Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7751 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

:thumbup:

Ne treba im se natovariti na leđa, ali ne treba ni čekati da se dođe na sami rub, pa da se nešto mijenja. Mi nemamo više pravo na kikseve, jednostavno predugo čekamo na tu titulu da bismo i ovu sezonu halali.

Svi imamo zajednički cilj i sumnjam da je ikome od nas namjera da nekome namjerno podapinje. Ne kritikuje niko radi nekih svojih ciljeva, nadam se.
agent_001

#7752 Re: Utakmice.

Post by agent_001 »

Tačno, ali to je fudbal, greška trenera ili ne, možda igrač htio da ga kao krene, to je fudbal, previše se očekuje i lagano se pritisak stvara. Ovom ligom se nikad niko neće prošetati taman da Barca gvardiolina dođe, jednostavno ej takvo takmičenje, kurčeva infrastruktura, ekipe i još debilnji savez.
Bez pritiska i pustiti lagano stvari da se razvijaju, ništa nam do sada nije došlo preko noći, nekom se posreći, nama se očigedno neda nikako, nego korak po korak, još je rano, igramo na dva fronta, raduje da je igra extra i pored igre na dva fronta, dominiramo nad protivnicima, efikasnost je slaba, valjda se popravi nakon evrope. Nemojte tražiti dežurnog krivca i nove, Čomore, Vušljanine, Lede itd. svake godine neko, stvara se nepotreban pritisak, na kraju će taj stručni štab polagati račune, bespotrebnim natezanjima stvaramo tenzije a teško da mi možemo uticati na sastav, mislim nemožemo sigurno. Samo sabura i doći će valjda nekad :D
leo karan

#7753 Re: Utakmice.

Post by leo karan »

leškarenje wrote:Ne valja to nikako,ne samo sto je on u pitanju vec isto vazi za svakog drugog naseg igraca.Znamo li mi ikad podrzati igraca i kad ga ne ide,a vidimo da svojom igrom i zalaganjem zeli sve najbolje klubu za koji igra ?
haha
mi do tog stepena evolucije jos nismo dosli :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7754 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

leškarenje wrote:Ne valja to nikako,ne samo sto je on u pitanju vec isto vazi za svakog drugog naseg igraca.Znamo li mi ikad podrzati igraca i kad ga ne ide,a vidimo da svojom igrom i zalaganjem zeli sve najbolje klubu za koji igra ?
Nisi u pravu. Bilbiju nije išlo od prve utakmice, niko nije ništa prigovar'o i trpilo se, al' ne može dovijeka.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7755 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Uzmi u obzir afekt, pogotovo jer imamo ekipu da ovakva gostovanja gazimo sa 3 razlike.

Svaki kiks je strašan, pogledaj koliko nam je bodova Zrinjski pobjegao prošle sezone i sve će ti biti jasno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7756 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Pa po statistici je imao 10 šuteva jučer, naravno da nosi dio krivice, i to veliki dio. Inače, slažem se da je Dženo tvrdoglav, al' neka on brine o tome, neću ja.

Dženo daje diplomatske odgovore na takva pitanja. I ne samo Dženo, nego svi. Ne žele da se znaju razlozi i to je to, neće se ni iz koga čupati kliještima ako neće da odgovori.
agent_001

#7757 Re: Utakmice.

Post by agent_001 »

Velkoski wrote:Uzmi u obzir afekt, pogotovo jer imamo ekipu da ovakva gostovanja gazimo sa 3 razlike.

Svaki kiks je strašan, pogledaj koliko nam je bodova Zrinjski pobjegao prošle sezone i sve će ti biti jasno.
Nemamo ekipu za takvo nešto, manje lige prvaka, i liga petice, ova ista ekipa je gubila prošle sezone od sličnih obarskoj, to je bezveze priča i stvaranej umjetnog pritiska koji nam nije potreban..
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7758 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Ok, nemamo..
agent_001

#7759 Re: Utakmice.

Post by agent_001 »

Nemamo brate, malo realnosti, promašio lik penal jebi ga, ni ja ga nebi lično stavo da igra, poslije sličnih situacija koje je imo i ranije, ali je ječer namjestio i go, niko to ne spominje, ima ba trener, ako nebude kako vaja, ima uprava da reaguje, ovako se prepucavamo na forumu i fakat stavljamo onaj jebeni pritisak u drugom kolu, a vidjei mso svi prošle sezone kako se sve riješi (što nemora biti ove), jednom utakmicom skoro.
sole2mio

#7760 Re: Utakmice.

Post by sole2mio »

Ne valja, mozda smo i pretjerali, ali vidi npr Puzigaca, koliko je bilo kritika za njegov racun, pa se lik preporodi sa igrom, ali ovaj konstantno pruza lose partije, uredu da imas greske jednu, dvije utakmice ali svaku to je vec problem.

Pa vidjeli ste njegovoe duele, on nema niti snage a bgm niti neke visine i tezine da se izbori sa vecim igracima, niti ima neku tehniku.

okic isto nista posebno nije pokazao sem onih golova u europi, mozda bi se on i bolje snasao na poziciji gdje je trenutno bilbija
sole2mio

#7761 Re: Utakmice.

Post by sole2mio »

leškarenje wrote:On ne grijesi,vec mu golmani sve odbrane :D
Pa onda on nije sposoban da igra tu poziciju koju igra,
todd_smith

#7762 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

leškarenje wrote:
todd_smith wrote:
R2D2_SA wrote:Sreca pa se ne pitate bilo sta. I Todde nije ti ovo chat, i prestani vrijedjati, postaje stvarno degutantno citati sve ovo.
Preskoci ili stavi na ignore listu brate. I meni je degutantno gledati onog sta sve fuli iz sedmice u sedmicu, pa sta mogu.

I svi spominju Grcku. Ok, mozemo li se vise dogovoriti koliko kredita ta utakmica vazi? Pogotovo kada mu je svaki gol bio serviran i sve sto je trebalo je da je sutne u prazan gol sa 1m.
NEMANJA BILBIJA je svojim sto golovima,sto asistencijama donio u klupsku kasu oko 1.500.000 KM....to nije uradio nikad nijedan igrac.Zdravo i zavuci se iza zavjese do slijedecih promasaja Bilbije....
Daj onda da vidimo koliko mu traje kredit taj, do kada i koliko zicera ima fore da fuli da ga na klupu posalju? Svaku utakmicu najmanje 3 zicera fuli. To nije malo jarane.
limeni

#7763 Re: Utakmice.

Post by limeni »

ovako su mnogi kudili bilbiju prije grcke, nadam se da ce opet zabiti dva komada u njemackoj :izet:
R2D2_SA

#7764 Re: Utakmice.

Post by R2D2_SA »

Pitarluk naš svagdašnji :-)
sole2mio

#7765 Re: Utakmice.

Post by sole2mio »

limeni wrote:ovako su mnogi kudili bilbiju prije grcke, nadam se da ce opet zabiti dva komada u njemackoj :izet:
Sa klupe.
Alkos

#7766 Re: Utakmice.

Post by Alkos »

Ja samo ne razumijem Dženu što ovoliko forsira Nemanju?! Dotičnog će bezveze neko sačekat u nekom mračnom prolazu na povratku s treninga. Dženo, uhavizaj se, kad završi tekma u Njemačkoj neka ga malo na klupi i pomalo ga uvodi. Nisi slijep valjda jbt, vidiš da su ga neki uzeli na zub i neće sjahat. Ovako momku samo možeš sjebat karijeru.
todd_smith

#7767 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

leškarenje wrote:Nema tu price do kad mu traje kredit,ali sve na njega navaliti i jebati mu sve redom nije u redu nakon ovoga gdje smo sada u Evropa ligi i to zahvaljujuci njemu.
Daj mi post gdje sam mu ja jebavao majku ili sestru ili porodicu?

Kazem da je lik smotan. Nema to nije na pravoj poziciji. Zajebi ti to jarane to je samo izvlakusa. U 96 minuti uzimas sam u ruke loptu, nema to nisi na poziciji. Stojcev te izbaci ispred golmana, ti sa 5m fulis i stativu pogodis. To nije Dzeno i njegova taktika to znaci da ti nemas pojma. Leet je fino rekao, trpilo se od pocetka i sad treba dalje. Necu, na klupu i grizi na treningu, grizi na terenu zabijaj i svi smo uz tebe.

Kada mu prvo nije islo onda je jer nije igrao 6 mjeseci. Kada mu onda nije jslo onda je do Dzene i taktike, pa onda kada ne ide onda je Artromitos tu. Nebitno sto je najmanje on tu uradio i u prazan gol stavio loptu.

Znaci SVI su krivi samo on dusica nije. Zajebi ti to. Vidio si jucer, lik imao 10 suteva, 5 na gol. 0 golova.

ja lazem, ti lazes, brojevi ne.

ima li ko statistike za Bilbiju? Sema imas li ti?

Znaci koliko je utakmica igrao i minutazu i koliko je zabio i asistirao. I da vidimo koliko ima golova po utakmici. Ja mislim da zabija svaku desetu utakmicu, ili tu negdje. Sto je ocajno.

i nije dzeno kriv. Dzenk kriv sto ovaj kloc SVAKU suta u golmana. Sa 5 metara on golmana pogodi. Kako je Dzeno kriv tu?
todd_smith

#7768 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Napisao ja ranije, lik napravi od svakog golmana Neuera.
TOM SCHOLZ

#7769 Re: Utakmice.

Post by TOM SCHOLZ »

leo karan wrote:
Velkoski wrote:
leo karan wrote:Pa ne trebamo imati ni dezurnog krivca za sve...
Izgleda da ga nesvjesno trazimo, kao da ne mozemo bez dezurnog kojem ce se sve jebavati.
Navika izgleda.
Drug, 8 bodova iz 4 utakmice, a od toga smo jednu dobili za zelenim stolom.

Velež - Mladost = 2 boda, krivac mora postojati. U biti, jedini krivac je Dženo, al' eto.
Dzeno i Bilbija nas jesu kostali ovih bodova, al ne trebamo im se sad odmah natovarit i citavu sezonu jebavat u mozak.
Treba Dzeno ispast mangup i Nemanju poslat na klupu sad fino...Time ce i kod navijaca popravit utisak, a ostalim igracima dati do znanja da nema zajebancije i da se fule placaju.
Nešto mi govori da bi veći mangupluk bio da istrči na teren u Menhengladbahu u četvrtak,tj.da ga Uščuplić stavi u prvih 11 ali ovaj put da igra iza Velkoskog.Nemanja Bilbija zna igrati fudbal,ali igra na poziciji na kojoj ne može da da sve od sebe.Svi to vide samo "slučajni" trener ne vidi.Uščuplić je čudan lik i koliko god izgledao sirovo,siguran sam da nije glup čovjek.Uglavnom,i njemu mora biti jasno da je na mjestu trenera najuspješnijeg i najvećeg Bosanskohercegovačkog kluba i da bolji posao vjerovatno nikad u životu neće imati.Moguće je da će mu se klupa žestoko zadrmati u narednim danima,pogotovo ako ima istine u tome da zbog njegovog PROTEŽIRANJA(zaštite) kriminalnog golmana bandovića klub NE TRAŽI novog golmana.Dženan Uščuplić mora shvatiti da niko nije veći od F.K.Sarajevo i da je i on samo jedan od robova,tj vojnika kluba i ništa više.U suprotnom mu se priča o "UŽIVANJU" može itekako razbiti o glavu!!!
Cossack

#7770 Re: Utakmice.

Post by Cossack »

wannabe_ultra wrote:zasto je penal bio los, penal je odlicno izveden ali golman procitao stranu i odbranio...
desava se u fudbalu da ti golman odbrani penal inace...

NEMANJA BILBIJA !!! :D
Pravda za Nemanju! :mrgreen:

I ja sam bio frustriran nakon onoga penala ali sada, kada su se strasti slegle, ne krivim njega već Dženu koji, kao što dosta raje reče ne vidi koje su prirodne pozicije igrača i gdje mogu dati svoj maksimum. Mada i sa ovakvom postavom igramo odlično i da u zadnje 3 tekme nismo sami sebe ukopali (Cimirot, Bandović, Barić) i sa ovakvim Bilbijom bi umjesto 2 remija i poraza imali dvije pobjede i remi!
giovanni galli

#7771 Re: Utakmice.

Post by giovanni galli »

Polako momci da ne bi Bilbije ne bi ga ni Stojcev uvalii. Da ne govorimo da je lopta filigranska bila.. vrati i oatale asiste koje je imao. Ok lik ne daje golove. Ali takodjer ih nikad vele nije ni davao. Bas zato jer lik nije napadac nego treba da igra iza. Jer ocito da ima dobro kretanje da zna podvalit loptu i da zna izvrsit emocije. I jos jedno veliki plus za suze na kraju covjek je banjalucanin svakako je ovde predstavljan ali izgleda da je lik totalno ok i da se srcem bori za klub. Samo mu treba dat odgovarajucu poziciju
PIMP-Meister-2000

#7772 Re: Utakmice.

Post by PIMP-Meister-2000 »

Alkos wrote:Ja samo ne razumijem Dženu što ovoliko forsira Nemanju?! Dotičnog će bezveze neko sačekat u nekom mračnom prolazu na povratku s treninga. Dženo, uhavizaj se, kad završi tekma u Njemačkoj neka ga malo na klupi i pomalo ga uvodi. Nisi slijep valjda jbt, vidiš da su ga neki uzeli na zub i neće sjahat. Ovako momku samo možeš sjebat karijeru.
Apsolutno Dženo kriv, sema objasnio:
Sarajevo - Haugesund (NOR) 0 : 1 Čitavu utakmicu igrali 4-5-1 i izgubili
Haugesund (NOR) - Sarajevo 1 : 3 Prvo poluvrijeme 4-4-2, vodili 2:0 i stvorili par prilika. Drugo poluvrijeme 4-5-1 i imali samo jednu priliku iz koje smo eto dali gol.
Sarajevo - Atromitos (GRE) 1 : 2 Čitavu utakmicu igrali 4-5-1 i izgubili
Atromitos (GRE) - Sarajevo 1 : 3 Zadnjih pola sata i produžetke igrali 4-4-2 i sa dva gola riješili prolazak
Borac - Sarajevo 1 : 3 Prvih 60 minuta 4-5-1 i 0:0, Promjenili u 4-4-2 i složili im tri komada za pola sata
Sarajevo - Velež 1 : 1 Čitavu utakmicu igrali 4-5-1 i ispušili dva boda
Mladost - Sarajevo 1 : 1 Čitavu utakmicu igrali 4-5-1 i ispušili dva boda
Nakon ovoga se postavlja samo pitanje: ZAŠTO SI TAKO TVRDOGLAV ŠEFE?????
_Reds_

#7773 Re: Utakmice.

Post by _Reds_ »

giovanni galli wrote:Polako momci da ne bi Bilbije ne bi ga ni Stojcev uvalii. Da ne govorimo da je lopta filigranska bila.. vrati i oatale asiste koje je imao. Ok lik ne daje golove. Ali takodjer ih nikad vele nije ni davao. Bas zato jer lik nije napadac nego treba da igra iza. Jer ocito da ima dobro kretanje da zna podvalit loptu i da zna izvrsit emocije. I jos jedno veliki plus za suze na kraju covjek je banjalucanin svakako je ovde predstavljan ali izgleda da je lik totalno ok i da se srcem bori za klub. Samo mu treba dat odgovarajucu poziciju
Da je Bilbija zabio ko 0-0, ustvario ne zabio, nego zapucao u prazan gol, nikad se V.Obarska ne bi vratila u meč.

To ti je isto, odbrani Bandovic dvije, jednu us..., i onda neki kažu, šta hoćeš pa odbranio dvije.

Sva prica je manje vise suvisna, i ja sma se ohladio od juce. Ali opet smatram je je Dzeno prvi krivac. Svi smo znali da će Bilbija fuliti i imali taj preodsjecaj, jer ga nije islo, samo tvrdoglavi Dzeno nije znao.

Mislim jbg treba i on znati da se sa svojom tvrdoglavoscu poigrava sa hiljadama ljudi. Da je recimo Velkoski uzeo sinoc i pucao, fulio, sekunde ne bi bili ovoliko kivni.
Dammme

#7774 Re: Utakmice.

Post by Dammme »

PIMP-Meister-2000 wrote:
Apsolutno Dženo kriv, sema objasnio:
Haugesund (NOR) - Sarajevo 1 : 3 Prvo poluvrijeme 4-4-2, vodili 2:0 i stvorili par prilika. Drugo poluvrijeme 4-5-1 i imali samo jednu priliku iz koje smo eto dali gol.
Atromitos (GRE) - Sarajevo 1 : 3 Zadnjih pola sata i produžetke igrali 4-4-2 i sa dva gola riješili prolazak
Borac - Sarajevo 1 : 3 Prvih 60 minuta 4-5-1 i 0:0, Promjenili u 4-4-2 i složili im tri komada za pola sata
Ovo trubim od početka sezone, a pogotovo u ovoj kukuruz ligi.

DŽENO DAJ NAM 4-4-2 U PRVENSTVU, SA 2 ŠPICA KOJA VISE GORE I NE VRAĆAJU SE NAZAD.

Siguran sam da niko ne bi prošao s manje od 3 komada.
sole2mio

#7775 Re: Utakmice.

Post by sole2mio »

PIMP-Meister-2000 wrote:
Alkos wrote:
:!:
Post Reply