BHRT - javni servis, državna radio-televizija
Moderator: anex
- Ned071
#776 Re: BHT
Takve persone su i uspostavile sistem u kojem su samo takve persone bitne
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#777 Re: BHT
BHRT je na samrtnoj postelji.StupskaBitanga wrote:Nije bitan on koliko je vazno da je jrts pred ključem cak vrte spotove da ce se ugasiti
Najveca zalost je sto nisu oni sami krivi,nego entitetski emiteri. Cuo sam da se tuze za nekih 25 mil KM dugovanja. Sto u vezi pretplate,sto u pruzanju tehnickih usluga.
-
StupskaBitanga
#778 Re: BHT
Nažalost nema dovoljne svijesti da je krah BHRT krah i države a svi sve to cutke gledaju
- luckylaka
#779 Re: BHT
Cuj nisam znao da ako se ugasi BHt gasi se i RBiH(jel to po daytonskom sporazumu ili iz tvoje glave...al ozbiljno pitam)StupskaBitanga wrote:Nažalost nema dovoljne svijesti da je krah BHRT krah i države a svi sve to cutke gledaju
-
recto-verso
#780 Re: BHT
Tacno.mali_milojica wrote:BHRT je na samrtnoj postelji.StupskaBitanga wrote:Nije bitan on koliko je vazno da je jrts pred ključem cak vrte spotove da ce se ugasiti
Najveca zalost je sto nisu oni sami krivi,nego entitetski emiteri. Cuo sam da se tuze za nekih 25 mil KM dugovanja. Sto u vezi pretplate,sto u pruzanju tehnickih usluga.
FTV koristi svu tehniku od BHRT. Tako godinama a ne placaju ji feninga. Onda vecinu snimatelja i ostalo placa BHRT.
- mali_milojica
#781 Re: BHT
Prostor,tehniku,ljude (montazere,tonce,snimatelje,miksere). Sve je svaljeno na BHRT,a tamo gdje je lova ostalo je entitetskim emiterima (skupljane takse). Bez obzira sto se taksa dijeli na 50% BHRT,a po 25% entitetskim,kad ovi nista ne prebacuju na racun BHRT ili sasvim malo.recto-verso wrote:Tacno.mali_milojica wrote:BHRT je na samrtnoj postelji.StupskaBitanga wrote:Nije bitan on koliko je vazno da je jrts pred ključem cak vrte spotove da ce se ugasiti
FTV koristi svu tehniku od BHRT. Tako godinama a ne placaju ji feninga. Onda vecinu snimatelja i ostalo placa BHRT.
-
StupskaBitanga
#782 Re: BHT
Besmisleno je objašnjavati koliko je JAVNI servis važan za državu a ako ne razumije neka vidi kako je bilo u Grčkoj kada je ukinut ERT i uspostavljen neki hibrid zvani Nerit i koliko je bilo važno da se ponovo pokrene u punom kapacitetu
- klavirdžija
#783 Re: BHT
Zar ovaj parazitski krmetnjak raznoraznih podobnih tečića još nije ukinut?
- Ned071
#784 Re: BHT
Nije tacno. Sve se placa. Od kirije pa nadaljerecto-verso wrote:Tacno.mali_milojica wrote:BHRT je na samrtnoj postelji.StupskaBitanga wrote:Nije bitan on koliko je vazno da je jrts pred ključem cak vrte spotove da ce se ugasiti
- mali_milojica
#785 Re: BHT
Otkud onda milionski dug oko kojeg se spore na sudu? Po mojim saznanjima rijec je o 12 miliona KM,samo u vezi koristenja prostora,tehnike,ljudi? Nek sam pogresno cuo,nek je upola manji. Otkud toliki dug,ako se sve placa?Ned071 wrote:
Nije tacno. Sve se placa. Od kirije pa nadalje
-
StupskaBitanga
#786 Re: BHT
za sve te nedoumice i odnose je trebala biti uspostavljena koorporacija JRTS po kome bi i BHRT i FTV i RTRS bili jedno ali politika ima svoje krake u svemu pa i u ovome
- Ned071
#787 Re: BHT
Npr... Ftv ide na snimanje. Nemaju svoja auta. Vozi ih bht vozilo. Racun i za vozaca i za vozilo. Isto ti je sa studijem, linkovima, kamerama... Moguce da je spor oko podjele pretplate
Ovo sto stupska govori za korporaciju je vrlo tacno
Ovo sto stupska govori za korporaciju je vrlo tacno
-
recto-verso
#788 Re: BHT
Oko 12 mil. KM. Tacno. FTV naročito a njima plate redovne. Kako nece kad ih ima 10 puta manje i koriste tudje resurse.mali_milojica wrote:Otkud onda milionski dug oko kojeg se spore na sudu? Po mojim saznanjima rijec je o 12 miliona KM,samo u vezi koristenja prostora,tehnike,ljudi? Nek sam pogresno cuo,nek je upola manji. Otkud toliki dug,ako se sve placa?Ned071 wrote:
Nije tacno. Sve se placa. Od kirije pa nadalje
- Banksy
#789 Re: BHT
StupskaBitanga wrote:
Besmisleno je objašnjavati koliko je JAVNI servis važan za državu
Max jačati BHT, de(re)montirati ili ugasiti FTV.
- Better Man
#790 Re: BHT
Treba i FTV i RTRS ugasiti i napraviti jak BHT sa dva kanala za početak.Banksy wrote:StupskaBitanga wrote:
Besmisleno je objašnjavati koliko je JAVNI servis važan za državu
![]()
Max jačati BHT, de(re)montirati ili ugasiti FTV.
- mali_milojica
#791 Re: BHT
Od toga nema nista.
RTRS i FTV (ovi mozda sada malo manje) su glasila vladajucih elita u tom momentu. Sva situacija oko BHRT,korporacije,pretplate i ostalog sta treba da nosi jedan Javni emiter se mogu rijesiti u roku od mjesec dana maksimalno. Samo nema politicke volje. Kad tad ce se morati rijesiti,to je uslov za EU. To donosi put BiH u EU. Naravno ako zelimo biti tamo.
RTRS i FTV (ovi mozda sada malo manje) su glasila vladajucih elita u tom momentu. Sva situacija oko BHRT,korporacije,pretplate i ostalog sta treba da nosi jedan Javni emiter se mogu rijesiti u roku od mjesec dana maksimalno. Samo nema politicke volje. Kad tad ce se morati rijesiti,to je uslov za EU. To donosi put BiH u EU. Naravno ako zelimo biti tamo.
- mayab
#792 Re: BHT
Upravo tako, samo treba te tzv. politicke volje vladajuce bande i sve se rijesi zauvijek za par dana, kakve rtv takse i picke materine, i komplikacije oko prikupljanja iste ----nego koliko ima u BiH domaćinstava puta onih 7,5 KM i taj iznos dobavljati nekim jednostavnijim tipom poreza , riješiti se komplikacija , naravno ako se zaista zeli dobro ovoj drzavi i njenim javnim rtv servisima!I uz to , obavezno provesti analizu i racionalizaciju rada...mali_milojica wrote:Od toga nema nista.
- luckylaka
#793 Re: BHT
Izvini ali sam sebe demantiras.Npr.Ukinut taj neki ERT(valjda drzavna grcka tv kuca )ali Grcka kao drzava nije propala.BHt treba da propadne (i Ftv i Rtrs)i da se neko uozbilji i napravi kao i ostali u okruzenju drzavne tv kuce 1,2 ili tri kao reci RtS1,2 Hrt 1,2 zasto ne i BHt 1i2StupskaBitanga wrote:Besmisleno je objašnjavati koliko je JAVNI servis važan za državu a ako ne razumije neka vidi kako je bilo u Grčkoj kada je ukinut ERT i uspostavljen neki hibrid zvani Nerit i koliko je bilo važno da se ponovo pokrene u punom kapacitetu
- mali_milojica
#795 Re: BHT
Zaboravi na to.luckylaka wrote:Izvini ali sam sebe demantiras.Npr.Ukinut taj neki ERT(valjda drzavna grcka tv kuca )ali Grcka kao drzava nije propala.BHt treba da propadne (i Ftv i Rtrs)i da se neko uozbilji i napravi kao i ostali u okruzenju drzavne tv kuce 1,2 ili tri kao reci RtS1,2 Hrt 1,2 zasto ne i BHt 1i2StupskaBitanga wrote:Besmisleno je objašnjavati koliko je JAVNI servis važan za državu a ako ne razumije neka vidi kako je bilo u Grčkoj kada je ukinut ERT i uspostavljen neki hibrid zvani Nerit i koliko je bilo važno da se ponovo pokrene u punom kapacitetu
1 drzava
2 entiteta
3 konstitutivna naroda.
Bgm kao da si sa Marsa pao,pa ne znas kakvo je stanje u BiH.
To sto ti pricas,nece se nikada desiti,a mozda ni tad.
P.S. Sto se ERT tice. Ukinula vlast drzavnu TV. Kad su ih ovi iz EK nazvali,to je prva stvar bila koju su morali vratiti i ERT opet radi.
- mali_milojica
#796 Re: BHT
Kod Prasovicke u Interview20 bio gen. dir. BHRT Belmin i situacija u Sivom Domu,nazalost gledao samo zadnjih 10 min. Ono sto sam upratio da je rekao,a zanimljivo je,jeste da 62% zaposlenih ima platu u rasponu od 500-700 KM. Da je prosjek plata na BHRT ispod prosjeka plata u FBiH.
- klavirdžija
#797 Re: BHT
Čudi onda da su nagurali po pola familije i kumskih veza baš u BHT, gdje će im duša...
Ganula me i njihova briga za budžetom. Bila je jaaako iskrena i nepatvorena, vidjelo se da taj segment nisu ni 4-5 puta unaprijed uvježbali.
Ganula me i njihova briga za budžetom. Bila je jaaako iskrena i nepatvorena, vidjelo se da taj segment nisu ni 4-5 puta unaprijed uvježbali.
-
recto-verso
#798 Re: BHT
Tacno.mali_milojica wrote:Kod Prasovicke u Interview20 bio gen. dir. BHRT Belmin i situacija u Sivom Domu,nazalost gledao samo zadnjih 10 min. Ono sto sam upratio da je rekao,a zanimljivo je,jeste da 62% zaposlenih ima platu u rasponu od 500-700 KM. Da je prosjek plata na BHRT ispod prosjeka plata u FBiH.
-
Nikolai Stavrogin
#799 Re: BHT
Ustajem relativno kasno, 12 sati, pijem kafu, svaki put zaglavim na BHT-u.
Nisam u toku zbivanja koja se tiču organizacije iste kuće,zakulisnih radnji, ali ono što imam priliku vidjeti, ono što se emituje meni kao gledaocu BHT-a u vremenu od 12 sati mi se mnogo sviđa.
Evo baš sada na tom istom BHT-u se u jednom studiju nalazi mnogo predivnih ljudi koji razgovaraju o našem piscu Dervišu Sušiću, jučer bješe emisija u kojoj dolaze mladi neafirmisani pisci, umjetnici i nadasve zanimljive ličnosti, prekjuče također dijaloška emisija o kulturi, čini mi se da je stalno takav sadržaj barem u navedenom terminu.
Što to niko ne spominje? Niko ne zna da je u 13 sati na BHT-u emisija u kojoj se nalazi desetak ljudi koji su zajedno pročitali više knjiga nego stotinjak hiljada prosječnih stanovnika ove države, ali zato netom i ostalim medijima kruže komentari zgražanja nad bludnim radnjama i svakojakim animalitetima na nekim drugim televizijama.
Nisam u toku zbivanja koja se tiču organizacije iste kuće,zakulisnih radnji, ali ono što imam priliku vidjeti, ono što se emituje meni kao gledaocu BHT-a u vremenu od 12 sati mi se mnogo sviđa.
Evo baš sada na tom istom BHT-u se u jednom studiju nalazi mnogo predivnih ljudi koji razgovaraju o našem piscu Dervišu Sušiću, jučer bješe emisija u kojoj dolaze mladi neafirmisani pisci, umjetnici i nadasve zanimljive ličnosti, prekjuče također dijaloška emisija o kulturi, čini mi se da je stalno takav sadržaj barem u navedenom terminu.
Što to niko ne spominje? Niko ne zna da je u 13 sati na BHT-u emisija u kojoj se nalazi desetak ljudi koji su zajedno pročitali više knjiga nego stotinjak hiljada prosječnih stanovnika ove države, ali zato netom i ostalim medijima kruže komentari zgražanja nad bludnim radnjama i svakojakim animalitetima na nekim drugim televizijama.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#800 Re: BHT
Potreban je samo jak sportski program, jer realno te emisije iz kulture prosječnog bošnjanina i ne interesuju previše.