TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
impress2

#7751 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by impress2 »

Ovaj umalo da zaboravim Samsung 58 NU7102KXXH =1129 KM . Meni kao laiku veoma interesantan
CooK

#7752 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

impress2 wrote:Prvo da se zahvalimna odgovorima ,našao par interesantnih modela npr.Sony 55 XE8096 4k android tv 1729 km, Sony 55xf7005 1499 km,sony 49 xe8005 1699,sony 49xe7077 949km,LG 55LH630V 1450 km,samsung 55K5502 1429 km. Ponuda šarolika . Mišljenja sam isto da bi mi bolji bio VA panel jer i ovi koji gledaju sa strane to rade pod malim uglom , I molim vas dali je za 3m razdaljine bolji 55 ili 49 . Baš sam u nedoumici . Svi gore nabrojani imaju 5 god.garancije i mogućnost plaćanja na 12 rata . Još jednom hvala svima :izet:
Svi koje si nabrojao su sa IPS panelom osim 55K5502 koji je stari i prilicno los FullHD televizor serije 5. S obzirom da trazis VA panel a pretpostavljam i solidan TV onda nista od nabrojanih ti ne odgovara. Mozes uzeti 55NU7172, on ti upada u taj iznos koji izdvajas za TV. U zavisnosti od toga u kojoj radnji kupujes upada u taj iznos i bolji 55NU7402 jer osim boljeg panela uz njega ti dodje i Smart daljinski i bluetooth.
I 55" je bolje za tu udaljenost.
CooK

#7753 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

impress2 wrote:Ovaj umalo da zaboravim Samsung 58 NU7102KXXH =1129 KM . Meni kao laiku veoma interesantan
Nije los ni taj TV. Za Black Friday se prodavao za 999KM.
tr_ba

#7754 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by tr_ba »

Kakav je ovaj Samsung Frame,ako ima neko da odgovori,bio bih veoma zahvalan.
Hvala
amar1994

#7755 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

tr_ba wrote:Kakav je ovaj Samsung Frame,ako ima neko da odgovori,bio bih veoma zahvalan.
Hvala
nista posebno,solidan tv..

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... frame-2018
tr_ba

#7756 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by tr_ba »

amar1994 wrote:
tr_ba wrote:Kakav je ovaj Samsung Frame,ako ima neko da odgovori,bio bih veoma zahvalan.
Hvala
nista posebno,solidan tv..

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... frame-2018
Hvala,pa i nije neka hrdza...
majstor.yoda

#7757 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by majstor.yoda »

Pametan je Samsung što daje 10 godina garancije na nešto što se u startu ne može desiti na qled modelima. Ljudi će se zaletiti, jer ne znaju pozadinu. To je kao što se prodaje suncokretovo ulje garantovano bez holestrola. Ili oni što prodaju organsku vodu. Niko ništa nije slagao. A to što neko ne zna da je holesterol životinjskog porijekla ili da nema drugačije vode od te koju tuše kao organsku (nastranu što je organic ubleha u startu), to je već njegov problem :)
Dosadno mii

#7758 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dosadno mii »

Jel bolji smart tv ili android
aktivacija

#7759 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aktivacija »

https://www.olx.ba/artikal/31499140/son ... k-ultrahd/

https://www.olx.ba/artikal/30835977/lg- ... o-cell-tv/

https://www.olx.ba/artikal/31774025/lg- ... 55-led-tv/

Ili ovaj treci, malo jeftiniji D-Led, obzirom da vec imam tv box, pa mi je android opcija pokrivena?

Ili su dva gornja toliko bolja sto se slike tice da vrijedi dati 2-3 stoje vise. (p.s. drugi tv mogu dobiti s popustom po cijeni kao i soni cca 1400KM)

Sta bi vi uzeli?
CooK

#7760 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Dosadno mii wrote:Jel bolji smart tv ili android
Jel bolja pica ili cevapi? To je do licnih potreba i ukusa pa se ne moze generalizirati i reci da je jedno bolje od drugog. Neko bas voli i hoce android TV a neko ga ne moze smisliti jer je najtromiji od svih smart OS platformi.
BTW i android TV je smart TV.
CooK

#7761 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

aktivacija wrote:https://www.olx.ba/artikal/31499140/son ... k-ultrahd/

Ili ovaj treci, malo jeftiniji D-Led, obzirom da vec imam tv box, pa mi je android opcija pokrivena?

Ili su dva gornja toliko bolja sto se slike tice da vrijedi dati 2-3 stoje vise. (p.s. drugi tv mogu dobiti s popustom po cijeni kao i soni cca 1400KM)

Sta bi vi uzeli?
Ja ne bih uzeo nijedan jer su sva tri sa IPS panelom a ne treba mi veliki ugao gledanja a jos manje mi treba los kontrast i losa crna boja. Da mi treba veliki ugao gledanja i da moram izabrati neki od ta 3 televizora onda bih uzeo taj LG 55UK7550.
amar1994

#7762 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

CooK wrote: Ja ne bih uzeo nijedan jer su sva tri sa IPS panelom a ne treba mi veliki ugao gledanja a jos manje mi treba los kontrast i losa crna boja.
ogadili smo temu ljudima :lol: :lol: ,samo VA :D :skoljka: :run:

a divi ove pozicije TV-a,u ovom slucaju bi svakom preporucio IPS ili OLED

Image

jos ja samo lezeci gledam :D
CooK

#7763 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

amar1994 wrote:
CooK wrote: Ja ne bih uzeo nijedan jer su sva tri sa IPS panelom a ne treba mi veliki ugao gledanja a jos manje mi treba los kontrast i losa crna boja.
ogadili smo temu ljudima :lol: :lol: ,samo VA :D :skoljka: :run:

a divi ove pozicije TV-a,u ovom slucaju bi svakom preporucio IPS ili OLED

Image

jos ja samo lezeci gledam :D
Nisam ja nikome nista ogadio, covjek je pitao sta bi smo mi uzeli i ja sam mu samo odgovorio sta bih ja uzeo. Ne treba mi sirok ugao gledanja i ne razumijem zasto bih onda trpio los kontrast i losu crnu boju? Ako bih se nasao u situaciji da mi zatreba veliki ugao gledanja za neku od soba gdje imam TV onda naravno da bih i ja tada prije izabrao IPS nego VA panel.
amar1994

#7764 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

CooK wrote: Nisam ja nikome nista ogadio, covjek je pitao sta bi smo mi uzeli i ja sam mu samo odgovorio sta bih ja uzeo. Ne treba mi sirok ugao gledanja i ne razumijem zasto bih onda trpio los kontrast i losu crnu boju? Ako bih se nasao u situaciji da mi zatreba veliki ugao gledanja za neku od soba gdje imam TV onda naravno da bih i ja tada prije izabrao IPS ispred VA panela.
ma salim se ja :thumbup: ,znas da su se pojedini ljutili :D

rijetko ko gleda u mrklom mraku,a tu se najvise vide razlike...
CooK

#7765 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

amar1994 wrote:
CooK wrote: Nisam ja nikome nista ogadio, covjek je pitao sta bi smo mi uzeli i ja sam mu samo odgovorio sta bih ja uzeo. Ne treba mi sirok ugao gledanja i ne razumijem zasto bih onda trpio los kontrast i losu crnu boju? Ako bih se nasao u situaciji da mi zatreba veliki ugao gledanja za neku od soba gdje imam TV onda naravno da bih i ja tada prije izabrao IPS ispred VA panela.
ma salim se ja :thumbup: ,znas da su se pojedini ljutili :D

rijetko ko gleda u mrklom mraku,a tu se najvise vide razlike...
:thumbup:
U mrklom mraku se vidi losa crna boja a los kontrast je vidi uvijek. Kontrast je najvaznija osobina slike i slika sa vecim kontrastom je bolja slika. To se naravno uzima ako su ostali parametri slike isti.
amar1994

#7766 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

CooK wrote: :thumbup:
U mrklom mraku se vidi losa crna boja a los kontrast je vidi uvijek. Kontrast je najvaznija osobina slike i slika sa vecim kontrastom je bolja slika. To se naravno uzima ako su ostali parametri slike isti.
:thumbup:
aktivacija

#7767 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aktivacija »

CooK wrote:

Sta bi vi uzeli?
Ja ne bih uzeo nijedan jer su sva tri sa IPS panelom a ne treba mi veliki ugao gledanja a jos manje mi treba los kontrast i losa crna boja. Da mi treba veliki ugao gledanja i da moram izabrati neki od ta 3 televizora onda bih uzeo taj LG 55UK7550.
Upravo se i radi o tome da ja i pitam za savjet i prijedlog, a ne da mi je moje misljenje najprece.

S tim u vezi sam i mislio da su ovi moji prijedlozi televizija tu samo kao orjentir, a ko se razumije bolje, da dà svoj prijedlog.
I ja bih radije VA panel...pa eto, sta bi bilo dobro uzeti u tom cjenovnom rangu....?
Ili da se preciznije izrazim, koji je trenutno najpovoljniji tv sa VA panelom i svim opcijama bitnim za kvalitet slike.
CooK

#7768 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

aktivacija wrote:
CooK wrote:

Sta bi vi uzeli?
Upravo se i radi o tome da ja i pitam za savjet i prijedlog, a ne da mi je moje misljenje najprece.

S tim u vezi sam i mislio da su ovi moji prijedlozi televizija tu samo kao orjentir, a ko se razumije bolje, da dà svoj prijedlog.
I ja bih radije VA panel...pa eto, sta bi bilo dobro uzeti u tom cjenovnom rangu....?
Ili da se preciznije izrazim, koji je trenutno najpovoljniji tv sa VA panelom i svim opcijama bitnim za kvalitet slike.
O kojem konkretno cjenovnom rangu pricamo posto ti ona 3 televizora idu od 1199KM do 1659KM? Znaci napisi maksimalni iznos koji si spreman izdvojiti za TV pa cemo vidjeti sta je najbolje za taj novac.
mirza_15

#7769 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mirza_15 »

Pitanje za one koji imaju samsung iz 7k serije (meni je upravo stigao 50" nu7022k).

Plastična maska sa zadnje strane ne leži dobro po rubovima tv-a. Ne znam je li to normalno? Kada pririsnem po rubovima malo "diše". Šuha mi da tv slučajno nije otvaran. :roll:
r_faruk

#7770 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

mirza_15 wrote:Pitanje za one koji imaju samsung iz 7k serije (meni je upravo stigao 50" nu7022k).

Plastična maska sa zadnje strane ne leži dobro po rubovima tv-a. Ne znam je li to normalno? Kada pririsnem po rubovima malo "diše". Šuha mi da tv slučajno nije otvaran. :roll:
Kod mene je ista stvar samo sa prednje strane, 7172, maska dise :). nista se ne sekiraj, masovna proizvodnja, jeftiniji tv, nizi kriteriji za kontrolu i to je to.... Imas pet godina garancije, poslije ces ga svakako mijenjat' :)
Radi li tv normalno?
mirza_15

#7771 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mirza_15 »

r_faruk wrote:
mirza_15 wrote:Pitanje za one koji imaju samsung iz 7k serije (meni je upravo stigao 50" nu7022k).

Kod mene je ista stvar samo sa prednje strane, 7172, maska dise :). nista se ne sekiraj, masovna proizvodnja, jeftiniji tv, nizi kriteriji za kontrolu i to je to.... Imas pet godina garancije, poslije ces ga svakako mijenjat' :)
Radi li tv normalno?
Sa TV-om je, sve ok. Samo mi ovo bilo malo čudno. Kontam novo, valjda bi sve trebalo biti utegnuto. Hvala na informaciji. Bitno mi je da je to normalno za ovu seriju.
ado_sar

#7772 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ado_sar »

mirza_15 wrote:
r_faruk wrote:

Radi li tv normalno?
Sa TV-om je, sve ok. Samo mi ovo bilo malo čudno. Kontam novo, valjda bi sve trebalo biti utegnuto. Hvala na informaciji. Bitno mi je da je to normalno za ovu seriju.
Kakva mu je bila kutija? Da li si mogao zakljuciti da je otvarana?
mirza_15

#7773 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mirza_15 »

ado_sar wrote:
Kakva mu je bila kutija? Da li si mogao zakljuciti da je otvarana?
Ništa drugo što bi upućivalo na to da je otvaran nisam primjetio. Sve drugo izgleda uredno. Jedino što ovaj dio malo "diše". Isto kao da je gornji dio ruba zakačen samo na krajevima. Kao da bi trebala biti barem još jedna ili dvije žabice/zakačke ili nešto tog tipa negdje na sredini gornjeg ruba npr. Nakon ovoga što je faruk napisao 99% sam siguran da nije korišten ili otvaran, ali mi baš glupo da nisu sredili ovakve stvari. Ipak, je samsung. Nije neki vox, tesla i sl.
ArminCo

#7774 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ArminCo »

I kod mene na LG -u gornja maska nije baš u vinklu što bi se reklo....pa me je to iznenadilo sobzirom da se radi o visokoj klasi televizora
Tabijat

#7775 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Tabijat »

CooK wrote:
Dosadno mii wrote:Jel bolji smart tv ili android
Jel bolja pica ili cevapi? To je do licnih potreba i ukusa pa se ne moze generalizirati i reci da je jedno bolje od drugog. Neko bas voli i hoce android TV a neko ga ne moze smisliti jer je najtromiji od svih smart OS platformi.
BTW i android TV je smart TV.
Prvo, vazda su bolji ćevapi osim ako si u Mostaru, onda je bolja pica :mrgreen:

Cooke, evo sve što sam te htjela pitati neces da kažeš :sad:
(promakla mi je ona akcija za onaj samsung 43nu7022, sad sam opet u potrazi)
Ja sam te baš htjela pitati koji je najbolji (!) OS, ali evo kažeš da je pitanje ukusa, pa sad...ne znam. Ja ne gledam televiziju nikad, ali imam sve moguće pretplate HBOGO, Netflix, Amazon, plus imam Plex i vlastiti media server. Znači connectivity mi je prvo, zadnje i osnovno.
Drugo, htjedoh te pitati šta bi bilo best buy 700-1000 KM, ali i to reče maloprije da nećeš da predlažeš. Ja negdje u bespućima interneta pročitah da je najkraće pravilo ako OLED onda LG a ako ne onda Samsung. E sad, bi li se ti složio?
Da li je sad iz ovoga gore zaključak da trebam kupiti bilo koji - najveći - samsung koji mi upada u cjenovni rang ili ima tu još stvari o kojima nemam pojma?
Soba 4x4, ugao gledanja direkt. Trenutno gledam sve to na monitoru Dellovom Ultrasharp 1440p IPS panel. 27". Primaknem fotelju :shock:
Post Reply