Moze iskoristiti pauzu za sta hoce, samo da ne koristi radno vrijeme za pauzu.
Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
- madner
#776 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Ako se moze dogovoriti moze, ako ne, mora raditi.
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#777 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Ja jeste teški, evo vidim i SAFF se svezo samo tog dijela za Džumu šta je rekaoZmaJ-BiH wrote:Ako krscani mogu imati slobodnu cijelu nedjelju za odlazak u crkvu, zasto muslimani ne bi mogli imati slobodno petkom da odu na dzumu??
A ne pravite se blesavi, Besim se zna malo zanijeti ali svima je vama jasno da je ovo lapsusu lingua i da je mislio mjesecno a ne sedmicno, jer i platu mjesecno primate (oni sretni).
A jeste li sta kad pokusali u budzetskim institucijama zavrsiti za vrijeme i poslije dzume? ako jeste i ako vi lično ili babo/mati vam ne rade tamo, složit ćete se sa njim.
Da ne pričamo sad o hinjaluku da 95% tih što se kače za tu slobodu vjeroispovjesti i odlasku na džumu za vrijeme radnog vremena ni jedan drugi vakat ne klanjaju kad su kod kuće.....
I što je najjdebilnije kad smo već kod branilaca islama, ovi iz Saffa se pitaju što Besim ne proziva svoje kolege sa fakulteta za mitoi, a frajer 21 minutu od 23 minute klipa samo o tome i prica
Last edited by A1fa on 08/11/2013 13:34, edited 2 times in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#778 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
ultima_palabra wrote:Taj na šalteru neka se dogovori sa nekim ko ne ide na džumu da ga mijenja.
Ovaj drugi neka iskoristi pauzu za taj dan u to vrijeme i eventualno još nešto naradi.
Da, da slomiše se od posla. Pa u državnim institucijama i agencijama i Srbi i Hrvati jedva dočekaju vrijeme džume da ne rade
U zadnje vrijeme sam nažalost morala ići po nekoliko državnih, federalnih i kantonalnih ustanova, ista pjesma. Na kraju mi je bilo žao što nisam snimala sve od početka do kraja, sigurna sam da mi netko otkupio snimke..
- elma89_
#779 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Katarina ti to napravi kao da je dzuma svaki dan,a jednom u sedmici ,poslije 12,pa imas 4 i po dana da to rijesis ,ne ostavljaj za zadnju polovinu petog dana 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#780 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
naravno da se neće složitigold'n'brown wrote:Ok super, krademo radne dane radi dzume. Zasto onda ne proglasimo petak neradnim danom kao sto je krscanska Evropa napravila nedjelju neradnom. Ipak ovdje u vecini zive muslimani kojima je dzuma obaveza. Naravno nedjelja bi bila regularni radni dan. Hoce li se sa ovim sloziti uvazeni profesor?
nedjelja je po difoltu neradna ali bi se uzelo i petak neradni... zapravo ko u nekim firmama na zapadu da je do 12 sati radni vrijeme petkom
- KatarinaKosaca
#781 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Ne, ako čekaš neki papir, a vjeruj mi svaki čekaš, i ako redovno plaćaš poreze, ne može ti državni službenik reći "Nemoj mi, molim te, dolaziti u petak iza 11h", jer ti možda zavisi sudbina ili jako važna pitanja. Ti ili ne živiš ovdje ili ne znaš da to nije samo otići i uzeti, kako predstavljaš.elma89_ wrote:Katarina ti to napravi kao da je dzuma svaki dan,a jednom u sedmici ,poslije 12,pa imas 4 i po dana da to rijesis ,ne ostavljaj za zadnju polovinu petog dana
A sve i da ostavljam za zadnji čas imam i to pravo sve dok je taj zadnji čas zvanični radni dan u zvaničnom radnom vremenu. Mene ničija vjerska osjećanja kao ni ničiji sexualni život, dakle, nečija intima ne treba da zanimaju u radnom vremenu i z amoje poreze kao građanina.
- It_is_a_Leclerc
#782 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
A šta ako se pojavi neko ko je, npr., pripadnik đaninizma. I taj neko se protivi ubijanju muha u radnoj prostoriji jer se to kosi sa njegovim vjerskim načelima.
Da li mu, u skladu sa ovima što bi i da imaju 4 neradna dana u sedmici, treba ispuniti želju te ne ubijati muhe, mrave, komarce u radnoj prostoriji ?!
Unaprijed zahvalan.
Da li mu, u skladu sa ovima što bi i da imaju 4 neradna dana u sedmici, treba ispuniti želju te ne ubijati muhe, mrave, komarce u radnoj prostoriji ?!
Unaprijed zahvalan.
- ZmaJ-BiH
#783 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Razlog zasto je nedjelja neradna je zato sto je to u krscanstvu sveti dan, odnosno dan kada krscani ne smiju da rade i dan kada ujutru idu u crkvu. A sta je sa muslimana kojima je petak sveti dan?
Zasto bi se mi prilagodjavali krscanskim potrebama a zanemarili svoje potrebe?
Mozemo li barem u svojoj zemlji da se prilagodimo sebi samima i nasim potrebama?
Znam da ce tesko petak ikada postati neradni dan, ali barem mozemo muslimanima omoguciti odlazak na dzumu odnosno par slobodnih sati da obave svoju molitvu. Kome bi to smetalo??
Mozemo li barem u svojoj zemlji da se prilagodimo sebi samima i nasim potrebama?
Znam da ce tesko petak ikada postati neradni dan, ali barem mozemo muslimanima omoguciti odlazak na dzumu odnosno par slobodnih sati da obave svoju molitvu. Kome bi to smetalo??
- ZmaJ-BiH
#784 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
It_is_a_Leclerc wrote:A šta ako se pojavi neko ko je, npr., pripadnik đaninizma. I taj neko se protivi ubijanju muha u radnoj prostoriji jer se to kosi sa njegovim vjerskim načelima.
Ne pravi se englez i ne pisi gluposti.
Ovdje je rijec o vecinskim religijama i potrebama njihovih vjernika.
Muslimana je najvise u nasoj zemlji i sasvim je prirodno, legitimno, i opravdanu da se vjernicima izadje u susret sa nekom akomodacijom po pitanju dzume. Na kraju krajeva imamo pravo na to, zar ne?? Ako katolici i pravoslavci mogu imati neradnu nedjelju jer im je to sveti dan, zasto bi se muslimanima uskracivala njihova prava??
Last edited by ZmaJ-BiH on 08/11/2013 13:45, edited 1 time in total.
- holowey
#785 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
nikakav problem, treba postovati vjerske obicaje... ali zato treba ocekivati da se ti sati nadoknade u nekom drugom terminu inace bi to bio double benefit, imati i petak i nedjelju slobodne...ZmaJ-BiH wrote:Razlog zasto je nedjelja neradna je zato sto je to u krscanstvu sveti dan, odnosno dan kada krscani ne smiju da rade i dan kada ujutru idu u crkvu. A sta je sa muslimana kojima je petak sveti dan?
- KatarinaKosaca
#786 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Pa, to sad i imašZmaJ-BiH wrote:Razlog zasto je nedjelja neradna je zato sto je to u krscanstvu sveti dan, odnosno dan kada krscani ne smiju da rade i dan kada ujutru idu u crkvu. A sta je sa muslimana kojima je petak sveti dan?
- paranormalan
#787 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
A1fa wrote:I što je najjdebilnije kad smo već kod branilaca islama, ovi iz Saffa se pitaju što Besim ne proziva svoje kolege sa fakulteta za mitoi, a frajer 21 minutu od 23 minute klipa samo o tome i prica
P.S. sad ce se javiti feministkinje da traze promjenu pravila hoce i one na "dzumu"
- madner
#788 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Pravo na sta?ZmaJ-BiH wrote:It_is_a_Leclerc wrote:A šta ako se pojavi neko ko je, npr., pripadnik đaninizma. I taj neko se protivi ubijanju muha u radnoj prostoriji jer se to kosi sa njegovim vjerskim načelima.![]()
Muslimana je najvise u nasoj zemlji i sasvim je prirodno, legitimno, i opravdanu da se vjernicima izadje u susret sa nekom akomodacijom po pitanju dzume. Na kraju krajeva imamo pravo na to, zar ne?? Ako katolici i pravoslavci mogu imati neradnu nedjelju jer im je to sveti dan, zasto bi se muslimanima uskracivala njihova prava??
- skafiskafsnjak
#789 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
zasto navodnici ?paranormalan wrote:A1fa wrote:I što je najjdebilnije kad smo već kod branilaca islama, ovi iz Saffa se pitaju što Besim ne proziva svoje kolege sa fakulteta za mitoi, a frajer 21 minutu od 23 minute klipa samo o tome i prica![]()
![]()
![]()
pda svako vidi ono sto ga "pogadja" a lik citavo vrijeme na razlicitim primjerima pokusava da pokaze kako korupcija funkcionise, ok na nekim primjerima je malo banalizirao ali cemu tolika panika
bit ce dzume i posle Besima
![]()
P.S. sad ce se javiti feministkinje da traze promjenu pravila hoce i one na "dzumu"
EDIT: i zene mogu klanjat dzumu ....
- ZmaJ-BiH
#790 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Da ne rade petkom jer je to sveti dan ili barem da imaju slobodnih par sati tokok tog dana.madner wrote: Pravo na sta?
- It_is_a_Leclerc
#791 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Aha. Znači, mi imamo sva prava jer smo muslimani i jer nas je puno. Ostalih ima malo i nemaju pravo da se bune.ZmaJ-BiH wrote:It_is_a_Leclerc wrote:A šta ako se pojavi neko ko je, npr., pripadnik đaninizma. I taj neko se protivi ubijanju muha u radnoj prostoriji jer se to kosi sa njegovim vjerskim načelima.![]()
Muslimana je najvise u nasoj zemlji i sasvim je prirodno, legitimno, i opravdanu da se vjernicima izadje u susret sa nekom akomodacijom po pitanju dzume. Na kraju krajeva imamo pravo na to, zar ne??
Nema ti tu baš nešto logike, a ni Kur'an se ne bi složio s tobom.
Akomodacija može, ali da se radni sati nadoknade. To je tako u cijelom svijetu, i ne vidim uopšte razlog da se ovu temu zapliće u takve iluzorne rasprave. Jasno je da svi, uključujući i univerzitetske profesore, moraju biti odgovorni prema svom radnom mjestu i da sate za koji su plaćeni moraju odraditi u punom kapacitetu, jer se i u Kur'anu govori da ne smijemo uzimati ono što nam ne pripada i što nismo zaslužili.
- madner
#792 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Pa ili je dan ili par sati? Mislim ako je pravo, onda mora biti jasno.ZmaJ-BiH wrote:Da ne rade petkom jer je to sveti dan ili barem da imaju slobodnih par sati tokok tog dana.madner wrote: Pravo na sta?
- ultima_palabra
#793 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
A šta će mu par sati? Džuma traje 45 maksimalno... sa trendom izgradnje novih džamija 90% vjernika može stići do najbliže džamije za 5 minuta. Znači sat plafon.
- paranormalan
#794 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Jer i dobra vecina muskaraca izalze na dzumu da uplate kladionicu i popiju kaficuskafiskafsnjak wrote:zasto navodnici ?
EDIT: i zene mogu klanjat dzumu ....
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#795 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Ne, onima koji su se izjasnili kao ostali prema aneksu 3 stavka4 podstavka žlj se ne garantuju nikakva vjerska prava.It_is_a_Leclerc wrote:A šta ako se pojavi neko ko je, npr., pripadnik đaninizma. I taj neko se protivi ubijanju muha u radnoj prostoriji jer se to kosi sa njegovim vjerskim načelima.
Unaprijed zahvalan.
Uostalom, nije ni bitno ko je kakve vjere, samo nek smo svi muslimani
- ZmaJ-BiH
#796 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
tIt_is_a_Leclerc wrote:Znači, mi imamo sva prava jer smo muslimani i jer nas je puno.
Akomodacija može, ali da se radni sati nadoknade. To je tako u cijelom svijetu,
Da, ako pravoslavci i katolici mogu imati neradni dan za vjerske potrebe, onda ga mogu imati i muslimani!
Da li katolici i pravoslavci nadoknadjuju vrijeme provedeno u crkvi nedjeljnom?? NE. Zato sto je njima dat neradni dan da obave svoje vjerske potrebe. Znaci po tebi muslimani bi morali raditi duze, odnosno biti kaznjeni, jer ko im je kriv sto im petak nije neradni dan??
- ZmaJ-BiH
#797 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Jedno ili drugo. Svejedno je.madner wrote:
Pa ili je dan ili par sati? Mislim ako je pravo, onda mora biti jasno.
- It_is_a_Leclerc
#798 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Ti, dakle, predlažeš da petak bude neradni dan ? To bi značilo tri neradna dana sedmično ?ZmaJ-BiH wrote:tIt_is_a_Leclerc wrote:Znači, mi imamo sva prava jer smo muslimani i jer nas je puno.
Da, ako pravoslavci i katolici mogu imati neradni dan za vjerske potrebe, onda ga mogu imati i muslimani!
Da li katolici i pravoslavci nadoknadjuju vrijeme provedeno u crkvi nedjeljnom?? NE. Zato sto je njima dat neradni dan da obave svoje vjerske potrebe. Znaci po tebi muslimani bi morali raditi duze, odnosno biti kaznjeni, jer ko im je kriv sto im petak nije neradni dan??
-
Aspekt
#799 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Kada cujem glas ovih zadrtih vjernika sve bogomolje bi pretvorio u pivnice , muzeje , pozorista , diskoteke , knjizare , restorane , vinoteke , galerije itd . Kod nas vjerski poglavari ubise drzavu i volju za zivotom . To je manje vise olos ti svecenici svih vjera .....eno u njemackoj neki biskup sebi napravio rezidenciju od 36 milina Eura . Sve se diglo na noge dok ga nisu sutnuli na smetljiste . A tek kako izgleda majko mila pravi pedofil . Nego kada smo kod pedofilije Besim je spominjao nekog hodzu i neki sex pa se to zataskalo pa da da pitam ovog zmaja BiH sta bi jarane ......i hodza bi malo zabijo gdje ne smije 
- ZmaJ-BiH
#800 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
A zasto ne bi odredili petak i subotu neeradnu?? Zasto bi se prilagodjavali krscanskim potrebama a ne svojima??It_is_a_Leclerc wrote:Ti, dakle, predlažeš da petak bude neradni dan ? To bi značilo tri neradna dana sedmično ?ZmaJ-BiH wrote:tIt_is_a_Leclerc wrote:Znači, mi imamo sva prava jer smo muslimani i jer nas je puno.
I ako vec petak ne moze biti neradni, onda muslimani imaju pravo na slobodnih par sati da obave molitvu!
Last edited by ZmaJ-BiH on 08/11/2013 13:59, edited 1 time in total.