UZAS
Sarajevo Construction
- DaffyDuck
- Banksy
#7752 Re: Sarajevo Construction
Nije bila teška kad je pomjeralo u ćošak, ali je teška kad je treba vratiti, zanimljivo.thekupus wrote:
Kad je su nedavno vršeni radovi oko ulaza, spominjala se priča da je menora nestala. Ja isti dan prošao, ona bila sklonjena u stranu. Pitao tamo čovjeka jednog zna li zašto je sklonjena, rekao mi da su im rekli da se vraća odmah slijedeće sedmice, samo da mašine dođu. Sutradan isto to objavljeno negdje- preteška je da bi se mogla ručno vratiti.
Eh sad, treba direktno pitati ovog direktora zašto još nije vraćena, bez ovakvog nagađanja, koje meni zvuči zlonamjerno, pogotovo sa svim ad hominem uvredama
.
Direktora ne treba pitati, pita ga javnost mjesecima, direktoru treba naložiti da je u najkraćem roku vrati tamo gdje je bila.
Edit, I možda bi nova vlast mogla razmisliti o imenovanju novog direktora, Jevreja, recimo, čisto simbolički, svakako ih je ostalo 20.
- thekupus
#7753 Re: Sarajevo Construction
Pa nisu je ručno pomjerali ni u ćošakBanksy wrote: Nije bila teška kad je pomjeralo u ćošak, ali je teška kad je treba vratiti, zanimljivo.
Direktora ne treba pitati, pita ga javnost mjesecima, direktoru treba naložiti da je u najkraćem roku vrati tamo gdje je bila.
Edit, I možda bi nova vlast mogla razmisliti o imenovanju novog direktora, Jevreja, recimo, čisto simbolički, svakako ih je ostalo 20.
I ne slažem se da treba odabrati direktora na osnovu njegove vjerske/nacionalne pripadnosti. Pogotovo ako bi bio postavljen samo kao ikebana.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7754 Re: Sarajevo Construction
Imaju metalni regulisani za dostavu, ne znam ko otvara i zatvara...славянин wrote: Mala upadica - Jeli ko primjetio da imaju ti zeljezni stubici i ti kameni pored.. jel to da podebljaju ili![]()
- Logovan
- Banksy
#7756 Re: Sarajevo Construction
Ovaj je, vidimo, daleko od ikebane...thekupus wrote:Pa nisu je ručno pomjerali ni u ćošakBanksy wrote: Nije bila teška kad je pomjeralo u ćošak, ali je teška kad je treba vratiti, zanimljivo.
Edit, I možda bi nova vlast mogla razmisliti o imenovanju novog direktora, Jevreja, recimo, čisto simbolički, svakako ih je ostalo 20.![]()
Plus, tad su je micali po starim, istrošenim, već popucalim pločama, koje su sad zamijenjene.
I ne slažem se da treba odabrati direktora na osnovu njegove vjerske/nacionalne pripadnosti. Pogotovo ako bi bio postavljen samo kao ikebana.
- славянин
#7757 Re: Sarajevo Construction
Mislim na druge, vidis one od kamena stubove - e pored njih odma imaju i metalni... - funkcija ?mk ultra wrote:Imaju metalni regulisani za dostavu, ne znam ko otvara i zatvara...славянин wrote: Mala upadica - Jeli ko primjetio da imaju ti zeljezni stubici i ti kameni pored.. jel to da podebljaju ili![]()
- thekupus
#7758 Re: Sarajevo Construction
Inače, nemam pojma ko je lik, koja je politička opcija i to, ali ne razumijem ni taj tvoj sarkazam. Imaš li neki argument, osim ovog nebuloznog članka SB? Ako imaš, molim te napiši ga, da nam svima bude jasnije.Banksy wrote:
Ovaj je, vidimo, daleko od ikebane...
EDIT: ne moraš ništa objašnjavati, tek sam se sad sjetio da sam tvoje postove i prije primjetio, i da s tobom nema puno racionalne rasprave
Tako da zanemari, zaboravi da sam te quotao, molim lijepo
Last edited by thekupus on 30/01/2019 17:43, edited 1 time in total.
- mk ultra
#7759 Re: Sarajevo Construction
Da kanaFu privezu ako trebaславянин wrote:Mislim na druge, vidis one od kamena stubove - e pored njih odma imaju i metalni... - funkcija ?mk ultra wrote:Imaju metalni regulisani za dostavu, ne znam ko otvara i zatvara...славянин wrote: Mala upadica - Jeli ko primjetio da imaju ti zeljezni stubici i ti kameni pored.. jel to da podebljaju ili![]()
- mk ultra
#7760 Re: Sarajevo Construction
https://www.klix.ba/biznis/privreda/tur ... /190108070Logovan wrote: Joj šta je ovo, nikako mi ne leži.Daj Bože da budem u krivu....
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7761 Re: Sarajevo Construction
na tom mjestu je nekad bila stracara zoitursa koliko mene sjecanje sluzi...mk ultra wrote:https://www.klix.ba/biznis/privreda/tur ... /190108070Logovan wrote: Joj šta je ovo, nikako mi ne leži.Daj Bože da budem u krivu....
- Logovan
#7762 Re: Sarajevo Construction
Ma znam ja šta će biti, pogrešno si shvatio moje "šta je ovo".mk ultra wrote:https://www.klix.ba/biznis/privreda/tur ... /190108070Logovan wrote: Joj šta je ovo, nikako mi ne leži.Daj Bože da budem u krivu....
- Banksy
#7763 Re: Sarajevo Construction
Teško da se može raspravljati oko stvari koje su nam nepoznate.thekupus wrote:
Zašto je direktor sklonio menoru iz bivšeg jevrejskog hrama, i namjerava li je uopće vratiti, ni tebi ni meni nije poznato, pa je i rasprava o tome suvišna, u pravu si.
Pozdrav.
- Haris.ba
#7764 Re: Sarajevo Construction
Čuo sam ovlaš da je Forto našao drugu zgradu za policiju kantona. Je li rekao gdje?
- agent_zero
- mk ultra
#7766 Re: Sarajevo Construction
Haris.ba wrote:Čuo sam ovlaš da je Forto našao drugu zgradu za policiju kantona. Je li rekao gdje?

-
Sociolog
#7767 Re: Sarajevo Construction
Da se hoce i ovaj prostor skockati da lici na nestomk ultra wrote:Haris.ba wrote:Čuo sam ovlaš da je Forto našao drugu zgradu za policiju kantona. Je li rekao gdje?
- thekupus
#7768 Re: Sarajevo Construction
Pa nije Forto bio ni u planu da bude premijer kad je odlučeno da će ovo biti zgrada MUP-a. Prošle godine je ViK htio prodati zemljište za stanogradnju, zar ne?mk ultra wrote:Haris.ba wrote:Čuo sam ovlaš da je Forto našao drugu zgradu za policiju kantona. Je li rekao gdje?
- Haris.ba
#7769 Re: Sarajevo Construction
Koliko sam skontao ne radi se o ovoj zgradi. Ova zgrada je na ViK u bila. I Zoljeva vlada je donijela odluku. Valjda se radi o nekoj zgradi koja je svo vrijeme bila na kantonu. I valjda mu je komesar sam rekao da već ima zgradu.
- DoradO
- DaffyDuck
#7771 Re: Sarajevo Construction
Jao, koja ce to biti betonska gromada
Da me neko ne shvati pogresno, nije losa ideja, ali na onoj lokaciji... uzas.
I zna li iko gdje je Ajnadzic smislio ugrati spprtski dvoranu u Cekalusi?!
I zna li iko gdje je Ajnadzic smislio ugrati spprtski dvoranu u Cekalusi?!
- Logovan
#7772 Re: Sarajevo Construction
Pa kako očekuješ da se onaj dio grada dovede u red, ako se ništa ne gradi.DaffyDuck wrote:Jao, koja ce to biti betonska gromada![]()
A što se tiče sportske dvorane, biće negdje blizu škole.
- DaffyDuck
#7773 Re: Sarajevo Construction
Zgrada onih gabarita zahtjeva vecu povrsinu cistog prostora oko sebe (trg/park) a ne hrpu zgradurina koji haos prave jos vecim haosom. S obzirom na komsijsku parcelu u vlasnistvu rama glasa, u pravu sam. Na zalost.Logovan wrote:Pa kako očekuješ da se onaj dio grada dovede u red, ako se ništa ne gradi.DaffyDuck wrote:Jao, koja ce to biti betonska gromada![]()
Da me neko ne shvati pogresno, nije losa ideja, ali na onoj lokaciji... uzas.Mora se početi od nečega.
Nakon Towera, biće još koja zgrada, možda park i tako to i eto ti velike promjene.
A što se tiče sportske dvorane, biće negdje blizu škole.
-
Tuzla111
#7774 Re: Sarajevo Construction
ma prelijepa ideja i prelijepa zgrada, jos jedan od simbola sarajeva ce da postane. Ako cemo metropolu zaboravite taj prostor oko zgrada i neke parkove aman zaman. Pogledajte druge velike gradove.
- DaffyDuck
#7775 Re: Sarajevo Construction
Dobro tuzlak, ako si kupio stan tamo ne moras nam sad drat predavanja sta je metropola. Iz licnog iskustva, pretpostavljam.