Zlatan Ibrahimović

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Comrad

#776 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Comrad »

Ako ista ne mogu to su ovi lazni moralisti...pu!

I kakve veze Zlatan ima sa Bosnom, to mi isto nikad nece bit jasno. Zlatan je htio igrat za nas, isto kao sto je sletio jucer u Sarajevo - znaci nebuloza do nebuloze. Sta vam je ljudi dragi, lik jedva da govori nas jezik, nit dolazi BiH niti ga zanimamo. Ali jok, idemo nazor htio igrat za nas i bog, dolazio u Sarajevo, molio, kumio nasi nisu dali (pa sto Ibra nikad ne rece nista o tome u silnim knjigama, intervjuima - sto nikad ne dade intervju za neku nasu tv??) Pa kad nas toliko voli, sto ne dodje nekad u tu svoju 'domovinu'.

Pustite se toga sta bi vi zeljeli, cinjenica je da Zlatan sigurno dobija milione zahtjeva za ovakvu 'pomoc'. I mi sad kontamo, eto ko 'nas' je pa ce doc, on nije nas, nit ije bio, niti ce bit, covjek je svedjanin i kraj price, ima veze sa bosnom ko i ja sa svedskom - nikakve. Stari mu rodjen u Bijeljini, otiso iz zemlje prije gotovo 40 godina, a Ibrahimovic ne znam jel jednom bio ovdje. Znaci stari mu nije neka ratna pobjegulja, nego jednostavno lik odjebo ovaj dio svijeta i otisao.

A sad neka mu nagovaraju mediji i lazni moralisti i neka prave tiraz na jadnom djetetu.
ultima_palabra

#777 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by ultima_palabra »

Comrad wrote:Ako ista ne mogu to su ovi lazni moralisti...pu!

I kakve veze Zlatan ima sa Bosnom, to mi isto nikad nece bit jasno. Zlatan je htio igrat za nas, isto kao sto je sletio jucer u Sarajevo - znaci nebuloza do nebuloze. Sta vam je ljudi dragi, lik jedva da govori nas jezik, nit dolazi BiH niti ga zanimamo. Ali jok, idemo nazor htio igrat za nas i bog, dolazio u Sarajevo, molio, kumio nasi nisu dali (pa sto Ibra nikad ne rece nista o tome u silnim knjigama, intervjuima - sto nikad ne dade intervju za neku nasu tv??) Pa kad nas toliko voli, sto ne dodje nekad u tu svoju 'domovinu'.

Pustite se toga sta bi vi zeljeli, cinjenica je da Zlatan sigurno dobija milione zahtjeva za ovakvu 'pomoc'. I mi sad kontamo, eto ko 'nas' je pa ce doc, on nije nas, nit ije bio, niti ce bit, covjek je svedjanin i kraj price, ima veze sa bosnom ko i ja sa svedskom - nikakve. Stari mu rodjen u Bijeljini, otiso iz zemlje prije gotovo 40 godina, a Ibrahimovic ne znam jel jednom bio ovdje. Znaci stari mu nije neka ratna pobjegulja, nego jednostavno lik odjebo ovaj dio svijeta i otisao.

A sad neka mu nagovaraju mediji i lazni moralisti i neka prave tiraz na jadnom djetetu.
:thumbup: Kraj priče.
Logovan

#778 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Logovan »

Edin H. wrote: Ganuo me i suza doveo tvoj post o plemenitoj ljudini Zlatanu :lol: :lol: :lol:

Meni samo nije jasno sta je s nasim ljudima. Ne samo da nije zelio igrati za BiH, ali Zlatan nikada nije izrazio nikakvo interesovanje za BiH. Na stranu sto je on dobar fudbaler pa ga nasi ljudi svojataju, ali prihvatite covjek se osjeca Svedjaninom, sto je u krajnjoj liniji njegov gubitak.
To da nije želio igrati za nas (možda je i želio) i to što se osjeća Šveđaninom je neka druga priča i ne vidim uopšte kako to veze ima sa posjetom malom djetetu... :? :-)
cindrlimindrli

#779 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by cindrlimindrli »

Nasa javnost je po ko zna koji put jednu zalosnu pricu pretvorila u seljacku trakavicu i kad su ove stvari u pitanju
najbolje je sutjeti.
Labirint

#780 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Labirint »

Seljacka javnost seljacke price. Iz dana u dan kao da se trudimo pokazati koliko
smo besposleni, preokupirani nebitnim stvarima i glupostima. Ali niko kao mi...
Šveđanin

#781 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Šveđanin »

Zlatane srećan ti rođendan sa malim zakašnjenjem. :thumbup:

Ljudi, vjerujete li da sam upoznao djevojku koja se zabavljala sa Zlatanom dok je on još bio nepoznat, naša Bosanka, i roditelji joj rekli da se okani njega, da je propalica koja će je mučiti i biti im na grbači cijelog života.

Danas ta djevojka radi na kasi u ICA-i (lanac supermarketa, kita od posla manje više), a Zlaja ruča u Monaku i Parizu.
:thumbup: :kiss:
newlevel

#782 Re: AW: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by newlevel »

Šveđanin wrote:Zlatane srećan ti rođendan sa malim zakašnjenjem. :thumbup:

Ljudi, vjerujete li da sam upoznao djevojku koja se zabavljala sa Zlatanom dok je on još bio nepoznat, naša Bosanka, i roditelji joj rekli da se okani njega, da je propalica koja će je mučiti i biti im na grbači cijelog života.

Danas ta djevojka radi na kasi u ICA-i (lanac supermarketa, kita od posla manje više), a Zlaja ruča u Monaku i Parizu.
Samo nam reci sta si time zelio reci ?

Sent from my Sony Xperia using Tapatalk
smijesni_ste

#783 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by smijesni_ste »

Kad ugrabiš bilo kakvu priliku, ne pušćaj :D
Šveđanin

#784 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Šveđanin »

Život je nepredvidiv.

A pošto je tema o Zlatanu, eto..
Suzie Q

#785 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Suzie Q »

u cijeloj priči ima nekoliko zanimljivosti:

1. nevjerojatna kolektivna euforija koja je momentalno zahvatila narod uzduž i poprijeko BiH, trajala je koliko i svjetlo na Gospi u Međugorju.
2. nevjerojatna količina dezinformacija u većini medija u kratkom vremenskom roku
3. "opštenarodno" očekivanje da će Zlatan odmah skočiti i doći uz mnogobrojne pohvale tipa "kralj", "car", "pravi Bosanac", "dobro Bošnjo"....

samo se pitam bi li narod ovako skočio da se trebala donirati makar 1 marka za liječenje djeteta i kakva bi reakcija bila da je dječak poželio upoznati npr. Messija, jednako mi nije jasno otkud našem narodu tolika potreba da od svega pravi spektakl prije nego se utvrde činjenice i mogućnosti?!
Šveđanin

#786 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Šveđanin »

Nema vam on veze sa Bosnom, sem po imenu i roditeljima.

Njega je odgojila druga država, drugi sistem i sasvim je prirodno da će se tako osjećati.

Njegovi roditelji su naturalizovani Šveđani bosansko-hrvatskog porijekla, ex yu imigranti, a Zlatan je samo Šveđanin čiji roditelji imaju bosansko-hrvatske korijene. Ništa više i manje od toga.
dinooh

#787 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by dinooh »

Suzie Q wrote:u cijeloj priči ima nekoliko zanimljivosti:

1. nevjerojatna kolektivna euforija koja je momentalno zahvatila narod uzduž i poprijeko BiH, trajala je koliko i svjetlo na Gospi u Međugorju.
2. nevjerojatna količina dezinformacija u većini medija u kratkom vremenskom roku
3. "opštenarodno" očekivanje da će Zlatan odmah skočiti i doći uz mnogobrojne pohvale tipa "kralj", "car", "pravi Bosanac", "dobro Bošnjo"....

samo se pitam bi li narod ovako skočio da se trebala donirati makar 1 marka za liječenje djeteta i kakva bi reakcija bila da je dječak poželio upoznati npr. Messija, jednako mi nije jasno otkud našem narodu tolika potreba da od svega pravi spektakl prije nego se utvrde činjenice i mogućnosti?!
novine su to, nije ni narod toliko, koliko zuta stampa. Njih ne interesuje ni Zlatan ni dijete koliko citanje njihovih vijesti i objavljivanje istih na Facebooku od strane citatelja, kako bi imali više pregleda. Pa sam avaz u 20 minuta pise kako je Ibrahimovic stigao u Sarajevo i Otisao u nepoznatom pravcu, ha????. Da je on stigao oni bi isli za njim i znali gdje ce i kako ce. To je objavljeno samo iz jednog razloga, da se vise cita. Da bi 20-ak minuta kasnije napisali kako ipak nije dosao. Nije samo avaz, nego sve novine.
Mustang1

#788 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Mustang1 »

Citam komentare po portalima .. i raznim stranicama na razne price o ovome .. Strasno je da samo nepismeni ljudi komentarisu a da najvise nepismeno pljuju zene :(
Šveđanin

#789 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Šveđanin »

Nije da komentarišu samo nepismeni, već ti je to slika realnog stanja.

Nepismeni ljudi, sa vrlo malo škole i još manje mentalnih predispozicija za bilo kakav napredak su većina u BIH.

Takvi ljudi, normalno da su najlakše povodljivi. Najpogodniji za prevariti, orobiti na finjaka, ili najpogodniji da povjeruju u Avazovu priču kako je Ibra došao, pa nije došao, pa će doći, pa neće doći, pa će možda doći.
Muhamed Đakmić

#790 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Muhamed Đakmić »

Šveđanin wrote:Nije da komentarišu samo nepismeni, već ti je to slika realnog stanja.

Nepismeni ljudi, sa vrlo malo škole i još manje mentalnih predispozicija za bilo kakav napredak su većina u BIH.

Takvi ljudi, normalno da su najlakše povodljivi. Najpogodniji za prevariti, orobiti na finjaka, ili najpogodniji da povjeruju u Avazovu priču kako je Ibra došao, pa nije došao, pa će doći, pa neće doći, pa će možda doći.
Slažem se s ovim. Većina su žene, i možda je ružno ovako se izraziti, mahaluše i besposličarke kojima ovo dobro dođe kao zamjena za Ezela i Šeherzadu. Mene samo nervira što se ljudi vole upustiti u raspravu o nečemu, i popljuvati sve i svakoga, a da se prethodno ne upoznaju sa situacijom onoliko koliko je to moguće.

Ima užasnih komentara, tipa Zlatane stići će te majčina suza i slično :-)
ultima_palabra

#791 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by ultima_palabra »

Jedini lijek... smanjiš konzumiranje medija, nipošto ne čitaš komentare na portalima, ne koristiš FB i slične mreže... onda imaš neke šanse da ostaneš mentalno zdrav.
sinuhe

#792 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by sinuhe »

Šveđanin wrote:Zlatane srećan ti rođendan sa malim zakašnjenjem. :thumbup:

Zlatan je poznat od 18-te, ili oduvijek. Od zene koja je sa 15 hodala sa propalicom (covjek samo dobro igra fudbala inace bi bio kakav lopov kojeg nije odgojila ni poogurala nijedna drzava) i ne moze se ocekivati vise id ICA-e.
Inace ne vjerujem u pricu :D
Šveđanin

#793 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Šveđanin »

Mlađe bolan, tinejdžerska ljubav.

Ni ja nisam vjerovao dok nisam vidio slike. :izet:
palermo

#794 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:Jedini lijek... smanjiš konzumiranje medija, nipošto ne čitaš komentare na portalima, ne koristiš FB i slične mreže... onda imaš neke šanse da ostaneš mentalno zdrav.
:thumbup: sve uradio. Ne znam koliko je pametan i forum, al haj, mora pusti čo'jek imati i kakvu mahanu. Samo naučiš da izbjegavaš diskusije sa pojedinim ljudima.

Apropo teme, ovo što je Comrad i par još ljudi napisalo je otprilike to.
sinuhe

#795 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by sinuhe »

Šveđanin wrote:Mlađe bolan, tinejdžerska ljubav.

Ni ja nisam vjerovao dok nisam vidio slike. :izet:
Eto joj prilike da zaradi. Jel i ona bijela Ciganka?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#796 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by plain vanilla »

Sabirni centar wrote:Image
Zaboravila sam ko je optuzio medije za sirenje ove price. Je li i ovo mediji rade?
Majka je jucer rekla da ih nista ne pitaju vise, a onda se opet oglasila da kaze da malac nece stici dres ponosati. I to nisu mediji pisali nego ona na FB.

Zar ima insan kojeg to nece pogoditi? Razumijem ja da je njoj tesko, ali zar ce biti lakse ako indirektno udari na Zlatana?
Odatle i svi ti grozni komentari na racun Ibre
Rob_Atl

#797 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Rob_Atl »

Ma meni tu sve nesto smrdi u vezi zlatana , malom je 8 godina , kako citam bbori se vec 6 godina kad je on stigao gledati ibrahimovica i da mu je to jedina zelja, u danasnje vrijeme pored dzeke i komplet reprezentacije njemu bas ibra zelja bila. malom sve najbolje zelim, ali meni bar nesto ne stima u vezi ovoga sto su se svi na zlatana okomili. Pitaj danasnju djecu od 6-8 godina (ako znaju uopste ko su igraci) koga bi vise htjeli da upoznaju dzeku ili ibrahimovica , pa jedno 99.9 bi rekli Dzeku. Ne znam ne mozes biti pametan, a da su mediji krivi jesu. Pa zamisli koliko ima djece sto boluju ovako i svi imaju neke zelje, a najvise su tu sportisti, pa kad bi morali obici sve nebi imali vremena ni da treniraju. Ako nista bar Zlatan je odlucio da posalje par stvari a mati odbila, ne znam. :oops:
IcedMFEarth

#798 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by IcedMFEarth »

Hah, znači mati pokušala organizovati. Nije mi jasno kako je mogla biti tako naivna i pokušati to uraditi, a jadnom malom dati nadu.
SSemir

#799 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by SSemir »

pih...sad ste se i na majku okomili...
mili boze, kakav smo narod
suncica24

#800 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by suncica24 »

Suzie Q wrote:u cijeloj priči ima nekoliko zanimljivosti:

Kada se trebala donirati ta 1KM koju navodis za nastavak Hajrudinovog lijecenja, narod je skocio.
I skupio novac koji je bio potreban za ostanak porodice u Tibingenu.

A što se tiče teme... roditelji ste.
I samo se sjetite sta ste sve uraditli i spremni uraditi za svoje dijete.
A onda da ne daj boze vasem djetetu ostane jos par mjeseci zivota i da vam zatrazi zvjezde s neba... svi mi bi uzeli ljestve i krenuli se penjati gore da ih skinemo, mada i znali da necemo uspjeti u tom.
Post Reply