Rješenje? Odstupi taj loši ekonomista, uskače ko?Corto Maltese wrote:Problem je samo jedan. Čovjek koji ne umije vratiti kredit, zavaliće mnogo žiranata.oakville wrote:Corto Maltese wrote: Hanka služi samo da skrene pažnju sa glavnog problema Demokratske Fronte.
A to je? I kad identifikuješ problem, odmah predloži i rješenje, čisto da budeš konstruktivan.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
oakville
#7751 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Corto Maltese
#7752 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Obrnuta matematika. Nije ovdje pitanje ko gdje uskače, nego kome ne treba biti žirant.oakville wrote:Rješenje? Odstupi taj loši ekonomista, uskače ko?Corto Maltese wrote: Problem je samo jedan. Čovjek koji ne umije vratiti kredit, zavaliće mnogo žiranata.
Last edited by Corto Maltese on 17/01/2014 08:28, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7753 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja prosto ne mogu da vjerujem da je ovaj proglas/mail (il' sta je vec) istinit. Ovo je toliko glupo i bolesno, da ako je istina, onda je to cisti psiho-moralni fijasko. Pojedinaca, ili cijele stranke - svejedno.
Mada, kada citam pisanje pojedinaca, postoji velika mogucnost da je ovo mozda i realnost
. Samo, kada bolje razmislim, nije samo SDP ovako bolesno glup. Ima ovdje na forumu barem jos 2-3 slicno organizovane grupacije.
Stranka vise ne racuna na tebe. 
Mada, kada citam pisanje pojedinaca, postoji velika mogucnost da je ovo mozda i realnost
Ti si postao kvarljiva roba. Dobio si crveni nik, i sada si sa druge strane barikade.Chmoljo wrote:meni niko ništa nije rek'o
-
oakville
#7754 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U redu, ne treba žirirati ŽK, jer je propali ekonomista, nesposoban, itd.Corto Maltese wrote:Obrnuta matematika. Nije ovdje pitanje ko gdje uskače, nego kome ne treba biti žirant.oakville wrote:Rješenje? Odstupi taj loši ekonomista, uskače ko?Corto Maltese wrote: Problem je samo jedan. Čovjek koji ne umije vratiti kredit, zavaliće mnogo žiranata.
Može li prijedlog za koga drugoga treba glasati i zašto? Od same kritike nema ništa, da vidimo prijedloge.
- madner
#7755 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako lazu mene, lazem i ja vas, izgleda da je fakat autentican dopis 
-
VjecitiStudent
#7756 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Detalji?madner wrote:Ako lazu mene, lazem i ja vas, izgleda da je fakat autentican dopis
- madner
#7757 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja bih da ostanem amoniman. 
-
VjecitiStudent
#7758 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako je to detalj koji te je ubijedio, onaj potpis na .pdf-u , kojeg naša javna tv onako zvučno sinoć najavi, može bilo ko sa mrvicu novijim Wordom napraviti, čak ni bilo kakvo hakerisanje nije potrebno.madner wrote:Ja bih da ostanem amoniman.
Moguće je da je e-mail autentičan, onako se samo mailovi potpisuju (osim ako se 'kemo' nije ufurao da je 'tito', što nije posve nevjerojatno, s obzirom kakvi su nam likovi tamo), ali pdf pakovanje je onda u tornjakovoj režiji.
U svakom slučaju, neovisno od autentičnosti, cijela priča je gadna.
- JThomas
#7759 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne znam vala, koliko god da onome svjedočimo na djelu svaki dan na forumu, teško mi je povjerovati da je dokument autentičan. jednostavno nema potrebe za njegovim postojanjem u onom vidu. al' ko zna... 
-
weredsf
#7760 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ti vjerujem, donedavno si bio na toj stranimadner wrote:Ako lazu mene, lazem i ja vas, izgleda da je fakat autentican dopis
- madner
#7761 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uvijek na moralno ispravnoj strani.
- Prpa.ba
#7762 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Licno ne znam sta je gore: da su u Centrali postali toliko drski da misle da su nedodirljivi, ili da je Avaz naucio praviti ovako vjerne i smislene falsifikate - ovo sto je objavljeno neodoljivo podsjeca na razne unutarpartijske proglase, obavijesti i prepiske. Kako god okrenes - lose.JThomas wrote:ne znam vala, koliko god da onome svjedočimo na djelu svaki dan na forumu, teško mi je povjerovati da je dokument autentičan. jednostavno nema potrebe za njegovim postojanjem u onom vidu. al' ko zna...
- drug_profi
#7763 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U principu, Corto uvijek kritikuje sa dubokoumnim doskocicama. Nekad mi je simpaticno, nekad se i ja slazem sa njim, nekad ne, ali se ne sjecam da je ikad dao konkretan odgovor na slicno pitanje.oakville wrote:U redu, ne treba žirirati ŽK, jer je propali ekonomista, nesposoban, itd.Corto Maltese wrote:
Obrnuta matematika. Nije ovdje pitanje ko gdje uskače, nego kome ne treba biti žirant.
Može li prijedlog za koga drugoga treba glasati i zašto? Od same kritike nema ništa, da vidimo prijedloge.
Jednostavno, covjeku niko ne valja. Uostalom vidjeces da ce sad da replicira meni, a tebi nece.
- madner
#7764 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cortu moras odgovoriti u njegom stilu ako zelis odgovor. Nece covjek da razgovara sa ljudima koji nisu u stanju poentu zamaskirati unutar uvrede. 
- drug_profi
#7765 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima ljudi koji se ne zele "penjati" na taj nivo.madner wrote:Cortu moras odgovoriti u njegom stilu ako zelis odgovor. Nece covjek da razgovara sa ljudima koji nisu u stanju poentu zamaskirati unutar uvrede.
- Corto Maltese
#7766 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vratite se na temu.
Ako se još sjećate šta je bilo u pitanju.
Ako se još sjećate šta je bilo u pitanju.
- madner
#7767 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zadnji put je tamo neki kriticar dosao do zakljucka da je DF najmanje zlo, te je nakon tog saznanja odlucio neglasati. 
- kamen spoticanja
#7768 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ja i dalje tvrdim da ce DF nakon izbora u koaliciju s SDPom i Fahrom ako budu imali pozicioni potencijalmadner wrote:Zadnji put je tamo neki kriticar dosao do zakljucka da je DF najmanje zlo, te je nakon tog saznanja odlucio neglasati.
i ovaj "dopis" je na tom tragu i usmjerava glasace lijeve orijentacije koji su odustali od zlatka na zeljkov mlin
- madner
#7769 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidi se da glasas samo za SDA, bez obzira na sve.
- Corto Maltese
#7770 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čak i za mene, koji sam protivnik neodlučnosti, takvo saznanje bi bilo razlog za apstinenciju.madner wrote:Zadnji put je tamo neki kriticar dosao do zakljucka da je DF najmanje zlo, te je nakon tog saznanja odlucio neglasati.
- kamen spoticanja
#7771 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
bez obzira na sve je visakmadner wrote:Vidi se da glasas samo za SDA, bez obzira na sve.
neki dan sam racunao i priblizno je jednak broj glasova koje sam do sada podjelio strankama i lijeve i desne orijentacije...
sad trenutno uopste nemam dilemu
no postovi ostaju,budem ti vadio maslo sljedece godine u ova doba...ako do izbora uopste dodje
- drug_profi
#7772 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo ja ko padobranac nesto da upitam a ima veze i sa madnerovim postom i sa ovom temom.
Nakucali ste 300 strana i ne znam da li uopste ovdje ima neko iz DF ko bi odgovorio smisleno na pitanje, da li je mozda vec odgovoreno i sl. Nema sanse da to citam.
I ja smatram da je najmanje los izbor DF. Strogo sam protiv apstinencije jer ne mozes se praviti da te ne zanima. Ili uzmi pusku pa dizi ustanak ili idi na izbore glasaj protiv vlasti, nema trece...
Dakle, vjerovatno glasam za DF, jer smatram da nisu dio sadasnje vlasti, ali ako mi DF dovede SDA u koaliciju, onda je ovdje zaista jedino rjesenje pomenuti scenario sa puskom.
Ima li neko iz stranke da kaze ima li DF konkretan stav po ovom pitanju, tj. prema izvoru sveg zla na "bosnjackoj" teritoriji. ocigledno da ovi majstori ceremonije sve svoje koalicione partnere potapaju i sprecavaju da ista konkretno urade po pitanju korupcije, talova, halki, i svega onog sto nam je srusilo ekonomiju i drzi nas u konstantnom strahu od rata, nezaposlenosti, kriminala, nepravde, itd. svega sto ne bi trebalo da bude uopste predmet brige stanovnistva jedne resursima bogate evropske zemlje.
Nakucali ste 300 strana i ne znam da li uopste ovdje ima neko iz DF ko bi odgovorio smisleno na pitanje, da li je mozda vec odgovoreno i sl. Nema sanse da to citam.
I ja smatram da je najmanje los izbor DF. Strogo sam protiv apstinencije jer ne mozes se praviti da te ne zanima. Ili uzmi pusku pa dizi ustanak ili idi na izbore glasaj protiv vlasti, nema trece...
Dakle, vjerovatno glasam za DF, jer smatram da nisu dio sadasnje vlasti, ali ako mi DF dovede SDA u koaliciju, onda je ovdje zaista jedino rjesenje pomenuti scenario sa puskom.
Ima li neko iz stranke da kaze ima li DF konkretan stav po ovom pitanju, tj. prema izvoru sveg zla na "bosnjackoj" teritoriji. ocigledno da ovi majstori ceremonije sve svoje koalicione partnere potapaju i sprecavaju da ista konkretno urade po pitanju korupcije, talova, halki, i svega onog sto nam je srusilo ekonomiju i drzi nas u konstantnom strahu od rata, nezaposlenosti, kriminala, nepravde, itd. svega sto ne bi trebalo da bude uopste predmet brige stanovnistva jedne resursima bogate evropske zemlje.
- madner
#7773 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stav je da nema stava prije izbora.
No puno se lize sa SBBom.
- kamen spoticanja
#7774 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
meni vise izgleda da zajednicki nastupaju...mada je tesko kazat je li zaista tako,ili to onaj telac fahro tako prikazujemadner wrote:Stav je da nema stava prije izbora.
no ako je tako,telec u prici je zeljko
- vee-jay
#7775 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF ce jedino moci ici u koaliciju sa SDPom i SBBom - ako uopste budu dobili dovoljno glasova da idu u vlast. Nijedna stranka nece sebi lako dozvoliti da ide u koaliciju sa SDA. SBB lakse nego DF.
Ako SDA dobije izbore onda ce prvo pregovarati sa SBBom. I naravno HDZom.
Ako SDA ne dobije izbore, nje nece biti u vlasti.
Ako SDA dobije izbore onda ce prvo pregovarati sa SBBom. I naravno HDZom.
Ako SDA ne dobije izbore, nje nece biti u vlasti.