taman prema onoj novoj ulici i izadješ kod kioska kod B4.
Upoznajte Tuzlu :)
-
SukiJr
#776 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Ma gotovo 99,91% da ce most biti od pošte pa prema novim zgradama na Stupinama,

- Ommadawn
#777 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Dabogda...
- seln
#778 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Ma kakav most, postojeci su vise nego dovoljni...sta ce most bez ostale infrastrukture?
Neka naprave sjevernu zaobilaznicu, tunel kroz Ilincicu ili bar nek' zavrse zapadni prilaz.
Neka naprave sjevernu zaobilaznicu, tunel kroz Ilincicu ili bar nek' zavrse zapadni prilaz.
-
Tyke
#779 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Seln - most preko kojeg ces autom ici preko Stupina na Bulevar je i vise nego odlicna ideja da se rastereti ulica ZAVNOBIH-a i raskrsnica kod Hametove pijace.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#780 Re: Upoznajte Tuzlu :)
sta reciKvaziExpert wrote:Ima li vama simbolike da biblioteku u Tuzli rusi firma iz Kalesije![]()
- plain vanilla
#781 Re: Upoznajte Tuzlu :)
a ova dvojica samo o ulicama, kao da su taksisti 
- spreca
#782 Re: Upoznajte Tuzlu :)
napravice oni vecu i starijuKvaziExpert wrote:Ima li vama simbolike da biblioteku u Tuzli rusi firma iz Kalesije![]()
- Danguba
#783 Re: Upoznajte Tuzlu :)
oni i ne znaju nista drugo...KvaziExpert wrote:Ima li vama simbolike da biblioteku u Tuzli rusi firma iz Kalesije![]()
- Ommadawn
#784 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Drugi rade a grOdcka raja ispija kafe i pivo po kafićima te ispunjavaju tikete u kladiJonicama.
Uzeše nam seljaci sve...
Uzeše nam seljaci sve...
- spreca
#785 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Danguba wrote:oni i ne znaju nista drugo...KvaziExpert wrote:Ima li vama simbolike da biblioteku u Tuzli rusi firma iz Kalesije![]()
- seln
#786 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Je li im neko fino objasnio da ruse STARU biblioteku?KvaziExpert wrote:Ima li vama simbolike da biblioteku u Tuzli rusi firma iz Kalesije![]()
- spreca
#787 Re: Upoznajte Tuzlu :)
sve macolama...nece miniratiseln wrote:Je li im neko fino objasnio da ruse STARU biblioteku?KvaziExpert wrote:Ima li vama simbolike da biblioteku u Tuzli rusi firma iz Kalesije![]()
-
sumirprimus
#788 Re: Upoznajte Tuzlu :)
kako pogodi?plain vanilla wrote:a ova dvojica samo o ulicama, kao da su taksisti
sto sta fali znat ulice...
ne mos se izgubit.
-
Tyke
#789 Re: Upoznajte Tuzlu :)
plain vanilla wrote:a ova dvojica samo o ulicama, kao da su taksisti
Sta tek da o fontanama pocnemo... eno vec Imamovic stuca
- friskyoreo
#790 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Cudi me da u svaki kruzni tok nisu ubacili fontanu u sredinu, barem onu malecku... Ali da tece slana voda 
- plain vanilla
#791 Re: Upoznajte Tuzlu :)
ne fali nista, znam i ja ulice, ali ko o cemu, vi o ulicama, skveru, petlji..sumirprimus wrote:kako pogodi?plain vanilla wrote:a ova dvojica samo o ulicama, kao da su taksisti![]()
ne mos se izgubit.
ih ko bi ih sve nabrojaoTyke wrote:plain vanilla wrote:a ova dvojica samo o ulicama, kao da su taksisti![]()
- plain vanilla
#792 Re: Upoznajte Tuzlu :)
mogli bi zavrsiti na opcinskom vijecu kalesijeDanguba wrote:oni i ne znaju nista drugo...KvaziExpert wrote:Ima li vama simbolike da biblioteku u Tuzli rusi firma iz Kalesije![]()
http://doznajemo.com/2015/11/19/serija- ... a-uradili/
- jao_situacije
#793 Re: Upoznajte Tuzlu :)
šta je fazon s kalesijom 
-
sumirprimus
#794 Re: Upoznajte Tuzlu :)
ja ako pocnem necu stat do gracaniceTyke wrote:plain vanilla wrote:a ova dvojica samo o ulicama, kao da su taksisti![]()
-
sumirprimus
#795 Re: Upoznajte Tuzlu :)
pa tema upoznajte tuzlu...plain vanilla wrote:ne fali nista, znam i ja ulice, ali ko o cemu, vi o ulicama, skveru, petlji..sumirprimus wrote:kako pogodi?plain vanilla wrote:a ova dvojica samo o ulicama, kao da su taksisti![]()
ne mos se izgubit.
ih ko bi ih sve nabrojaoTyke wrote:plain vanilla wrote:a ova dvojica samo o ulicama, kao da su taksisti![]()
reko da ja to na mikroanalizu...
-
sumirprimus
#796 Re: Upoznajte Tuzlu :)
zasto ovo?kakvi seljaci?znas li ti sta treba sve,da bi se uopste mogo javit na konkurs recimo za ovakav tip posla?Ommadawn wrote:Drugi rade a grOdcka raja ispija kafe i pivo po kafićima te ispunjavaju tikete u kladiJonicama.
Uzeše nam seljaci sve...
-
sumirprimus
#797 Re: Upoznajte Tuzlu :)
moze i fontana,nije to neki problem,ali je veci problem zastitne ograde,po magistralama,pa i kruznim tokovima,zarad ovih soferdzija sto prelijecu,a i pjesaka sto prelaze gdje stignu...friskyoreo wrote:Cudi me da u svaki kruzni tok nisu ubacili fontanu u sredinu, barem onu malecku... Ali da tece slana voda
-
Tyke
#798 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Ja sam bio ubjedjen da je to katolicka zemlja i da isti nisu dali da se tu ista gradi, barem imao to saznanje, ne znam jesu li se nasli pravi vlasnici i sredila papirologija ali po ovom gore tekstu bice da je sve zavrseno!?Grabov potok: Novo tuzlansko naselje za novih 1700 stanovnika
Kolegij gradonačelnika Tuzla na jučerašnjoj sjednici je usvojio Nacrt regulacionog plana prostorne cjeline "Grabov potok" i Nacrt odluke o provođenju regulacionog plana prostorne cjeline "Grabov potok".
U planiranom novom naselju koje će se nalaziti na prostoru oivičenom naseljima Bećarevac i Grabovica sa sjeverne i zapadne strane, te pojasom uz magistralni put Tuzla - Bijeljina sa južne strane, planirana izgradnja devet stambeno-poslovnih objekata, jednog objekta javne garaže, kao i uređenje pripadajućih površina: saobraćajnih površina, dječijih igrališta i sportskih terena.
Riječ je o napuštenom prostoru veličine 7,80 hektara koji se prostire iza Doma za djecu bez roditeljskog staranja.
"Koncepcijom koja je danas prezentovana planirana je izgradnja oko 530 stanoiva što čini ok0 1700 stanovnika, za koje je između ova dva planirana stambena niza predviđen veliki prostor koji je iskorišten u potpunosti za boravak stanara na otvorenom, dječija igrališta, sportski tereni i mnogi drugi", pojasnila je Selma Imamović, voditeljica projekta „Grabov potok“.
Planirano je da svaka stambena zgrada ima podzemnu garažu, a bit će izgrađena i javna garaža na dvije etaže, što u konačnici iznosi 650 parkirnih mjesta. Urađen je i glavni projekat sanacije klizišta postojećeg stambenog naselja na istočnoj strani ove prostorne cjeline, ali i glavni projekat regulacije i djelimičnog zacjevljenja grabovog potoka. Te dvije odrednice su i uslovile koncepciju cijelog projekta.
Oko cijelog naselja vodit će saobraćajnica koja će jednim dijelom spajati ovo naselje sa postojećim naseljem Grabovica, ali i smanjiti protok saobraćaja kroz naselje.
Predviđena je izgradnja dva stambena niza zgrada.
Po meni i najbolji projekat zadnjih godina, ako ne i duze, jer je taj frekventni ulaz u Tuzlu izgledao toliko otrcano, seljacki, zapusteno, kvario samu predstavu o gradu i infrastrukturi. Kapa dole, makar i predizborna kampanja bila.
- plain vanilla
#799 Re: Upoznajte Tuzlu :)
neke godine, poslije rata, druzila se ja s par Sarajlija.. sve dodjem tamo, a oni meni kako je Tuzla selo, kako Tuzlia radi, Sarajevo se gradisumirprimus wrote: pa tema upoznajte tuzlu...
reko da ja to na mikroanalizu...
dolaze oni u Tuzlu, a tad se radilo ono u gradu, poplocavalo oko kapije.. kisa pada, blato do koljena, ne mozes asfalta u carsiji naci nikako
malo je reci da ziva nisam ostala od zezanja
-
calculator
#800 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Čini se da mnogi Tuzlaci imaju kompleks Sarajeva, da se ponašaju kao da žive u sjeni Sarajeva, a ne mogu, ne znaju da izađu... Vrli profesor matematike, sarajevski zet, prednjači u toj patologijiplain vanilla wrote:neke godine, poslije rata, druzila se ja s par Sarajlija.. sve dodjem tamo, a oni meni kako je Tuzla selo, kako Tuzlia radi, Sarajevo se gradisumirprimus wrote: pa tema upoznajte tuzlu...
reko da ja to na mikroanalizu...elem, super raja skroz..
dolaze oni u Tuzlu, a tad se radilo ono u gradu, poplocavalo oko kapije.. kisa pada, blato do koljena, ne mozes asfalta u carsiji naci nikako![]()
malo je reci da ziva nisam ostala od zezanja