Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#776 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

Chmoljo wrote:
valterbranisarajevo wrote:Evo sada je potvrđeno da će večeras opet "sniježiti".... :oops:

Ja se sjećam i da su za vrijeme onog velikog snijega 1999 (čini mi se ili 1998. :? ) trpali snijeg u kamione i istresali ga u Miljacku na parkingu kod nekadašnjeg Steleksa....
taman :oops: da sutra izađem na lopatanje :D juče prespavo :D pa me sad sramota komšiluka :-D
ne izlazi il se maskiraj pa izadji :lol: kako ceš ljudima u oci pogledat--hem mlad hem ima te a kad je zatrebalo niDJe te :lol:
alica.k

#777 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by alica.k »

Chmoljo wrote:
valterbranisarajevo wrote:Evo sada je potvrđeno da će večeras opet "sniježiti".... :oops:

Ja se sjećam i da su za vrijeme onog velikog snijega 1999 (čini mi se ili 1998. :? ) trpali snijeg u kamione i istresali ga u Miljacku na parkingu kod nekadašnjeg Steleksa....
taman :oops: da sutra izađem na lopatanje :D juče prespavo :D pa me sad sramota komšiluka :-D
nisi puno propustio.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#778 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Chmoljo »

muha_sa wrote: ne izlazi il se maskiraj pa izadji :lol: kako ceš ljudima u oci pogledat--hem mlad hem ima te a kad je zatrebalo niDJe te :lol:
ma naljutio sam se na starog, on izlazio, i samo stajao, jer ne smije, zbog zdravlja :roll: pa reko bolan što mene nisi zvao, pa kaže, šta ja znam, :roll: :lol: a reko, što me uvali, ni krivog ni dužnog :lol:
alica.k wrote: nisi puno propustio.
alice, kamo sreće da je neko poput tebe zvonio :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#779 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by plain vanilla »

nego, imal vukova kod vas u avliji :mrgreen:
Chmoljo

#780 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Chmoljo »

sad nema, ali ima žutih lokvica što ostaju iza njih :D
alica.k

#781 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by alica.k »

Chmoljo wrote:alice, kamo sreće da je neko poput tebe zvonio :D
jucer bi citav dan lopatao.
maximilijana

#782 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by maximilijana »

dječak sa šibicama wrote:Ja sam odusevljen kako je gospoda ocistila ulaze u garazu, do betona :lol:
cujem ja jutros razbijanje lopatanje.galamu..sva sretna ustanem reko odlucile komsije radnu akciju da ociste da mozemo normalno hodati..kad ono oni ciste oko auta i do glavne ceste da mogu voziti..samo sam se vratila u krevet :)
Chmoljo

#783 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Chmoljo »

alica.k wrote:
daj nabaci neki smajli, prepadaš me :lol: :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#784 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by ladyblue18 »

Chmoljo wrote:
alica.k wrote:
daj nabaci neki smajli, prepadaš me :lol: :D
:lol: :lol: :lol: :mrgreen:
alica.k

#785 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by alica.k »

no mercy kad ne izadjes pomoc komsijama :P
sorei

#786 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by sorei »

ama nisi jedini, evo i kod mene u ulici ljendohani

prosto zavidim lady na takvom komšiluku :-)

gdje onaj dječak :zoka: kod nas auto neće proći još za mjesec :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#787 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by PipiDugaDevetka »

Nahranite ptice sjenice, vrapčiće,...Snijeg pokrio mrve i kontejnere,...q q le le.
Image
r_faruk

#788 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by r_faruk »

mah, krivo mi zbog ovih tramvaja, oni nisu nikako smjeli stati, al problem je sto se puno tramvaja pokvarilo i onda je nastao belaj........... jebi ga, tako je to kada se ne odrzava......

elem mi smo ocistili jutros prilaz, moze hitna, mogu komunalci, moze sve.......... a vidjecemo kada ce
Filter

#789 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Filter »

dječak sa šibicama wrote:Ne znam jesam li ja u Sarajevu, ali u mojoj ulici je sarajevski duh "polozio" za sva vremena.

ama bolan, kod mene od nas 11 jucer izasla samo cetvorica da lopatamo ( i moja supruga, nju ne smijem zaboraviti :-D )
ovo ostalo poslalo zene u nabavku :-) :-) kodjoja nema ih :-) :-)
danas samo ja i ovaj komsija (ne zivi vise tu, ali dosao da obidje mamu) se prihvatili lopate.
svi se prihvatili dugmeta,a zaboravli kako su lopatali cumur i cijepali drva dok nije plin razveden.
uhh mogo bi nacpati post od dvije stranice, al neka, dosta.

prokleta je ova logavina definitivno, zaobilaziti u sirokom luku

ali, jos ima insana medju ljudima. jos uvijek se cuje smijeh i kad je gutavo
valterbranisarajevo

#790 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by valterbranisarajevo »

Iz vodovoda upozoravaju "građane" da ne ubacuju snijeg u vodovodne šahtove.... :oops:
popajic

#791 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by popajic »

Juce svojski potego , danas mi pala na pamet ona crnogorska- kad vidis da neko lopata , odmakni se da ne smetas :D
Agnese

#792 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Agnese »

Probam malo ocistiti samo krov auta da ne propadne, koji je parkiran na parking mjestu u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta. Mucim se skoro sat vremena sa odlaganjem snijega , jer necu da bacam snijeg ni na ulicu, a ni na trotoar. Napokon uspijem ocistiti krov i dio prednje i zadnje sofersajbne. Konobar iz objekta me vidi, jer je i on izasao da malo samo ocisti oko ulaza, zbog snijega koji je u medjuvremenu. Nakon pola sata gledam kroz prozor kad on dodatno cisti prolaz do objekta, i hop snijeg baca na prednju stranu auta :x I sta sada da uradim? Da mu kazem kako to nije fer, kulturno, ljudski, ili da sutim, jer bih mogla dobiti po nosu :x Odlucila sam se za drugu varijantu, ne samo zbog nosa, vec i zbog toga, sto znam da ga zaboli neka stvar. Kasnije cu opet izaci i probati jos malo ocistiti snijeg koji je konobar nabacao na auto :roll:
valterbranisarajevo

#793 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Sada gledam na TVSA. Djeca se valjaju na sred Titove kod Predsjedništva....Oni imaju otvoreni program. Javljaju se građani direktno u program. Svi su bijesni i uglavnom govore da nadležni lažu, jer oni ne vide nikakvu aktivnost na poboljšanju situacije. Ni grtalica, ni hljeba.....
dječak sa šibicama

#794 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by dječak sa šibicama »

vdivna wrote:ama nisi jedini, evo i kod mene u ulici ljendohani

prosto zavidim lady na takvom komšiluku :-)

gdje onaj dječak :zoka: kod nas auto neće proći još za mjesec :roll:
Jesi ti ova sad sto kaze da joj je ulica blokirana i da nema hljeba i da ona ne zna o cemu ovi govore, o kakvim akcijama... a nisi, ovo je neka iz Partizanskih odreda :D

Proslo je nesto sinoc, neki NLO, malo utabao snijeg, i to je to. Konnzm na 10-i dobio jednu gajbu hljeba, sve razgrabili hahari u 2 minute, pjeske donijeli iz Jukiceve ovi iz Klasa... u Dezurnom navodno ima hljeba tu i tamo, pekara kod buregdzinice ima ali moras cekati po sat vremena ili dva sata, ovisi... ili ako si srecne ruke, naletis bas kad je gotova tura.

Ali dobro je kad frajeri ciste garaze, ima nade! eno ih svaki ocistio ispred svoje garaze, prvo su prebacivali snijeg jedan drugom, a onda su se dogovorili da sve pobacaju na ulicu i dodatno je zatrpaju :thumbup: :bih:
Agnese

#795 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Agnese »

A da se sami organizuju, izadju i poduzmu neke aktivnosti, nece im kruna pasti s glave
sorei

#796 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by sorei »

a čula sam da su se potrudili i dobacili nešto hljeba do prvog konzuma :-)
meni ne treba, ima domaćeg :skoljka:
ja sam ona sa viklerima što pametuje sa prozora :D
dječak sa šibicama

#797 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Agnese wrote:A da se sami organizuju, izadju i poduzmu neke aktivnosti, nece im kruna pasti s glave
Mi pokusali jucer, nema sanse, nas prezident kucnog savjeta dobio ponudu koju ne moze odbiti, reklo mu "ako nam ogrebes auto dok cistis, tuzit cemo te, nemoj da ti padne na pamet ni da bacas snijeg pred garaze"

Tako da nista od organizacije, snijeg je nemoguce ukloniti jer je ulica puna automobila, koja se ne smiju zatrpavati jer gazde prijete tuzbama, a i potukli bi se oni, nebi uzeli lopatu u ruke ali bi se tukli ako bi snijeg sa ceste neko nabacio na automobile.. a zaista nemas gdje drugo nego ili na parkirane automobile ili pred garaze, jer cesta je sva okovana parkiranim automobilima.

Cuo sam i da grtalica ne smije cistiti snijeg, samo utabati, jer se bune stanari ako im natrpa snijeg na automobile.
dječak sa šibicama

#798 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

vdivna wrote:a čula sam da su se potrudili i dobacili nešto hljeba do prvog konzuma :-)
meni ne treba, ima domaćeg :skoljka:
ja sam ona sa viklerima što pametuje sa prozora :D
Aha, sad znam :D
holowey

#799 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by holowey »

Agnese wrote:Probam malo ocistiti samo krov auta da ne propadne, koji je parkiran na parking mjestu u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta. Mucim se skoro sat vremena sa odlaganjem snijega , jer necu da bacam snijeg ni na ulicu, a ni na trotoar. Napokon uspijem ocistiti krov i dio prednje i zadnje sofersajbne. Konobar iz objekta me vidi, jer je i on izasao da malo samo ocisti oko ulaza, zbog snijega koji je u medjuvremenu. Nakon pola sata gledam kroz prozor kad on dodatno cisti prolaz do objekta, i hop snijeg baca na prednju stranu auta :x I sta sada da uradim? Da mu kazem kako to nije fer, kulturno, ljudski, ili da sutim, jer bih mogla dobiti po nosu :x Odlucila sam se za drugu varijantu, ne samo zbog nosa, vec i zbog toga, sto znam da ga zaboli neka stvar. Kasnije cu opet izaci i probati jos malo ocistiti snijeg koji je konobar nabacao na auto :roll:
jucer ujutro sam izasao da "lopatam"... iz citavog naselja (a.smajlovica donja) izaslo jos petoro, mahom starijih ljudi... iz svog ulaza sam bio jedini, cisto prolaz sirine lopate za snijeg do susjednog haustora na jednu stranu i do susjednog na drugu gdje su izasli i nastavili da ciste dalje od svog haustora... i nakon sto sam odradio posao ispred svoje zgrade, otisao do garaze da ocistim ispred, iako sam bio svjestan da je uzaludno jer cesta nije prohodna... anyway, zadnjim atomima snage zavrsavam to ispred garaze, ostavljam lopatu u garazu i dolazim kuci da odmorim... popodne izadjem napolje da jos malo rascistim kad imam sta vidjeti, neki lola je ocistio svoje auto i zatrpao moju garazu do pola visine vrata... sreca te nikoga nisam sreo, pun adrenalina i bijesa mogao sam ga zadaviti :x
valterbranisarajevo

#800 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Na kraju će grtalice raditi uz asistenciju policije -kako je krenulo.... :oops:
Post Reply