5 L ulja, ELF SXR 5w40 i kod tog "cika mehe" da zamjeni sve, ja tu okolo se vrtim i gledam.
Uze on sad bocu ulja i gleda, gleda, litar 13,5 KM bio, oci mu ovako"Au previše si ti ovo platio, mogo sam ti ja svoje bolan dati ulje da si mi samo reko".
Moj bivsi majstor nije gledao zadnji put , al me pitao koliko je litar
- the_hooligan_ec
#7767 Re: Pitamo Mehanicare ?
30 km licno radio..skafiskafsnjak wrote:Imate li predstavu koliko kosta dijagnostika u gumi m?
-
kakavdanakneiskustvu
#7768 Re: Pitamo Mehanicare ?
koji akumulator kupiti,od 66 ampera?
-
zrakomlat
#7769 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nedavno pricam s jednim majstorom i dotaknemo se usput mog auta (megan), kaze, nemoj da ti u ovlastenom sipaju ono Elf ulje, smeće je to, samo napuhano reklamom, za renoLe je najbolje xyz (nešto sa "m" počinje, nikad čuo). Reko kakvo je to ulje, nikad čuo, kae, to ti je najbolje, kad opet budes mjenjao mene zoviLeon16v wrote:E upravo to za ulje je 100 % tacno, isto tako sad ovo ljeto odem kupim 5 L ulja, ELF SXR 5w40 i kod tog "cika mehe" da zamjeni sve, ja tu okolo se vrtim i gledam.
Uze on sad bocu ulja i gleda, gleda, litar 13,5 KM bio, oci mu ovako"Au previše si ti ovo platio, mogo sam ti ja svoje bolan dati ulje da si mi samo reko".
-
dgL_
#7770 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja ELF u svog Megana u renault shopu 5 litara 50ak KM... I ne razmisljam... Preso hiljadu od servisa ulje nije haman ni promjenilo boju...zrakomlat wrote:Nedavno pricam s jednim majstorom i dotaknemo se usput mog auta (megan), kaze, nemoj da ti u ovlastenom sipaju ono Elf ulje, smeće je to, samo napuhano reklamom, za renoLe je najbolje xyz (nešto sa "m" počinje, nikad čuo). Reko kakvo je to ulje, nikad čuo, kae, to ti je najbolje, kad opet budes mjenjao mene zoviLeon16v wrote:E upravo to za ulje je 100 % tacno, isto tako sad ovo ljeto odem kupim 5 L ulja, ELF SXR 5w40 i kod tog "cika mehe" da zamjeni sve, ja tu okolo se vrtim i gledam.
-
zdruzdjo
#7771 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma ljudi jedno je ovlasteni. Ali ovo kad ti cika meho mjenja pa onda razmisljaj jeli ti ulje koje je on nasuo nabavna 1.5 km po litru, e o tome je rjec.
Uzmes brate knjizicu i vidis koje ulje ide. Pogledas koji je ekvivalent eventualno. Kupis i onda kod cika mehe ako vec hoces.
Uzmes brate knjizicu i vidis koje ulje ide. Pogledas koji je ekvivalent eventualno. Kupis i onda kod cika mehe ako vec hoces.
- amar1994
-
direstraits0078
#7773 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da pogodim, vozis benzinca.dgL_ wrote:Ja ELF u svog Megana u renault shopu 5 litara 50ak KM... I ne razmisljam... Preso hiljadu od servisa ulje nije haman ni promjenilo boju...zrakomlat wrote:Nedavno pricam s jednim majstorom i dotaknemo se usput mog auta (megan), kaze, nemoj da ti u ovlastenom sipaju ono Elf ulje, smeće je to, samo napuhano reklamom, za renoLe je najbolje xyz (nešto sa "m" počinje, nikad čuo). Reko kakvo je to ulje, nikad čuo, kae, to ti je najbolje, kad opet budes mjenjao mene zoviLeon16v wrote:E upravo to za ulje je 100 % tacno, isto tako sad ovo ljeto odem kupim 5 L ulja, ELF SXR 5w40 i kod tog "cika mehe" da zamjeni sve, ja tu okolo se vrtim i gledam.
-
530i
#7774 Re: Pitamo Mehanicare ?
Garant ima laboratoriju, i u slobodno vrijeme testira različite vrste ulja, što novih, što korištenih.zrakomlat wrote:Nedavno pricam s jednim majstorom i dotaknemo se usput mog auta (megan), kaze, nemoj da ti u ovlastenom sipaju ono Elf ulje, smeće je to, samo napuhano reklamom, za renoLe je najbolje xyz (nešto sa "m" počinje, nikad čuo). Reko kakvo je to ulje, nikad čuo, kae, to ti je najbolje, kad opet budes mjenjao mene zoviLeon16v wrote:E upravo to za ulje je 100 % tacno, isto tako sad ovo ljeto odem kupim 5 L ulja, ELF SXR 5w40 i kod tog "cika mehe" da zamjeni sve, ja tu okolo se vrtim i gledam.
- bleee_sa
#7775 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kod mene elf 10w40 5 litara 40 km