Ukrajina

Post Reply
nihoniho

#7751 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

flexibila wrote: Koji je 54-6god predat Ukrajini bez referenduma i volje ostalih naroda SSSR-ra...I sutra kad bi se Sandzak htio odvojit od Srbije i da se pripoji nama u BiH, ti bi bio protiv toga jer nije po ustavu Srbije. E mati draga i ti svasta rodi....
Nama ? Bojim se da ti i ja nismo isto !
I sve manje cemo biti, pripajao bi sandzak, a ne bi dao Republiku srpsku ili mozda bi ? Imali smo mi prvog predsjednika koji je tako razmisljao ...
I kakve veze ima pripajanje 54. sa danasnjimdogadjanjima ?
Last edited by nihoniho on 24/03/2014 15:51, edited 1 time in total.
flexibila

#7752 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

CungaLunga wrote:
daxon wrote:
nihoniho wrote: i anektiraju Krim
Rusi nisu ništa anektirali, građani autonomne oblasti Krim su sami odlučili, te demokratskim putem svoju autonomnu oblast priključili, tj. vratili Rusiji i time ispravili historijsku nepravdu koju im je nanio sovjetski diktator.
Nepravda, i to jos historijska :sad:
Najbolje vratiti Krim Turskoj i ispraviti historijsku nepravdu nad Tatarima koju im je nanilo rusko carstvo.
1917-te ukinuto

Staljin, Gruzijac..... a i saradnja sa nacistima i Hitlerom
flexibila

#7753 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

nihoniho wrote:
flexibila wrote: Koji je 54-6god predat Ukrajini bez referenduma i volje ostalih naroda SSSR-ra...I sutra kad bi se Sandzak htio odvojit od Srbije i da se pripoji nama u BiH, ti bi bio protiv toga jer nije po ustavu Srbije. E mati draga i ti svasta rodi....
Nama ? Bojim se da ti i ja nismo isto !
I sve manje cemo biti, pripajao bi sandzak, a ne bi dao Republiku srpsku ili mozda bi ? Imali smo mi prvog predsjednika koji je tako razmisljao ...
I kakve veze ima pripajanje 54. sa danasnjimdogadjanjima ?
E tu se slazem sa tobom.....

Ja Sandzak pisem sa veliko S dok republika srpska za mene ne postoji, i zivim za taj dan kad ce bit Republika Bosna i Hercegovina.... :thumbup:
Objektivni navijac

#7754 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

Fasisti iz Kijeva su ocito u strahu i panici. Krim nije kraj,nego je tek pocetak. Don't dream dreams :D
Donjeck,Harkov,Odesa ,Pridnjestrovlje sve je to Rusija :D :D
A moze biti i Ukrajina,samo prije toga treba potpisati kapitulaciju,naravno bezuslovnu :D :D
Hlapoje

#7755 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

flexibila wrote:
Ja Sandzak pisem sa veliko S dok republika srpska za mene ne postoji,
Možeš ti pisati i SANDŽAK...sve velikim slovom...Džaba kad to ne postoji.
Kikibombona

#7756 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Komentari na temi ne vrijede pisljivu bobu. Sve navijaci jednih i drugih, niko realan.

:run:
daxon

#7757 Re: Ukrajina

Post by daxon »

nihoniho wrote:Demokratski put bi bio da je referndum odrzan na teritoriji citave Ukrajine
Čisto iz zezancije da te i ovo pitam:
Želiš li svojom konstatacijom reći da je i za otcjepljenje Slovenije, referendum trebao biti održan na cijeloj teritoriji SFRJ?

Također, pošto vidim da si poštovalac demokratije i demokratskih procesa, a poznato je da je USA katalizator demokratije, naravno kao i EU, dakle, ne sugerišeš li nam možda da je i referendum za odcjepljenje Kosova koji su podržali USA i EU, također trebao biti održan na cijeloj teritoriji tadašnje Srbije ili SR Jugoslavije...?
Hlapoje

#7758 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

Kikibombona wrote:Komentari na temi ne vrijede pisljivu bobu. Sve navijaci jednih i drugih, niko realan.

U pravu si.
Rasprava je lišena svake ozbiljne analize, zbog onih što svoje stavove o Ukrajini projektuju kroz balkansku svakodnevnicu i balkanske razmirice.
Pa tako oni što kritikuju SAD i EU zbog destabilizacije Ukrajine i žrtava...to su rusofili i četnici.
valensija

#7759 Re: Ukrajina

Post by valensija »

Krim: Sada Tatari hoće referendum

IZVOR: BETA, AFP

Kijev -- Krimski Tatari nameravaju da održe 29. marta, referendum o svom statusu u okviru Krima koji se pripojio Rusiji, izjavio je tatarski lider Mustafa Djemilev.

Image

"Nameravamo da 29. marta održimo nacionalni kongres u Simferopolju. Jedno od pitanja o kojem će se raspravljati biće samoopredeljenje tatarskog naroda. Nismo učestvovali 16. marta na referendumu (o pripajanju Krima Rusiji) i sada želimo da organizaujemo sami svoj referendum", rekao je Djemilev novinarima.

Za sada još nije precizno definisano referendumsko pitanje. Tatarski lider je dodao i da pitanje teritorijalne pripadnosti Krima neće biti postavljeno, već pre "oblik koegzistencije".

On je podsetio na obećanje novih vlasti da će garantovati Tatarima kvotu od 20 odsto u svim organima vlasti i da će tatarskom jeziku biti dodeljen isti status kao i ruskom.

Tatarski lider kazao je i da će odluka Tatara zavisiti i od stava ukrajinskih vlasti i njihove sposobnosti da brane one koji su ostali na Krimu.

Djemilev je rekao da je oko 5.000 Tatara napustilo Krim poslednjih dana. Na Krimu živi oko 300.000 pripadnika tatarske zajednice.
flexibila

#7760 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Hlapoje wrote:
flexibila wrote:
Ja Sandzak pisem sa veliko S dok republika srpska za mene ne postoji,
Možeš ti pisati i SANDŽAK...sve velikim slovom...Džaba kad to ne postoji.
Za mene postoji, imam pravo na svoje misljenje isto kao sto ti imas pravo na svoje misljenje. Za mene je Sandzak, a za tebe je Raska razumijemo se i idemo dalje. Sta ce biti sa Sandzakom u skorijoj buducnosti neznam kao i ti sto neznas za Rasku..... ;-)
flexibila

#7761 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Aj sto im svobodi i nacistima u Ukrajinskom parlamentu zena ocita lekciju i to jos na Ruskom jeziku....
http://www.youtube.com/watch?v=nXoBnUtHaNE#t=195
nihoniho

#7762 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

daxon wrote:
nihoniho wrote:Demokratski put bi bio da je referndum odrzan na teritoriji citave Ukrajine
Želiš li svojom konstatacijom reći da je i za otcjepljenje Slovenije, referendum trebao biti održan na cijeloj teritoriji SFRJ?
Cisto da te pitam ,je li znas da su jugoslovenske republike i pokrajine, odnosno konstitutivni elementi, imali legalnoi pravo na otcjepljenje ? To sa Krimom nije slucaj, pa je logika da se, ili izvrse ustavne promjene , ili da odluci cijeli ukrajinski narod .
ali ne vidim zasto se nanovo i nanovo , vracamo na Yu!?
seln

#7763 Re: Ukrajina

Post by seln »

Hlapoje wrote:
seln wrote:
Blek Stena wrote: pa tako. podsjeti me kad su bili izbori na kojima su gradjani ukrajine izabrali ove " legitimne" predstavnike pro evropske agende!
Podseti ti mene kad su bili izbori na kojima su srbijanski gradjani izabrali petooktobarce.
24.09.2000
Koliko znam, izabrali su Slobu.
seln

#7764 Re: Ukrajina

Post by seln »

Blek Stena wrote:
seln wrote:
Blek Stena wrote: pa tako. podsjeti me kad su bili izbori na kojima su gradjani ukrajine izabrali ove " legitimne" predstavnike pro evropske agende!
Podseti ti mene kad su bili izbori na kojima su srbijanski gradjani izabrali petooktobarce.
a to ima veze sa ukrajinom zato sto.....???
A tvoje pitanje ima veze sa bilo cim zato sto...?
Hlapoje

#7765 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

nihoniho wrote:
daxon wrote:
Cisto da te pitam ,je li znas da su jugoslovenske republike i pokrajine, odnosno konstitutivni elementi, imali legalnoi pravo na otcjepljenje ? To sa Krimom nije slucaj, pa je logika da se, ili izvrse ustavne promjene , ili da odluci cijeli ukrajinski narod .
Ja ne znam za to. Naročito za pokrajine.
Trebao bi nečim potvrditi takve tvrdnje, ako ih već koristiš u polemici o Ukrajini.
Hlapoje

#7766 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

seln wrote: Koliko znam, izabrali su Slobu.
Slabo znaš.
Blek Stena

#7767 Re: Ukrajina

Post by Blek Stena »

Podseti ti mene kad su bili izbori na kojima su srbijanski gradjani izabrali petooktobarce.[/quote]a to ima veze sa ukrajinom zato sto.....???[/quote]
A tvoje pitanje ima veze sa bilo cim zato sto...?[/quote]
daj bre kolega samo onako kontriras kao da primas naknadu za broj postova. ako imas kakvu poentu napisi je.
U srbiji je bila izborna kradja koju ni sps ne negira a ti pravis neke paralele sa ukrajinom :-)
seln

#7768 Re: Ukrajina

Post by seln »

Hlapoje wrote:
Slabo znaš.
Ajdeeee?
Kruh te hebo, vi srbi kvazi pamtite 5000 godina unazad, a istovremeno mislite da ostali imaju pamcenje vinskih musica.
Pobedio je Sloba, pa su se onda neki pobunili.
seln

#7769 Re: Ukrajina

Post by seln »

Blek Stena wrote: daj bre kolega samo onako kontriras kao da primas naknadu za broj postova. ako imas kakvu poentu napisi je.
U srbiji je bila izborna kradja koju ni sps ne negira a ti pravis neke paralele sa ukrajinom :-)
Aaaa, izborna kradja...cuj to :shock:
Zar tako nesto postoji?
Blek Stena

#7770 Re: Ukrajina

Post by Blek Stena »

seln wrote:
Blek Stena wrote: daj bre kolega samo onako kontriras kao da primas naknadu za broj postova. ako imas kakvu poentu napisi je.
Aaaa, izborna kradja...cuj to :shock:
Zar tako nesto postoji?
pitaj Ivicu :D
spreca

#7771 Re: Ukrajina

Post by spreca »

Kikibombona wrote:Komentari na temi ne vrijede pisljivu bobu. Sve navijaci jednih i drugih, niko realan.

:lol: :lol: :lol: suti sad je dobro........nedelju nazad je bilo picvajza..............ovoliko glupih komentara nisam procitao na cijelom forumu za ovih 8-9 godina kao na ovoj temi.......ja sam bio iznenadjen brojem stratega i istoricara :lol: :lol:
Hlapoje

#7772 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

seln wrote:
Hlapoje wrote:
Slabo znaš.
Ajdeeee?
Kruh te hebo, vi srbi kvazi pamtite 5000 godina unazad, a istovremeno mislite da ostali imaju pamcenje vinskih musica.
Pobedio je Sloba, pa su se onda neki pobunili.
Nije pobedio Sloba, nego je pobedio Koštunica. Pitanje je bilo da li je pobedio već u prvom krugu.
Izborna komisija je tvrdila da Koštunica nije dobio preko 50% glasova, a opozicija je tvrdila da jeste.
Hlapoje

#7773 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

Jako teško je postalo polemisati na ovoj temi, jer je prava navala nekonstruktivnih forumaša poput ovog Selna, koji dolaze nacionalno ostrašćeni i unapred lišeni minimuma objektivnosti.
Takvima nije cilj objektivno sagledati situaciju, već provocirati Srbe i raspravu svesti na balkanaska šovinistička prepucavanja i podjebavanja.

Šta god realno da napišeš o Ukrajini, najbolji odgovor koji možeš očekivati je "A šta vi Srbi imate od Rusa i šta svršavate na Ruse?"
Ili su tu likovi kao nihoniho koji kao da ima lične razloge da piše propagandne pamflete o američkoj izuzetnosti, zapadnoj dominaciji i mentalnom Diznilendu...
Tijana_NS

#7774 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

Religious Fantastic wrote:Evo kaze Julija da ce pichku razvaliti Rusima :lol: :lol:

http://rt.com/news/tymoshenko-calls-destroy-russia-917/
Ovi se mnogo zajebavaju , sutra ce Putko da im posalje kamione i na istok :D
Lokman

#7775 Re: Ukrajina

Post by Lokman »

Evo malo i lijepih prizora za oči i dušu na ovoj teškoj političkoj temi. Ovo je nova državna tužiteljica Republike Krim.... :thumbup: :thumbup:
Post Reply