NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7751 Re: NBA - National Basketball Association
Na koljena pred Lakerse ! 
- Alija Nametnik
#7752 Re: NBA - National Basketball Association
Jel to imaš insajderske informacije da je dgovoren trejd s drvetom s floride?leet wrote:Na koljena pred Lakerse !
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7753 Re: NBA - National Basketball Association
Ma ne bi' ga ja ni dovodio, počeo me nervirat' a gotivio sam ga.
Ipak, siguran sam da Kobi uzima još najmanje jedan prsten !
- Alija Nametnik
#7754 Re: NBA - National Basketball Association
I ja sam čuo, kažu hoće da se pomiri s ženom, pa joj uzo jedan s dijamantom, friško pristiglim iz Sijera Leonea.leet wrote:Ma ne bi' ga ja ni dovodio, počeo me nervirat' a gotivio sam ga.![]()
A ono, moguće je, s Nešom je sve moguće. Još kad bi se Kobi prilagodio ulozi u kojoj ne glumi Kobija, i vratio postotke koje je imao, i pri tome smanjio prosjek koševa, to bi im još više povećalo šanse.
Jedva čekam reprizu ovog duela. Fir d bird! Detronizacija.
- novi.dan.nova.nafaka
#7755 Re: NBA - National Basketball Association
Ja koliko se sjećam, Rose je bio povrijeđen pa skoro čitav drugi dio regularnog sezone, i Chicago je igrao fenomenalno i bez njega. Do kraja su se borili za najbolji omjer lige. Po meni, nije njima upitan PO, već kakav će Rose biti tokom PO, koji je kao što znamo totalno druga priča u odnosu na regularni dio.Tkd wrote:Spominje se i dolazak Foye-a. Sve u svemu, slaže se solidna ekipa, pa opet mijenjam svoje mišljenje da neće biti tankiranja. Neka se Rose ako Bog da vrati u drugom dijelu sezonu, a Deng bi trebao ranije, tako da je PO moguć.
-
Jokericious
#7756 Re: NBA - National Basketball Association
Ne lazi.leet wrote:Ma ne bi' ga ja ni dovodio.![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7757 Re: NBA - National Basketball Association
Ma to su sve neznalice
, ovo je bila prava ekipa:
Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Charles Barkley, Chris Mullin, Patrick Ewing, Karl Malone, John Stockton, David Robinson, Scottie Pippen, Clyde Drexler, Christian Laettner (Coach: Chuck Daly, Assistant coach: Mike Krzyzewski, Lenny Wilkens, P. J. Carlesimo
- duplanula
#7758 Re: NBA - National Basketball Association
Tomahawk11 wrote:Ma to su sve neznalice, ovo je bila prava ekipa:
Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Charles Barkley, Chris Mullin, Patrick Ewing, Karl Malone, John Stockton, David Robinson, Scottie Pippen, Clyde Drexler, Christian Laettner (Coach: Chuck Daly, Assistant coach: Mike Krzyzewski, Lenny Wilkens, P. J. Carlesimo
pogledaj trenera
- Alija Nametnik
#7759 Re: NBA - National Basketball Association
Rendi Foj ipak u Juti. Sada će Bulsi vjerovatno zapet da dovedu Italijana, to je najbolje rješenje koje si trenutno mogu priuštiti.
- Tkd
#7760 Re: NBA - National Basketball Association
novi.dan.nova.nafaka wrote:Ja koliko se sjećam, Rose je bio povrijeđen pa skoro čitav drugi dio regularnog sezone, i Chicago je igrao fenomenalno i bez njega. Do kraja su se borili za najbolji omjer lige. Po meni, nije njima upitan PO, već kakav će Rose biti tokom PO, koji je kao što znamo totalno druga priča u odnosu na regularni dio.Tkd wrote:Spominje se i dolazak Foye-a. Sve u svemu, slaže se solidna ekipa, pa opet mijenjam svoje mišljenje da neće biti tankiranja. Neka se Rose ako Bog da vrati u drugom dijelu sezonu, a Deng bi trebao ranije, tako da je PO moguć.
Igrao je dobro bez njega, no ja već gledam unaprijed za PO. Bez njega nas 76ersi izbaciše
Kojeg Talijana, pa zar Belinelli nije već potpisao.
- Alija Nametnik
#7761 Re: NBA - National Basketball Association
Pa nije, nigdje nema potvrde da se potpis desio. Radi se o spekulacijama. Pokazan je interes za njega i za Foja, a kako su obojca klasične dvojke, ostaje im samo Belineli kao opcija, tako da će ga vjerovatno potpisat.Tkd wrote:
Kojeg Talijana, pa zar Belinelli nije već potpisao.
btw. Netzi ugrabili si džej votsona, pokupili su najbolji otpadak na tržištu za poziciju gdje su bili deficitarni.
- Tkd
#7762 Re: NBA - National Basketball Association
Pa dobro, ako dođe Talijan, a kako sam čuo da je došao za nekih 3.8 miliona na dvije sezone?? , Bullsi su dobili dobrog igrača. Mislim da je on imao više potencijala za napredak, no nikako da napravi taj krupni korak i da počne igrati punim potencijalom. Svakako dobar šuter i to je to.
- Alija Nametnik
#7763 Re: NBA - National Basketball Association
Španija-SAD
http://www.sportlive24.me/streams/CreepyTV.html
vrijedi pogledat kao uvod pred olimpijadu.
http://www.sportlive24.me/streams/CreepyTV.html
vrijedi pogledat kao uvod pred olimpijadu.
-
neno#4
#7764 Re: NBA - National Basketball Association
Moze Spanija s njima da se nosi. Ameri ce imati velikih problema u Londonu, jer nemaju unutrasnje igre prakticno nikako. Kako bi im dobro dosao npr. Bosh.
- Alija Nametnik
#7765 Re: NBA - National Basketball Association
Za sad nemaju nikakve igre osim one 1 na 5. Mislim da nije problem samo unutrašnja linija. Al shvatiće oni da ne mogu protiv Španije samo izolacijom igrat. Španija puno bolja i u tranziciji što me jedino začuđuje.
-
neno#4
#7766 Re: NBA - National Basketball Association
Samo da se sudi po FIBA pravilima, a ne po NBA i Spanci ce imati sanse. Nisam siguran po kojim se veceras sudi, ali evo npr. sad ova lopta sto izbise Ameri u svoje polje je za Spance.
- Alija Nametnik
#7767 Re: NBA - National Basketball Association
Ma sudi se čvrsto po fibinim. Sad je izgubila nekoliko lopti zbog koraka. Žao mi što ne igra Mark. I da je Rubio na olimpijadi to bi bio vrhunac košarke. Ovako je malo sakato, al jebiga.
-
valar morghulis
#7768 Re: NBA - National Basketball Association
Evo sopcast link za tekmu u HD-u. Spanski komentatori.
sop://broker.sopcast.com:3912/133759
- Alija Nametnik
#7769 Re: NBA - National Basketball Association
hvala. bolje ništa ne razumjeti, nego slušat one ograničene idiote s espna od kojih jedan izgovori "besktias" za Bešiktaš.valar morghulis wrote:Evo sopcast link za tekmu u HD-u. Spanski komentatori.
- Tkd
#7770 Re: NBA - National Basketball Association
Da igraju s 4 igrača uzeli bi zlato, a ne s 5. Mogu izmisliti nova pravila ali Usa +20 nad ostalim ekipama i to kada se zeza. Ne mislim na friendly games, jer to služi kao neka vrsta uigravanja i neke probe u odbrani u napadu. Recimo protiv Argentine 1\4 ozbiljna i ubijanje Ginobillia i raje, a protiv Brazila obrnuto.
Očekivao sam prije tekme 20+razlike, no nešto kontam prijateljska je pa jedno 15 je dosta da im ne unište totalno samopozdanje
Očekivao sam prije tekme 20+razlike, no nešto kontam prijateljska je pa jedno 15 je dosta da im ne unište totalno samopozdanje
- Tkd
#7771 Re: NBA - National Basketball Association
Dobro, 22 razlike završi ipak. Gasol i Ibaka postigli dosta poena s tim da Davis nije nikako ulazio
Ali kakav niz James-a hahah. Nevjerovatan je. Recimo kada ne ide Mela, imaš Duranta, ne ide Durantu imaš James itd. Ekipu koju je prosto nemoguće pobijediti.
Svaka ekipa koja izgubi manje od 15 razlike na olimpijskim igrama, kapa do poda
Ali kakav niz James-a hahah. Nevjerovatan je. Recimo kada ne ide Mela, imaš Duranta, ne ide Durantu imaš James itd. Ekipu koju je prosto nemoguće pobijediti.
- Alija Nametnik
#7772 Re: NBA - National Basketball Association
Meni se čini da je USA igrala naloženije od Španaca, čak su Gasol i Ibaka imali ispodprosječnu minutažu. Uzmimo i u obzir onaj strah europskih trenera da dvaput za redom dobiju USA. Naravno, Ameri su puno jači i teško će ih iko dobiti u Londonu, ali ova razlika neće biti tako izražena ako se tamo sretnu. Meni nije jasno zašto nema Mirotića, nije s evaljda opet povrijedio? 
-
Jokericious
#7773 Re: NBA - National Basketball Association
Dobro, ipak je Spanija igrala bez najboljeg igraca. Ali opet, tesko da mogu ista protiv Amerikanaca. Borba za trece mjesto bi trebala biti najzanimljivija na OI. 
- Alija Nametnik
#7774 Re: NBA - National Basketball Association
P.Gasol je još uvijek najbolji igrač Španije.CollegeGunner wrote:Dobro, ipak je Spanija igrala bez najboljeg igraca. Ali opet, tesko da mogu ista protiv Amerikanaca. Borba za trece mjesto bi trebala biti najzanimljivija na OI.
-
SundanceKid
#7775 Re: NBA - National Basketball Association
Cini ti se. Ekipe koje su igrale protiv Amera sigurno nece najbolje adute ispucat na prijateljskoj utakmici. Fore i fazoni se cuvaju za olimpijadu. A Ameri realno ne mogu puno drugacije odigrati od ovoga sto su igrali u prijateljskim. Podici ce intenzitet, posebno u odbrani i to je to, ali igra ce im se i dalje bazirat na sutevima izvana, jer u reketu nemaju nikakvu stabilnu produktivnost. I tu ce ostali trazit svoju sansu, uz malo srece. Amerikance stane sut, recimo kao protiv Argentine, i onda eto problema, a Spanci ce ih svakako izdominirati u reketu kad se ovom dvojcu (P.Gasol i Ibaka) prikljuci i Mark.Tkd wrote:Dobro, 22 razlike završi ipak. Gasol i Ibaka postigli dosta poena s tim da Davis nije nikako ulazio![]()
Ne govori niko da Ameri nisu najjaci, to naravno stoji, ali ne treba bit tako siguran da ostali nisu konkurentni...