Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Kladara

#776 Re: Samsung galaxy S3

Post by Kladara »

@no403 wrote:Imam sansu zamjeniti svoju Nokiu 808 pureview za Samsung S3 uz moju doplatu od stotinjak maraka.
Vise manje znam sve prednosti i mane oba uredjaja i znam da cu izgubiti kvalitetniju izradu Nokije, bolju navigaciju i fm transmiter ako predjem na Samsung a da cu za uzvrat dobiti bolji ekran, brži i popularniji uredjaj s više softvera.
E sad pošto mi je kamera VEOMA bitna stavka kod mobitela koliko cu izgubiti na kvalitetu kamere ako predjem na SGS 3? Znam da bi mu kamera teoretski trebala biti lošija ali koliko tačno?
Kakve su mu slike u težim uvjetima npr. nocne slike ako se slika iz ruke tj. bez stativa i bez upotrebe flasha?

Evo naprimjer, kako to izgleda kod nokie 808 u poznatom parku zaljubljenih na Čengić Vili tako da znate otprilike kolika je razina osvjetljenosti...

Image

Znaci kako se vaš SGS 3 nosi s nocnim snimcima ako flash nije ukljucen? Ali iskreno...
Sigurno da ces izgubiti na kvaliteti kamere posto je svima poznato da je ta nokia nenadjebiva trenutno sa kamerom :razz:
S3 ako kupis to ti je bomba u dzepu moraces ga paziti ko malo djete ako ti jednom ispadne sanse su ti 70% da ce ti riknut displey koji nije ni malo jeftin.Samsung gotivim pravo da se razumijemo i nebi nikad sebi kupio nista drugo ali kazem ti onako jaranski.Slika je ok bas ali naravno ne kao na nokiji toj.Neka ti neko uslika i stavi slike da te makar malo zadovolji po tom pitanju.Android jest zvjer nema dalje ali kad su ovakvi tel. u pitanju moras biti maximalno pazljiv da ti ne ispadne!
insomnia78

#777 Re: Samsung galaxy S3

Post by insomnia78 »

Meni s2 ispo puno puta i nista mu.
Neki dan mi iz ruke ispade na plocice i nista, doduse imam onaj oklop silikonski

s' moje sokocalo
missko

#778 Re: Samsung galaxy S3

Post by missko »

insomnia78 wrote:Meni s2 ispo puno puta i nista mu.
Neki dan mi iz ruke ispade na plocice i nista, doduse imam onaj oklop silikonski

s' moje sokocalo
Ma ovaj S3 je jos veci i nekako je napravljen mislim ne mozes mu ni onaj silikon nabacit
vukojebina

#779 Re: Samsung galaxy S3

Post by vukojebina »

meni je samo interesantno, kako je uopste doslo do pomisli da das svoj 808, da li je moguce da si nezadovoljan??? mislim da je ovo slucaj za inspektora Qler-a :D
HaHaHa2

#780 Re: Samsung galaxy S3

Post by HaHaHa2 »

vukojebina wrote:meni je samo interesantno, kako je uopste doslo do pomisli da das svoj 808, da li je moguce da si nezadovoljan??? mislim da je ovo slucaj za inspektora Qler-a :D
s konja na magarca :D al' hajde da sacekamo Qlera sta ima reci :D :D :D
newphoenix

#781 Re: Samsung galaxy S3

Post by newphoenix »

mijena kameru sa telefonom za telefon sa kamerom :wink:
vukojebina

#782 Re: Samsung galaxy S3

Post by vukojebina »

newphoenix wrote:mijena kameru sa telefonom za telefon sa kamerom :wink:

hahaha...e sto me nasmija..svaka cast..mislim da je ovov bas realan post :)
@no403

#783 Re: Samsung galaxy S3

Post by @no403 »

vukojebina wrote:meni je samo interesantno, kako je uopste doslo do pomisli da das svoj 808, da li je moguce da si nezadovoljan??? mislim da je ovo slucaj za inspektora Qler-a :D
Ma ne, 808 je fina, brza u svemu osim u otvaranju PDF knjiga i časopisa koje otvara čini mi se 3 puta sporije i od mog starog Galaxy S, a osjeti se kvaliteta izrade i u praksi - naime ispala mi iz ruke na beton s visine uha (oko 180 cm) - strasno je bilo za vidjeti - poklopac na jednu stranu, baterija na drugu, ekran je bio dole prema betonu :-) ali nakon sastavljana i inspekcije vidio sam samo malu sicusnu ogrebotinu na čošku koju niko ne primjeti dok je ne pokažeš...
Ali jednostavno ekran S3 je impresivan tako da mogu zamisliti tu fantaziju od gledanja filmova na S3, a onda i pomenute PDF knjige mi često trebaju a PDF na mojoj Nokiji je ISTINSKO SRANJE...izgleda čovjek zaista ne može dobiti sve. Zamislite Nokijin kvalitet izrade, navigaciju i kameru s Samsungovim procesorima i ekranom a android kao OS - e to bi bio savrsen telefon.
vukojebina

#784 Re: Samsung galaxy S3

Post by vukojebina »

e to i meni fakat nije jasno..zasto jedna nokija ne napravi dobar, kvalitetan telefon, sa dobrom kamerom..nabaci na njeg android i fino ga optimizuje..stavi velicinu neka 4.3 inca..ja mislim da bi razvalili trziste.. i to bi po meni trebali tako nesto pod hitno uradit, dok jos imaju "ime" jer galopirajucim koracima trce da ga sjebu...

sorry za offtopic, ali ionako, ko se jos drzi teme :)
nermin.padez

#785 Re: Samsung galaxy S3

Post by nermin.padez »

vukojebina wrote:e to i meni fakat nije jasno..zasto jedna nokija ne napravi dobar, kvalitetan telefon, sa dobrom kamerom..nabaci na njeg android i fino ga optimizuje..stavi velicinu neka 4.3 inca..ja mislim da bi razvalili trziste.. i to bi po meni trebali tako nesto pod hitno uradit, dok jos imaju "ime" jer galopirajucim koracima trce da ga sjebu...

Ja bi tada kupio Nokiu bez razmisljanja. Kakav samsung jbt :dance: :D
Kladara

#786 Re: Samsung galaxy S3

Post by Kladara »

vukojebina wrote:e to i meni fakat nije jasno..zasto jedna nokija ne napravi dobar, kvalitetan telefon, sa dobrom kamerom..nabaci na njeg android i fino ga optimizuje..stavi velicinu neka 4.3 inca..ja mislim da bi razvalili trziste.. i to bi po meni trebali tako nesto pod hitno uradit, dok jos imaju "ime" jer galopirajucim koracima trce da ga sjebu...

Zato sto bi takav telefon bio duplo skuplji od samsunga i niko ga nebi uzo :D
Nokija je sama sebe odavno pokopala posljednji trzaji su ovo sa kamerom 40 megapixela :mrgreen:
vukojebina

#787 Re: Samsung galaxy S3

Post by vukojebina »

zasto bi bio skuplji?? ne kontam?? mislim jest nokia "kvalitetan" telefon, al ljudi moji necemo pretjerivat...nisu ni oni neunistivi...imam lumia 710, i nista nije bolja plastika od mog nexusa, cak mogu sigurno rec da je nexus dosta bolje uklopljen i daje dosta kvalitetniji dojam...brat mi ima n8 i sav je izgreban i ona ofucala farba bas ruzno izgleda..

nexus je po meni dokaz da samsung moze napravit itekako kvalitetan telefon, iako je od plastike, ali kad bi recimo s3 imao kvalitet kao sto ima nexus, (ili obrnuto, kad bi nexus pored kvaliteta imao i sve karakteristike kao s3) onda bi im cijena bila doooosta veca...
Kladara

#788 Re: Samsung galaxy S3

Post by Kladara »

vukojebina wrote:zasto bi bio skuplji?? ne kontam?? mislim jest nokia "kvalitetan" telefon, al ljudi moji necemo pretjerivat...nisu ni oni neunistivi...imam lumia 710, i nista nije bolja plastika od mog nexusa, cak mogu sigurno rec da je nexus dosta bolje uklopljen i daje dosta kvalitetniji dojam...brat mi ima n8 i sav je izgreban i ona ofucala farba bas ruzno izgleda..

nexus je po meni dokaz da samsung moze napravit itekako kvalitetan telefon, iako je od plastike, ali kad bi recimo s3 imao kvalitet kao sto ima nexus, (ili obrnuto, kad bi nexus pored kvaliteta imao i sve karakteristike kao s3) onda bi im cijena bila doooosta veca...
Zato sto je nokia ime koje nikad niko nije tuzio i dobio na sudu :D
Zato sto je nokia uvjek bila bolja prije samsunga dok ovi nisu poceli stavljat androide.
Zato sto si sa nokijom mogo krast po bankomatima :D :D
Ma zato sto nokia spaja ljude :D
Milion razloga.
mensuraklj

#789 Re: Samsung galaxy S3

Post by mensuraklj »

nesto o nokiji...imala samsung s8530 i nekako mi se bilo tesko navici posto sam uvijek koristila nokiu-i kupim nokia lumiu 710 i TOTALNO RAZOCARANA,ne mogu slati nista preko bluethoo-a osim kontakata,nisam dobila autom.postavke,moram otici u BH TELEKOM na salter da mi oni to unesu rucno,ne mogu postaviti svoje melodije za zvono tj.mogu ali se mora pjesma skratiti i jos puno toga...ja ga ne bih nikome preporucila barem ne Windo.operativni s.samo se nadam da ce se potruditi da ga unaprijede i da cu ga u skorom vremenu moci azurirati,dzaba dadoh tolike pare...
Qler

#790 Re: Samsung galaxy S3

Post by Qler »

To nista nije do Nokia-e nego do WP-a. Jedino mi nije jasno kako ti nije internet sam podesio, mojoj zeni je sve proradilo odmah...

Sto se tice PDF-a i 808, imaju dva dobra programa, pa probaj, EaglePDF i Smart Office. Drasticna razlika u odnosu na Adobe Reader, koji kao da pokrece nokia 3310...
Maystor

#791 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maystor »

missko wrote:

s' moje sokocalo
Ma ovaj S3 je jos veci i nekako je napravljen mislim ne mozes mu ni onaj silikon nabacit
Meni se čini da ti S3 nisi nikada ni u ruci držao, a kamoli da imaš neko iskustvo s telefonom. Mjesecima već koristim S3 sa gumenom zaštitom i ne smeta mi uopšte.
Curve

#792 Re: Samsung galaxy S3

Post by Curve »

mensuraklj wrote:nesto o nokiji...imala samsung s8530 i nekako mi se bilo tesko navici posto sam uvijek koristila nokiu-i kupim nokia lumiu 710 i TOTALNO RAZOCARANA,ne mogu slati nista preko bluethoo-a osim kontakata,nisam dobila autom.postavke,moram otici u BH TELEKOM na salter da mi oni to unesu rucno,ne mogu postaviti svoje melodije za zvono tj.mogu ali se mora pjesma skratiti i jos puno toga...ja ga ne bih nikome preporucila barem ne Windo.operativni s.samo se nadam da ce se potruditi da ga unaprijede i da cu ga u skorom vremenu moci azurirati,dzaba dadoh tolike pare...
:roll: :roll:
pa kakve sve ovo veze ima na temi o GALAXY S III :-) :-) :-)

:run:
Curve

#793 Re: Samsung galaxy S3

Post by Curve »

Maystor wrote:
missko wrote:

s' moje sokocalo
Meni se čini da ti S3 nisi nikada ni u ruci držao, a kamoli da imaš neko iskustvo s telefonom. Mjesecima već koristim S3 sa gumenom zaštitom i ne smeta mi uopšte.
+1
stavio odma onu silikonsku zastitu, sve normala djeluje
mensuraklj

#794 Re: Samsung galaxy S3

Post by mensuraklj »

Qler wrote:To nista nije do Nokia-e nego do WP-a. Jedino mi nije jasno kako ti nije internet sam podesio, mojoj zeni je sve proradilo odmah...

Sto se tice PDF-a i 808, imaju dva dobra programa, pa probaj, EaglePDF i Smart Office. Drasticna razlika u odnosu na Adobe Reader, koji kao da pokrece nokia 3310...
U posti kazu da telefon ne podrzava automatska podesavanja nego rucna,pokusali rucna opet ne ide...
missko

#795 Re: Samsung galaxy S3

Post by missko »

Maystor wrote:
missko wrote:

s' moje sokocalo
Jesam drzao ali nikava iskustva nemam s tim telefonom, samo sam odokativno rekao nekako mi izgleda krhak.
cokoladnomlijeko

#796 Re: Samsung galaxy S3

Post by cokoladnomlijeko »

Pozz raja da vas pitam da li vi primjecujete kad slusate muziku , da ponekad zvuk pucketa ili krci ,ja sam prvo mislio da je do pjesme ali sam kasnije primjetio na svim pjesmama cak i na zvucniku. Da li to moze biti harverske ili softverske prirode i da li je neko drugi primjetio pucketanje prilikom slusanja muzike.hvala
Curve

#797 Re: Samsung galaxy S3

Post by Curve »

gledao sam film, sve ok.. spotove, sve ok.. a i pustao muziku, znaci vise pjesama, sve se je culo savrseno (doduse nisam preko slusalica nikako)
zeroman

#798 Re: Samsung galaxy S3

Post by zeroman »

Za sve Androidce od sada opcija da imate instaliran Android 4.1.1 Jelly Bean na laptopu XP, WIN7, WIN8 :
Link za download Android SDK
https://developer.android.com/sdk/index.html
Posle toga sve imate na ovom linku
http://software.intel.com/en-us/article ... ecommended
Znaci sve je opisano uz detaljne slike ;) AnDrOiD SlObOdA
dingosp0

#799 Re: Samsung galaxy S3

Post by dingosp0 »

pitanje, imam Nexus One HTC
koji je bio medju prvim HTC i android telefonima...
i taj mobitel je "Developers phone" sad ovi debili iz HTCa su jednostavno odpisali taj mobitel i vise ne izdaju update. Tako da na ovom mobitelu nemam najnovi android, a gledo sam na youtubu da raja stavlja preko hacka nekog najnovi update. Sad me interesuje dali je ko ovo pokusao, i kakve su sanse da uspije to...
cokoladnomlijeko

#800 Re: Samsung galaxy S3

Post by cokoladnomlijeko »

Ja cu promjenit slusalice pa cu vidit da li ce tad znaci ne krci konstantno al po pjesmi mora makar jednom i da mobitel mi se grije dok radi mp3 player Koliko je to normalno :-)
Post Reply