BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Hopkins

#7751 Re: BHTelecom All About

Post by Hopkins »

Evo gledam listing od prethodnog mjeseca i isto, samo sto mi je tamo u 5 sekundi vezalo 3 poruke. Moracu provjeriti iznos sa neta i iznos koji mi je kuci dosao na racunu. Moze li ovo sta biti do telefona ili je do njih, ako je do njih vracaju li oni pare retroaktivno? :mrgreen:
Hopkins

#7752 Re: BHTelecom All About

Post by Hopkins »

Po jednu dobiju, tako da ne bi trebalo da je do telefona ...
motorola01

#7753 Re: BHTelecom All About

Post by motorola01 »

Hopkins wrote:Po jednu dobiju, tako da ne bi trebalo da je do telefona ...
Ma to im se desava skoro svaki mjesec, ali ce ti do kraja mjeseca to korigovati sigurno.
JosMalo.

#7754 Re: BHTelecom All About

Post by JosMalo. »

Djeniro wrote:
Raspored wrote:Ukoliko neko ima informaciju kako je moguće da M-tel na svojoj web stranici nudi Samsung GIII a BH telecom taj telefon nema u ponudi? Realno telefon je trenutno hit u svijetu i svakoj normalnoj telekom kompaniji je stvar redovnog poslovanja imati taj telefon u ponudi. Ili sam ja previše naivan?
Ima, drug kupio prije 10 dana.
Kako si brate kupio ? ja ih zovem svaki dan i uvijek dobijem isti odgovor, jos ga nemamo u ponudi i ne znamo kad ce biti.

Korisnik sam Mega 100 paketa, i ocu da uzmem S3 ali vidim da ga ima samo u mostaru, konjic bugojno i tako to.

Da li neko ima informaciju zasto i ( kad ce ) on biti u Sarajevu naravno u BH Telecomu ?

Unaprijed hvala.
zilog

#7755 Re: BHTelecom All About

Post by zilog »

zateznistub wrote:Ja svu noc oka nisam sklopio, i LiP i zilog fino o BH Telecomu. Kazem vam, sudnji dan je blizu... :D
Pokusaj iskopati da sam ruzno govorio o BHT-u, pogotovo bez osnove. Poredjenja sa argumentima (poput onog sa ledenim), ne spadaju u ruzno.

Treba priznati i dobre i lose strane. Pojedinacni problemi se ne ubrajaju u generalna poredjenja.
Ovo na sta sam reagovao vazi za sve operatore. Sa-x forum moze posluziti da se vidi jel' neki generalni problem sa operatorom trenutno, nikako da zamjeni zvanicnu podrsku.
--usnee--

#7756 Re: BHTelecom All About

Post by --usnee-- »

Mlad i Nevin wrote:Moraš tri mjeseca biti pretplatnik da bi stekao uslov kupovine telefona....treba ti uvjerenje od CIPS-a o prebivalištu, kopiju indexa oni urade i lična karta.

Ovo sam morao citirati jer nije tačno. Ako si recimo koristio usluge bhtelecoma kao npr. pretplatu mobitel, adsl i sl. a redovno plaćao možeš to pokazati i onda možeš uzeti neki od paketa iz ponude i mobitel ili laptop nebitno. :run:
doff

#7757 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

--usnee-- wrote:Ovo sam morao citirati jer nije tačno. Ako si recimo koristio usluge bhtelecoma kao npr. pretplatu mobitel, adsl i sl. a redovno plaćao možeš to pokazati i onda možeš uzeti neki od paketa iz ponude i mobitel ili laptop nebitno. :run:
Moram i ja tebe citirati. Ovo je tačno ali pod uslovom da su računi glasili na njegovo ime i prezime, u suprotnom ništa od toga.
jastuk1

#7758 Re: BHTelecom All About

Post by jastuk1 »

Zamolio bih ako neko zna:

Ko ima fiksnu BHT liniju kad uvodi Moja Tv phone paket, može li zadržati stari broj ili mora ići kroz redovnu proceduru prebacivanja broja?
Halcyon

#7759 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Stari broj možeš zadržati ali u postojećem obliku (dakle on ne ulazi u paket Moja TV i ne dobijaš one pogodnosti koje dobijaš na VOIP-u). U tom slučaju plaćaš i dvije pretplate, za paket Moja TV koji si odabrao, te za postojeći telefonski broj.
jastuk1

#7760 Re: BHTelecom All About

Post by jastuk1 »

Halcyon wrote:Stari broj možeš zadržati ali u postojećem obliku (dakle on ne ulazi u paket Moja TV i ne dobijaš one pogodnosti koje dobijaš na VOIP-u). U tom slučaju plaćaš i dvije pretplate, za paket Moja TV koji si odabrao, te za postojeći telefonski broj.
Znači ne može se na Voip prebaciti stari broj? U novom broju je i sav ogromni problem - ovo bi bilo kod roditelja, a masa ljudi ne bi saznala taj novi broj - to nikako ne može.

Isto hoću da ih skinem sa Telemach kablovske - zato ovo sve i pitam.
sarajevomd

#7761 Re: BHTelecom All About

Post by sarajevomd »

Pa stavi se sekretarica koja obavjestava da je broj promjenjen i to je to :)
Halcyon

#7762 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

jastuk1 wrote:
Halcyon wrote:Stari broj možeš zadržati ali u postojećem obliku (dakle on ne ulazi u paket Moja TV i ne dobijaš one pogodnosti koje dobijaš na VOIP-u). U tom slučaju plaćaš i dvije pretplate, za paket Moja TV koji si odabrao, te za postojeći telefonski broj.
Znači ne može se na Voip prebaciti stari broj? U novom broju je i sav ogromni problem - ovo bi bilo kod roditelja, a masa ljudi ne bi saznala taj novi broj - to nikako ne može.

Isto hoću da ih skinem sa Telemach kablovske - zato ovo sve i pitam.
Ne može, na VOIP dobijaš negeografsku numeraciju (predbroj 070).
jastuk1

#7763 Re: BHTelecom All About

Post by jastuk1 »

Halcyon, hvala na odgovoru.

sarajevomd, gdje se stavi ta sekretarica? jel to oni u BHT-u ostave stari broj i nikome ga ne uvode, pa kad ljudi zovu na stari broj onda im se izdiktira taj novi voip broj? BHT ne uvodi novim korisnicima fiksne brojeve koje je već neko odjavio? Fakat ne znam i izvinjavam se na glupim pitajima....
Halcyon

#7764 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Uslugu sekretarice moraš prijaviti, a da bi je mogao prijaviti broj ti mora biti aktivan (dakle za broj plaćati pretplatu, RTV taksu i sl.). Mislim da je tako nekako. Broj ti ne ostave, možeš ga zalediti na godinu dana i u tom slučaju je rezervisan tebi, u svakom drugom slučaju ne. Iako mislim da ne daju već korištene brojeve jer za tim nemaju potrebe. Barem ne u nekom kratkom periodu, možda nakon što prođe par godina. :D
zateznistub

#7765 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Ne komplikujte ljudi bez veze i potrebe. O kojem se to broju ljudi radi koje jedan prosjecni bosanac pozove?
Kad sam uveo mojatv sjeo sam za aparat i pozvao redom nekih 50-tak brojeva koje ja zovem, sve je bilo gotovo za 10tak minuta i svi relevantni su znali moj novi broj.
jastuk1

#7766 Re: BHTelecom All About

Post by jastuk1 »

zateznistub wrote:Ne komplikujte ljudi bez veze i potrebe. O kojem se to broju ljudi radi koje jedan prosjecni bosanac pozove?
Kad sam uveo mojatv sjeo sam za aparat i pozvao redom nekih 50-tak brojeva koje ja zovem, sve je bilo gotovo za 10tak minuta i svi relevantni su znali moj novi broj.
-

Ma nije meni i tebi problem promijeniti broj - kod starijih ljudi je to ipak problem!

Hvala na odgovorima. Očigledno, ništa od moje Tv i kombinovanja sa fiksnim telefonom. :x
zateznistub

#7767 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

jastuk1 wrote:
zateznistub wrote:Ne komplikujte ljudi bez veze i potrebe. O kojem se to broju ljudi radi koje jedan prosjecni bosanac pozove?
-

Ma nije meni i tebi problem promijeniti broj - kod starijih ljudi je to ipak problem!

Hvala na odgovorima. Očigledno, ništa od moje Tv i kombinovanja sa fiksnim telefonom. :x
Hej, ako sam ja svojoj polupismenoj punici i puncu (uz duzno postovanje) uveo mojatv radi ustede telefonskih razgovora onda moze svako. nađi nekoga, ako nisi ti u mogucnosti neka sjdne sa ljudima istipka koliko treba poziva, sredi stvar i neka ljudi mogu nadug i nasiroko cekicati.
Mlad i Nevin

#7768 Re: BHTelecom All About

Post by Mlad i Nevin »

Kupovina telefona kod njih je pun pogodak.....dobiješ ga jeftinije nego što košta u prodavnici (i to spaljen i dekodiran više puta) i to još plaćaš na rate, plus prvi sa njega skineš ''celofan''. Uz to sve, imaš dvije godine garancije. Naravno, kad se već potpisuje ugovor, bolje je uzeti malo bolji telefon, neće se mnogo osjetiti na rati.

Ja sam prije dvije sedmice kupio Nokiu 500, student paket, na 24 rate 9,50 km mjesečno. Meni je to kao studentu prihvatljivo, nisam se htio protegnuti za nečim boljim jer i ovaj ima sve što meni treba. Godinu dana sam nosio krš od telefona a sad sam konačno miran makar dvije godine.
JosMalo.

#7769 Re: BHTelecom All About

Post by JosMalo. »

JosMalo. wrote:
Djeniro wrote:
Raspored wrote:Ukoliko neko ima informaciju kako je moguće da M-tel na svojoj web stranici nudi Samsung GIII a BH telecom taj telefon nema u ponudi? Realno telefon je trenutno hit u svijetu i svakoj normalnoj telekom kompaniji je stvar redovnog poslovanja imati taj telefon u ponudi. Ili sam ja previše naivan?
Ima, drug kupio prije 10 dana.
Kako si brate kupio ? ja ih zovem svaki dan i uvijek dobijem isti odgovor, jos ga nemamo u ponudi i ne znamo kad ce biti.

Korisnik sam Mega 100 paketa, i ocu da uzmem S3 ali vidim da ga ima samo u mostaru, konjic bugojno i tako to.

Da li neko ima informaciju zasto i ( kad ce ) on biti u Sarajevu naravno u BH Telecomu ?

Unaprijed hvala.
Ima li neko odgovor na ovo gore ?
skafiskafsnjak

#7770 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

a sve se nema para... :lol:
irac300

#7771 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

L00d wrote:a sve se nema para... :lol:
Jbg, i meni je isto prošlo kroz glavu. Svaki dan vijesti da padneš u još veću depresiju, a ovamo ne možeš ni rezervisati G III, jer puca k'o halva. :D
febo_acm

#7772 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

Para izgleda ima :D Ili si gore ili si dole... E sad ovih 5-10% što su gore razgrabe to. Problem je što nema sredine, koja polako nestaje... Ili uzmeš mob ispod 300 KM ili preko 900 KM :D
skafiskafsnjak

#7773 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Ma kazem generalno... ljudi se zale, nema posla bla bla... a sto kaze, ne mozes ugrabiti S III.
Ja licno nemam 1000km za telefon, a i da imam , cisto sumnjam da bih to kupio.
Imam NEO V i sasvim sam zadovoljan, iako nije mi ni on jeftin, al et
JosMalo.

#7774 Re: BHTelecom All About

Post by JosMalo. »

KvaziExpert wrote:

Ima li neko odgovor na ovo gore ?
U Tuzli kažu da će ga imati naredne sedmice, ja rezervisao kolegici. Kaže da imaju puuno rezervacija.
Kako si uspio rezervisati. Ja njih zovem svaki dan i poslao sam jos i poruku na email za prodaju.

Danas je mobitel bio na malti i u Saracima mislim pisalo je na netu i kad sam ih zvao na telefon rekli su da je nestalo a evo sad gledam na netu nema ga nikako ni u ponudi.

Meni se sve cini da su ovi neki mutni poslovi. Nije mi jasno kako moze doci prije u Tuzili Mostaru i tako to a u Sarajevu doslo danas i odma otisli.
JosMalo.

#7775 Re: BHTelecom All About

Post by JosMalo. »

KvaziExpert wrote:

E-mailom kod menadzera za velike korisnike, iliti toptim. Tako sam i dosad radio. Jednom sam bio prisutan na salteru u gradu kad su upisali momka, pa ce mu ostaviti i javiti. Sad ne znam da li je to izuzetak ili pravilo.
Ne znam sad gledam nema ga nikao. Inace korisnik sam Mega 100 paketa.
javio sam se na ono prodaja@ ako si na to mislio.
Locked