_Reds_ wrote: ↑29/12/2019 14:23
MUNAFIK wrote: ↑29/12/2019 14:02
_Reds_ wrote: ↑29/12/2019 12:57
A Magoda? Magoda optužuje za sabotaze? I razno razne gluposti. Nisu sposobni napon mjeriti i utvrditi stvarni uzork. Mada je malo vjerovatno da je isti uzrok i na Jahoroni i na Bjelasnici.
Ali za sve ima isprika, ili je SDA spavac ili je SDA sabotaza. Niko kao Sdp. NIP se nikada na ovakve gluposti ne bi spustao.
Radnici u ovim preduzecima namjerno sabotiraju i ne zele da rade... To je tako godinama jer su to uhljebljeni primitivci jako poganog mentaliteta koji su u stanju radi toga sto ih direktor tjera da radi NAMJENRO OPSTRUIRATI RAD jer ih ne moze niko otpustiti...
Kad jedan direktor (u ovom slucaju MAGODA) bude mogao otpustiti neradnike ( bez da ih sud vraca) i neodgovorne radnike koji sabotiraju posao i ZOIu i svojim kolegama onda ce se moci nesto raditi...
U ZOI je zaposleno tj. uhljebljeno Bog zna koliko neradnika i njihova nesposobnost je ocigledna jer se vidi crno na bijelo da li rade ili ne rade... Nije ni u drugim preduzecima bolje ali nemamo proliku to bas tako javno vidjeti.
Ako zelimo biti objektivni Magoda je uradio dobar posao, dobru promociju i pripreme za sezonu, a sada da li ce biti snijega ili ne je druga stvar... Uglavnom u odnosu na prijasnje SDA uprave 100 puta transparentniji i bolji.
Prvo kad me citiras, budi objektivan pa predji stavku po stavku, ne samo sta tebi odgovara.
Druze, hocemo biti objektivni ?
Da li jedan Magoda moze da vodi jedno takvo preduzece? Sa kavim refrencama ga dobi?
Prosle godine je bila isto sabotaza, tadasnji dikretor nije optuzio za to SDP, nego se istragom utvrdilo da je odgovoran radnik. Taj radnik je otpusten i sud ga je opet vratio.
U ZOI je najvise uposleno kada je tim preduzecem upravljao upravo SDP. Tad je u ZOI.iju, platu dobijao i sadasnji zastupnik Igor Stojanovic, a niko a nikad na poslu vidjao nije, i to ne minimalac, nego velike iznose.
Sta je Magoda konkretno uradio recimo vise nego sto je uradjeno prosle godine?
Incijativa za Bjelasnicu je ljetos organizovala ciscenje staza od kamena, znas li koliko se radnika ZOI-ija pojavilo na toj aktivnosti?
Cinjenica je da su radnici ZOI.ija neradnici, sa druge strane su ti ljudi godinama na minimalacu, i tamo su ostali samo oni koji se zadovolje sa tim minimalcom, a da skoro nista ne rade. Tamo nemas sposobnog inzenjera.
To radnika sto ima, su teski ulizaneri, imam ih par na drustvenim mrezama, kako se uprava tamo mijenja, tako se i saltaju i priklanjaju ovoj ili onoj stranci, sve kako ih niko ne bi ometao u njihovoj letargiji. Opce je poznatko da se u ZOI.ijevoj bazi po citav dan pije, pa se onda navece vozaju ratraci.
Znas li ti ko je sef vertikalnog transporta?
Nine Smajic. Vlasnik cafe Baza, Magoda ga zaposlio kad je dosao, covjek ne zna top upaliti. Nedavno je jedan top unistio. Dosla policija da uzme otiske da se vidi ko je i sta je.
Buba, Jala i ostali su nesto pozitivno, spiskano 150.000 KM na ljude koji promovise nemoral, kriminal, i sta sve ne u svojim pjesmama. Opet stranackom linijom.
Ja nisam rekao da Magoda krade, nego da je nesposoban.
Evo sada kazem da cu glasati ako treba i javno za onoga ko ovaj ZOI proda, ili da pod koncesiju, ili pak nadje nekoga za javno privatno partnerstvo.
Koji je uopce interes drustvene zajednice za skijaliste bude u vlasnistvu Vlade KS? Skijaliste koje samo gubitke gomila iz godine u godinu. Skijaliste koje je na Bjelasnici, a uprava sjedi u gradu.
Magodu možemo porediti samo sa predhodnim direktorima ZOIa... Dugogodišnji direktor general Ajandžić (sadašnji nacelnik CENTRA) je jedan u nizu koji je posebno pokopao ZOI, istina je da je tu bilo i direktora koji su bili i SDP i koji su radili isto kao i SDA, a nakon tog SDPa nastavili su SDA direktori, pa su žarili i palili i sveli ZOI i Bjelašnicu do najjadnijih nivoa i to sve kriminalom i talovima.
Posebno se tu istakao Hubijar (profi zaštitar), a onda i njegov nasljednik inspektor. Ni jedan direktor nije imao NIKAKVU kvalifikaciju osim što je bio podoban za talove. Rezultati svakog NIKAKVI!!!
Obrušiti se sada na Magodu koji je ipak uradio puno više od svih njih skupa je LICEMJERNO i nema potrebe bar ovdje na forumu da se lažemo.
Za pocetak nije KRAO kao ovi prije pa je odmah samo na jednoj stavci PRODAO DUPLO VISE KARATA za sezonu. Pored toga, tako letargicne i potkupljive NEradnike je kolko tolko doveo u red i sada imamo nocno skijanje na 2 staze, liftovi su pripremljeni staze utegnute i neke NOVE probijene i osjetila se jako POZITIVNA energija oko svega toga. Taj jedan kvar koji je otklinjen (bio ili ne sabotaža nista ne znaci)
Uz sve to svi smo vidjeli kakav se kriminal radio na Bjelašnici, jedan restoran poput Benetona je imao prijavljenog prometa za vikend kao neka mala kafana u gradu, na parkingu potpuno rasulo, a na igmanu su prodavali 1.5 kartu dnevno... Uz to fali 5000 ski karata koje su ocito prodavali mimo evidencije itd... Itd...
Ja bih prvi volio vidjeti STRUCNOG MENADZERA ZA SKI CENTRE na Bjelasnici ali takva osoba nece nikada pristati da dodje u takvu firmu gdje mu vozac ratraka sa 4 razreda šefuje i sabotira rad i gdje mu SDA kantonalni odbor pise saopstenja radi jednog jedinog kvara lifta kao da je unistio cijelu sezonu i gdje mu ti SDAovci okupljaju radnike i ruse mu autoritet...
Treba biti bar malo objektivan, kakve god reference Magoda imao, on je napracio veliki napredak u odnosu na sve PRIJE NJEGA i polazao je da želi da radi i radio je... I radit ce momak ima rezultate koji su u okvirima ZOIa jako veliki i predstavljaju napredak, naravno da bi bilo bolje da bude neki SKI STRUCNJAK TU ali možemo mi sanjat!!!
Koliko znam taj iz Baze nije nikakav šef, a da radnici PIJU to je istina, da rade za minimalac to je isto istina ali treba biti pošten mnogi radnici ucestvuju u kradji javne imovine... Krali su u Benetonu, krali su na parkingu, krali su na kartama i krali su gorivo i Bog zna šta još... I talili su se sa svim tim direktorima u rezali granu na kojoj sjede. Navikli su na NERAD i na NERED...
Za takve jedan pošten i vrijedan momak poput Magode je SMRTNI NEPRIJATELJ i pisati sad protiv njega ovakva saopštenja je poseban vid bezobrazluka, licemjerja i apsolutne neodgovornoati prema javnom dobru.
Da se razumijemo jos jednom, Bjelasnici treba iskusan rukovodioc SKI CENTRA... STRUCNJAK I PROFESIONALAC ali takav ni po živu glavu nece se bacit u blato sa nepismenim radnicima ZOIa koje su godinama uhljebljavali na stranackim i familijarnim osnovama.
Skijaši su jedna posebno izbirljiva i zahtjevna grupa ljudi jako su osjetljivi skloni da kritikuju ali za Magodu imaju razumjevanja. Mogu SDA LICEMJERI pisat saopštenja ali ljudi vide razliku i pomake cak u ovakvom ZOIu...
Ovo Za Jalu i Bubu fakat ne bih komentarisao, ne volim tu muziku niti imam lijepo misljenje o svemu tome, ali oni su trenutno zvijezde ne samo u BIH nego u regionu...
Placaju im nastupe širom regiona, a o muzickim ukusima ne bi da raspravljam. Turisticka zajednica je platila to i to je sasvim korektno doveli su velike zvijezde. Ako cemo po moralu tih ljidi to je jako glupo, mislim da je cijeli sastav Bijelog Dugmeta grupa narkomana i alkoholicara ali Bože moj, a nije ništa bolje ni kod mnogih drugih... Zato stvarno mislim da je ta prica jako glupa. Doveli su trenutno najjace zvijezde u regionu i to je to.