Sirija vol. 2
- sunceKOtepsija
#7751 Re: Sirija vol. 2
samo za dusmane
(stara, dobrovoljac iz Malule u vrijeme invazije hordi na taj bisera covjecanstva)

- Challenger__
#7752 Re: Sirija vol. 2
To je ta ublehaška ideološka projekcija koja nema blage veze sa istinom. A u osnovi, riječ je samo o priglupim pijunima na daljinsko upravljanje u igri koju ne shvataju, ne razumiju.mirsek wrote:Ali koja vrhunska hladnokrvnost ( ili ispranost mozga ) u nacinu kojim izvodi vratolomije u logici samo da ispadne da se citav svijet urotio protiv pobunjenika a da oni onako dobri, cistog srca i prepuni najplemenitijih namjera samo voljom i uz Boziju pomoc sve to istrpe. Nigdje tu nema sponzora, logistike, obuke, obavjestajnih informacija,dovlacenja fanatika i placenika iz cijelog svijeta, otvorene do poluotvorene politicke podrske na medjunarodnom planu.walter kurtz wrote:Znaci najnovija konstrukcija je da su zajedno ameri rusi i asad zanimljivo
Sve on to ko gumicom pobrise a ovi iz opozicije bez grijeha i cisti kao tek od majke rodjeni sve to sami rjesavaju jer su od Boga podareni nadljudskom snagom i moci dok Assada citav svijet podrzava i pomaze mu da jedva nekako opstane protiv tih pravovjernih nadljudskih insana protiv kojih mu na kraju svakako nema spasa.
- sunceKOtepsija
#7753 Re: Sirija vol. 2
who the fuck is rijad hidzab, cuj hidzabsarajevoxxxx wrote:- Rijad Hidžab:Nema ustupaka po pitanju odlaska Asada.
-
Akibh
#7754 Re: Sirija vol. 2
OMG, kolko si se ti uzivio u ulogu vodeceg geostratega i analiticara...Challenger__ wrote:To što ja govorim i pišem ti niti govoriš niti pišeš. Bez uvrede lupaš od početka do kraja. Toliko.
_______
- Em2r
#7755 Re: Sirija vol. 2
Al dobar je nas Savo, kako se ko maće malo cheliju umiljava, kao mi to od pocetka pricamo moj cheli
Srce za Savu
Srce za Savu
-
Akibh
#7756 Re: Sirija vol. 2
Rusenja? Nece ti 100 puta izgovorena laz postati istina, dzaba, to samo cheliju uspijeva. Asad je srusio 99% Sirije, a Rusi uspjesno dovrsavaju posao...Kraj, nema vise postovaexliberal-ex wrote:Savo, daj mi postavi svoje postove gdje osudjujes rusenja koja su ti braca uradila....ajde bogati ja ih nemogu nikako da nadjemsarajevoxxxx wrote:Tragovi današnjeg režimskog razaranja arheološkog područja i stare tvrđave u Bosra al-Shamu koju je danas Asad bombardovao sa teškim barel-bombama:
-
sarajevoxxxx
#7757 Re: Sirija vol. 2
Ponovo pišeš nesuvislosti.Civilizacijska katastrofa je ovo što Rusi rade u Siriji, ovo ubijanje žena i djece pred očima cijele međunarodne zajednice, pred očima cijelog svijeta to je katastrofa moj Čeli, zar ne? Ili misliš da cilj opravdava sredstvo da je dozvoljeno ubiti tu i tamo milion ljudi, protjerati deset miliona, jer smatraš da postoji niža i viša rasa.Ona koja je prijetnja i oni koji su spasioci čovječanstva?Ne ubija sirijska opozicija svakodnevno na desetine sirijskih građana već Asad, Rusija,Amerika.Challenger__ wrote:Ukratko, pad Sirije i njeno pretvaranje u srednjovjekovni emirat/halifat se sagledava kao civilizacijska katastrofa koja bi imala nesagledive posljedice po Bliski i Srednji istok, pola Afrike i Evropu, ukratko po svijet u cjelini. Ovo pravilno sagledava ruska i iranska administracija, ovako sagledava stvar i značajan dio američke vojne elite koja se do sada uspjela oduprijeti pritiscima. Nasuprot njima procionistički krugovi Britanije, Francuske i USA guraju ovu agendu jer u njemu vide svoju dugoročnu dobit. Naravno, u toj katastrofi svoj interes vide dva cionistička entiteta, Izrael i Turska.
Vehabijska i ihvanijska ideologija su samo puki instrumenti ove anticivilizacijske agende.
Ubijanje nedužnih je zločin, i oni koji to rade su zločinci a ne spasioci čovječanstva kako to pokušavaš predstaviti.
To u vezi američke vojne elite, ja razumijem da postoji američko javno mnijenje koje osuđuje američku invaziju na Irak, da im je dosta ubijanja, i da su svijesni da je Amerika odigrala jednu jako ružnu ulogu zadnjih desetak ili dvadeset godina, ali opet ostaje činjenica je da se u Siriji ponovio Irak, Afganistan.Znači fulili su (ili nisu, možda su stvarno željeli da ubijanje traje), nebitno, ali Irak se ponovio i to u mnogo gorem obliku.Sasvim nebitno koja struja vodi američku vanjsku politiku, masakri se dešavaju svakodnevno, i naravno da SAD isto tako snosi odgovornost za sve ovo što se dešava.Svi su znali da će Asad masovno ubijati narod ako se ne zaustavi, američka administracija je na početku sirijskog rata uradila baš kako je to tražilo američko javno mnijenje, odnosno rusko ili iransko tj. nisu reagovali, nisu Asada bombardovali u Damasku, ali katastrofu nisu spriječili.
Zatim ponovio sam hiljadu puta ovdje na forumu, da Zapad zaista želi da Asad ode najmanje što su mogli uraditi je da profesionalno izvještavaju o Siriji.Da izvještavaju o masakrima sirijskog režima, naravno ništa od toga nismo vidjeli.Evo bio je nedavno onaj masakr u Idlibu, pa onda ovi masakri danas koji se dešavaju, i ovi masakri traju od marta 2011. možda da bude dana da ne strada veliki broj ljudi, ali manje-više današnji dan je jedan prosječan sirijski dan od marta 2011.Znači Ameri ne žele da objave vijest da je Asad danas u Idlibu ubio majku sa četvero djece, da je u zadnjih 48 sati najmanje 300 građana Haleba, Damaska,Idliba poginulo u ruskom i Asadovom bombardovanju.
Znači, Zapad ne da nije vojno želio intervenisati, već je Asadu čuvao leđa, pravio se lud, 5 godina se prave kao da se ništa ne dešava.Koliko su u tome daleko otišli najbolje vidimo i nakon ove zadnje konferencije savjeta bezbjednosti, gdje ni jednom stavkom nisu osuđeni masakri nad sirijskim stanovništvom, baškao da se ništa ne dešava.I ta takva poltika podržavanja sirijskog režima traje od marta 2011. i tu nema nikakve podjele među američkom administracijom, zapravo ima.Neki smatraju možda da su Asada trebali više pomoći, a neki da je dovoljno i to što stoje po strani i ne mješaju se.
Last edited by sarajevoxxxx on 22/12/2015 21:14, edited 2 times in total.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7758 Re: Sirija vol. 2
šta je problem sad
mnogi ameri su sa rusima, na prvom mjestu pentagon koji podržava putina i njegove akcije, francuzi još i ranije, sisijev egipat, jordan, huti iz jemena, jedna od libijskih vlada, pola ukrajine, kina, indija, irak, iran, sjeverna koreja ... eu kita od papira, nato podijeljen i samo što se nije raspao(zato i primaju c.g. kao poslednju nadu)
ostadoše samo turci i saudija na vjetrometini, zajedno sa kerijem k.f. i barakom obumom
sve ih šahista matira
mnogi ameri su sa rusima, na prvom mjestu pentagon koji podržava putina i njegove akcije, francuzi još i ranije, sisijev egipat, jordan, huti iz jemena, jedna od libijskih vlada, pola ukrajine, kina, indija, irak, iran, sjeverna koreja ... eu kita od papira, nato podijeljen i samo što se nije raspao(zato i primaju c.g. kao poslednju nadu)
ostadoše samo turci i saudija na vjetrometini, zajedno sa kerijem k.f. i barakom obumom
sve ih šahista matira
- Em2r
#7759 Re: Sirija vol. 2
A palmira nista ?Akibh wrote:Rusenja? Nece ti 100 puta izgovorena laz postati istina, dzaba, to samo cheliju uspijeva. Asad je srusio 99% Sirije, a Rusi uspjesno dovrsavaju posao...Kraj, nema vise postovaexliberal-ex wrote:Savo, daj mi postavi svoje postove gdje osudjujes rusenja koja su ti braca uradila....ajde bogati ja ih nemogu nikako da nadjemsarajevoxxxx wrote:Tragovi današnjeg režimskog razaranja arheološkog područja i stare tvrđave u Bosra al-Shamu koju je danas Asad bombardovao sa teškim barel-bombama:
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#7760 Re: Sirija vol. 2
Misliš od onog što je ostalo nakon što ti je bratija uvela dickhalifat, pardon demokraciju.Akibh wrote:Rusenja? Nece ti 100 puta izgovorena laz postati istina, dzaba, to samo cheliju uspijeva. Asad je srusio 99% Sirije, a Rusi uspjesno dovrsavaju posao...Kraj, nema vise postovaexliberal-ex wrote:Savo, daj mi postavi svoje postove gdje osudjujes rusenja koja su ti braca uradila....ajde bogati ja ih nemogu nikako da nadjemsarajevoxxxx wrote:Tragovi današnjeg režimskog razaranja arheološkog područja i stare tvrđave u Bosra al-Shamu koju je danas Asad bombardovao sa teškim barel-bombama:
- Em2r
#7761 Re: Sirija vol. 2
A jeli to negdje pise da zapad mora podrzavat hajd nazovimo ih rebele???? Ima li to gdje napismeno??? A gdje pecat???
Cuj sad cEo svet djubre govno zlocinac zato sto ne podrzava grupe koje se sastoje od 90% zlocinaca placenika terorista i 10% postenih Sirijaca kojima je revolucija oteta.
Zajebo se svijet jednom u libiji...nije niko retardiran da pushi te price.
Cuj sad cEo svet djubre govno zlocinac zato sto ne podrzava grupe koje se sastoje od 90% zlocinaca placenika terorista i 10% postenih Sirijaca kojima je revolucija oteta.
- insomnia78
#7762 Re: Sirija vol. 2
Amidzic od NikabasunceKOtepsija wrote:sarajevoxxxx wrote:- Rijad Hidžab:Nema ustupaka po pitanju odlaska Asada.
who the fuck is rijad hidzab, cuj hidzab![]()
![]()
![]()
- Em2r
#7763 Re: Sirija vol. 2
Izbriso je post neku noc sam do 3 trazio, isto ovako neki fantom koji kao treba biti validan clan buduce sirijske vlade.
Dobro se sjecam pise savo ako ko treba naslijediti asada ja kazem neka to bude ovaj covjek... i onda link profila ... ono totalni anonimus neki razroki ...
Vazan ko i ovaj Ruvejd Hidzab
Dobro se sjecam pise savo ako ko treba naslijediti asada ja kazem neka to bude ovaj covjek... i onda link profila ... ono totalni anonimus neki razroki ...
-
Akibh
#7764 Re: Sirija vol. 2
Zivio Iran i Rusija... I Sjeverna Koreja.Challenger__ wrote:Ukratko, pad Sirije i njeno pretvaranje u srednjovjekovni emirat/halifat se sagledava kao civilizacijska katastrofa koja bi imala nesagledive posljedice po Bliski i Srednji istok, pola Afrike i Evropu, ukratko po svijet u cjelini. Ovo pravilno sagledava ruska i iranska administracija, ovako sagledava stvar i značajan dio američke vojne elite koja se do sada uspjela oduprijeti pritiscima. Nasuprot njima procionistički krugovi Britanije, Francuske i USA guraju ovu agendu jer u njemu vide svoju dugoročnu dobit. Naravno, u toj katastrofi svoj interes vide dva cionistička entiteta, Izrael i Turska.
Vehabijska i ihvanijska ideologija su samo puki instrumenti ove anticivilizacijske agende.
Ti ces nekom reci da je ispranog mozga, pa tvoj je otkuhan na 95*
- salik79
#7765 Re: Sirija vol. 2
Pa i oni su Asadovi, odnosno iranskiEm2r wrote:A palmira nista ?Akibh wrote:Rusenja? Nece ti 100 puta izgovorena laz postati istina, dzaba, to samo cheliju uspijeva. Asad je srusio 99% Sirije, a Rusi uspjesno dovrsavaju posao...Kraj, nema vise postovaexliberal-ex wrote: Savo, daj mi postavi svoje postove gdje osudjujes rusenja koja su ti braca uradila....ajde bogati ja ih nemogu nikako da nadjem
-
Akibh
#7766 Re: Sirija vol. 2
Prijava sto me vezujes uz te bolesne umove i monstrume...arman1 wrote:Misliš od onog što je ostalo nakon što ti je bratija uvela dickhalifat, pardon demokraciju.Akibh wrote:
Rusenja? Nece ti 100 puta izgovorena laz postati istina, dzaba, to samo cheliju uspijeva. Asad je srusio 99% Sirije, a Rusi uspjesno dovrsavaju posao...Kraj, nema vise postova
- mirsek
#7767 Re: Sirija vol. 2
Savoxx, ako moze ko podrzava pobunjenike u svijetu, ko im pomaze da dodju do Sirije, ko ih obucava, ko im daje obavjestajne podatke, ko ih lijeci, ko ih naoruzava ??sarajevoxxxx wrote:Ponovo pišeš nesuvislosti.Civilizacijska katastrofa je ovo što Rusi rade u Siriji, ovo ubijanje žena i djece pred očima cijele međunarodne zajednice, pred očima cijelog svijeta to je katastrofa moj Čeli, zar ne? Ili misliš da cilj opravdava sredstvo da je dozvoljeno ubiti tu i tamo milion ljudi, protjerati deset miliona, jer smatraš da postoji niža i viša rasa.Ona koja je prijetnja i oni koji su spasioci čovječanstva?Ne ubija sirijska opozicija svakodnevno na desetine sirijskih građana već Asad, Rusija,Amerika.Challenger__ wrote:Ukratko, pad Sirije i njeno pretvaranje u srednjovjekovni emirat/halifat se sagledava kao civilizacijska katastrofa koja bi imala nesagledive posljedice po Bliski i Srednji istok, pola Afrike i Evropu, ukratko po svijet u cjelini. Ovo pravilno sagledava ruska i iranska administracija, ovako sagledava stvar i značajan dio američke vojne elite koja se do sada uspjela oduprijeti pritiscima. Nasuprot njima procionistički krugovi Britanije, Francuske i USA guraju ovu agendu jer u njemu vide svoju dugoročnu dobit. Naravno, u toj katastrofi svoj interes vide dva cionistička entiteta, Izrael i Turska.
Ubijanje nedužnih je zločin, i oni koji to rade su zločinci a ne spasioci čovječanstva kako to pokušavaš predstaviti.
To u vezi američke vojne elite, ja razumijem da postoji američko javno mnijenje koje osuđuje američku invaziju na Irak, da im je dosta ubijanja, i da su svijesni da je Amerika odigrala jednu jako ružnu ulogu zadnjih desetak ili dvadeset godina, ali opet ostaje činjenica je da se u Siriji ponovio Irak, Afganistan.Znači fulili su (ili nisu, možda su stvarno željeli da ubijanje traje), nebitno, ali Irak se ponovio i to u mnogo gorem obliku.Sasvim nebitno koja struja vodi američku vanjsku politiku, masakri se dešavaju svakodnevno, i naravno da SAD isto tako snosi odgovornost za sve ovo što se dešava.Svi su znali da će Asad masovno ubijati narod ako se ne zaustavi, američka administracija je na početku sirijskog rata uradila baš kako je to tražilo američko javno mnijenje, odnosno rusko ili iransko tj. nisu reagovali, nisu Asada bombardovali u Damasku, ali katastrofu nisu spriječili.
Zatim ponovio sam hiljadu puta ovdje na forumu, da Zapad zaista želi da Asad ode najmanje što su mogli uraditi je da profesionalno izvještavaju o Siriji.Da izvještavaju o masakrima sirijskog režima, naravno ništa od toga nismo vidjeli.Evo bio je nedavno onaj masakr u Idlibu, pa onda ovi masakri danas koji se dešavaju, i ovi masakri traju od marta 2011. možda da bude dana da ne strada veliki broj ljudi, ali manje-više današnji dan je jedan prosječan sirijski dan od marta 2011.Znači Ameri ne žele da objave vijest da je Asad danas u Idlibu ubio majku sa četvero djece, da je u zadnjih 48 sati najmanje 300 građana Haleba, Damaska,Idliba poginulo u ruskom i Asadovom bombardovanju.
Znači, Zapad ne da nije vojno želio intervenisati, već je Asadu čuvao leđa, pravio se lud, 5 godina se prave kao da se ništa ne dešava.Koliko su u tome daleko otišli najbolje vidimo i nakon ove zadnje konferencije savjeta bezbjednosti, gdje ni jednom stavkom nisu osuđeni masakri nad sirijskim stanovništvom, baškao da se ništa ne dešava.I ta takva poltika podržavanja sirijskog režima traje od marta 2011. i tu nema nikakve podjele među američkom administracijom, zapravo ima.Neki smatraju možda da su Asada trebali više pomoći, a neki da je dovoljno i to što stoje po strani i ne mješaju se.
De mi to molim te objasni jer mi nije jasno odakle im snaga da istraju sami protiv cijelog svijeta ?
- salik79
#7768 Re: Sirija vol. 2
Em2r wrote:Izbriso je post neku noc sam do 3 trazio, isto ovako neki fantom koji kao treba biti validan clan buduce sirijske vlade.
Al' gori si mi ti, cuj do 3 trazio?!
- jao_situacije
#7769 Re: Sirija vol. 2
đuliani: a rekli su za nas da srna i vuk ne idu zajednoEm2r wrote:A jeli to negdje pise da zapad mora podrzavat hajd nazovimo ih rebele???? Ima li to gdje napismeno??? A gdje pecat???
- salik79
#7770 Re: Sirija vol. 2
Frakcija al-Nusre, za koju se sam "vezujes".Akibh wrote:Prijava sto me vezujes uz te bolesne umove i monstrume...arman1 wrote:Misliš od onog što je ostalo nakon što ti je bratija uvela dickhalifat, pardon demokraciju.Akibh wrote:
Rusenja? Nece ti 100 puta izgovorena laz postati istina, dzaba, to samo cheliju uspijeva. Asad je srusio 99% Sirije, a Rusi uspjesno dovrsavaju posao...Kraj, nema vise postova
-
RepublikanskaGarda
#7771 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Ukratko, pad Sirije i njeno pretvaranje u srednjovjekovni emirat/halifat se sagledava kao civilizacijska katastrofa koja bi imala nesagledive posljedice po Bliski i Srednji istok, pola Afrike i Evropu, ukratko po svijet u cjelini. Ovo pravilno sagledava ruska i iranska administracija, ovako sagledava stvar i značajan dio američke vojne elite koja se do sada uspjela oduprijeti pritiscima. Nasuprot njima procionistički krugovi Britanije, Francuske i USA guraju ovu agendu jer u njemu vide svoju dugoročnu dobit. Naravno, u toj katastrofi svoj interes vide dva cionistička entiteta, Izrael i Turska.
Last edited by RepublikanskaGarda on 22/12/2015 21:27, edited 1 time in total.
- Em2r
#7772 Re: Sirija vol. 2
Ma znam da sam ga pitao ko je ova osoba, zasto bi on trebao naslijediti ass sadistu ...salik79 wrote:Em2r wrote:Izbriso je post neku noc sam do 3 trazio, isto ovako neki fantom koji kao treba biti validan clan buduce sirijske vlade.
Vazan ko i ovaj Ruvejd Hidzab![]()
![]()
![]()
![]()
- salik79
#7773 Re: Sirija vol. 2
Jeko sad đuliani?! Za Dzevlana znamjao_situacije wrote:đuliani: a rekli su za nas da srna i vuk ne idu zajednoEm2r wrote:A jeli to negdje pise da zapad mora podrzavat hajd nazovimo ih rebele???? Ima li to gdje napismeno??? A gdje pecat???
- Em2r
#7774 Re: Sirija vol. 2
Radio Sirija želje slušalaca:
Ruvejd Hidžab pozdravlja precednika uz pjesmu A u međuvremenu
Ruvejd Hidžab pozdravlja precednika uz pjesmu A u međuvremenu
- salik79
#7775 Re: Sirija vol. 2
Ti savu jos uvijek ozbiljno shvacas?!Em2r wrote:Ma znam da sam ga pitao ko je ova osoba, zasto bi on trebao naslijediti ass sadistu ...salik79 wrote:Em2r wrote:Izbriso je post neku noc sam do 3 trazio, isto ovako neki fantom koji kao treba biti validan clan buduce sirijske vlade.
Vazan ko i ovaj Ruvejd Hidzab![]()
![]()
![]()
![]()