HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
kakaljin

#7751 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:
kakaljin wrote:
Da li moze ovako detaljna specifikacija i za HD set-top-box
Evo upravo smo napisali. Ugodan ostatak dana.
Hvala,

mogu li slike obadva set-top-boxa ili ovdje ili na facebook stranici da vidimo kako izgledaju i sa zadnje strane.

Pozdrav
kakaljin

#7752 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

evo jedne slike na facebook-u

Image

dajte i ostale slike
Ljuba Moljac

#7753 Re: HS kablovska

Post by Ljuba Moljac »

Postovani HS, mrsko mi racunati i traziti, pa me zanima sljedece:
Koliko bi kostao prelazak sa postojece analogne tv na kid8 paket i razvodjenje na dva televizora, i koliko je mjesecna pretplata za to (znaci, pretpostavljam i net je u tom kid paketu)?

Hvala. Vas zadovoljni korisnik Ljuba Moljac :)
kakaljin

#7754 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Ljuba Moljac wrote:Postovani HS, mrsko mi racunati i traziti, pa me zanima sljedece:
Koliko bi kostao prelazak sa postojece analogne tv na kid8 paket i razvodjenje na dva televizora, i koliko je mjesecna pretplata za to (znaci, pretpostavljam i net je u tom kid paketu)?

meni se cini da ces samo platiti 25 km onaj razdjeljnik da bi imao na dva tv-a, i normalno kasnije odgovarajucu pretplatu za kid paket
kloniran

#7755 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Ljuba Moljac wrote:Postovani HS, mrsko mi racunati i traziti, pa me zanima sljedece:

Razdjelis sam sebi, kupi skretnicu, sta njima bezveze da dajes 25 maraka za nesto sto ne treba da naplacuju, a mozes i kad ti budu donosili reciver traziti da ti daju razdjelnik sa 3 izlaza, to 25 KM razdjelnik je cista krađa, jer daju razdjelnike koji kostaju 5 KM, prije su bili hirschmanovi sad su neki lijevi, vjerovatno kineski. ;-)
Ljuba Moljac

#7756 Re: HS kablovska

Post by Ljuba Moljac »

ok momci, hvala vam, ali je li onda dobijam/trazim dva risivera na koristenje? Ranije sam imao total tv i isla su dva risivera za dva tva?
kloniran

#7757 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Ljuba Moljac wrote:ok momci, hvala vam, ali je li onda dobijam/trazim dva risivera na koristenje? Ranije sam imao total tv i isla su dva risivera za dva tva?
Ne, dobijes jedan reciver/CI modul, a drugi reciver kupis, sad ne znam kakve su cijene, valjda ce ti ovaj MH i HS odgovoriti
The Realist

#7758 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kloniran wrote:

Razdjelis sam sebi, kupi skretnicu, sta njima bezveze da dajes 25 maraka za nesto sto ne treba da naplacuju, a mozes i kad ti budu donosili reciver traziti da ti daju razdjelnik sa 3 izlaza, to 25 KM razdjelnik je cista krađa, jer daju razdjelnike koji kostaju 5 KM, prije su bili hirschmanovi sad su neki lijevi, vjerovatno kineski. ;-)
Meni su to uvijek besplatno radili :?
kloniran

#7759 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

The Realist wrote:
kloniran wrote:

Meni su to uvijek besplatno radili :?
Meni su kad sam tek prikljucivao pokusali starom ovako naplatiti, da bih na kraju dobio 50 m kabla đabaluka onog sto ide s bandere na kucu :D
rizibizi

#7760 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Sta treba da uradim ako hocu da zamjenim SD risivere za ove nove SD risivere?
MH i HS kablovska

#7761 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

Poštovanje. Prelazak (priključak) na KID 8 paket košta 1 KM, a svu opremu koja Vam je potrebna za internet i DTV, dobijate besplatno na korištenje. Ako ste planirali da na oba TV-a imate digitalnu televiziju, tada ćete za prvi TV dobiti CI modul/resiver (u svakom slučaju dobijate isti), a za drugi TV već morate kupiti CI modul/resiver koji košta po novom cjenovniku 49,90 KM. Mjesečna pretplata ne zavisi od toga tj. ne mijenja se, iznosi 36,30 KM.

NAPOMENA: Iskoristićemo priliku da vas napomenemo da je još uvijek u toku akcija prelaska na DTV i na jedan od KID paketa.

JESEN DIGITALNE TELEVIZIJE

Nova jesenska akcija kablovskih televizija M&H, HS i HKBnet.

POGODNOSTI ZA NOVE KORISNIKE:

1. Svi novi korisnici koji priključe kablovsku televiziju + Internet imaju pravo na 3 mjeseca besplatnog gledanja digitalne televizije. Opremu za digitalnu televiziju (resiver ili CI modul) korisnik dobija na besplatno korištenje. Ukoliko korisnik kupi modem za internet, uz besplatnu digitalnu televiziju dobije i 3 mjeseca gratis HBO kanale.

2. Svi novi korisnici koji priključe KID paket dobijaju 4 mjeseca gratis HBO kanale. Digitalni resiver ili CI modul, kao i modem za internet korisnik dobija besplatno na korištenje.

POGODNOSTI ZA POSTOJEĆE KORISNIKE

1. Postojeći korisnici kablovske televizije koji u toku trajanja akcije priključe uslugu digitalne TV, dobijaju 3 mjeseca besplatno digitalnu TV i HBO kanale.

Prelazak na KID paket

1. Postojeći korisnici koji imaju uslugu kablovske televizije i interneta (uz vlastiti modem), prelaskom na jedan od KID paketa dobijaju 3 mjeseca besplatno digitalnu televiziju i HBO kanale.

2. Postojeći korisnici kablovske televizije i interneta, a koji vrše najam modema, prelaskom na KID paket dobijaju 2 mjeseca besplatno digitalnu televiziju i HBO kanale.

Potpisivanjem Ugovora za KID paket korisniku se ukida naknada za najam modema i daje mu se na besplatno korištenje.

AKCIJA TRAJE OD 18.09. DO 18.12.2013.

Lijep pozdrav
MH i HS kablovska

#7762 Re: HS kablovska

rizibizi wrote:Sta treba da uradim ako hocu da zamjenim SD risivere za ove nove SD risivere?
Javite nam se u inbox.
MH i HS kablovska

#7763 Re: HS kablovska

kakaljin wrote:
Hvala,

mogu li slike obadva set-top-boxa ili ovdje ili na facebook stranici da vidimo kako izgledaju i sa zadnje strane.

Pozdrav
Postavljeno je obavještenje na fb profilu.

https://www.facebook.com/MHCompanydoo/p ... 8107704698
kakaljin

#7764 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:
kakaljin wrote:
Hvala,

Pozdrav
Postavljeno je obavještenje na fb profilu.

https://www.facebook.com/MHCompanydoo/p ... 8107704698
hvala velika na brzom odgovoru i datim slikama
respo

#7765 Re: HS kablovska

Post by respo »

Sto je postovani azuran
Jel te bar enes nagradio kakvom stimulacijom
Ako nije nek se stidi
kakaljin

#7766 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:OBAVJEŠTENJE O HD NEPTUNE 900 RESIVERIMA

U suštini Neptune 900 HD STB ima iste karakteristike kao i SD Mars 1500, odnosno sve funkcije koje ima Mars 1500, ima i Neptune 900 (prije svega mislimo na PVR i Timeshift) u odnosu na ranije STB-ove, s tim da Neptune 900 dosta bolje prikazuje EPG sadržaj zbog veće brzine procesora i memorije STB-a.

Osim ove prednosti Neptune 900 podržava SD/HD MPEG2 i MPEG4 video format kao i AVC H.264 format videa, posjeduje svakako HDMI izlaz za prikazivanje digitalnog signala visoke kvalitete.

Neptune 900 omogućava praćenje multimedijalnog sadržaja (Movie, Music, Photo, Game, E-book) preko USB porta odabirom SOURCE tipke na daljinskom upravljaču.

Podržava sljedeće formate:
1. Video format: MPG, AVI, VOB, DAT, ASF, MKV, RMVB, WMV, TSF, TS
2. Audio: WMA, WAV, DTS, RA, MP3
3. Photo: JPG, TIF, PNG, GIF, BMP
4. E- book: TXT

STB posjeduje i MOSAIC funkciju, tako da odabirom navedene tipke na daljinskom upravljaču imate prikaz svih kanala, a označeni kanal će prikazivati trenutni sadržaj.

Vaša kablovska televizija

evo i slike

Image

Image
kemox

#7767 Re: HS kablovska

Post by kemox »

HOĆEMO I MI :izet:

Telemach od decembra povećava brzine internet usluge

Kompanija Telemach nastavlja praksu razvoja uvođenjem najnaprednijih tehnologija i servisa na tržište u Bosni i Hercegovini, te sa zadovoljstvom najavljuje povećanje brzine internet usluge, čime još jednom potvrđuje svoj status lidera na tržištu širokopojasnog interneta, saopćeno je iz ove kompanije.
http://www.klix.ba/biznis/privreda/tele ... /131022068
MH i HS kablovska

#7768 Re: HS kablovska

Poštovani korisnici,

izvinjavamo se zbog prekida signala Pinkovih kanala usljed problema u slanju istih od strane Pink Media Group.

Nadamo se skorom rješavanju problema.

Vaša kablovska televizija HS
chakany

#7769 Re: HS kablovska

Post by chakany »

(RTV) SLON opet otišao malo do Afrike :lol:
chakany

#7770 Re: HS kablovska

Post by chakany »

HS bilo bi dobro da umjesto Player Channel-a ubacite neki kanal, evo može i Alternativna TV iz BL, da imamo gdje gledati show Veče sa Ivanom Ivanovićem :-D
Pozdrav
The Realist

#7771 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kemox wrote:HOĆEMO I MI :izet:

Telemach od decembra povećava brzine internet usluge

Kompanija Telemach nastavlja praksu razvoja uvođenjem najnaprednijih tehnologija i servisa na tržište u Bosni i Hercegovini, te sa zadovoljstvom najavljuje povećanje brzine internet usluge, čime još jednom potvrđuje svoj status lidera na tržištu širokopojasnog interneta, saopćeno je iz ove kompanije.
http://www.klix.ba/biznis/privreda/tele ... /131022068
Pusti net, on je zadovoljavajući, pogotovo nakon povećanja uploada. Neka srede više EPG, pogotovo za module.
kemox

#7772 Re: HS kablovska

Post by kemox »

@MH i HS kablovska

Kad ćemo mi ovo imati Image i ovo Image

P.S. Hoću odmah kmemememem :skoljka:

Morate pratiti trendove inače ostajete 100% bez korisnika šta 100% 1 000 000% :izet:

Vi mislite ako neko ima EPG da vi ne morate da napravite(kad malo razmislim možda ste u pravu :? )

odličan EPG od konkurencije

http://www.telemach.ba/epg/grid

http://www.mojatv.ba/tv_vodic_moja_tv.html?&no_cache=1
Last edited by kemox on 22/10/2013 23:52, edited 4 times in total.
kemox

#7773 Re: HS kablovska

Post by kemox »

HS digitalni prijemnici vs telemach digitalni prijemnici http://www.telemach.ba/D3+digitalna+tel ... nici.shtml :cry:
kakaljin

#7774 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

kemox wrote:HS digitalni prijemnici vs telemach digitalni prijemnici http://www.telemach.ba/D3+digitalna+tel ... nici.shtml :cry:
mozemo ih uporedjivati
HEMA 2 vs cisco Z3375
HD NEPTUNE 900 vs D3 v2.0
rizibizi

#7775 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

A mozemo uporediti i cijene, mada hs prodaje stb-ove a ovi rentaju mjesecno.
Locked