Dešavanja u Sandžaku

Post Reply
Eöl Mornedhel

#776 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Eöl Mornedhel »

CSKA wrote:Samo da se zahvalim Pazarcima na borbi i na dva boda
Jul Jul EsPeEs, Nova Demokratija, Zvezdo Crvena to je tvoja partija. Mučna je sudbina to, nekad se laganica jebala mater u Bariju a danas molitve da Novi Pazar spase šta se spasti može.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
radostan dan

#777 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

Eöl Mornedhel wrote:
CSKA wrote:Samo da se zahvalim Pazarcima na borbi i na dva boda
Jul Jul EsPeEs, Nova Demokratija, Zvezdo Crvena to je tvoja partija. Mučna je sudbina to, nekad se laganica jebala mater u Bariju a danas molitve da Novi Pazar spase šta se spasti može.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pa zar pored još neohlađenog mirka marjanovića da ovo izjaviš... :shock:

Nooovi Pazar, :hajmooo:
CSKA

#778 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by CSKA »

Mislio sam da ce Pazar popustiti,posto je Ljajic veliki grobar.Mora da je muftija nas :D
Eöl Mornedhel

#779 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Eöl Mornedhel »

CSKA wrote:Mislio sam da ce Pazar popustiti,posto je Ljajic veliki grobar.Mora da je muftija nas :D
Naravno da je do Zukija, Čeda mu ortać pa se sredio bod za koju deonicu Fidelinke, radosni kao eldepejac će nam ispriča detalje dila. Nego, ove godine igrate u najačoj postavi u poslednjih par sezona, 11 slučajnih prolaznika + Aleksandar Vučić, voimje će bidne tuga ako ništa ne uradite.
radostan dan

#780 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

čuj možda je mufty naš?
koje je boje ahmedija?
Eöl Mornedhel

#781 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Eöl Mornedhel »

koje su boje ojri?

iliti kako jedna beograđanska izreka kaže: ma pun je grad pedera nego niko nema para
CSKA

#782 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by CSKA »

Eöl Mornedhel wrote:
CSKA wrote:Mislio sam da ce Pazar popustiti,posto je Ljajic veliki grobar.Mora da je muftija nas :D
Naravno da je do Zukija, Čeda mu ortać pa se sredio bod za koju deonicu Fidelinke, radosni kao eldepejac će nam ispriča detalje dila. Nego, ove godine igrate u najačoj postavi u poslednjih par sezona, 11 slučajnih prolaznika + Aleksandar Vučić, voimje će bidne tuga ako ništa ne uradite.
Pa red je i mi da imamo nekog Ronaldinja iza ledja. Kako rece Ruzic,ne mora partizan bas svake godine da osvaja titulu :D .

Pazi ne bi me cudilo da udjemo u LS ove godine 8)
Maverick78

#783 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Maverick78 »

PipiDugaDevetka wrote:Samo da priheftam i na ovu stranicu fantastičnu samoodbranu Muftije Zukorlića, ''Zmaja od Sandžaka'':

Pipi, u Sandzaku je problem ili ce biti problem bilo ko, ko postavi kao pitanje prava Bosnjaka i autonomije Sandzaka ili zeli bilo kakvu instituciju koja nece raditi onako kako se diriguje iz Beograda. IZ u Srbiji je jos jedina takva institucija, a uz to jedina koja je u direktnoj vezi sa nekom institucijom u BiH. Zato se toliko i atakuje na nju. To ce se raditi i sutra ako nekim slucajem maknu Zukorlica, a dodje neko ko opet ne odgovara vlastima u BG-u. Moze on biti ne znam ko i ne znam kako dobar, ista stvar ga ceka kao i Zukorlica. Tek dovodjenjem nekog podobnog, Beograd ce biti zadovoljan. Nadam da to Rijaset u BiH nece dozvoliti, jer se tako gubi i posljednja institucionalna veza sandzackih Bosnjaka sa Bosnjacima u BiH. A to je cilj, jedna IZ za Srbiju kojoj ce biti sjediste u Beogradu i koja ce biti pod direktnom kontrolom beogradskog rezima. To se nikako ne bi smjelo dozvoliti... jer i Zukorlic ce biti i proci, a neke institucije ce ostati i nakon njega/nas. Ako se sada to prekine, tesko ce se vise obnoviti. Doduse citam bas jucer da je Reis Kavazovic dao podrsku odlukama koje donosi IZ u Srbiji, a i bio je neki dan bas tu u Prijepolju sa Zukorlicem. Jedinstvo i podrska IZ BiH ce biti presudni u svemu tome, tacnije, da se sacuva IZ u Srbiji kao dio IZ u BiH.
Mislim da korisnik Opetja033 zna vise o samom uredjenu IZ u cijem je sastavu i ova nasa u Sandzaku i da li je neki ovakav scenario moguc (mislim na to da se dovodjenjem nekog podobnog na celo IZ u Srbiji, ona moze kasnije spojiti sa onom Zilkicevom paratvorevinom i samim tim odvojiti od IZ BiH).
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#784 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by PipiDugaDevetka »

Iskreno se nadam da će Zukorlić istrajati u borbi za kulturnu, prekograničnu evropsku autonomiju Sandžaka, certifikaciji Univerziteta, duhovnoj vezi sa Sarajevom, i u ostalom šta je Rezolucijama Narodnog Vijeća Sandžaka predviđeno. Fin je uspjeh uvođenje bosanskog jezika u škole, međutim, nepotrebno je likovati zbog tog.

Idemo dalje, ako Vojvodina uspije isposlovati nešto kao evropska regija, velike šanse imaju Sandžaklije da to isto uspiju.

Postoje institucije sa adresom na koje se mogu obratiti svi Bošnjaci, BANU, SBK, Zukorlićeva IZ,....
theTruePath

#785 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by theTruePath »

pipi :thumbup:
AliceInChains

#786 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by AliceInChains »

Ateista sam totalni, ali sta se Zukorlica tice....pa covjek je obrazovan i rijecit nego rijetko koji politicar na prostoru EX-YU. Umjesto da ga Beograd uvazava, oni ga pokusavaju blatiti i ignorisati na najprostiji nacin, nanosivsi sami sebi vecu stetu nego Zukorlicu, sta se kredibiliteta medu Sandzackim Bosnjacima tice. I na taj nacin misle biti kohezivni faktor :-)

Na isti nacin htjedose sacuvati integritet Jugoslavije....pa puce ko' lubenica. Mislim, zar su tako prosti, da nista ne znaju nauciti, niti bilo kakve zakljucke povuci? Kako moze biti, da bivse budale, tj. Dacic i Nikolic postanu najprogresivniji faktor u Srbiji, a i za Srbe vani?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#787 Re: Dešavanja u Sandžaku

U pripremi su šokantne izmene srpskog Ustava!

http://www.vesti.rs/Intervju/U-pripremi ... stava.html
Takođe se nezvanično razgovara sa turskom diplomatijom koja bi mogla da pruži podršku regionu Sandžaka.
Dolazi vrijeme rahatluka za Muftiju i sve Sandžaklije, no neće tako brzo i ne tako jednostavno.
Muftija ima ciljeve svoje, koliko sam ja razumio, to je prekogranična kulturna evropska regija Sandžak, certifikacija Univerziteta, jačanje veza sa Sarajevom.

DOLAZE BOLJI DANI ZA SVE NAS I SVE NJIH.
Cybernetic

#788 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 16:00, edited 1 time in total.
theTruePath

#789 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by theTruePath »

Cybernetic wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
:lol:
To se od muke smijes? :)
Maverick78

#790 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Maverick78 »

PipiDugaDevetka wrote:U pripremi su šokantne izmene srpskog Ustava!

Takođe se nezvanično razgovara sa turskom diplomatijom koja bi mogla da pruži podršku regionu Sandžaka.
Dolazi vrijeme rahatluka za Muftiju i sve Sandžaklije, no neće tako brzo i ne tako jednostavno.
Muftija ima ciljeve svoje, koliko sam ja razumio, to je prekogranična kulturna evropska regija Sandžak, certifikacija Univerziteta, jačanje veza sa Sarajevom.

Ne znam koliko je ova vijest istinita, s obzirom na izvor, ali svakako da bi bilo dobro da se napokon nesto pokrene u vezi statusa Sandzaka. A bolji dani ce biti kad bude vise posla.

Opet, nadam se da bi se makar zivjelo rasterecenije, pa valjda bi i ta rasterecenija politicka situacija privukla neke investitore. Inace, pogledaj naslov... "Sokantno", sto zaista ovdje i jeste tako. Traziti neka prava za svoj narod ti je jeres. Odmah ti se prikantari epitet separatiste :D . A to uopste ne bi bilo tako, neka evropska regija u okviru Srbije je ono sto mi ustvari zelimo. Nista eto vise od onoga sto je dato Srbima na Kosovu. Ja licno imam apsolutno razumjevanje za te Srbe sa Kosova, posebno juzno od Ibra. Znam sta znaci biti manjina u ovim nasim vukojebinama od drzava, tako da znam kako je biti diskriminisan u mnogim sferama zivota. Postoje i statisticki i zvanicni podaci o tome, a i ovako mogu iz prve ruke sta recimo licno ja i mnogi ljudi koje poznajem dozivljavaju samo zbog imena. Recimo nas vecina tu privatnika Bosnjaka mora u startu da racuna na inspekciju, dok se srpske radnje i firme redovno zaobilaze. O zaposlenju nase omladine u drzavnim institucijama i ustanovama da ne govorim. Tuzno je gledati recimo momke i cure koji zavrse medicinu i ne mogu se zaposliti zbog imena. Nije da nema Bosnjaka doktora koji rade, ali puno puno je vise Srba. Cak 90% radnika u javnim ustanovama u Srbi, iako znam jako puno tih mladih Bosnjaka koji takodjer zavrsavaju fakultete. Na kraju, cjenim, drzava uspije u namjeri, a to je da ti mladi Bosnjaci odu odavde, jer posao u svakom slucaju ovdje tesko da mogu dobiti. I opet pored svega toga, broj Bosnjaka se povecao u odnosu na popis iz 2003. 8)

U svakom slucaju, neki status Sandzaka bi definitivno znacio rasterecenje i svakako bi bilo manje radikalizacije ljudi tu, posebno omladine. Ali, tesko da ce to ovdje ici glatko... cim trazis tako nesto odmah si separatista.
Cybernetic

#791 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 16:00, edited 1 time in total.
theTruePath

#792 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by theTruePath »

:-)
theTruePath

#793 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by theTruePath »

PipiDugaDevetka wrote:U pripremi su šokantne izmene srpskog Ustava!

:thumbup:
PipiDugaDevetka

#795 Re: Dešavanja u Sandžaku

BPS odgovara Dodiku: Prije će Sandžak iz Srbije nego RS iz BiH

Izjave predsjednika Milorada Dodika izazvale su različite reakcije političara iz FBiH, a nakon članova predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i Željka Komšića, oglasila se i Bh. patriotska strana Sefer Halilović koja je Dodiku poručila da će "prije Sandžak iz Srbije nego RS iz BiH".

Sefer Halilović (Foto: Klix.ba/Arhiv)
Iz ove stranke poručuju "da su secesionističke izjave Milorada Dodika tek njegov blijedi pokušaj da mobiliše svoje glasačko tijelo koje je uvidjelo da je Dodikova vlast obilježena strašnim korupcijskim skandalima radi kojih građani BiH žive drastično lošije."

"Dodikovo prizivanje državnosti entiteta RS jeste potez očajnika koji je svjestan da je Ćosićevsko - Miloševićevska politika u BiH doživjela vojni i politički fijasko pa danas Dodik pokušava, ometanjem rada državnih institucija, da BiH predstavi kao nefunkcionalnu državu u čemu mu, svojim ponašanjem, itekako pomažu njegovi federalni koalicioni partneri", navodi se u saopćenju ove stranke.

Iz stranke smatraju da su otcjepljenjaodcjepljenja Sandžaka i Vojvodine iz sastava Srbije daleko realnija mogućnost, politički izvodiva.

"Otcjepljenje entiteta RS od BiH je obična predizborna fraza za čiju realizaciju Dodiku trebaju nekadašnja JNA, hiljade dobrovoljaca iz Srbije te stotine miliona maraka vojne pomoći sa jedne, te mu treba da iz BiH iseli 2,5 miliona ljudi koji nedaju svoju državu i već ovo je dovoljno da se razazna da su Dodikove izjave potezi gubitnika", poručili su iz BPS-a.
Izvor: Klix.ba

:thumbup: :bih:
theTruePath

#796 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by theTruePath »

Sefer legenda :-D
Nebitan32

#797 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Nebitan32 »

Novi administrativni ustroj

Sjeverni Sandzak jedno tijelo

http://www.srbijadanas.net/teritorijaln ... n-za-2014/

Image
Helikopter

#798 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Helikopter »

Nebitan32 wrote:Novi administrativni ustroj

Image
Ako je ovo istina onda je Srbija odlicno podjelila svoje administrativne regije ili teritorijalne jedinice i koje se odlicno uklapaju za Srpski pristup i ulazenje u Evropsku Uniju (EU)
PipiDugaDevetka

#799 Re: Dešavanja u Sandžaku

Što je Srbija slabija, to je Balkan stabilniji!
Last edited by PipiDugaDevetka on 04/05/2013 14:27, edited 1 time in total.
BatoS

#800 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by BatoS »

Nebitan32 wrote:Novi administrativni ustroj

Image
Ima li neki ozbiljniji izvor?
Post Reply