Dešavanja u Srbiji

Post Reply
kost_u_grlu

#7751 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

pici wrote:

jonnien .BA kČemu ti izljevi ŽuČi prema "nižoj klasi" jel to Čika GeĐŽina i TaTa Ljubina škola o velikim umovima akademije i da se ne treba MeŠati s niŽim klasama :mrgreen: nipoštodavati slabo školovane ili ne školovane......Ćek Ćek dje to proČitaH.....Lijepo ja vama rekoH i napisaH ,stisnite se u redove i dok još ima vremena uljetite u SANU i pobacajte te meltuzaleme kroz prozor o jadu Će vas zabaviti ....ne dirajte uposlenike ipak su oni "NiŽa Klasa" :mrgreen:
neg kako ono bi u AlŽiru djele se batine a i primaju a VuČkolini kleČi u Pakistanu .....nuklearna sila hebo te eeeejjjj :mrgreen:
Pici, Rone stari, malo sam preterao u metafori, ali znas na sta mislim, to su oni sto citaju i Kurir, koji su funkcionalno nepismeni pa gledaju slike i citaju naslove samo. Ta "niza klasa" salje pisma o "hercegovnima".

SANU je za vas koncentrat zla, nigde nisam cuo toliko price o tome kao na ovom forumu. Nekad je to bio klub desnicarske elite koji su uticali na neke odluke, danas je kao sto i sam kazes - klub metuzalema.

p.s Alzir smo preslisali 3-0, oterasmo ljude sa stadiona :)
dallton

#7752 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

milenko wrote:
dallton wrote:ma ja ne mogu oni dugo bez srbovanja, hajd sad opet nova tura....bar da znamo ko drzi za prave vlast u srbiji, tadic nije sigurno to znamo garant...podrzimo vucinu jeremica u njegovoj novoj turi izjava "ne moze nam niko nista jaci smo od sudbine", i ponovo kokice u ruke
ko i '80.-ih, zakljucno sa '91. :-D
jest samo sto je ovo 2010, pa svi pored kokica na stolu imaju i automatsko oruzje ispod stolaa i iznad stola...sta ces skontali ljudi da same kokice ne pruzaju zadovoljstvo ako ti je srbija u komsiluku :D
milenko

#7753 Re: Desavanja u Srbiji

Post by milenko »

dallton wrote:
milenko wrote:
dallton wrote:ma ja ne mogu oni dugo bez srbovanja, hajd sad opet nova tura....bar da znamo ko drzi za prave vlast u srbiji, tadic nije sigurno to znamo garant...podrzimo vucinu jeremica u njegovoj novoj turi izjava "ne moze nam niko nista jaci smo od sudbine", i ponovo kokice u ruke
ko i '80.-ih, zakljucno sa '91. :-D
jest samo sto je ovo 2010, pa svi pored kokica na stolu imaju i automatsko oruzje ispod stolaa i iznad stola...sta ces skontali ljudi da same kokice ne pruzaju zadovoljstvo ako ti je srbija u komsiluku :D
uhhh ja te smatrah za ozbiljno politickog analiticara, kad ono, bombas...
prica; tad nismo, sad imamo i mirno spavamo :-) :-) :-)
tipicna kokicarska prica, imam kalasnjikov, niko mi nista ne moze...
uzgred budi receno, prije rata gotivio one sa sirom i one sa cokoladom...kviki, ako se ne varam...
pustopoljina

#7754 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pustopoljina »

podravkine.
i ja.
essex

#7755 Re: Desavanja u Srbiji

Post by essex »

kiky wrote:o, felipe ...
ko je to umro ...
da nije pantelija ...
:D
deda pantelija je volio mochu... :D
7cokanja

#7756 Re: Desavanja u Srbiji

Post by 7cokanja »

kost_u_grlu wrote: 3 meseca posle dobijanja belog sengena Albanci sa juga Srbije i Makedonije masovno odlaze da rade na crno u EU i traze azil od Belgije, Brisel je ukazao na problem i morace da se redukuje izdavanje pasosa Albancima. Zamisli kad bi Kosovo uslo u EU, to bi bila veca opasnost za trziste rada nego da udju Turci.
Ti kao poznati fan svega sto je protiv drzave Srbije si se radovao kosovskoj nezavisnosti kao malo dete, secam se tvojih recenica "plan NAM je da do Nove godine bude 100 drzava koje su priznale nezavisnost", tad ih je bilo 60, a od tad je samo nekoliko anonimusa priznalo Kosovo.

Neces se leba najesti od te price, ali samo ti citiraj Alo, to su prave novine :)

..ha,ha..daj, ljudi, kako mozete dangubiti sa ovim cetnickim piskaralom..mora da su kosovari prava sila, ljudine, kad vrijede u omjeru "tri'jes na jednoga"..porediti 75 miliona Turaka sa dva miliona kosovara, moze samo bolesni cetnicki um, opsjednut "zaverama protiv srpske nejaci", koji je davno poceo lagati, pa vise i ne zna sta je zbilja..
Bosnolog

#7757 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Jony ti je redovni demantije i glavni perac vijesti sto se lansiraju iz prekodrinskog brloga zla,.....on je odavno zaboravio da li je posao ili je dosao kontradiktornim izjavama demantera realne Srbije i onog sto nam pokusava prodati svo vrijeme ovdje na forumu,....covjek radi tri farbarske smjene prefarbavanja svega sto dolazi iz nama neprijateljske zlocudne Srbije.On ti je kao mojstor koji pokusava zakrpiti dno ogromnog bureta velikosrpske fekalne politike kojeg je velikosrpska korozija pojela iznutre a koja sve vise curi van istog a turbulentno politicko mijesanje i komesanje unutar istog uz ekonomsko stenjananje posrnule i moralno srozane Srbije stvara dodatne hidrostaticke pritiske na zidove i dno bacve.Dzaba krpljenje i farbanje Srbije moj Jony ,velikosrpske fekalije cure vani u kontinuitetu sve jace smrde a taj velikosrpski ljigavi smarad u kome zivite sve godine i na koji ste navikli nastojite prosiriti sto dalje i pojacati njegove trovacke efekte okruzenja /citaj GTRS/ali i mngo dalje,samo znajte da ce se isti oni u njemu ugusiti preko kojih ga raznosite ......

Ti nama ovdje pokusavas prodati svoje snove o nekakvoj drugacijoj i normalnijoj Srbiji,.....kad ono svaki drugi dan novi biseri Botine i Jereminije /Slobine/ nepromjenejne Srbije ,svojim izjavama i ponasanjem demantuje ono sto ti ovdje danonocno pises.Tadic je sve godine igrao ugru dvoguze politicke prostitutke,.... proruske i proevropske/Americke/ ala Kostunica oko Kosova vise od autonomije manje od neovisnosti,....malo sa Amerima vise sa Rusima .A kada Jeremija ode medu arapsko-muslimanski svijet predstavja se zastitnikom i nasljednikom Titininog pokreta Nesvrstanih i moli arapsko-muslimanski svijet da ne priznaju Kosovo dok muslimanima u Srbiji,Kosovu i okruzenju zele sto dublji i vjecniji mir/citaj Srebrenicki/ kao i drugim komsijm demonstriran posljednjih dvadesetak godina.Vidis Jony kako Srbija igra ljigavu i kurvanjsku prozrnu i procitanu igru,....samo da znas Jony BiH /oni koji se bore za nju/ ima diplomatsko lobisticke kanale sa svojim prijateljima i saveznicima tog dijela svijeta koji aktivno rade na razotkrivanju velikosrpskih podvala kod tog istog arapsko petrodolarskog svijeta,kome prodajeta vase nasminkano i zamaskirano krvavo lice i krvave od bosnjackomuslimanske krvi koju nece Srbija moci nikada oprati...

Maldi cije su oceve i bracu pobili,majke i sestre silovali i protjerali 90 tih i raselili kao dijecu kao i novorodene generacije diljem Svijeta izrastaju u obrazovanu generaciju sa zavrsenim prestiznim diplomama svijeskih univerziteta koji ce svoj zivotni vijek posvetiti na lobiranju za interes BiH i raditi da taj isti arapskomuslimanski dvomijilarderski svijet upozna i informise oz zlocinacko genocidnoj Srbiji i njenoj ljigavoj zlocinackoj cudi spram nama i drugih ..

Srbija odavno vec ubire plodove veliksopskog sjemena zla posijanog 90 tih godina,......i sve ce ga vise ubirati dok ne progleda ili dok se ne svede da bude beznacajan remetilacki faktor regije i ovog dijela Svijeta.
vee-jay

#7758 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

Momo Kapor, dragi pisac koji je, ispisujući mržnju o Sarajevu, gubio dušu
Piše: MILJENKO JERGOVIĆ

Prije dva mjeseca vidio sam Momu Kapora u “Maloj fabrici ukusa”, nedavno otvorenom restoranu u jednom od ljepših beogradskih kvartova, na Neimaru. Sjedio je odmah kod ulaza, s dvojicom starijih ljudi, čija su lica djelovala kao da se u životu nisu nagledali gradskih fasada. Morali smo proći pokraj Kapora, prolaz je bio uzak, tako da smo se on i ja skoro kucnuli laktovima.
Roman destilirane mržnje

Poslije sam sjeo tako da ga mogu gledati, onako iz stražnjeg poluprofila, i razmišljao sam o tome da mu priđem, pružim mu ruku i predstavim se. Pa da tako završimo stvar. Nisam to učinio, a on se, s onom dvojicom, oko ponoći digao od stola i polako, dječjim korakom, nestao. Ostala je dopola popijena čaša i prazna bočica Knjaza Miloša. Nikakvog viskija tu više nije moglo biti. Momo Kapor, rođeni Sarajlija, autor je najstrašnije knjige o tom gradu. Posljednji let za Sarajevo roman je destilirane mržnje, kakav je mogao napisati samo rođeni Sarajlija, netko tko u suštinskome smislu poznaje plan grada, zna sve njegove sentimentalne adrese i legende. I što je bilo najneugodnije: jezik i mentalitet Sarajeva Kaporovi su kost i meso, jer Beograđanin on nikada nije sasvim postao. Premda se kao dječak doselio u taj veliki grad, jedini toliko veliki da bi se čovjek u njemu u neka doba mogao početi osjećati kao domaći, ostao je došljak, onaj sa strane, nepripadajući. Adaptacija od čovjeka išće neku vrstu poniznoga naklona, po prilici kao da glavu polažete pod giljotinu, na koji on kao mladić nije bio spreman.

Pa se zato poslije smrtno zaljubljivao u Zagreb i Dubrovnik, e ne bi li u svome odabranom Beogradu izazvao kakvu ljubomoru. Imao bi on pravo na mržnju iz Posljednjeg leta za Sarajevo, jer pisac općenito ima pravo na mržnju - kakav bi, recimo, bio Thomas Bernhard kad ne bi mrzio Salzburg i Austrijance? - ali nije u Kaporovom slučaju to bila osobna, nego kolektivna i ratna mržnja. Roman je pisao u godinama sarajevske opsade, a objavio ga 1995. On je tom knjigom ratovao, i to ne protiv nečega tuđeg, što ne poznaje, nego je ratovao protiv svoga, a onda i protiv sebe samog.
Nostalgična razglednica

Mržnjom nije izobličio Sarajevo, i to je, vjerojatno, najneugodnije u toj knjizi, nego je i tako mrženo i mrznuto, ostajalo ono prepoznatljivo, lijepo mjesto, nostalgična razglednica. Kaporu je povijest umjetnosti u sarajevskoj Prvoj gimnaziji predavao isti profesor kao i meni, premda nas dijeli trideset godina. U Posljednjem letu za Sarajevo pisao je i o njemu.

Nisam mu oprostio tu knjigu, kao ni ostala dva romana iz sarajevske trilogije, manje dojmljive Čuvara adrese i Hroniku izgubljenog grada, ali Momu Kapora nisam mogao ni otpisati i izbaciti iz svojih sarajevskih i zagrebačkih kućnih biblioteka. Kada bih to učinio, amputirao bih važan dio svoje prošlosti, sentimentalnog odgoja i sjećanja, ali još više od toga: poništio bih pisca koji je na presudan način utjecao na nekoliko generacija starijih od moje, pogotovu na one koji se književnošću u životu poslije neće baviti. Na kraju, Kapora se nisam mogao odricati i zato što je s Folirantima, Provincijalcem i Adom za mene formativno važan pisac, i to iz onoga presudnog pubertetskog vremena, kada se gutalo i histerično miješalo sve: Dostojevski, Marinković, Kapor, Irwin Show, Alan Ford…

Momo Kapor bio je gradski i građanski pisac iz posljednja dva jugoslavenska desetljeća. Pritom, bio je i izvanredan novinski pisac, sigurno jedan od najboljih koje je ta zlosretna zemlja imala. Sve što bi napisao, oživjelo bi i progovorilo. To je bila bit njegova talenta. Ničega mudrog ili pretjerano ambicioznog u njegovome pisanju nije bilo, jer je imao dar o kojemu, vjerojatno, najbolje svjedoči činjenica što je širom Jugoslavije, osobito u Zagrebu i Beogradu, proizveo desetine epigona, sve slabih, grozno neuspješnih, mrtvih pera.

Vrag se počeo uvlačiti u njega potkraj osamdesetih. Kada se zarati, izvještavat će s hrvatskih i bosanskih ratišta, u vrijeme međunarodnih sankcija protiv Beograda grmjet će protiv Amerike - koja mu je u prethodnome životu bila kulturni i identitetski Jeruzalem - psovat će i kleti nezavisne medije, Žene u crnom i borce za drukčiju Srbiju, svjedočit će u Haagu u korist Miloševića, bit će u nekakvom odboru za zaštitu lika i djela Radovana Karadžića… Sve je, nesretnik, učinio da od građanina postane seljak. I pritom je žrtvovao tri svoja grada, rodno Sarajevo, Zagreb i Dubrovnik, e ne bi li konačno osvojio srce tog jednog Beograda. Na kraju, na drugi svijet ispraćaju ga sve oni koji su daleko od njegovih dobrih knjiga i od senzibiliteta i sentimenta s kojim ih je pisao, dok crnoga đavla u njemu vide, i baš nimalo ga ne žale, urbana, građanski orijentirana djeca, čiji je upravo on, prije trideset i koju godinu, bio predšasnik. Kao da Kaporova smrt s njegovim životom nema previše veze.
Žao mi je...

Bio je i dobar crtač: da imam neki njegov crtež, držao bih ga na zidu radne sobe, da ga stalno vidim. Kao što i njegove knjige na vidljivom mjestu držim.

U međuvremenu se namnožilo puno pravednika koji će i na Kaporu iskazivati svoju ispravnost, a ja nekako mislim da je prošao voz. I da je u toj stvari otišao posljednji let za Sarajevo. Žao mi je što se nismo kucnuli laktovima i što mu nisam prišao i rekao nešto glupo i patetično. Učinio bih to da nije bilo one dvojice preko čijih lica nije prešao neki dobar neimar, niti su kao djeca čitali Kapora
Bosnolog

#7759 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

:shock:

Istraživanje:
Srbi se plaše nestanka sopstvenog naroda!
05. 03. 2010. • 18:52 A. K.

Građani Srbije najviše se plaše siromaštva, gubitka posla i nestanka sopstvenog naroda, ali i kriminala, dok je i dalje prilično izražena etnička distanca - pokazalo je istraživanje Fakulteta za kulturu i medije beogradskog Univerziteta Megatrend i istraživačke kuće "TNS Medium galup".

Prema istraživanju, 77 posto građana boji se siromaštva, 69 gubitka posla, 62 nestanka svog naroda, a sa druge strane 51 posto strahuje da će biti žrtva kriminala, navodi Srna. :shock: :shock: :shock:

Profesor univerziteta Megatrend i direktor "TNS Medium galup" Srbobran Branković je rekao da se posljedice ratnih devedesetih godina još osjećaju, jer je "prilično izražena etnička distanca".

Za građane Srbije najmanje odbojni su Crnogorci i Makedonci, a najviše Albanci koji su na skali od plus-minus pet dobili ocjenu minus 3,3, a zatim slijede Hrvati minus 2, Mađari minus 1,6, dok Romi i Muslimani/Bošnjaci imaju ocjenu minus 1,3.

Od velikih naroda, za građane Srbije su najprihvatljiviji Rusi, slijede Italijani i Japanci, dok najveća odbojnost vlada prema Amerikancima, koji su dobili ocjenu minus 2,5, i Englezima sa minus 2, a slijede Nijemci, Kinezi i Francuzi.

Istraživanje je pokazalo da vlada izrazita odbojnost prema manjinskim seksualnim grupama, a najveća prema transsekualcima, a zatim slijedi gej populacija, biseksualci i lezbejke.

Prema istraživanju, mladima između 18 i 24 godina najodbojniji su policajci za javni red i mir, dok su kod uzrasta od 25 do 30 godine konobari popularniji od profesora.

Sportisti su bez premca najcjenjeniji u Srbiji, na drugom mjestu su poljoprivrednici, a slijede zabavljači, pa svećenici i doktori , dok su najnepopularniji političari, saobraćajni policajci, sudije, advokati i tajkun
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7760 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

kost_u_grlu wrote:
pici wrote:

jonnien .BA kČemu ti izljevi ŽuČi prema "nižoj klasi" jel to Čika GeĐŽina i TaTa Ljubina škola o velikim umovima akademije i da se ne treba MeŠati s niŽim klasama :mrgreen: nipoštodavati slabo školovane ili ne školovane......Ćek Ćek dje to proČitaH.....Lijepo ja vama rekoH i napisaH ,stisnite se u redove i dok još ima vremena uljetite u SANU i pobacajte te meltuzaleme kroz prozor o jadu Će vas zabaviti ....ne dirajte uposlenike ipak su oni "NiŽa Klasa" :mrgreen:
neg kako ono bi u AlŽiru djele se batine a i primaju a VuČkolini kleČi u Pakistanu .....nuklearna sila hebo te eeeejjjj :mrgreen:
Pici, Rone stari, malo sam preterao u metafori, ali znas na sta mislim, to su oni sto citaju i Kurir, koji su funkcionalno nepismeni pa gledaju slike i citaju naslove samo. Ta "niza klasa" salje pisma o "hercegovnima".

SANU je za vas koncentrat zla, nigde nisam cuo toliko price o tome kao na ovom forumu. Nekad je to bio klub desnicarske elite koji su uticali na neke odluke, danas je kao sto i sam kazes - klub metuzalema.

p.s Alzir smo preslisali 3-0, oterasmo ljude sa stadiona :)
eeee jonnien ,jonnien opet o funkcionalnim nepismenim tj "kaserkama i domarima" metaforama o nižim klasama o ljudima koji imaju porive nižih pobuda itd itd a akademici koji pišu "lepo,bajno,izuČeno" al onda naškrabaju takve idiotarije da je za ljudski um to "silovanje pameti" .Taj klub "DesniČarske Elite" je klub mozgova koji nema cenzure nit ikakvog normalnog ograniČenja kad je upitanju šHovinizam,fašizam,nacionalizam,radikalizam,čerečenje,kuluČenje,pendreČenje itd itd i šHa ti ja više znam kakvijeH izraza uzmu te "Ubice s Perom" a meni draže reknut "HoRRoR-Mitonomaska škrabala" koje je tako lijepo opisao jedan pošteni pisac vrli Marko Vešović.
Pa opet Ćeš se uHvatiti one stare pa kakve imaa veze taj klub"desniČarske Elite" (jako lijepo opisano :mrgreen: )kako te obrazovne ČiĆice imaju veze što su oni ikom išta skrivili....pa vrlo jednostavno,kad mogu akademici,profesori,dekani da se stave na stranu i pisanju nacionalšHovinistiČijeH parola,kolumna,knjiga itd zašto to onda nebi mogao i neki nižerangirani novinarĆiĆ,rediteljĆiĆ,funkcionerĆiĆ,skupštinarĆiĆ,sekretarĆiĆ itd itd....pa dodjemo do tijeH niže klasnih "kaserki i domara"....jel ti malo jasniji ovaj slikoviti "Domino Efekat" ;-)
Teško Ćeš u svijetu naĆi obrnuti efekat....ima ga ima al se on zove "Revolucija"

utiČu oni i te kako utiČu ,normalo i treba al ne ovako kako to do sada rade,ja samo tvrdim da treba cjelokupna reorganizacija "sive mase" ne samo u srbiji veĆ na Čitavom ovom prostoru da bi sve to nekako došlo na svoje.
9. decembar 2005.
JA I ČIKA DOBRICA
Predsednik Srbije Boris Tadić otvorio dušu i otkrio o čemu je kao dečak raspravljao sa svetskim filozofima
Tadić sumnjao da Dobrica Ćosić sam piše svoje knjige i otkrio da "oca nacije" i danas sasluša, "ali ne posluša"

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić u ekskluzivnom intervjuu magazinu Profil otkriva dosad nepoznate detalje iz svog detinjstva, prve dečačke dileme nastale iz druženja sa očevim prijateljima, svetskim filozofima, Dobricom Ćosićem... Kako se ispostavilo, mladi Tadić bio je zabrinut za budućnost sveta i nije verovao da je Ćosić autor knjiga koje je tada objavljivao.

- Već u svojoj desetoj godini razgovarao sam sa Markuzeom, Fromom, Blohom, Habermasom i mnogim drugima. Na naše filozofe gledali su kao na avangardu evropske misli, pošto je i Zapad tada prolazio kroz veliku krizu. Posmatrao sam ih kako igraju šah i zavitlavaju se na temu šta bi bilo kad bi u nekom budućem idealnom društvu, kao nekad u Grčkoj u vreme Platona i Sokrata, vladali filozofi. Čak su među sobom u šali delili i ministarske funkcije. Ispostavilo se da je od svih prisutnih jedino Željo Željev posle postao predsednik Bugarske i ja predsednik Srbije, iako sam tada bio dete - navodi Tadić.

Predsednik Srbije posebno se seća jednog razgovora o budućnosti sveta.
- Imao sam dvanaest godina i silno sam se uplašio kad je Rudi Supek govorio da uskoro na planeti neće biti dovoljno hrane da se ishrane milijarde ljudi i da ćemo biti prisiljeni da jedemo sintetičku hranu. Da gutamo neukusne tablete, umesto šnicli, bataka, prženih krompirića, ili hleba i masti sa alevom paprikom, što je bila najomiljenija hrana moje generacije - zabrinut je bio mladi Tadić.

Iz ranog perioda Tadićevog života posebno je zanimljiv njegov doživljaj Dobrice Ćosića.
- Moj otac i Dobrica Ćosić su najbliži prijatelji valjda četiri decenije. Dobricu sam upoznao kao osmogodišnjak i pitao ga: "Čiko, da li vi stvarno sami pišete svoje knjige ili ih odnekuda prepisujete!?" Rekao mi je blago da ih sam piše - konstatuje Tadić.

Kasnije, kao student, Tadić navodi da je bio "svedok žučnih razgovora slovenačkih i srpskih intelektualaca", koji se, kako je konstatovao, "nisu razumeli".
- Na železničkoj stanici sam obično ja dočekivao Tarasa Kermanuera i vozio ga na sesije u stan Božidara Jakšića, na kojima su učestvovali Dobrica Ćosić, Nebojša Popov, moj otac... Nije moje da govorim ko je bio u pravu, a ko nije, osim što je evidentno koliko je Slovenija iz svega bolje izašla od nas. Nacionalni dohodak Slovenaca je sada 12.000 dolara, a naš možda i šest puta niži - izračunao je on.
Uz sećanja na druženja sa Dobricom Ćosićem, Tadić se posebno osvrnuo i na prijateljstvo sa pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem.
- Zoran Đinđić, Dobrica Ćosić i moj otac predstavljaju tri potpuno različita načina mišljenja u Srbiji, ali to nikada nije moglo da pomuti njihovu bliskost i prijateljstvo. Kao neposredni svedok znam koliko su se međusobno razilazili i sukobljavali proteklih decenija. U tom trouglu nije bilo dana da se neko ozbiljno ne sporečka.

- Zanimljivo je i to da sam neprestano držao stranu Zoranu Đinđiću, koji je Dobricu Ćosića i mog oca ubeđivao da se od Miloševića ne može očekivati ništa dobro i da je za Srbiju jedina nada ukoliko mu se svi složno suprotstave i odmah u Srbiji uspostavi demokratski poredak - navodi Tadić i dodaje da je Ćosić Đinđićeva upozorenja kasno shvatio.

Danas kao predsednik Srbije Tadić kaže da i dalje održava kontakte sa Ćosićem.
- Kad sam slobodan, saslušam mišljenja Dobrice i svog oca, kao ljudi od izuzetnog životnog iskustva, ali najčešće ih ne poslušam. Razgovarao sam s njima i pre svog odlaska u Srebrenicu da kao predsednik Srbije odam poštu nedužnim žrtvama. Rekao sam im da moram ići u Srebrenicu, oni su me od toga odgovarali, ali ne zato što imaju drugačiji odnos prema ratnim zločinima, već zbog eventualne političke konotacije koju može da dobije moja poseta - ističe Tadić.
:mrgreen: neg da mi "Zapevamo" onu dobru staru :mrgreen:

kiky

#7761 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

ta ta ta ti raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
:-)
kost_u_grlu

#7762 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

Bosnolog wrote:Jony ti je redovni demantije i glavni perac vijesti sto se lansiraju iz prekodrinskog brloga zla,.....on je odavno zaboravio da li je posao ili je dosao kontradiktornim izjavama demantera realne Srbije i onog sto nam pokusava prodati svo vrijeme ovdje na forumu,....covjek radi tri farbarske smjene prefarbavanja svega sto dolazi iz nama neprijateljske zlocudne Srbije.On ti je kao mojstor koji pokusava zakrpiti dno ogromnog bureta velikosrpske fekalne politike kojeg je velikosrpska korozija pojela iznutre a koja sve vise curi van istog a turbulentno politicko mijesanje i komesanje unutar istog uz ekonomsko stenjananje posrnule i moralno srozane Srbije stvara dodatne hidrostaticke pritiske na zidove i dno bacve.Dzaba krpljenje i farbanje Srbije moj Jony ,velikosrpske fekalije cure vani u kontinuitetu sve jace smrde a taj velikosrpski ljigavi smarad u kome zivite sve godine i na koji ste navikli nastojite prosiriti sto dalje i pojacati njegove trovacke efekte okruzenja /citaj GTRS/ali i mngo dalje,samo znajte da ce se isti oni u njemu ugusiti preko kojih ga raznosite ......

Ti nama ovdje pokusavas prodati svoje snove o nekakvoj drugacijoj i normalnijoj Srbiji,.....kad ono svaki drugi dan novi biseri Botine i Jereminije /Slobine/ nepromjenejne Srbije ,svojim izjavama i ponasanjem demantuje ono sto ti ovdje danonocno pises.Tadic je sve godine igrao ugru dvoguze politicke prostitutke,.... proruske i proevropske/Americke/ ala Kostunica oko Kosova vise od autonomije manje od neovisnosti,....malo sa Amerima vise sa Rusima .A kada Jeremija ode medu arapsko-muslimanski svijet predstavja se zastitnikom i nasljednikom Titininog pokreta Nesvrstanih i moli arapsko-muslimanski svijet da ne priznaju Kosovo dok muslimanima u Srbiji,Kosovu i okruzenju zele sto dublji i vjecniji mir/citaj Srebrenicki/ kao i drugim komsijm demonstriran posljednjih dvadesetak godina.Vidis Jony kako Srbija igra ljigavu i kurvanjsku prozrnu i procitanu igru,....samo da znas Jony BiH /oni koji se bore za nju/ ima diplomatsko lobisticke kanale sa svojim prijateljima i saveznicima tog dijela svijeta koji aktivno rade na razotkrivanju velikosrpskih podvala kod tog istog arapsko petrodolarskog svijeta,kome prodajeta vase nasminkano i zamaskirano krvavo lice i krvave od bosnjackomuslimanske krvi koju nece Srbija moci nikada oprati...

Maldi cije su oceve i bracu pobili,majke i sestre silovali i protjerali 90 tih i raselili kao dijecu kao i novorodene generacije diljem Svijeta izrastaju u obrazovanu generaciju sa zavrsenim prestiznim diplomama svijeskih univerziteta koji ce svoj zivotni vijek posvetiti na lobiranju za interes BiH i raditi da taj isti arapskomuslimanski dvomijilarderski svijet upozna i informise oz zlocinacko genocidnoj Srbiji i njenoj ljigavoj zlocinackoj cudi spram nama i drugih ..

Srbija odavno vec ubire plodove veliksopskog sjemena zla posijanog 90 tih godina,......i sve ce ga vise ubirati dok ne progleda ili dok se ne svede da bude beznacajan remetilacki faktor regije i ovog dijela Svijeta.
"prekodrinskog brloga zla", "iz nama neprijateljske zlocudne Srbije", "velikosrpske fekalne politike", "stenjananje posrnule i moralno srozane Srbije", "taj velikosrpski ljigavi smrad", "dvoguze politicke prostitutke", "Srbija igra ljigavu i kurvanjsku prozrnu i procitanu igru", "prodajete vase nasminkano i zamaskirano krvavo lice".

Ovo je pisanje coveka koji uzima ulogu moraliste i delioca humanih lekcija :roll:

Mnogo njih primecuje koliko ti zastranjujes u svojim komentarima, koliko si u onome sto smatras da je iskrena borba za Dobro, ustvari prekoracio liniju, koliko nesvesno gazis stopama upravo onakve ideologije koja posle proizvodi zlo na terenu, ti si Covek Mrznje, bolesno opterecen "babarogom sa istoka", svaki dan kopas po djubristu najgorih vesti i u njima trazis inspiraciju.

Ti ne zelis popravljanje situacije i normalizaciju odnosa, nikad ne okacis ni jednu pozitivnu vest, pa da kazes - ovo je dobro za sve nas, za citav region, od ovoga cemo svi imati koristi... nema toga, tvoja dusevna hrana je paranoja, plasis i sebe i druge, nista te toliko ne pokrece kao borba protiv "iskonskog zla" u kome ces ti biti barjaktar, osvestac onih zabludelih koji jos malo veruju u pozitivan epilog.

Slab je izgovor "ali oni su meni, oni su nama..." pa lista najgorih stvari koje covek prodje u ratu...jesu, ali to nije razlog da iskljucis razum, ima ljudi koji su sve to isto prosli ali pricaju pristojnim i neostrascenim recnikom.

Beograd jos neko vreme nece graditi bolje odnose sa Sarajevom, jos cemo se mi naslusati ocajnih poruka sa obe strane, ako su politicari govna ne mora i obican covek da postane kao oni, ne dozvoli da budes rob bilo kakve ideologije, izdigni se iznad toga.

Ovim recnikom govori i pise Seselj, nemoj da budes isti ko on.
vee-jay

#7763 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

U Bosni nema linije, ne postoji, ubijena je jos u devedesetim...
kost_u_grlu

#7764 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

vee-jay wrote:U Bosni nema linije, ne postoji, ubijena je jos u devedesetim...
Uvek ima linije koja deli dobro i zlo, ako se ta linija ukine onda je sve dozvoljeno. Ako je neko zeleo da se ta linija skloni, onda ces ti upravo biti njegov saucesnik ako ne uvidjas da ta linija mora postojati.
Sezam

#7765 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Sezam »

@Bosnolog

Buraz, samo nastavi kao i do sad; iskreno i precizno, ne obaziri se na moralisanja "ljudi" bez trunke casti. Znamo mi najbolje sta i kako misle oni sto nas istrebljuju zadnjih 150 godina. Nikad vise. Nikad. Vise.

Vuk dlaku mijenja...
kiky

#7766 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

pa de nam ti kosko grlena napiši kako ti vidiš način pomirenja ili nešto pozitivno kad nam srbijanska vlada svako malo smjesti nešto dobrosusjedsko ...
sad se uvijek pitamo šta je sljedeče ...
ti i takvi kao ti govore jedno ...
nama se sve češče i češče dešava drugo ...
i svaki put gore ...
evo, zadnje je sa postavljanjem tabli srbijanskog mjesta na bosansku teritoriju ...
zar to nije provokacija ...
baš me interesuje kako češ to opravdat ...
i šta li je sljedeče ...
dallton

#7767 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

jah, nismo dugo culi onu narodnu pjesmu "srbija demokratska najjaca, ne moze nam niko nista jaci smo od sudbine" blablablablabla :zzzz:
dallton

#7768 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

kost_u_grlu wrote:
Bosnolog wrote:Jony ti je redovni demantije i glavni perac vijesti sto se lansiraju iz prekodrinskog brloga zla,.....on je odavno zaboravio da li je posao ili je dosao kontradiktornim izjavama demantera realne Srbije i onog sto nam pokusava prodati svo vrijeme ovdje na forumu,....covjek radi tri farbarske smjene prefarbavanja svega sto dolazi iz nama neprijateljske zlocudne Srbije.On ti je kao mojstor koji pokusava zakrpiti dno ogromnog bureta velikosrpske fekalne politike kojeg je velikosrpska korozija pojela iznutre a koja sve vise curi van istog a turbulentno politicko mijesanje i komesanje unutar istog uz ekonomsko stenjananje posrnule i moralno srozane Srbije stvara dodatne hidrostaticke pritiske na zidove i dno bacve.Dzaba krpljenje i farbanje Srbije moj Jony ,velikosrpske fekalije cure vani u kontinuitetu sve jace smrde a taj velikosrpski ljigavi smarad u kome zivite sve godine i na koji ste navikli nastojite prosiriti sto dalje i pojacati njegove trovacke efekte okruzenja /citaj GTRS/ali i mngo dalje,samo znajte da ce se isti oni u njemu ugusiti preko kojih ga raznosite ......

"prekodrinskog brloga zla", "iz nama neprijateljske zlocudne Srbije", "velikosrpske fekalne politike", "stenjananje posrnule i moralno srozane Srbije", "taj velikosrpski ljigavi smrad", "dvoguze politicke prostitutke", "Srbija igra ljigavu i kurvanjsku prozrnu i procitanu igru", "prodajete vase nasminkano i zamaskirano krvavo lice".

Ovo je pisanje coveka koji uzima ulogu moraliste i delioca humanih lekcija :roll:

Mnogo njih primecuje koliko ti zastranjujes u svojim komentarima, koliko si u onome sto smatras da je iskrena borba za Dobro, ustvari prekoracio liniju, koliko nesvesno gazis stopama upravo onakve ideologije koja posle proizvodi zlo na terenu, ti si Covek Mrznje, bolesno opterecen "babarogom sa istoka", svaki dan kopas po djubristu najgorih vesti i u njima trazis inspiraciju.

Ti ne zelis popravljanje situacije i normalizaciju odnosa, nikad ne okacis ni jednu pozitivnu vest, pa da kazes - ovo je dobro za sve nas, za citav region, od ovoga cemo svi imati koristi... nema toga, tvoja dusevna hrana je paranoja, plasis i sebe i druge, nista te toliko ne pokrece kao borba protiv "iskonskog zla" u kome ces ti biti barjaktar, osvestac onih zabludelih koji jos malo veruju u pozitivan epilog.

Slab je izgovor "ali oni su meni, oni su nama..." pa lista najgorih stvari koje covek prodje u ratu...jesu, ali to nije razlog da iskljucis razum, ima ljudi koji su sve to isto prosli ali pricaju pristojnim i neostrascenim recnikom.

Beograd jos neko vreme nece graditi bolje odnose sa Sarajevom, jos cemo se mi naslusati ocajnih poruka sa obe strane, ako su politicari govna ne mora i obican covek da postane kao oni, ne dozvoli da budes rob bilo kakve ideologije, izdigni se iznad toga.

evo ga opet ovo dijete iz beograda pocinje drzati govore....daj momak pusti lekcije od mame i tate, daleko si ti i mentalno i fizicki da bi ista shvatio...a to da neko ko je iz srbin iz srbije uzima sebi za pravo da govori o nekakvom moralu i o bosni u mogu samo reci :lol:
Sezam

#7769 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Sezam »

kiky wrote:pa de nam ti kosko grlena napiši kako ti vidiš način pomirenja ili nešto pozitivno kad nam srbijanska vlada svako malo smjesti nešto dobrosusjedsko ...
sad se uvijek pitamo šta je sljedeče ...
ti i takvi kao ti govore jedno ...
nama se sve češče i češče dešava drugo ...
i svaki put gore ...
evo, zadnje je sa postavljanjem tabli srbijanskog mjesta na bosansku teritoriju ...
zar to nije provokacija ...
baš me interesuje kako češ to opravdat ...
i šta li je sljedeče ...
Ah kako? Pa napisace da mu je to pomalo smesno i da moramo to sve pogledati sa duhovitije strane...nasmesite se dok vas koljemo, da slike ispadnu lepse, bre...
vee-jay

#7770 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

kost_u_grlu wrote:
vee-jay wrote:U Bosni nema linije, ne postoji, ubijena je jos u devedesetim...
Uvek ima linije koja deli dobro i zlo, ako se ta linija ukine onda je sve dozvoljeno. Ako je neko zeleo da se ta linija skloni, onda ces ti upravo biti njegov saucesnik ako ne uvidjas da ta linija mora postojati.
ja tih rekoh da ta linija ne postoji... i stipu se mene... :wink:
kost_u_grlu

#7771 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

dallton wrote:
evo ga opet ovo dijete iz beograda pocinje drzati govore....daj momak pusti lekcije od mame i tate, daleko si ti i mentalno i fizicki da bi ista shvatio...a to da neko ko je iz srbin iz srbije uzima sebi za pravo da govori o nekakvom moralu i o bosni u mogu samo reci :lol:
Znas ti da sam ja u pravu, ali neces da priznas, pa se onda sluzis podlim replikama o mami i tati, bedno je to...
Bosnolog

#7772 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

kost_u_grlu wrote: "prekodrinskog brloga zla", "iz nama neprijateljske zlocudne Srbije", "velikosrpske fekalne politike", "stenjananje posrnule i moralno srozane Srbije", "taj velikosrpski ljigavi smrad", "dvoguze politicke prostitutke", "Srbija igra ljigavu i kurvanjsku prozrnu i procitanu igru", "prodajete vase nasminkano i zamaskirano krvavo lice".

Ja samo pisem onim rijecima i rijecnikom koji istinski opsiju Srbiju i njenu proslost a i sadasnjost,....koja je dokazana,ponavljana i generacijski prezivljavanja kontinuirane ideologije koja se zasniva na:::::: Velikospskoj hajduciji,otpocetim ratovima,pljacki,guslanju,brlji,lazima,mitologiji,podlostima,prevarama,terorizmom,dnom ljudskog i ideoloskog otpada kakvog civilizacijski svijet nije do sada upoznao,.....Kada srbijjanska i srpaska elita olicena u SANU bolesne mentore zla ,uz aminovanje SPC cini u kontinuitetu sve ono cega smo bili i jos uvijek svakodnevno svjedoci, tvoje zalbe postaju irevelantne na navedene istinske epitete Seseljarenja koji je samo javno pricao http://www.youtube.com/watch?v=Y5g8YifGqiA sto je SANU i SPC propovjedao ideoloski osmisljna i prenosen generacijskom ideogoijom jos iz vremena NACARTANIJA, pracen konkretnim dijelima koja su opisana,opricana i sve to jos i zapisano elektronskim pomagalima i dokazima uz potvrdene presude najvecih medunarodnih sudova i presuda.Stoga tvoje Jony jadikovanje i farbanje lazima ne prolazi kod mene ali isto tako i kod mnogih drugih koji su vas upoznali i upoznavaju sve ove godine u pravom smislu rijeci.....

Srbija mora proci kroz moralnu,ideolosku,politicku opstedrustvenu katarzu i suocavanje sa samom sobom i svojom ideolosko mentalno oboljeloj proslosti a kojoj nece biti spasa ukolko se nastavi i dalje hrani lazima i istom ideologijom koja je dovela upravo tu gdje je sada a cija samostagnacija i samopropast nece biti zaustavljena dok ista ne preogleda ideoloski,moralno,ljudski na svim nivoima drustvenih segmenata i slojeva drustva,.....a preije svagea ideolosko politickom nivou i otrijeznjeneju uz radukalni zaokret istinsko odbacujuci i rasciscavajuci sa onim sto je cinila sve ove godine i sto cini i danas.....

Mi Jony nemamo svoje Seselje,i druge ideolosko patoloske bolesnike koji su bili i ostali idoli nacije na cijoj bolesti su razarani i ravnjani gradovi od Vukovara,Dubrovnika,Srebrenice,Gorazda,Sarajeva,Sibenika,Zadra,Foce,Visegrada,Zvornika,Bijeljine,Srebrenice i inih ,......koji su ubijani noseni zarom velikosrpskog ludila i ideologijom povampirenih dvonogih smradova,drogirani brljom i otrovani velikosrpskim zagonom zla uz aminovanje svih drustveno duhovnih institucija a kao posljedica istih nacinili najveca zvijestva zapisana u do sada u ljudskoj i civilizacijskoj historiji,..

Tvoje zalbe na istinu koju iznosim neces moci osporiti jer je istina,dokazi,presude su na mojoj strani i strani nas koji vam to samo iznosimo,.....Nadam se da nikada vise u nasoj buducnosti i buducnosti ovih prostora nece Srbiji poci za rukom da svoju bolesnu ideologiji nekaznjeno sprovodite nad svojim sujedima i komsijama,......Uvidas li Jony da je Srbija ostala sama omrazena i u sukobu sa svima,odbacena od svih.Zapitas li se Jony zasto je ona tu gdje je danas ??????? .Logicno bi trebao biti odgovor zato sto je ostala ista nepromjenejna,ne moze se lazima promijenit,ona se samo mora promijeniti konkretnim pokazateljima i djelima,...Srbija je ostala ista ona Miloseviceva zlocidna,ideoloski otrovana,samo sto je sada nemocna da uradi bilo sta sto bi zeljela a to svi zanju i prate ranjenu zvijer koju odrzavaju u karantiniranom i hipnotiziranom stanju i hrane je ekonomskim infuzijama a ucjenama je pokusavju urazumiti cekujuci da ce se u njoj pojaviti i ojacati zdrave celije drustva koje ce nadvladati bolesne a ciji korijeni sezu mnogo dublje od onih koje jos Svijet nije otkrio,......

Peti oktobr je bila lazna revolucija smjene porazenih izvodaca velikosrbizma od strane SANU staba i to je bila samo takticka varka ali je strateski cilj ostao isti ,smjenjeni su oni na celu Zlobe Milosevica koji su od njeovom dirigentskom palicom izgubili utakmicu a kao posljedica toga Srbija je platila svoje velikosrpske avanture 90 tih gubitkom iz Balkanskih ratova otetog Kosova koje je samo dijelic kazne kakvu je zasluzila,Vojvodina je takode velikosrpsko pljackarski plijen i poklon toj istoj Srbiji od strane Rusije i Engleske zbog zapocetog prvog svijetskog rata......Pljackarsko ideloski mentalitet otimacine terotorija je velikosrpska ideoloska hrana na kojoj se odrzava kros generacije i vijekove,.....guslanje o zlocinacko gubitnickim lazima je priprema buducih generacija da ponove ono sto su im preci cinili,.......Kuda got zagrebes Jony otkrijes tragove i talog velikosrpskog zla od kojeg Srbija nece moci pobijeci,niti se oprati .....

Ne pokusavaj lazima spasavati Srbiju,time ces samo nastaviti da pravdas i dajes povoda da dodatno pisem i isnosim ono sto mozes nacio svuda a to odlicno znas samo ti iznosenej istine nanosi dusevni bol,.....Ipak i pisanje bolne istine je mnogo manje zlo od onog sto je ta Srbija cinila i sto cini i dansa ovog momenta prema mojoj domovini i mom narodu.

Znaj Jony da necemo preci preko onog sto bi zelio niti zaboraviti a bogami ni oprostiti dok se Srbija ne promjeni i ne ozdravi,..........
kiky

#7773 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

a đe je taj đoni ...
:-)
felipe kajetano

#7774 Re: Desavanja u Srbiji

Post by felipe kajetano »

Dajte ljudi oHanite malo...proljece stiglo..moze se i u setnju,makar bila i protestna :D ..ruka ruci i uzivajmo :)..kako vam ne dosadi isTo udarat stalno :?

EDIT @kost sta ce biti sada sa ovim šaTro azilantima kad ih vrNu nazad?
nihoniho

#7775 Re: Desavanja u Srbiji

Post by nihoniho »

kost_u_grlu wrote:
dallton wrote:
Znas ti da sam ja u pravu, ali neces da priznas, pa se onda sluzis podlim replikama o mami i tati, bedno je to...
je li_
bijedno je sto ti, iz srbije koja jos nije raskrstila sa barbarofasiymom , uzimas sebi za pravo da drzis govore i lekcije o naprednoj misli i buducnosti regiona.
javi se kada vas manje od 50% bude glasalo za ortodoksne naciste, kada demokrati budu prestali da trguju zlocinom, kada prihvatite i suocite se sa onim o cemu diskutujemo stotine stranica.
umjesto sto izigravate regionalni faktor , bolje vam je da u udzbenike istorije stavite da je srbija u posljdnjih 20 godina jedna fasisticka drzava i bezpogovorno prihvatite punu odgobvornost , i za proslost i za sadasnjost, inace nije dobro.
Post Reply