omar little wrote:MyTao wrote:najjaci su mi ovi likovi koji zrace

sa tom energijom superiornosti jer ONI navijaju za ligu koja dominirao... u njihovoj glavi to je na neki nacin i njihova zasluga... taj ponos dok pisu

pa bacanje smajlija da na slikovitiji nacin opisu koliko su oni iznad i koliko vise znaju jer je potrebno jako puno rada i truda da navijas za tim koji non stop kupuje najbolje igrace... ne moze to svako jbg... suze i znoj su proliveni da bi mogao simpatisati i navijati za najbolje.
Ne mozes napisati lopta je okrugla a da ti se neki degen ne javi sa "a gdje je Liverpool/United/Arsenal? gdje oni igraju??" kao kako se usudujes pisati kada ocigledno ne ucis, ne gledas i ne znas dovoljno inace bi i ti izabrao tim koji kupuje najbolje igrace i ti bi onda znao najvise kao mii

isto se moze reci za hipstere koji s dignutim nosom i puni superiornosti gledaju na sve te luzere koji nisu kul i in da navijaju za fenjerase ili klub iz cvajte, bljak fuj mejnstrim nogomet. gade im se "veliki" klubovi, samo luzer bez identiteta moze za tako sta navijati. i slicnih teorija koliko hoces. o ljubiteljima engleskog nogometa da ne govorim. otvaraju oci, dijele lekcije i likuju kao niko. ne moze se napisati da je lopta okrugla a da neki degen ne uleti sa "jebo tu ligu gdje dva tima dominiraju, sudije namjestaju", "ja bi se ubio da takvo sta pratim". i tako.
svakakvih ima na svim stranama.

Pratitelji engleske lige se nikako ne mogu nazvati "hipsterima", vec suprotno. Ovo pogotovo vazi za S. Ameriku. Jedino da kazes da je "hipster" ovdje neko ko uopste prati fudbal, a ne americke sportove. Ja ne gotivim ni jedan klub u Evropi nesto aman zaman, ali volim fudbal zato sto je to sport u kojem svako moze pobijediti svakoga, zbog prirode "bodovanja". Uzasan mi je smor svake godine gledati iste ekipe, iste dresove i iste stadione, pa i cak iste igrace. To je komercijalizacija fudbala koja je dovela do toga da se sve stapa u jedno, samo sa drugim bojama. Nesto ko americki sportovi, opet.
I stvarno ne razumijem i apsolutno nikad necu razumjeti zasto neko ko apsolutno nikakve veze nema sa klubom, gradom ili regijom moze sa takvim zarom navijati za taj klub.
Ja Reale, Bayerne, Barcelone, Manchestere, Chelseja, Liverpoole, vidim kao proizvod koji nam se podmece marketingom. Nesto poput reklama na televiziji. Ko to sa zarom prati jednostavno kupuje proizvod koji mu se namece. Mislim, razumijem neki klubovi su interesantni radi politike, drustvenog statusa, ali i to je kod ovih najvecih toliko isprano jer zele upakirati proizvod u sto ljepsu i bljutaviju ambalazu, prodati negdje u Aziju, kurac palac.
Inace, ne bi da ti kvarim ceif, ali upravo navijanje za Barcelonu je uber hipster numero uno medju Latino populacijom s ove strane okeana. Ono, slusa se Manu Chao, nosi se Che Guevara majica i gleda se Barcelona.

Real prate sminkeri i djecurlija.
Helem, volio bih vidjeti Monaco/Dortmund/Leicester u finalu. Volio bih i Man City i PSG, cisto radi promjene, ail eto ispadose. No da takvi puni para pocnu dominirati brzo bi mi dosadili (citaj Chelsea). Svake godine bih volio vidjeti neka nova imena. Sevilla, Schalke, Tottenham, nije bitno, samo da se malo vrti, a ne vazda isti.