Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dezurni_ucenik

#7751 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dezurni_ucenik »

dale cooper wrote:Ja se i danas dan ježim od Boba. :shock:
Sjedokosog duha glumio je Frank Silva, rođen na Noć vještica daleke 1949. godine u Sacramentu. Frank inače nije bio glumac, nego se bavio tehničkim poslovima u filmovima i serijama – inače je diplomirao rasvjetu (nema toga što u SAD-u ne možete studirati). Radio je na nekoliko Lynchovih filmova – «Dine», «Plavi baršun», «Divlji u srcu», a ulogu u seriji dobio je na bizaran način: postavljao je set za snimanje u sobi Laure Palmer, kad se njegovog odraza u zrcalu prestrašio sam David Lynch (da se i on nečeg boji?!). Tko bi mu zamjerio? Lynch shvati da je Frank savršen za ulogu BOBA. Ostalo je povijest. Silva je preminuo 1995. godine od srčanog udara.
dale cooper

#7752 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

dezurni_ucenik wrote:
Sjedokosog duha glumio je Frank Silva, rođen na Noć vještica daleke 1949. godine u Sacramentu. Frank inače nije bio glumac, nego se bavio tehničkim poslovima u filmovima i serijama – inače je diplomirao rasvjetu (nema toga što u SAD-u ne možete studirati). Radio je na nekoliko Lynchovih filmova – «Dine», «Plavi baršun», «Divlji u srcu», a ulogu u seriji dobio je na bizaran način: postavljao je set za snimanje u sobi Laure Palmer, kad se njegovog odraza u zrcalu prestrašio sam David Lynch (da se i on nečeg boji?!). Tko bi mu zamjerio? Lynch shvati da je Frank savršen za ulogu BOBA. Ostalo je povijest. Silva je preminuo 1995. godine od srčanog udara.
Znam za sve vezano za Silvu. Šteta što ga nećemo moći gledati u nastavcima. :sad:
By the way, Sheryl Lee i Dana Ashbrook (Laura i Bobi) su potvrdili da će glumiti u novim epizodama.
Kao i Kyle MacLachlan kao nenadjebivi agent Cooper. :napoleon: :mrgreen:
Ono što je ohrabrujuće je da je šef mreže Showtime, David Nivens faktički dao bjanko Lynchu i Frostu da
rade kako žele.:

“I was kind of begging them and hoping to pass muster with David Lynch,” he said. Once he got them on board with the idea, he stepped back, saying his contribution now is "more or less, writing checks and leaving them alone. It's David’s show, it's Mark [Frost]’s show, I will be the grateful recipient of it.” Nevins added one more teaser for fans: “I will say that they have been very specific in promising closure, and that’s exciting. … From what I’ve seen, this is going to live up to expectations and then some.”

Sad sam još optimističniji glede ovog revivala. :-D
dezurni_ucenik

#7753 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dezurni_ucenik »

dale cooper wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Znam za sve vezano za Silvu. Šteta što ga nećemo moći gledati u nastavcima. :sad:
By the way, Sheryl Lee i Dana Ashbrook (Laura i Bobi) su potvrdili da će glumiti u novim epizodama.
Kao i Kyle MacLachlan kao nenadjebivi agent Cooper. :napoleon: :mrgreen:
Ono što je ohrabrujuće je da je šef mreže Showtime, David Nivens faktički dao bjanko Lynchu i Frostu da
rade kako žele.:

“I was kind of begging them and hoping to pass muster with David Lynch,” he said. Once he got them on board with the idea, he stepped back, saying his contribution now is "more or less, writing checks and leaving them alone. It's David’s show, it's Mark [Frost]’s show, I will be the grateful recipient of it.” Nevins added one more teaser for fans: “I will say that they have been very specific in promising closure, and that’s exciting. … From what I’ve seen, this is going to live up to expectations and then some.”

Sad sam još optimističniji glede ovog revivala. :-D
Jos godinu da sacekamo samo i eto ih opet.

Ja sam sinoc skino obe sezone.Krece ponavljanje i utvrdjivanje gradiva.
yoda82

#7754 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by yoda82 »

sizifinho wrote:Image
Kad mi neko kaže: Prijatelji najbolja humoristična serija, odmah bih se upucao!
Kultni komičar Jerry, i kao scenarista i glumac je postavio jedan nivo kojem ove današnje imitacije i pokušaji komedija ne mogu ni prismrditi.
Sjećam se na Novoj epizoda uz koje sam odrastao pa neki dan odlučih početi sve s`ponove i iako sam ih sve već više puta gledao- idalje su smiješni.
Došao sam do 4e sezone. Svaka epizoda bolja od prethodne. A 9 ih ima, i kroz 9 kvaliteta nikad nije opala.
Dovoljno je pogledati HIMYM ili Big Bang T. koje su eto standard modernih komedija da bi se shvatila degresija današnjeg "smijeha". I to nije samo u serijama, tu je još i dobro kako je ovaj žanr propao u filmovima.
Danas su komedije samo dijalozi, i neke egzerbacije ekstrema, sporadičnog humora...
Seinfeld ima toliko razrađene likove, da svakog karaktera možeš analizirati kao da je prava osoba. Humor serije se zasniva na stand-upu, dijalogu, govoru tijela i neobičnim i običnim situacijama.
Meni npr. Seinfeld nikad nije ''legao''.
sizifinho

#7755 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sizifinho »

yoda82 wrote:Meni npr. Seinfeld nikad nije ''legao''.
ne mora ti leći, ukusi su različiti. Nekom se ne sviđa on kao pojava, neko ne voli taj humor... ja govorim o radu kao cjelini. Gušt naš može nam reći- ovo je bzvz, ne sviđa mi se. Ali treba biti i objektivan.
zanzakpizdolizije

#7756 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zanzakpizdolizije »

Seinfeld = najbolja ikad u žanru komedije.
yoda82

#7757 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by yoda82 »

sizifinho wrote:
yoda82 wrote:Meni npr. Seinfeld nikad nije ''legao''.
ne mora ti leći, ukusi su različiti. Nekom se ne sviđa on kao pojava, neko ne voli taj humor... ja govorim o radu kao cjelini. Gušt naš može nam reći- ovo je bzvz, ne sviđa mi se. Ali treba biti i objektivan.
Slažem se. Ja uvijek poštujem mišljenje većine i nikad neću reći za nešto da ne valja što se sviđa većini. Mogu reći meni se ne sviđa, ili nije mi nešto, ali ko sam ja da kažem da nešto ne valja, a (npr ima ocjenu 9/10 od preko 130.000 usera na IMDB) većini se sviđa.
Meni su bolji i Projatelji i The Big Bang Theory od Seinfilda. I naravno Mućke ili Crna Guja. E sad to je vjerovatno i što su mi neke zezancije bliže u ovim serijama nego u nekim drugim.
Nekom je Lud, zbunjen normalan vrh, a meni je ispod prosjeka, dok su meni Nadrealisti vrh humora.
Dr Kova

#7758 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dr Kova »

Saian

#7759 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Saian »

yoda82 wrote:
sizifinho wrote:Image
Kad mi neko kaže: Prijatelji najbolja humoristična serija, odmah bih se upucao!
Kultni komičar Jerry, i kao scenarista i glumac je postavio jedan nivo kojem ove današnje imitacije i pokušaji komedija ne mogu ni prismrditi.
Sjećam se na Novoj epizoda uz koje sam odrastao pa neki dan odlučih početi sve s`ponove i iako sam ih sve već više puta gledao- idalje su smiješni.
Došao sam do 4e sezone. Svaka epizoda bolja od prethodne. A 9 ih ima, i kroz 9 kvaliteta nikad nije opala.
Dovoljno je pogledati HIMYM ili Big Bang T. koje su eto standard modernih komedija da bi se shvatila degresija današnjeg "smijeha". I to nije samo u serijama, tu je još i dobro kako je ovaj žanr propao u filmovima.
Danas su komedije samo dijalozi, i neke egzerbacije ekstrema, sporadičnog humora...
Seinfeld ima toliko razrađene likove, da svakog karaktera možeš analizirati kao da je prava osoba. Humor serije se zasniva na stand-upu, dijalogu, govoru tijela i neobičnim i običnim situacijama.
Meni npr. Seinfeld nikad nije ''legao''.
http://www.huffingtonpost.com/2015/01/0 ... 10994.html

http://www.amazon.com/Seinfeld-Philosop ... 0812694090

e'o ima i prevod

Image
madner

#7760 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by madner »

Glupa serija pravo.

Vrhunac komedije je bio ovo

http://www.imdb.com/title/tt0092400/
sizifinho

#7761 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sizifinho »

madner wrote:Glupa serija pravo.

Vrhunac komedije je bio ovo

http://www.imdb.com/title/tt0092400/
Eto. I šta reći kad ti neko ovako komentariše, tačno čovjek da se nikad ne javi na temu.
Boateng

#7762 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Boateng »

Nemoj se ni javljati ako ćeš ovakve serije preporučivati.

Šala.
Jack Be Nimble

#7763 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Top of the Lake je meni solidna serija. Mnogim ljudima sam preporucio seriju i jedni je vole a drugi hoce da mi skinu glavu sa ramena zbog preporuke. Oni koji su bez djece misle da je serija super a ovi novo peceni roditelji i pogotovo ako imaju malu kcerku nisu htjeli sa mnom vise pricati zbog te serije :sad:. Tako da vise roditeljima ne preporucujem tu serije.
howdy

#7764 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by howdy »

justified is back
dale cooper

#7765 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Image

Startala druga sezona. Prva epizoda dobra.
shmizlica

#7766 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by shmizlica »

ja mislila s tim gotovo :-) potražit ću :-D
KPNCTNJAH

#7767 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KPNCTNJAH »

Seinfeld, cetiri lika, ne znam ko me vise nervirao :mrgreen:
ultima_palabra

#7768 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ultima_palabra »

Seinfeld je i meni precijenjen... ok, bilo je dobrih momenata, ali preovladava isprazni kvazi-intelektualizam. Još je internet učinio da ne smiješ reći nešto protiv njega jer nećeš biti cool... kao i za Big Lebowski :D
sizifinho

#7769 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sizifinho »

ultima_palabra wrote:Seinfeld je i meni precijenjen... ok, bilo je dobrih momenata, ali preovladava isprazni kvazi-intelektualizam. Još je internet učinio da ne smiješ reći nešto protiv njega jer nećeš biti cool... kao i za Big Lebowski :D
Ne znam kakav internet, ja sam svoj internet dobio u drugom srednje a Seinfelda gledao u 6-7om osnovne... I tad mi je bila draga kao i danas. Prije bih rekao da je danas In biti protiv nečeg što je in :P to se najbolje može vidjeti na temi za filmove. Ali ja svakako poštujem tuđa mišljenja, tako da, da sam jedini kome se svidjela serija- opet bih je preporučio :D
Ko nije gledao, a hoće originalan humor sa svakodnevnim situacijama, Seinfeld je odgovor!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7770 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Truba »

yoda82

#7771 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by yoda82 »

sizifinho wrote:
ultima_palabra wrote:Seinfeld je i meni precijenjen... ok, bilo je dobrih momenata, ali preovladava isprazni kvazi-intelektualizam. Još je internet učinio da ne smiješ reći nešto protiv njega jer nećeš biti cool... kao i za Big Lebowski :D
Ne znam kakav internet, ja sam svoj internet dobio u drugom srednje a Seinfelda gledao u 6-7om osnovne... I tad mi je bila draga kao i danas. Prije bih rekao da je danas In biti protiv nečeg što je in :P to se najbolje može vidjeti na temi za filmove. Ali ja svakako poštujem tuđa mišljenja, tako da, da sam jedini kome se svidjela serija- opet bih je preporučio :D
Ko nije gledao, a hoće originalan humor sa svakodnevnim situacijama, Seinfeld je odgovor!
Mislim da dosta zavisi i od toga koliko se neko ''pronađe'' u određenoj seriji. Meni je npr. prilično lako se pronaći u nekim scenama TBBT, i zato mi je serija super. Takođe ja na sva usta hvalim i The League
http://www.imdb.com/title/tt1480684/?ref_=nv_sr_3
a većini raje i nije nešto.
omar little

#7772 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Black swan wrote:http://www.serijala.com/izdvojeno/recen ... e-ruznoca/
kakva je ova serija
dobra.
dale cooper

#7773 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Seinfeld je jedan od najboljih sitcoma ikada. Ko bi rekao da komedija o apsurdnosti
situacija iz svakodnevnog života može biti toliko smiješna. Larry David-ov
Curb Your Enthusiasm je isto sjajan. :mrgreen:
Point.

#7774 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

Seinfeld je Tito svih serija. Mogo bih je gledati u bilo koje doba dana i noci. Kao i Frasier.

http://www.imdb.com/title/tt0106004/
sizifinho

#7775 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sizifinho »

Point. wrote:Seinfeld je Tito svih serija. Mogo bih je gledati u bilo koje doba dana i noci. Kao i Frasier.

http://www.imdb.com/title/tt0106004/
Maloprije čovjek govori da je serija kvazigenijalna, tako nekako- parafraziram.
Sad gledam epizodu, jedan od likova (George) je morao da se useli s roditeljima zbog bezparice ali tokom epizode dobija poziv da bude model za ruke, jer ima prelijepe ruke.
Jedan od fotografa govori kako je u životu vidio samo jedan par ljepših ruku, pa navodi ime modela.
Našeg lika (George-a) zanima šta se desilo, što je prekinuo?
Objašnjenje je: Maneken je mogao imati koju god ženu je htio, ali ni jedna mu nikad nije mogla zamijeniti njegovu prvu ljubav- njegovu ruku... Od pretjeranog sexa, ostala je zgrčena...
Genijalan "pun" koji je naravno puno smješniji na engleskom.
Post Reply