Da, bio je to 6.maj 1993g, a majka je na neke jedvite jade uspela da sredi da izadjem iz Sarajeva nekim transporterom UN-a, kao pratilac moje bake koja je tada imala rak pluca i imala jedva 35kg. Naravno bio sam dovoljno mlad da mogu "regularno" da izadjem iz Sarajeva, a da ne podlezem vojnoj obavezi, posto u protivnom nema sanse da bih mogao izaci. Secam se kao da je bilo juce kako smo se vozili transporterom duz celog Sarajeva, nigde zive duse, sve sruseno i spaljeno, jedino mi se vozimo, bukvalno kao u nekom filmu o apokalipsi
Nikoga nisam hteo da uvredim onim komentarisanjem "heroja" sa trga, samo mislim da se to mnogo velica u nebesa. Koliko se ja secam najveci broj branilaca Trga su bile komsije koje su tu stanovale i niko se nije dicio herojstvom niti je kome to padalo na pamet. Kakvo herojstvo si mogao da pokazes, opalis 10 metaka na Grbavicu i onda ti saspu 100 granata posle 5 minuta koje mogu da pobiju tvoju familiju. Oni koji su i divljali i pucali bzvz su uglavnom bili sa strane i njih je bolelo uvo sto ce srbi da saspu kanonadu na Trg, niko njihov nije tu da moze da mu bude nesto.
Dok sam ja bio na Trgu niko nije pokusao da ga osvoji, a ja za celo vreme rata nikog zivog nisam uspeo da vidim na srpskoj strani, a pokusavao sam skoro dvaki dan gledajuci sa nebodera i one vojne zgrade koja je okruzivala trg. Takodje, niko sa Trga nije pokusavao da osvoji Grbavicu, niti je imao cime naravno
Bilo je nekih blesavih pokusaja i razloga da se predje prema Grbavici, kao recimo jedan kada je vojnik komsija cuo da ima cigara preko puta Lorisa u jednoj trafici, krenuo tamo sa drugarom i provlaceci se kroz minska polja, naleteo na minu i ostao na mestu mrtav

Ovaj drugi ostao ziv, ali mu zujalo u usima jedno 5 dana od detonacije. Eto kako su ljudi i zbog cigara gubili glavu, jbt, kako besmislen rat i razaranje