Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Innovation
-
Innovation
#7752 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Gospodine Pedja, gledam SKS i vidim Vas pogled. Mislim da Vam je sad jasnije zasto niste dobili komentare na amandmane "bivse Vlade". Znam za Vas lijep gest koji ste uradili u vezi ovoga i u to ime Vam se zahvaljujem.
Zao mi je sto je g. Segmedina preuzela Vase zasluge.
Zao mi je sto je g. Segmedina preuzela Vase zasluge.
-
Innovation
#7753 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Svaka cast, odavno se nisam ovako od srca nasmijala. Pravi odgovor Solakovicu.Aplauz i od mene. 
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#7754 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Uspjela sam "uhvatiti" par minuta i vaše izlaganje poštovani P.K i izlaganje D.T
BRAVO
GRAS mora biti privatan. Pitajte ih o privatizaciji GRAS-a...pitajte tog "menadžera" da li bi volio gazdu.
Još jednom BRAVO

BRAVO
GRAS mora biti privatan. Pitajte ih o privatizaciji GRAS-a...pitajte tog "menadžera" da li bi volio gazdu.
Još jednom BRAVO
-
volant
#7755 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
sto jest jest. svaka cast NS...! 
-
pemanapemani
#7756 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Uhvatih danas i Peđu i Danisa na SKS. Odlično
.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7757 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hajde nama, koji nismo mogli zbog posla pratiti tu sjednicu na TV, prepricajte u grubim crtama sta su to izjavili Kojovic i Tanovic.
Ne sumnjam da su istupi i principi bili kvalitetni, ali me interesuje o cemu se radilo.
Hvala.
Ne sumnjam da su istupi i principi bili kvalitetni, ali me interesuje o cemu se radilo.
Hvala.
Last edited by -LIBERO- on 27/06/2012 18:24, edited 1 time in total.
-
Innovation
#7758 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nije fazon u prepricavanju, to se trebalo vidjeti. Diskutovali su fantasticno, pošteno, realno o GRAS-u. Na kraju je g. Pedja tako pametno i mudro odgovorio Solakovicu da je dobio aplauz od poslanika. 
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#7759 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa pošto vlada hoće da reprogramira GRAS-ov dug od 23 miliona , bez da je onda koliko sam shvatila jasan dug koji GRAS svaki mjesec pravi (oni "pretpostavljaju" milonček mjesečno) i bez da postoji bilo kakav ekonomski plan "ozdravljenja" posrnule socijalne ustanove koja sebe pompezno naziva GRAS-om i bez da je jasno šta će se desiti ukoliko novi "menadžeri" nastave nabirati te milionečeke , P.K je predložio da članovi vlade Kantona koja je predložila ovaj reprogram lično ili PERSONALNO svojom IMOVINOM garantiraju da će ovi novci biti vraćeni !!!-LIBERO- wrote:Hajde nama, koji nismo mogli zbog posla pratiti tu sjednicu na TV, prepricajte u grubim crtama sta su to izjavili Kojovic i Tanovic.
Hvala.
To je predsjedavujaća proglasila "neozbiljnim" a pošto sam bila na poslu nisam mogla pregledati sjednicu uopšte , nego samo letimično i to sam "uhvatila" i uspjela sam "uhvatiti" Tanovićevo - NE MOŽE
SDP kaže "mora" jer će u petak biti ključ u bravu a naših 150.000 sunarodnika će ostati bez javnog gradskog prevoza !!!
Nemam pojma kakav je bio zaključak i odluka (mada pretpostavljam).
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7760 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ok, hvala Sabina
Skontao sam iz tvog posta najbitnije.
Cekamo Pedju da nam napise detaljnije sta se zapravo desavalo.

Cekamo Pedju da nam napise detaljnije sta se zapravo desavalo.
-
Pedja Kojovic
#7761 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Skupstina Kantona Sarajevo uputila je u javnu raspravu amandmane na Ustav KS kojima se ukida diskriminacija protiv onih gradjana koji spadaju u ustavnu kategoriju Ostali.
Tekst ispod je dio zapisnika sa sjednice na kojoj je inicijativa pokrenuta i predstavljao je prvi korak na putu dugom 17 sjednica ili godinu i po. Ovo je, po mom misljenju, bila najvaznija inicijativa Nase stranke i drago mi je da se upravo ona realizovala.(Oprastam im pogresno napisano prezime)
"PRVA RADNA SJEDNICA SKUPŠTINE KANTONA SARAJEVO 17.02.2011.
Poslanik Predrag Kojević, na Prvoj Radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo,održanoj dana, 17.02.2011. godine, u okviru tačke Dnevnog reda «Poslanička pitanja, inicijative i odgovori», pokrenuo je inicijativu:
«Da se u cilju ukidanja postojećih, diskriminatorskih odredbi u Poslovniku Skupštine, koje neminovno impliciraju donošenje takvih, ostalih pravnih akata od strane Skupštine Kantona, od postojećih relevantnih radnih tijela Skupštine osnuje jedna komisija koja bi prošla sve akte koje donosi Skupština Kantona u cilju njihovog oslobađanja diskriminatorske politike.»
Amandmani ce sada u javnu raspravu na 30 dana. Mi se nadamo da ce ih Skupstina usvojiti na prvoj sjednici nakon avgustovskog odmora i da ce Sarajevo, kao sto smo i pozeljeli kada smo je iznosili, biti prva teritorija u BiH na kojoj su
sve gradjanke i gradjani jednaki pred zakonom i u ocima drzave. Iako je to, kako kazu, suprotno pravilima politickog marketinga na danasnjoj sjednici smo zahvalili gospodinu Brigicu (Predsjednik je ustavnopravne komisije), Segmedini Srni (Na pretprosloj sjednici je ponovila nasu inicijativu), ministrici Tabori (Radila na izradi amandmana i dobro uradila posao) i premijeru Musicu ( Insistirao da se tacka stavi na dnevni red Vlade).
Necu se ovdje osvrtati na nepromisljeno i neinformisano bavljenje poslanice Vejzovic ovim pitanjem i njeno dobronamjerno i, po meni, stetno zalaganje za uvodjenje "nacije Bosanci". O tome zasto je ta njena teza, koja je sasvim sigurno pokrenuta iz najplemenitijih pobuda, stetna za cilj koji ona zeli postici, sam vec mnogo puta govorio i pisao i zato cu ovdje ponoviti samo "telegrafsku" verziju.
Svi smo mi, kao sto nam i pise u licnim dokumentima, pripadnici bosanskohercegovacke nacije, odnosno, drzavljani
BiH. To je dakle, nesto sto pise u svakoj licnoj karti izdatoj od strane drzave BiH. Ja smatram da je to dobro.
Pretvoriti ovu zakonsku, obaveznu, odrednicu identiteta svih gradjanki i gradjana BiH u licnu, izbornu, opciju je po meni stetno. Za razumijevanje ovog naseg stava neophodno je tretirati pojmove nacija i narod po medjunarodnoj ustavno-javno-pravnoj nomenklaturi.
GRAS
Vlada je predlozila da SKS postane garant za reprogramirana dugovanja preduzeca GRAS, u iznosu od nesto vise od 20 miliona km.. Po nama, to je bilo neprihvatljivo jer nisu realizirani neki od najvaznijih zakljucaka sa tematske sjednice o GRAS-u; da li je GRAS doveden u situaciju da vrijedi 90 a duguje 120 miliona km kriminalnim radnjama?, i ako jeste da li Tuzliastvo KS provodi istrage vezane za to?, zatim da li postoji plan reorganizacije GRAS-a koji bi ponudio nadu, baziranu na razumnom poslovnom planu, da ce ovo javno preduzece jednog dana zivjeti od svoje djelatnosti a ne od kredita i budzetskih "pojaseva za spasavanje". Danisov - odlican - istup o ovome, i u ovom stilu, stvorio je u Skupstini atmosferu u kojoj je jedan veliki, vjerovatno veci, dio poslanika razmisljao da ne podrzi ovu odluku.
S druge strane. Neusvajanjem ove odluke GRAS-ovi povjerioci bi 30.06. blokirali sve njihove racune i poceli naplatu na njihovoj zalozenoj imovini za koju misle da ima neku vrijednost.
Mi smo, Danis i ja, tokom kratkih pauza, u razgovorima koje smo imali sa kolegama iz drugih stranaka, dosli do necega sto smo mislili da moze biti rjesenje ovog problema.Na nas pokusaj da spasimo odluku uticao je i nas vrlo pozitivan utisak o novom direktoru gospodinu Kadicu.
Glasacemo za, predlozili smo, ali pod uslovima koji se mora ispuniti do sljedece SKS (18. juli);
- direktor Kadic dolazi ili sa poslovnim planom koji pokazuje kako ce i da li GRAS ikada izaci iz krize, ili podnosi ostavku.
- kantonalno Tuzilastvo podnosi Skupstini izvjestaj o broju (i u kojoj su fazi) pokrenutih krivicnih istraga protiv osoba koje su GRAS dovele u ovu situaciju ili Skupstina pokrece prigovor protiv kantonalnog Tuzlistva pred visokim sudskim i tuzilackim vijecem.
Na nase iznenadjenje, Skupstina je jednoglasno usvojila ovaj nas kao i Konakovicev zathjev da nam se pokaze sta se radilo u GRAS-u od dolaska novog direktora Kadica.
Posto vidim da se moja saljiva replika zastupniku Solakovicu nasla u vijestima, par rijeci o tome sta se desilo…
Tokom diskusije o tome da li je posteno da gradajni kantona svojim poreskim novcem budu garantori kredita GRAS-u zastupnik Solakovic se javio za rijec i rekao da se ne trebamo brinuti i da eto on izjavljuje da je nova koalicija garant da ce kredti biti vracen…
Ja sam se javio i rekao da mislim da je to odlicna ideja i da je mozda upravo to rjesenje za ovaj problem. Predlozio sam da clanovi nove koalicije, sa svojom licnom imovinom, budu ziranti GRAS-u. Smijeh i aplauzi. (Smijao se i zastupnik Solakovic, inace, veliki laf).
Garaza kod Narodnog Pozorista.
Kako parking biznis vidi firma koja je dobila ovaj koncesioni ugovor najbolje se vidi po njihovom ilegalnom parkingu pored pijace Markale.(Da, upravo ona betonska livada koja izgleda kao da je juce zavrsio rat). Ugovor im je dao ministar u tehnickom mandatu. (U periodu od objavljivanja rezultata izbora 2010 i momenta formiranja nove vlasti).
Firma ima 14 blokiranih racuna, nema kapitala i ima puno sudskih postupaka protiv sebe.
Medjutim. Ugovor je potpisan i kako sada stvari stoje pravo je na njihovoj strani jer nije izvjesno da je Kanton Sarajevo ispunio svoje obaveze prema njima a koje su navedene u ugovoru.(SDP-ova sklonost ka revolucionarnim metodama nas je natjerala da pazljivo pratimo argumente Konakovica koji se toliko bavio ovim slucajem da mnog misle da ih on zastupa u Skupstini).
Idealne solucije za ovaj slucaj nema. Kad bismo mogli da biramo mi bismo ovako poredali idealna rjesenja.
1) Garazu graditi na rusevinama na drugoj strani Miljacke(napraviti pjesacki most), a prostor oko Narodnog Pozorista pretvoriti u park sa fontanom.
2)Raskinuti ugovor sa ovom i donijeti odluku da Kanton krene u tu investiciju, bue vlasnik garaze i stvori prihode za budzet.(Parking biznis u gradu sa 140 000 automobila i 42 000 parking mjesta je mudra biznis odluka, po nama)
3) Raskinuti ugovor sa ovom i koncesiju dodijeliti firmi koja ima iskustvo i znanje i dokazani kvalitet u vodjenju velikih gradskih garaza.
Ministar Lulic ce, nadam se, imati hrabrosti i znanja da uradi ono sto je najbolje za ovaj kanton. Ja, ako nista, znam da on licno to zaista zeli.
Eto, to je to.
Ja cu ovaj dan pamtiti po odlasku ustavnih amandmana o Ostalima (i o statusu grada Sarajeva - ali o tome drugi put)
u javnu raspravu.
p.k.
Tekst ispod je dio zapisnika sa sjednice na kojoj je inicijativa pokrenuta i predstavljao je prvi korak na putu dugom 17 sjednica ili godinu i po. Ovo je, po mom misljenju, bila najvaznija inicijativa Nase stranke i drago mi je da se upravo ona realizovala.(Oprastam im pogresno napisano prezime)
"PRVA RADNA SJEDNICA SKUPŠTINE KANTONA SARAJEVO 17.02.2011.
Poslanik Predrag Kojević, na Prvoj Radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo,održanoj dana, 17.02.2011. godine, u okviru tačke Dnevnog reda «Poslanička pitanja, inicijative i odgovori», pokrenuo je inicijativu:
«Da se u cilju ukidanja postojećih, diskriminatorskih odredbi u Poslovniku Skupštine, koje neminovno impliciraju donošenje takvih, ostalih pravnih akata od strane Skupštine Kantona, od postojećih relevantnih radnih tijela Skupštine osnuje jedna komisija koja bi prošla sve akte koje donosi Skupština Kantona u cilju njihovog oslobađanja diskriminatorske politike.»
Amandmani ce sada u javnu raspravu na 30 dana. Mi se nadamo da ce ih Skupstina usvojiti na prvoj sjednici nakon avgustovskog odmora i da ce Sarajevo, kao sto smo i pozeljeli kada smo je iznosili, biti prva teritorija u BiH na kojoj su
sve gradjanke i gradjani jednaki pred zakonom i u ocima drzave. Iako je to, kako kazu, suprotno pravilima politickog marketinga na danasnjoj sjednici smo zahvalili gospodinu Brigicu (Predsjednik je ustavnopravne komisije), Segmedini Srni (Na pretprosloj sjednici je ponovila nasu inicijativu), ministrici Tabori (Radila na izradi amandmana i dobro uradila posao) i premijeru Musicu ( Insistirao da se tacka stavi na dnevni red Vlade).
Necu se ovdje osvrtati na nepromisljeno i neinformisano bavljenje poslanice Vejzovic ovim pitanjem i njeno dobronamjerno i, po meni, stetno zalaganje za uvodjenje "nacije Bosanci". O tome zasto je ta njena teza, koja je sasvim sigurno pokrenuta iz najplemenitijih pobuda, stetna za cilj koji ona zeli postici, sam vec mnogo puta govorio i pisao i zato cu ovdje ponoviti samo "telegrafsku" verziju.
Svi smo mi, kao sto nam i pise u licnim dokumentima, pripadnici bosanskohercegovacke nacije, odnosno, drzavljani
BiH. To je dakle, nesto sto pise u svakoj licnoj karti izdatoj od strane drzave BiH. Ja smatram da je to dobro.
Pretvoriti ovu zakonsku, obaveznu, odrednicu identiteta svih gradjanki i gradjana BiH u licnu, izbornu, opciju je po meni stetno. Za razumijevanje ovog naseg stava neophodno je tretirati pojmove nacija i narod po medjunarodnoj ustavno-javno-pravnoj nomenklaturi.
GRAS
Vlada je predlozila da SKS postane garant za reprogramirana dugovanja preduzeca GRAS, u iznosu od nesto vise od 20 miliona km.. Po nama, to je bilo neprihvatljivo jer nisu realizirani neki od najvaznijih zakljucaka sa tematske sjednice o GRAS-u; da li je GRAS doveden u situaciju da vrijedi 90 a duguje 120 miliona km kriminalnim radnjama?, i ako jeste da li Tuzliastvo KS provodi istrage vezane za to?, zatim da li postoji plan reorganizacije GRAS-a koji bi ponudio nadu, baziranu na razumnom poslovnom planu, da ce ovo javno preduzece jednog dana zivjeti od svoje djelatnosti a ne od kredita i budzetskih "pojaseva za spasavanje". Danisov - odlican - istup o ovome, i u ovom stilu, stvorio je u Skupstini atmosferu u kojoj je jedan veliki, vjerovatno veci, dio poslanika razmisljao da ne podrzi ovu odluku.
S druge strane. Neusvajanjem ove odluke GRAS-ovi povjerioci bi 30.06. blokirali sve njihove racune i poceli naplatu na njihovoj zalozenoj imovini za koju misle da ima neku vrijednost.
Mi smo, Danis i ja, tokom kratkih pauza, u razgovorima koje smo imali sa kolegama iz drugih stranaka, dosli do necega sto smo mislili da moze biti rjesenje ovog problema.Na nas pokusaj da spasimo odluku uticao je i nas vrlo pozitivan utisak o novom direktoru gospodinu Kadicu.
Glasacemo za, predlozili smo, ali pod uslovima koji se mora ispuniti do sljedece SKS (18. juli);
- direktor Kadic dolazi ili sa poslovnim planom koji pokazuje kako ce i da li GRAS ikada izaci iz krize, ili podnosi ostavku.
- kantonalno Tuzilastvo podnosi Skupstini izvjestaj o broju (i u kojoj su fazi) pokrenutih krivicnih istraga protiv osoba koje su GRAS dovele u ovu situaciju ili Skupstina pokrece prigovor protiv kantonalnog Tuzlistva pred visokim sudskim i tuzilackim vijecem.
Na nase iznenadjenje, Skupstina je jednoglasno usvojila ovaj nas kao i Konakovicev zathjev da nam se pokaze sta se radilo u GRAS-u od dolaska novog direktora Kadica.
Posto vidim da se moja saljiva replika zastupniku Solakovicu nasla u vijestima, par rijeci o tome sta se desilo…
Tokom diskusije o tome da li je posteno da gradajni kantona svojim poreskim novcem budu garantori kredita GRAS-u zastupnik Solakovic se javio za rijec i rekao da se ne trebamo brinuti i da eto on izjavljuje da je nova koalicija garant da ce kredti biti vracen…
Ja sam se javio i rekao da mislim da je to odlicna ideja i da je mozda upravo to rjesenje za ovaj problem. Predlozio sam da clanovi nove koalicije, sa svojom licnom imovinom, budu ziranti GRAS-u. Smijeh i aplauzi. (Smijao se i zastupnik Solakovic, inace, veliki laf).
Garaza kod Narodnog Pozorista.
Kako parking biznis vidi firma koja je dobila ovaj koncesioni ugovor najbolje se vidi po njihovom ilegalnom parkingu pored pijace Markale.(Da, upravo ona betonska livada koja izgleda kao da je juce zavrsio rat). Ugovor im je dao ministar u tehnickom mandatu. (U periodu od objavljivanja rezultata izbora 2010 i momenta formiranja nove vlasti).
Firma ima 14 blokiranih racuna, nema kapitala i ima puno sudskih postupaka protiv sebe.
Medjutim. Ugovor je potpisan i kako sada stvari stoje pravo je na njihovoj strani jer nije izvjesno da je Kanton Sarajevo ispunio svoje obaveze prema njima a koje su navedene u ugovoru.(SDP-ova sklonost ka revolucionarnim metodama nas je natjerala da pazljivo pratimo argumente Konakovica koji se toliko bavio ovim slucajem da mnog misle da ih on zastupa u Skupstini).
Idealne solucije za ovaj slucaj nema. Kad bismo mogli da biramo mi bismo ovako poredali idealna rjesenja.
1) Garazu graditi na rusevinama na drugoj strani Miljacke(napraviti pjesacki most), a prostor oko Narodnog Pozorista pretvoriti u park sa fontanom.
2)Raskinuti ugovor sa ovom i donijeti odluku da Kanton krene u tu investiciju, bue vlasnik garaze i stvori prihode za budzet.(Parking biznis u gradu sa 140 000 automobila i 42 000 parking mjesta je mudra biznis odluka, po nama)
3) Raskinuti ugovor sa ovom i koncesiju dodijeliti firmi koja ima iskustvo i znanje i dokazani kvalitet u vodjenju velikih gradskih garaza.
Ministar Lulic ce, nadam se, imati hrabrosti i znanja da uradi ono sto je najbolje za ovaj kanton. Ja, ako nista, znam da on licno to zaista zeli.
Eto, to je to.
Ja cu ovaj dan pamtiti po odlasku ustavnih amandmana o Ostalima (i o statusu grada Sarajeva - ali o tome drugi put)
u javnu raspravu.
p.k.
- madner
#7762 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mala korekcija:
u KS je 2011 bilo registrovano nekih 133957 vozila a broj parking mjesta je oko 10 000.
u KS je 2011 bilo registrovano nekih 133957 vozila a broj parking mjesta je oko 10 000.
-
Pedja Kojovic
#7763 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
madner
U pravu ste za broj registrovanih automobila - ja sam zaokruzio.
Broj parking mjesta je, navodno, procjena ministarstva.
p.k.
U pravu ste za broj registrovanih automobila - ja sam zaokruzio.
Broj parking mjesta je, navodno, procjena ministarstva.
p.k.
- madner
#7764 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma ne, jasno je da to je ispravan broj vozila, ali broj parking mjesta ima veliku razliku. Ta procjena ministarstva mi izgleda napuhana, mozda upravo iz razloga da KS ne bude taj koji ce zaradjivati nego neki privatnik.
KP Rad ima dva parkinga, cijena je 80 KM za mjesto, koliko znam oba su rasprodata.
KP Rad ima dva parkinga, cijena je 80 KM za mjesto, koliko znam oba su rasprodata.
-
Pedja Kojovic
#7765 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
madner
Koliko sam shvatio ovdje se radi o procjenjenom broju mjesta na koja se automobili u gradu mogu legalno parkirati.
Ne radi se (samo) o broju parking mjesta na naplatnim parkiralistima.
p.k.
Koliko sam shvatio ovdje se radi o procjenjenom broju mjesta na koja se automobili u gradu mogu legalno parkirati.
Ne radi se (samo) o broju parking mjesta na naplatnim parkiralistima.
p.k.
-
etovidis
#7766 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
U kontekstu predstojecih lokalnih izbora, pomak po pitanju ocajne situacije s parkiranjem u Sarajevu je dobrodosao i vrijedi glasati za stranku koja to progura.
- Banksy
#7767 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jedva čekam imena kandidata ...
- Control panel
#7768 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic wrote:Skupstina Kantona Sarajevo uputila je u javnu raspravu amandmane na Ustav KS kojima se ukida diskriminacija protiv onih gradjana koji spadaju u ustavnu kategoriju Ostali.
Pedja,
budi posten pa reci jesu li ovi amandmani samo vasa zaluga ili ima jos neko ko je doprinio da oni budu napravljeni.
jer vidim po nekim portalima koji su ocito naklonjeni tebi licno ili NS-u (sto nije sporno) ali zanemarivati i druge ljude koji su doprinijeli je krajnje bezobrazno. cini mi se da se i vi pretvarate u stranku koja ne bira sredstva da dodje do glasova.
pozz
-
VjecitiStudent
#7769 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ćehajić, Čudić, Somun i ... jos samo jedno ime se ceka.Banksy wrote:Jedva čekam imena kandidata ...
-
Pedja Kojovic
#7770 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
control panel
Ako govorimo o amandmanima koji se ticu Ostalih onda mogu reci da je to zaista nasa inicijativa.
To se lako da provjeriti po zapisnicima sjednica.
Iskreno, SDP-ov pokusaj da na kraju maratona preuzme stafetu sam dozivio vrlo licno i bilo mi je strasno krivo.
Ne znam zasto.
Uglavnom.
Na putu od inicijative do realizacije najvise su pomogli Brigic i Music.
p.k.
Ako govorimo o amandmanima koji se ticu Ostalih onda mogu reci da je to zaista nasa inicijativa.
To se lako da provjeriti po zapisnicima sjednica.
Iskreno, SDP-ov pokusaj da na kraju maratona preuzme stafetu sam dozivio vrlo licno i bilo mi je strasno krivo.
Ne znam zasto.
Uglavnom.
Na putu od inicijative do realizacije najvise su pomogli Brigic i Music.
p.k.
- Control panel
#7771 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja,
govorim o toj inicijativi. ne govoorim ko je pokrenuo inicijativu. nego ko je doprinio da se taj problem uzme u razmatranje. koliko sam upratio u ime ostalih (medju kojima nisu samo SDPovi zastupnici) procitala-pokrenula je inicijativu za hitno donosenje izmjena ustava Segmedina. kako ti neko moze ukrasti inicijativu kada se ona u opste ne tice tebe nego tih ljudi. pa valjda su oni najpozvaniji da se bore za svoja prava. ne sporeci naravno da i drugi narodi se bore za prava drugih naroda, sto je i pozeljno. ali optuzivati nekoga da je ukrao i to jos potencirati stranacki, malo mi nema logike.
evo nasao sam i tekst inicijative i nigdje ne nadjoh da je rekla SDP pokrece, nego ispred Ostalih
13. Radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo 28.03.2012.
Zastupnica Segmedina Srna-Bajramović podnijela je, na 13.Radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj dana 28.03.2012. godine, inicijativu koja glasi:
«Ispred grupe Ostalih u Skupštini Kantona Sarajevo, koju čine zastupnici Edina Papo, Naser Nabil, Damir Čardžić, Nedžad Fazlija, Esed Radeljaš i Segmedina Srna, pokrećem inicijativu prema Ministarstvu pravde i uprave i Vladi Kantona Sarajevo , u kojoj tražimo hitne izmjene Ustava Kantona koje će omogućiti nacionalno neopredijeljenim građanima i nacionalnim manjinama na koje se odnosi kategorija Ostali, formiranje Kluba u SKS i izbor dopredsjedavajućeg Skupštine iz reda Ostalih.»
govorim o toj inicijativi. ne govoorim ko je pokrenuo inicijativu. nego ko je doprinio da se taj problem uzme u razmatranje. koliko sam upratio u ime ostalih (medju kojima nisu samo SDPovi zastupnici) procitala-pokrenula je inicijativu za hitno donosenje izmjena ustava Segmedina. kako ti neko moze ukrasti inicijativu kada se ona u opste ne tice tebe nego tih ljudi. pa valjda su oni najpozvaniji da se bore za svoja prava. ne sporeci naravno da i drugi narodi se bore za prava drugih naroda, sto je i pozeljno. ali optuzivati nekoga da je ukrao i to jos potencirati stranacki, malo mi nema logike.
evo nasao sam i tekst inicijative i nigdje ne nadjoh da je rekla SDP pokrece, nego ispred Ostalih
13. Radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo 28.03.2012.
Zastupnica Segmedina Srna-Bajramović podnijela je, na 13.Radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj dana 28.03.2012. godine, inicijativu koja glasi:
«Ispred grupe Ostalih u Skupštini Kantona Sarajevo, koju čine zastupnici Edina Papo, Naser Nabil, Damir Čardžić, Nedžad Fazlija, Esed Radeljaš i Segmedina Srna, pokrećem inicijativu prema Ministarstvu pravde i uprave i Vladi Kantona Sarajevo , u kojoj tražimo hitne izmjene Ustava Kantona koje će omogućiti nacionalno neopredijeljenim građanima i nacionalnim manjinama na koje se odnosi kategorija Ostali, formiranje Kluba u SKS i izbor dopredsjedavajućeg Skupštine iz reda Ostalih.»
-
Pedja Kojovic
#7772 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
control panel
Kantonalna Skupstina nije Dom naroda.
U kantonalnoj Skupstini zastupnici predstavljaju gradjane koji su ih izabrali.
Necete valjda da kazete da covjek mora biti crne koze da bi se borio protiv rasizma ili zena da bi se borio protiv nasilja u porodici? Ja smatram da je moje i pravo i obaveza da se zalazem za jednakopravnost svih gradjana.
p.k.
p.s.
Ja sam u Domu naroda pokrenuo incijativu za zabranu negiranja genocida, ratnih zlocina i velicanja ratnih zlocinaca.
Cim sam cuo da je tu inicijativu prije mene 9 prije mog dolaska u Dom naroda) pokrenuo Jasmin Duvnjak iz SDA nazvao sam ga i rekao mu da cu u svim javnim istupima o toj inicijativi govoriti kao njegovoj, kojoj sam se ja prikljucio.
Kantonalna Skupstina nije Dom naroda.
U kantonalnoj Skupstini zastupnici predstavljaju gradjane koji su ih izabrali.
Necete valjda da kazete da covjek mora biti crne koze da bi se borio protiv rasizma ili zena da bi se borio protiv nasilja u porodici? Ja smatram da je moje i pravo i obaveza da se zalazem za jednakopravnost svih gradjana.
p.k.
p.s.
Ja sam u Domu naroda pokrenuo incijativu za zabranu negiranja genocida, ratnih zlocina i velicanja ratnih zlocinaca.
Cim sam cuo da je tu inicijativu prije mene 9 prije mog dolaska u Dom naroda) pokrenuo Jasmin Duvnjak iz SDA nazvao sam ga i rekao mu da cu u svim javnim istupima o toj inicijativi govoriti kao njegovoj, kojoj sam se ja prikljucio.
-
Pedja Kojovic
#7773 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
control panel
Zapravo da skinem rukavice...
Jesu. Pokusali su da ukradu inicijativu.
To je zaustavljeno i ispravljeno zahvaljujuci postenju i odlucnosti premijera Musica.
p.k.
Zapravo da skinem rukavice...
Jesu. Pokusali su da ukradu inicijativu.
To je zaustavljeno i ispravljeno zahvaljujuci postenju i odlucnosti premijera Musica.
p.k.
- Petit_Beurre
#7774 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Besplatan internet u historijskom jezgru Baščaršije
Na inicijativu vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću (OV) Stari Grad Vedrana Grebe usvojen je projekat uvođenja besplatnog bežičnog interneta na području historijskog jezgra Baščaršije.
Projekt je usvojen u sklopu rebalansa budžeta općine Stari Grad kojeg je Vijeće izglasalo jučer
Iz starogradskog odbora Naše stranke ističu kako će ovim projektom općina Stari Grad trebala postati među prvima u regionu koja omogućava svojim stanovnicima, posjetiocima i turistima besplatno korištenje interneta što će svakako biti pozitivan impuls kako za obrazovne tako i za ekonomske potencijale ove općine, prije svega za one u oblasti turističke ponude.
U svojim budućim inicijativama Naša stranka će, saopšteno je, tražiti da se i u drugim općinama realiziraju projekti ovakve i slične vrste koji bi, za razliku od ovog, morali biti potpomognuti finansijski ne samo od općinskih vlasti već i od kantonalnih kao i turističkih zajednica.

Na inicijativu vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću (OV) Stari Grad Vedrana Grebe usvojen je projekat uvođenja besplatnog bežičnog interneta na području historijskog jezgra Baščaršije.
Projekt je usvojen u sklopu rebalansa budžeta općine Stari Grad kojeg je Vijeće izglasalo jučer
Iz starogradskog odbora Naše stranke ističu kako će ovim projektom općina Stari Grad trebala postati među prvima u regionu koja omogućava svojim stanovnicima, posjetiocima i turistima besplatno korištenje interneta što će svakako biti pozitivan impuls kako za obrazovne tako i za ekonomske potencijale ove općine, prije svega za one u oblasti turističke ponude.
U svojim budućim inicijativama Naša stranka će, saopšteno je, tražiti da se i u drugim općinama realiziraju projekti ovakve i slične vrste koji bi, za razliku od ovog, morali biti potpomognuti finansijski ne samo od općinskih vlasti već i od kantonalnih kao i turističkih zajednica.
-
udrch
#7775 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa, molim te pozabavi se ovim pitanjem kao sarajlija, bosanac, čovjek..Garaza kod Narodnog Pozorista.
Nije moje da nudim pomoć, jer ne znam koliko ti znaš, ali braća Mulić su odgovorni za četiri rugla u ovom gradu..
Oni su vlasnici sljedeće tri firme:
1. CENTROTRANS - TRANSPORT ROBE d.d. Sarajevo, ID: 4200246150005
2. CITY PARK d.o.o. Sarajevo, ID: 4201340970004
3. FE-AL METALI d.o.o. Sarajevo, ID: 4200599580003
Sve tri firme su registrovane na jednoj adresi: Mula Mustafe Bašeskije 5
Rugla koja su poklonili ovom gradu su:
1. Auto-pijaca Stup
2. Autopraonica na transvezali od Briješća prema Stupskoj petlji za koju traže dva miliona maraka odštete da bi dozvolili rušenje..zbog sudskog postupka godinama se ne može da završi proširenje one ceste
3. Ruglo od parkinga kod Markala
4. Parking kod pozorišta koji umalo nije postao ruglo broj 1.
Ako ima volje da se ovo riješi, čvrsto vjerujem da se to može riješiti..oni su kokuzi frontalni, jer osim onoga što ja znam, vjerovatno značajan novac koji ubiru od pijace Stup i ovog parkinga niže Markala ulažu negdje i nemaju dovoljno obrtnih sredstava..oni su bili korisnici usluga moje firme i prvi put su platili račun na nekoliko rata, a drugi put su odustali..iznos računa je manji od plate poslanika u SKS..
Sigurno je da imaju potkupljene ljude na više mjesta u raznim organima, a sigurno i u politici, jer na drugačiji način nisu nas mogli dovesti u ovakvu situaciju..sa njima se jako teško suditi, jer im je posao zakonita prevara države..
Za parking niže Markala je sigurno da im je neko namjerno u predmet koncesije ugurao i dio koji oni potražuju, a koji u papirima pripada stanarima susjedne zgrade..zbog tih par nebitnih kvadrata oni su godinama na sudu, a u međuvremenu ubiru parking sa one katakombe..
Ista situacija je i sa parkingom kod pozorišta..neko im je morao dojaviti da postoji jedan dio parkinga koji nije čist u gruntu samo koliko sam ja upoznat..
Oni nikad neće imati novac da naprave nijedan od ovih parkinga, osim ako ih ne pustite još deset godina da ubiru pare sa one katakombe, pa možda jedan i naprave kad se šta zaradi..
Siguran sam da imaju svoje ljude u sudstvu, jer ih je skoro pa nemoguće dobiti na Sudu..
Mislim da većina njihove zarade ide na potkupljivanje i da zbog toga i jesu kokuzi..
Rješenje je po meni vrlo jednostavno:
1. Zaustaviti rad nelegalnog parkinga niže Markala
2. Poslati im inspekciju da provjere da li izdaju fiskalne račune poslije podne..u par navrata ih ja nisam dobio u katakombi, a čujem da to nije rijetkost ni na pijaci Stup..napravite im par kazni po tom pitanju
3. Pošaljite im inspekciju da provjere legalnost korištenja legalnog softvera..sve im je nelegalno..najbolja opcija je da jednog od njih zatvorite bar na 6 mjeseci..dok izađe valjda bankrotiraju
4. Inspekcija da provjeri ostale nelegalne aktivnosti, ništa im nije legalno..od prijave radnika, do načina isplate zaposlenih i sl..
Angažujte se par mjeseci i oslobodite grad od ovih ublehaša..natjerajte ih da ili bankrotiraju ili da pristanu na nagodbu da odustanu od koncesija i da uklone onu autopraonicu i deblokirjau gradnju petlje Stup..
Ovo je pravi način borbe za građane..protiv prave aždahe, vidljive svaki dan kad kreneš u bilo kojem pravcu..
Ako to ne uradite uskoro, vjerujem kako će građani svojim parama finansirati nastajanje ublehaške familije kojoj je mjesto na Treskavici, a ne u glavnom gradu i koje se neće moći nikad osloboditi..ako ih sad pustite možda nekad požele da postanu vlasnici i Narodnog pozorišta ili SFF-a, hajd pa znaj..
Da se razumijemo, ja ovo podržavam, odnosno ja ne bih pokrećao incijative, ja bih to uveo u Ustav, ali ovo je u ovom gradu trenutno nebitna stvar, pogotovo zbog ljudi kojih se ovo trenutno tiče..«Da se u cilju ukidanja postojećih, diskriminatorskih odredbi u Poslovniku Skupštine, koje neminovno impliciraju donošenje takvih, ostalih pravnih akata od strane Skupštine Kantona, od postojećih relevantnih radnih tijela Skupštine osnuje jedna komisija koja bi prošla sve akte koje donosi Skupština Kantona u cilju njihovog oslobađanja diskriminatorske politike.»
Mislim, ne branim nikome da bude šta želi, ali ovi gore nabrojani nisu nikad u ovom gradu bili ugroženi, većina njih su čitav svoj život direktno ili indirektno konstitutivnim građanima ove zemlje na grbači..koliko je "ostalih" koji su po nacionalnosti "siromašni" ili "bolesni" pa im iz budžeta nikad nije isplaćena nijedna plata..«Ispred grupe Ostalih u Skupštini Kantona Sarajevo, koju čine zastupnici Edina Papo, Naser Nabil, Damir Čardžić, Nedžad Fazlija, Esed Radeljaš i Segmedina Srna, pokrećem inicijativu prema Ministarstvu pravde i uprave i Vladi Kantona Sarajevo , u kojoj tražimo hitne izmjene Ustava Kantona koje će omogućiti nacionalno neopredijeljenim građanima i nacionalnim manjinama na koje se odnosi kategorija Ostali, formiranje Kluba u SKS i izbor dopredsjedavajućeg Skupštine iz reda Ostalih.»
Da se razumijemo, može Fazlija govoriti da je svemirac ako mu Zlatko kaže, ali to ne znači da on treba da bude prioritet u ovoj recesiji..Segmedina je uvijek bila dama ovog grada koju smo plaćali, a i sad je plaćamo..
Čak i kad riješimo ovo pitanje u Sarajevu, nismo postigli rješenje ovog pitanja..to se treba rješavati u paketu od vrha do opština..
Dajte ba šta konkretno za sve, dajte nešto opipljivo od čega se živi, pa se kasnije bavite tim pravima..koliko je onih koji bi voljeli biti higijeničari u skupštini, a navodno su najbrojniji u ovome gradu, pa neka se malo Fazlija i Segmedina strpe sa skromnim poslaničkim primanjima..
Ako se baš hoćete da bavite Ostalima, bavite se ovom romskom djecom na semaforima..ovi gore nabrojani neće ogladniti dok ne dođu i njihova prava da budu presjednici skupština na red..