ne izlazi il se maskiraj pa izadjiChmoljo wrote:tamanvalterbranisarajevo wrote:Evo sada je potvrđeno da će večeras opet "sniježiti"....![]()
Ja se sjećam i da su za vrijeme onog velikog snijega 1999 (čini mi se ili 1998.) trpali snijeg u kamione i istresali ga u Miljacku na parkingu kod nekadašnjeg Steleksa....
da sutra izađem na lopatanje
juče prespavo
pa me sad sramota komšiluka
Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- muha_sa
#776 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- alica.k
#777 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
nisi puno propustio.Chmoljo wrote:tamanvalterbranisarajevo wrote:Evo sada je potvrđeno da će večeras opet "sniježiti"....![]()
Ja se sjećam i da su za vrijeme onog velikog snijega 1999 (čini mi se ili 1998.) trpali snijeg u kamione i istresali ga u Miljacku na parkingu kod nekadašnjeg Steleksa....
da sutra izađem na lopatanje
juče prespavo
pa me sad sramota komšiluka
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#778 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ma naljutio sam se na starog, on izlazio, i samo stajao, jer ne smije, zbog zdravljamuha_sa wrote: ne izlazi il se maskiraj pa izadjikako ceš ljudima u oci pogledat--hem mlad hem ima te a kad je zatrebalo niDJe te
alice, kamo sreće da je neko poput tebe zvonioalica.k wrote: nisi puno propustio.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#779 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
nego, imal vukova kod vas u avliji 
- Chmoljo
#780 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
sad nema, ali ima žutih lokvica što ostaju iza njih 
- alica.k
#781 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
jucer bi citav dan lopatao.Chmoljo wrote:alice, kamo sreće da je neko poput tebe zvonio
-
maximilijana
#782 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
cujem ja jutros razbijanje lopatanje.galamu..sva sretna ustanem reko odlucile komsije radnu akciju da ociste da mozemo normalno hodati..kad ono oni ciste oko auta i do glavne ceste da mogu voziti..samo sam se vratila u krevetdječak sa šibicama wrote:Ja sam odusevljen kako je gospoda ocistila ulaze u garazu, do betona
- Chmoljo
#783 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
daj nabaci neki smajli, prepadaš mealica.k wrote:jucer bi citav dan lopatao.Chmoljo wrote:alice, kamo sreće da je neko poput tebe zvonio
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#784 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Chmoljo wrote:daj nabaci neki smajli, prepadaš mealica.k wrote:jucer bi citav dan lopatao.Chmoljo wrote:alice, kamo sreće da je neko poput tebe zvonio![]()
- alica.k
#785 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
no mercy kad ne izadjes pomoc komsijama 
-
sorei
#786 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ama nisi jedini, evo i kod mene u ulici ljendohani
prosto zavidim lady na takvom komšiluku
gdje onaj dječak
kod nas auto neće proći još za mjesec 
prosto zavidim lady na takvom komšiluku
gdje onaj dječak
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#787 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Nahranite ptice sjenice, vrapčiće,...Snijeg pokrio mrve i kontejnere,...q q le le.

-
r_faruk
#788 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
mah, krivo mi zbog ovih tramvaja, oni nisu nikako smjeli stati, al problem je sto se puno tramvaja pokvarilo i onda je nastao belaj........... jebi ga, tako je to kada se ne odrzava......
elem mi smo ocistili jutros prilaz, moze hitna, mogu komunalci, moze sve.......... a vidjecemo kada ce
elem mi smo ocistili jutros prilaz, moze hitna, mogu komunalci, moze sve.......... a vidjecemo kada ce
- Filter
#789 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
dječak sa šibicama wrote:Ne znam jesam li ja u Sarajevu, ali u mojoj ulici je sarajevski duh "polozio" za sva vremena.
ama bolan, kod mene od nas 11 jucer izasla samo cetvorica da lopatamo ( i moja supruga, nju ne smijem zaboraviti
ovo ostalo poslalo zene u nabavku
danas samo ja i ovaj komsija (ne zivi vise tu, ali dosao da obidje mamu) se prihvatili lopate.
svi se prihvatili dugmeta,a zaboravli kako su lopatali cumur i cijepali drva dok nije plin razveden.
uhh mogo bi nacpati post od dvije stranice, al neka, dosta.
prokleta je ova logavina definitivno, zaobilaziti u sirokom luku
ali, jos ima insana medju ljudima. jos uvijek se cuje smijeh i kad je gutavo
- valterbranisarajevo
#790 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Iz vodovoda upozoravaju "građane" da ne ubacuju snijeg u vodovodne šahtove.... 
-
popajic
#791 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Juce svojski potego , danas mi pala na pamet ona crnogorska- kad vidis da neko lopata , odmakni se da ne smetas 
-
Agnese
#792 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Probam malo ocistiti samo krov auta da ne propadne, koji je parkiran na parking mjestu u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta. Mucim se skoro sat vremena sa odlaganjem snijega , jer necu da bacam snijeg ni na ulicu, a ni na trotoar. Napokon uspijem ocistiti krov i dio prednje i zadnje sofersajbne. Konobar iz objekta me vidi, jer je i on izasao da malo samo ocisti oko ulaza, zbog snijega koji je u medjuvremenu. Nakon pola sata gledam kroz prozor kad on dodatno cisti prolaz do objekta, i hop snijeg baca na prednju stranu auta
I sta sada da uradim? Da mu kazem kako to nije fer, kulturno, ljudski, ili da sutim, jer bih mogla dobiti po nosu
Odlucila sam se za drugu varijantu, ne samo zbog nosa, vec i zbog toga, sto znam da ga zaboli neka stvar. Kasnije cu opet izaci i probati jos malo ocistiti snijeg koji je konobar nabacao na auto 
- valterbranisarajevo
#793 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Sada gledam na TVSA. Djeca se valjaju na sred Titove kod Predsjedništva....Oni imaju otvoreni program. Javljaju se građani direktno u program. Svi su bijesni i uglavnom govore da nadležni lažu, jer oni ne vide nikakvu aktivnost na poboljšanju situacije. Ni grtalica, ni hljeba.....
- dječak sa šibicama
#794 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Jesi ti ova sad sto kaze da joj je ulica blokirana i da nema hljeba i da ona ne zna o cemu ovi govore, o kakvim akcijama... a nisi, ovo je neka iz Partizanskih odredavdivna wrote:ama nisi jedini, evo i kod mene u ulici ljendohani
prosto zavidim lady na takvom komšiluku![]()
gdje onaj dječakkod nas auto neće proći još za mjesec
Proslo je nesto sinoc, neki NLO, malo utabao snijeg, i to je to. Konnzm na 10-i dobio jednu gajbu hljeba, sve razgrabili hahari u 2 minute, pjeske donijeli iz Jukiceve ovi iz Klasa... u Dezurnom navodno ima hljeba tu i tamo, pekara kod buregdzinice ima ali moras cekati po sat vremena ili dva sata, ovisi... ili ako si srecne ruke, naletis bas kad je gotova tura.
Ali dobro je kad frajeri ciste garaze, ima nade! eno ih svaki ocistio ispred svoje garaze, prvo su prebacivali snijeg jedan drugom, a onda su se dogovorili da sve pobacaju na ulicu i dodatno je zatrpaju
-
Agnese
#795 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
A da se sami organizuju, izadju i poduzmu neke aktivnosti, nece im kruna pasti s glave
-
sorei
#796 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
a čula sam da su se potrudili i dobacili nešto hljeba do prvog konzuma
meni ne treba, ima domaćeg
ja sam ona sa viklerima što pametuje sa prozora
meni ne treba, ima domaćeg
- dječak sa šibicama
#797 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Mi pokusali jucer, nema sanse, nas prezident kucnog savjeta dobio ponudu koju ne moze odbiti, reklo mu "ako nam ogrebes auto dok cistis, tuzit cemo te, nemoj da ti padne na pamet ni da bacas snijeg pred garaze"Agnese wrote:A da se sami organizuju, izadju i poduzmu neke aktivnosti, nece im kruna pasti s glave
Tako da nista od organizacije, snijeg je nemoguce ukloniti jer je ulica puna automobila, koja se ne smiju zatrpavati jer gazde prijete tuzbama, a i potukli bi se oni, nebi uzeli lopatu u ruke ali bi se tukli ako bi snijeg sa ceste neko nabacio na automobile.. a zaista nemas gdje drugo nego ili na parkirane automobile ili pred garaze, jer cesta je sva okovana parkiranim automobilima.
Cuo sam i da grtalica ne smije cistiti snijeg, samo utabati, jer se bune stanari ako im natrpa snijeg na automobile.
- dječak sa šibicama
#798 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Aha, sad znamvdivna wrote:a čula sam da su se potrudili i dobacili nešto hljeba do prvog konzuma![]()
meni ne treba, ima domaćeg![]()
- holowey
#799 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
jucer ujutro sam izasao da "lopatam"... iz citavog naselja (a.smajlovica donja) izaslo jos petoro, mahom starijih ljudi... iz svog ulaza sam bio jedini, cisto prolaz sirine lopate za snijeg do susjednog haustora na jednu stranu i do susjednog na drugu gdje su izasli i nastavili da ciste dalje od svog haustora... i nakon sto sam odradio posao ispred svoje zgrade, otisao do garaze da ocistim ispred, iako sam bio svjestan da je uzaludno jer cesta nije prohodna... anyway, zadnjim atomima snage zavrsavam to ispred garaze, ostavljam lopatu u garazu i dolazim kuci da odmorim... popodne izadjem napolje da jos malo rascistim kad imam sta vidjeti, neki lola je ocistio svoje auto i zatrpao moju garazu do pola visine vrata... sreca te nikoga nisam sreo, pun adrenalina i bijesa mogao sam ga zadavitiAgnese wrote:Probam malo ocistiti samo krov auta da ne propadne, koji je parkiran na parking mjestu u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta. Mucim se skoro sat vremena sa odlaganjem snijega , jer necu da bacam snijeg ni na ulicu, a ni na trotoar. Napokon uspijem ocistiti krov i dio prednje i zadnje sofersajbne. Konobar iz objekta me vidi, jer je i on izasao da malo samo ocisti oko ulaza, zbog snijega koji je u medjuvremenu. Nakon pola sata gledam kroz prozor kad on dodatno cisti prolaz do objekta, i hop snijeg baca na prednju stranu autaI sta sada da uradim? Da mu kazem kako to nije fer, kulturno, ljudski, ili da sutim, jer bih mogla dobiti po nosu
Odlucila sam se za drugu varijantu, ne samo zbog nosa, vec i zbog toga, sto znam da ga zaboli neka stvar. Kasnije cu opet izaci i probati jos malo ocistiti snijeg koji je konobar nabacao na auto
- valterbranisarajevo
#800 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Na kraju će grtalice raditi uz asistenciju policije -kako je krenulo....