Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
goran16v wrote:
Ne skracujem, ako zelis da zadovoljim formu, ja tvrdim i dalje da je ispravnije i civilizovanije auto parkirati i kilometar dalje nego na trotoar pod prozor, a sta ces ti uraditi je tvoj izbor. O kakvom unozu i iznosu pricas, ne istovaras kombi i sleper???? Tvoj unos i iznos mogu biti plafon prtljag sa putovanja i/ili mozda djecija kolica sto se svede na 5 min vremena, a sto ce ti svako tolerisati cak i ako ga dignes na parking. Sto se tice hitnih slucajeva, kako ih rjesavaju oni koji nemaju auto? Smijesani izgovori! .Ja ne tvrdim da je moje rjesenje glupo ili pametno, ali nemam dileme da li je ispravno ili ne.
Ajde majstore organizacije, budi ljubazan pa nam objasni kako bi to kad ves znas... Sve se bojim da ne posliej prve kazne ne bi odustao od parkiranja pod pendzer!
skraćuješ..sad smo sa Alifakovca došli haman do Grbavice...ali nebitno, navikao sam na to od tebe...za unos i iznos si ti napisao, a ja sam dodao da to nije jedina stvar zbog koje treba parkirati blizu...onaj ko nema auto za hitne slučajeve, zvat će taksi, ja imam auto i zbog toga mi je na listi potreba...a i kad nisam imao auto, taksi sam znao čekati duže, jer gluho doba noći nije isto kao i dan....
normalno da ti je glupo rješenje, jer po njemu ti auto uopšte ne treba i možeš imati biciklo...može ono biti ispravno koliko god želiš, ali je glupo, jer dozvoljavaš da te sistem handri...mene ne bi handrio da živim tamo i već sam ti objasnio kako bi to riješio...prvo milom, pa kad vidim da ne ide, ima dosta alternativa..i pritom ne mislim na divljanje ili prosipanje sile...uuu, tako me strah kazne za parking....
respo wrote:
znam i ja kakvo je naselje jer sam u blizini
i to mu ne daje za pravo da parkira na trotoar jer uvijek uvijek ima mjesta na parkingu kod garaza ako nista a to nije 3 kilometra nego mozda nekih 200 metara od njega
nema ni tamo često mjesta, jer tu ima dosta firmi po danu, pa se teško uparkirati...sad jeste malo lakše kako je tu cesta ukinuta, ali dalje se parkira masovno...
The BEN10 wrote:
Tako je, sve je do našeg mentaliteta koji je nažalost dobrano obolio boleščugama tipa: "kad oni mogu krast' i ja mogu parkirat auto na trotUar"...
Ali ne treba zaboraviti ni onaj brlilijantni i nadasve logicki rezon, u centru nema parkiranja na trotoar, ljude koji zive tamo moze handrit' sistem, oni ne moraju, oni ne utovaraju/istovaraju, kod njih nema hitnih slucajeva, ali nas koji zivimo malo dalje to ne vazi, mi moramo!
respo wrote:
i to mu ne daje za pravo da parkira na trotoar jer uvijek uvijek ima mjesta na parkingu kod garaza ako nista a to nije 3 kilometra nego mozda nekih 200 metara od njega
nema ni tamo često mjesta, jer tu ima dosta firmi po danu, pa se teško uparkirati...sad jeste malo lakše kako je tu cesta ukinuta, ali dalje se parkira masovno...
Ako mislis na garaze u F. hauptmana, ja sam zbog jedne od garaza tamo redovan vec 10 god, puno ranije nego je cesta prosla iza ledja, i NIKAD se nije desilo da nema mjesta, samo sto i tamo onima sto zive blize N. Filipovica nije alternativa da parkiraju oko Sikkensa i obrato.
respo wrote:
a kad je ovaj dobio kaznu?
pa poslije podne ili navece fino preparkiras auto kad nema ovih iz firmi i to je to
za gorana...Sad ima malo više mjesta, ali dok je bila cesta nije ga bilo nikako, samo si mogao naići na kamikaze koji se isparkiravaju i ugrožavaju saobraćaj...i dalje ga je teško naći, za 50 i više auta sigurno nema mjesta...i šta je tu tako teško za skontati da ljudima treba parking za njihovu zgradu? imaju li pravo na to ili su građani drugog reda? ovo za centar, postaješ već malo dosadan, jer ti je nacrtano sve...ako treba otići ću slikati?...
za respu...nisi li ti ono nekoliko puta tvrdio na ovoj temi branio neku tezu o pogrešnom parkiranju, pa te proglašavali parking papkom? i znaš kako ti onda vjerujem da bi ti parkirao negde dalje od razdaljine jednog metra ili bi uveče izašao da preparkiraš auto...
Last edited by johntra on 19/09/2013 10:27, edited 1 time in total.
johntra wrote:Sad ima malo više mjesta, ali dok je bila cesta nije ga bilo nikako, samo si mogao naići na kamikaze koji se isparkiravaju i ugrožavaju saobraćaj...i dalje ga je teško naći, za 50 i više auta sigurno nema mjesta...i šta je tu tako teško za skontati da ljudima treba parking za njihovu zgradu? imaju li pravo na to ili su građani drugog reda? ovo za centar, postaješ već malo dosadan, jer ti je nacrtano sve...ako treba otići ću slikati?...
to imaju li pravo na parking nek pitaju ko je gradio zgradu sto nije planirao i parking
otkud mi znamo što nije dobio dozvolu za parking? možda nema mjesta? možda mu opština nije dala da pravi? u većini slučajeva je kriv investitor, to se slažem...ali sada kad njega nema, nek se žale nadležnim instancama...
Amsterdam 2001.
Sestra zivjela tamo i bio u posjeti. Parking u bloku gdje je ona zivjela je bio mjesecno nekih 20-ak eura mjesecno i dobijes naljepnicu. Ali to ti nije bila nikakva garancija da ces parkirati pred zgradu. Znalo se desiti da bude parking mjesto 300-400 metara dalje. Ali parking mjesta u bloku je bilo tacno onoliko koliko je prijavljeno. Ukoliko zakasnis sa placanjem tacno prvog, uleti neko drugi i ti gubis naljepnicu, pa onda boga moli da sljedeci mjesec neko zakasni pa da uletis na njegovo mjesto. Imali su neke kao automate koji stampaju naljepnicu. Nekakva kao zgrada opstine.
Ali su bili zaposleni u civilu koji obilaze sve to i ako uleti neki bez naljepnice ili sa isteklom naljepnicom, ti si mogao zovnuti njih i u roku od minute se pojave i zovu policiju.
Cak si mogao platiti i neko osiguranje pa ti oni obilaze auto i paze na isti i snose sve troskove ako se nesto desi. Samo 100 metara od njene zgrade preko mosta je bio besplatni parking oko zgradaaa i tu je bilo sta ti bog da.
A da napomenem sestra nije zivjela ni u kakvom elitnom naselju. Cak naprotiv, stanovi za srednju klasu.
Naravno ovdje je anarhija i neato tako je sci-fi.
johntra wrote:otkud mi znamo što nije dobio dozvolu za parking? možda nema mjesta? možda mu opština nije dala da pravi? u većini slučajeva je kriv investitor, to se slažem...ali sada kad njega nema, nek se žale nadležnim instancama...
a taj investitor posto nije tu odgovarao opet ce na stupu na sipu na malti na biraj mjesto napraviti zgradu bez parkinga a o problemima nek se brine opstina ili ko vec?
e jebem ti razmisljanje
ps sto nije napravio jednu zgradu manje pa bi bilo parkinga
goran16v wrote:
... Sto se slucajeva da ti zatreba auto ispred zgrade tice, to se svodi na 5 min koliko ti treba da nesto uneses i izneses, utovaris istovaris, a za to se uvijek mozes snaci i na punom parkingu.
...
A prije mjesec dana:
goran16v wrote:
WildRedRose wrote:
goran16v wrote:
Koliko je tesko shvatiti da NEMA nikakve razlike izmedju onoga ko auto ostavi na trotoaru da ode na kafu i onoga da uradi dostavu i da ljudi koji rade dostavu osim sto ITEKAKO IMAJU izbora da NE SMIJU to da rade!?
tita mi ti nisi normalan. Da mi je tebe vidjeti da radis dostavu, da li bi isao na parking, pa paket po paket nosao po 100 i vise metara, ili bi nakon drugog paketa parkirao na trotoar sa sva 4..
ne zadrze se oni po sat-dva , nego na 10 min , netolerantni stvoru
Prva kazna od 40 KM i vidjeces kako ce se pjevajuci nositi paketi ne 100 nego 300m ako treba i to s pjesmom i da nista vise nece biti tesko!
Sta treba da naletim dok vjecne vatre na kedija u lijevoj traci sa sva 4 zmigavca i debila koji nosi kutijicu u apoteku 5m dalje i da budem tolerantan????? Takve treba derat poi dzepu bez ikakve milosti.
E jbg. Gorane. Spadas u onu grupu koji hoce da su vazda nazor u pravu i da je uvijek njihova zadnja. Kontras klasicni.
respo wrote:samo sto ti utovaras istovaras jednom u pola godine dok ovi sa kedijima to rade svaki dan
Prema Goranovoj logici nema izgovora za druge. Samo kad on nosi kutiju, onda moze.
Da se razumijemo. Ja sam protiv bezobrazluka na cesti pa i kod parkiranja, ali majku mu mozemo li malo upaliti empatiju i skontati da za neke stvari ipak postoje objektivni razlozi ili kakva-takva opravdanja.
Meni nikako nije isti oreci da je papak on sto nosi kutiju pa je parkirao nepropisno, ali gledao da sto manje smeta, i onaj sto se ne obazire na druge i zalibo ga kitica.
Last edited by drug_profi on 19/09/2013 11:11, edited 2 times in total.
johntra wrote:nije normalno, ali šta bi ti radio da si na njegovom mjestu? parkirao auto 200 metara dalje, na nepoznatom parkingu, bez nadzora, bez ikakve kontrole?
do ovoga:
johntra wrote:zato uvijek možeš parkirati auto tri kilometra od svoje zgrade, neki kažu da je to normalno...
i govoriš drugima da nešto skraćuju
niko ne kaže da je tri kilometra normalno, ali jebemu, valjda 200 metara nije problem.
respo wrote:samo sto ti utovaras istovaras jednom u pola godine dok ovi sa kedijima to rade svaki dan
Prema Goranovoj logici nema izgovora za druge. Samo kad on nosi kutiju, onda moze.
Da se razumijemo. Ja sam protiv bezobrazluka na cesti pa i kod parkiranja, ali majku mu mozemo li malo upaliti empatiju i skontati da za neke stvari ipak postoje objektivni razlozi ili kakva-takva opravdanja.
Meni nikako nije isti oreci da je papak on sto nosi kutiju pa je parkirao nepropisno, ali gledao da sto manje smeta, i onaj sto se ne obazire na druge i zalibo ga kitica.
ma niko nije ni rekao da je isto al zar nije drugacije kad komsija iznosi nesto sto je kupio u nekom trznom centru ili kad ti svako jutro kedi dovlaci pivu i sta ja znam u lokalnu prodavnicu a time obojica blokiraju cestu
ma niko nije ni rekao da je isto al zar nije drugacije kad komsija iznosi nesto sto je kupio u nekom trznom centru ili kad ti svako jutro kedi dovlaci pivu i sta ja znam u lokalnu prodavnicu a time obojica blokiraju cestu
Nije isto slazem se, ali ni taj kedi nije tu od bezobrazluka i svog ceifa. Valjda smo svi ljudi i trebali bi razumjeti druge. Sta po tebi treba taj sa kedijem da uradi? Mislim fakat?
johntra wrote:
skraćuješ..sad smo sa Alifakovca došli haman do Grbavice...ali nebitno, navikao sam na to od tebe...za unos i iznos si ti napisao, a ja sam dodao da to nije jedina stvar zbog koje treba parkirati blizu...onaj ko nema auto za hitne slučajeve, zvat će taksi, ja imam auto i zbog toga mi je na listi potreba...a i kad nisam imao auto, taksi sam znao čekati duže, jer gluho doba noći nije isto kao i dan....
normalno da ti je glupo rješenje, jer po njemu ti auto uopšte ne treba i možeš imati biciklo...može ono biti ispravno koliko god želiš, ali je glupo, jer dozvoljavaš da te sistem handri...mene ne bi handrio da živim tamo i već sam ti objasnio kako bi to riješio...prvo milom, pa kad vidim da ne ide, ima dosta alternativa..i pritom ne mislim na divljanje ili prosipanje sile...uuu, tako me strah kazne za parking....
Ako ces biti sretniji vraticemo se na Alifakovac. Sve stvari zbog kojih ti opravdavas parkrianje blize zgrade po svaku cijenu NEMAJU veze sa elitizmom stanovanja u Centru na koji si se nekad vadio, a ako zbog tih stvari ti satro "moras" da parkiras 4 m od haustora isto tako mora i onaj koji stanuje na Titovoj, i on jednako unosi stvar, i on jednako ima hitne slucajeve, i on je jednako roditelj, i on jednako ima auto jer mu je na listi potreba (bas kao i meni) itd itd e sad zamisli kad bi se svi oni drzali tvojih rezona. Sama cinjenica da se drzis tih dvostrukih standarda dovoljno govori koliko ti je logika suplja i neargumentovana i da je iza svega samo tradicionalni be-ha ljenguzluk i mentalitet.
Ja kazem mozda je glupo, ali ispravno, a ja cu radije odabrati glupo i ispavno nego biti papak.
Nisi napisao kao bi rjesio, kojom milom? Mozda na isti nacin kao sto predlazes ovima iz Centra, da prodaju auto ili stran???? Odlicno rjesenje i puno pametnije od mog! Ti mozes da pricas lovacke price koliko hoces, ali ja ti garatjem da bi se ti prvi poslije prve kazne za parkiranje pod pendzerom poklopio usima i pakrirao kilometar dalje. Ne talasaj previse nego budi sretan sto jos kaze nisu dosle do tebe jer kad dodju bend over and wait.
Last edited by goran16v on 19/09/2013 12:51, edited 2 times in total.
evo murje po malti mlati kazne,., kaze cika droto dva blokica danas ispisao,., 100kazni stane u jedan blokic ,.,sracunajte koliko se samo na malti zaradi,. a druga im ekipa radi po otoci,.,
pauk je odvukao 2avta 117KM*2+sati stajanja+kazna 40*2 ima se moze se parkirat gdje netreba,.,
dans jedan droto napisao kazni u vrijednosti preko cetri milje kmica,., kazu losa ekonomska situacija u bosni nema se za hljeba a placaju se kazne
O kakvoj empatiji pricas kad ti kao opravdanje za guranje auta pod nos ili na trotoar svaki dan, svaku noc podmece nekakve utovare/istovare i hitne slucajeve koji se dese jednom ili nijednom sedmicno, mjesecno, nije bitno, a 99% puta u auto i iz auta mahajucih saka?????
drugi profil wrote:
Nije isto slazem se, ali ni taj kedi nije tu od bezobrazluka i svog ceifa. Valjda smo svi ljudi i trebali bi razumjeti druge. Sta po tebi treba taj sa kedijem da uradi? Mislim fakat?
a moze li se kedi parkirati bar 50 metara dalje jer moze i to isto uraditi
komsija to jednom iznese i to ako je glomazno a ovaj svaki dan donese 2 gajbe i dok tamo srede papire ostane 5 minuta a to sve moze uraditi tako sto parkira 50 jebenih metara dalje i bez da ikome smeta
a inace to u sporednim ulicama i nije toliki problem koliko recimo u titovoj i ovim "glavnijim" ulicama gdje recimo trola i busevi voze
Vidi trebao bi svako od nas pokusati razumjeti drugog, a ako ne moze onda bar jedan dan raditi njegov posao da shvati i razumije.
O takvom zaustavljanju na glavnim ulicama ne bih razgovarao jer je to bezobrazluk i dovodjenje drugih u opasnost za sta nema opravdanja.
Druga stvar su ulice u mahali. Neko mora biti džonaš pravi da ti zagradi prolaz i ostane tako i kad je istovario robu, a vidi da ljudi cekaju da prodju. To treba sakom medju rogove.
Ali necu da tvrdim da neko treba nosati gajbe 50 metara, ako moze samo 2 metra, i nakon toga osloboditi prolaz dok sredjuje papire. Istovremeno, svi mi bi mogli malo manje srkletat.
gledam jutros kako pauk nosi auto parkiran kod sabic salona kod bbia, istina tu ima parking uz bocnu stranu ulice ali lola je bio jedno, nepostojece, parking mjesto prije toga, usput i malo preko pjesackog...
drugi profil wrote:Vidi trebao bi svako od nas pokusati razumjeti drugog, a ako ne moze onda bar jedan dan raditi njegov posao da shvati i razumije.
O takvom zaustavljanju na glavnim ulicama ne bih razgovarao jer je to bezobrazluk i dovodjenje drugih u opasnost za sta nema opravdanja.
Druga stvar su ulice u mahali. Neko mora biti džonaš pravi da ti zagradi prolaz i ostane tako i kad je istovario robu, a vidi da ljudi cekaju da prodju. To treba sakom medju rogove.
Ali necu da tvrdim da neko treba nosati gajbe 50 metara, ako moze samo 2 metra, i nakon toga osloboditi prolaz dok sredjuje papire. Istovremeno, svi mi bi mogli malo manje srkletat.
Tvoj rezon je 1/1 ali koliko god da pokusavam ne mogu da shvatim neke stvari tipa rezon ostaviti kedi na sred Titove da bi iznio paketic i sl. Ja razumijem da svako ima rokove i dnevnu kvotu, to je sastavni dio posla, ali ne razumijem kako to moze biit izgovor za nepostovanje saobr. pravila kao i one koji brane taj rezon.
drugi profil wrote:Vidi trebao bi svako od nas pokusati razumjeti drugog, a ako ne moze onda bar jedan dan raditi njegov posao da shvati i razumije. O takvom zaustavljanju na glavnim ulicama ne bih razgovarao jer je to bezobrazluk i dovodjenje drugih u opasnost za sta nema opravdanja.
Tvoj rezon je 1/1 ali koliko god da pokusavam ne mogu da shvatim neke stvari tipa rezon ostaviti kedi na sred Titove da bi iznio paketic i sl. Ja razumijem da svako ima rokove i dnevnu kvotu, to je sastavni dio posla, ali ne razumijem kako to moze biit izgovor za nepostovanje saobr. pravila kao i one koji brane taj rezon.
Pa evo u skoro svakom postu poksuavam da izdvojim to zaustavljanje u Titovoj kao bezobrazluk koji ne zelim da pravdam. Ja licno ne bih tako radio. Nasao bih nacin da se sklonim sa ulice dok izvrsim dostavu. jal trotoar, jal ulica iza objekta.