Raskidi dugih veza...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Muhamed Đakmić

#776 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Muhamed Đakmić »

selll wrote:Bas sam sa drugaricom pricala o tim dugim vezama, jer znamo bas puno parova koji se tako nakon prekida duzih veza, za par mjeseci udaju/ozene, jedna poznanica se nakon prekida veze od 4-5 godina udala za drugog u roku dva mjeseca :o
ali skontasmo da je to ono kako si duze u vezi manje i razmisljas o braku, nije ti toliko zanimljivo, i onda kad prekines tako dugu vezu neces vise da se peglas toliko i odmah ulijeces u brak, sad koliko je to dobro, najbolje ce oni znati kroz par godina..
Inace bila u vezi od skoro 3 godine sa svim prekidima i vidjanjima, kad se jednom prekine nema tu vise odnosa kakav je bio prije i uvijek ce se prekidati.. Voljela ga, zna on koliko, ponizavala se, odnosno trudila se jer sam mislila da je vrijedno, ali on je to vidio kao ponizavanje.
Uglavnom izasla povrijedjena iz veze, ali i za iskustvo vise da nije vrijedan truda onaj ko se ne trudi oko tebe i da sto si bolji to si gori.. nazalost.
Ma nije taj brak nakon veze od 2-3 mjeseca stvar nepeglanja, nego svijet hoće na silu da se osjeća dobro, pa kontaju valjda da će im brak to donijeti, šta li. Šta je takvih brakova puklo, drama :-)
neretva1985

#777 Prekid veze

Post by neretva1985 »

Oboje imamo 27 godina i u vezi smo vec 3 godine. Veza je (bila) idealna i oboje smo mislili da je to-to. Sve je stimalo, sve probleme zajednicki rjesavali, nikad svadje, ruzne rjeci, dosta provedenog vremena zajedno... idealno

Vratili smo se s putovanja sinoc i djevojka mi kaze da ne mozemo dalje biti u vezi. Kaze da je sve super, da joj nista ne fali, kaze da me voli, place, grli me... ALI...

e ne kontam, kako to ako me voli ne moze biti dalje sa mnom? Da joj sve odgovara sa mnom, ali ne moze sa mnom? Da napomenem da nema "drugog" to bi mi sigurno rekla.

Ne znam sta sada da radim?

- da pokusamo nastaviti i da vidimo sta ce biti (strah me da ovo ne bude na silu i da napravimo jos gore)
- da prekinem i sacekam da se malo "ohladi", pa se predomisli
- da prekinem i prihvatim da je ovo bespovratno gotovo

muti mi se u glavi i moram li reci da mi srce pucaaaa
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#778 Re: Prekid veze

Post by Truba »

to drugo... ako vrijedi čekaj je jedno 2-3 mjeseca
nikako nemoj smarati porukama
ako se njegdje sretnete vidjet ćeš šta ti je raditi
FreakyStyley

#779 Re: Prekid veze

Post by FreakyStyley »

Nesto tu nije udure. :?
jazzer

#780 Re: Prekid veze

Post by jazzer »

neretva1985 wrote:Oboje imamo 27 godina i u vezi smo vec 3 godine. Veza je (bila) idealna i oboje smo mislili da je to-to. Sve je stimalo, sve probleme zajednicki rjesavali, nikad svadje, ruzne rjeci, dosta provedenog vremena zajedno... idealno

Vratili smo se s putovanja sinoc i djevojka mi kaze da ne mozemo dalje biti u vezi. Kaze da je sve super, da joj nista ne fali, kaze da me voli, place, grli me... ALI...
Ali je u medjuvremenu upoznala jednog momka na kojeg je odvalila. I naravno da nece priznati takvo
nesto svjesna svih negativnosti koje bi time izazvala. Nego ti svakako sacekaj 2,3 mjeseca bez pritisaka na
nju, al se nemoj iznenaditi ako ti jave da je ona u vezi vec nekih 2,3 mjeseca.
ho oponopono

#781 Re: Prekid veze

Post by ho oponopono »

neretva1985 wrote:Oboje imamo 27 godina i u vezi smo vec 3 godine. Veza je (bila) idealna i oboje smo mislili da je to-to. Sve je stimalo, sve probleme zajednicki rjesavali, nikad svadje, ruzne rjeci, dosta provedenog vremena zajedno... idealno

e ne kontam, kako to ako me voli ne moze biti dalje sa mnom? Da joj sve odgovara sa mnom, ali ne moze sa mnom? Da napomenem da nema "drugog" to bi mi sigurno rekla.

- da pokusamo nastaviti i da vidimo sta ce biti (strah me da ovo ne bude na silu i da napravimo jos gore)

...ali zato levati te ko tinejdžera nekog pobogu! :D

...čuj rekla bi ti da ima drugog?! :D ... sigurno da ti ne bi rekla pobogu raritet su takve persone... nego na finjaka se izvlači , super, fino, krasno,bajno to je to ali ova ide dalje bez tebe naravno! :wink:
blugirl

#782 Re: Prekid veze

Post by blugirl »

Pa imaju tri razloga zastote voli a raskida:
1. Nasla je drugog
2. Mali ti je
3. Mali ti je
majmunce

#783 Re: Prekid veze

Post by majmunce »

Pitaj zasto zeli da prekine, ako kaze da je sve super a ipak zeli da prekinete, onda mi tu nesto smrdi... Ja bi ispitivala sve dok mi osoba ne kaze zasto. Volis je, popricaj sa njom i bori se dokle mozes ako kaze da nece vise sa tobom, pusti je neka se sabere pa onda vidi kako dalje...
neretva1985

#784 Re: Prekid veze

Post by neretva1985 »

ma strah me da nije nesto sto mi se i prije 7-8 godina desilo s ranijom djevojkom. A na to me i sestra upozorava: da smo s vremenom postali prijatelji i da su pobjegli leptirici.

Ali identicna mi se stvar desila. Ova prethodna je zeljela da ostanemo prijatelji ali ljubavnu prekidamo i zaista nije nikoga imala dugo vremena. znaci nije u pitanju drugi, jednostavno ih prodje :shock:

I za ovu sam siguran da nije drugi u pitanju. Ohladila :sad:
ho oponopono

#785 Re: Prekid veze

Post by ho oponopono »

...pa šta ćeš pobogu neće nazor biti sa tobom, kao što ti ne bi mogao biti sa nekom na taj način...hrpetine djeva, ne očajavaj pobogu! :D
MoSa LjoŽe

#786 Re: Prekid veze

Post by MoSa LjoŽe »

Izgubljena bitka, odustani na vrijeme... Ova 3 razloga (2-3 posta iznad mog) su 100%tni :)
majmunce

#787 Re: Prekid veze

Post by majmunce »

neretva1985 wrote:ma strah me da nije nesto sto mi se i prije 7-8 godina desilo s ranijom djevojkom. A na to me i sestra upozorava: da smo s vremenom postali prijatelji i da su pobjegli leptirici.

Ali identicna mi se stvar desila. Ova prethodna je zeljela da ostanemo prijatelji ali ljubavnu prekidamo i zaista nije nikoga imala dugo vremena. znaci nije u pitanju drugi, jednostavno ih prodje :shock:

Nista ne moze biti kao na pocetku veze ali halo nije to razlog da se raskine, sa vremenom postaje jace, drugo je zaljubljen biti i drugo je voljeti-moje misljenje.
vade_mecum

#788 Re: Prekid veze

Post by vade_mecum »

neretva1985 wrote:e ne kontam, kako to ako me voli ne moze biti dalje sa mnom? Da joj sve odgovara sa mnom, ali ne moze sa mnom? Da napomenem da nema "drugog" to bi mi sigurno rekla.
vrlo jednostavno-ne voli te vise. znam da se osjecs kao da ti je neko zabio noz u pluca i u srce i okrece ga u isto vrijeme ali najbolje ti je da produzis dalje. naravno, mozes sacekati, vidjeti hoce li se sta promjeniti ali ja nebi previse igrao na tu kartu.

samo glavu gore ;)
Not My Idea

#789 Re: Prekid veze

Post by Not My Idea »

Mozda te prosto vise ne voli dovoljno.
:)
MedenoSrce

#790 Re: Raskidi dugih veza...

Post by MedenoSrce »

Ja mislim da ce se isto ovako osjecati momak od one sto mu pare posudjuje kada mu ona saopsti da je sve super ali nema smisla dalje
Not My Idea

#791 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Not My Idea »

MedenoSrce wrote:Ja mislim da ce se isto ovako osjecati momak od one sto mu pare posudjuje kada mu ona saopsti da je sve super ali nema smisla dalje
Al fakat :lol:
alucarda

#792 Re: Raskidi dugih veza...

Post by alucarda »

Odljubila se cura ali nece to da ti kaze, ili sto je strah ili da te ne povrijedi. Sto se odljubila, to je druga prica. Drugi momak ili zbog tebe samog? Ko zna.
Vegetastar

#793 Re: Prekid veze

Post by Vegetastar »

Odvalila na nekog drugog vjeruj mi. Moguće da se i nešto desilo među njima, pa sad strah da će biti uhvaćena. Samo iskuliraj bro, nije ona za tebe.
Vegetastar

#794 Re: Prekid veze

Post by Vegetastar »

abrinjaDonjo wrote:
To se vec desava tokom veze, da se upoznaje druga osoba i pocinje svidjati, pa onda sve to dovede do prekida iako je sve "krasno, fino, idealno" u vezi.

Znam koliko ti je tesko i ne zelim ti jos dodatno prisjedat na muke, ali koliko god volis i poznajes neku osobu nemoj sve vjerovati sto ti kaze, probaj sam malo da vidis potajno da li ima neko drugi i sta se sve desava sa njom.
Odgovorno tvrdim da ce musko uvijek prije priznati neku gresku, ili prevaru, ili bilo sta drugo od zene, koje uvijek na sve moguce nacine, to pokusaju na lijep nacin da objasne, daju raznorazne izgovore i objasnjenja...
Evo ovdje ti je sve lijepo napisano. 100% istina
Quaresma

#795 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Quaresma »

nakon 3 godine da iskulira tek tako kao da nista nije bilo, tesko

Sent from my Brain using Tapatalk
Vegetastar

#796 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Vegetastar »

mislio sam da nju iskulira, da je ne zove, ne dosadjuje, ne šalje 100 poruka dnevno.

Naravno da ne može vezu iskulirati. Samo je bitno da se ne spusti nisko, pa da samo gore napravi. A ovako kad je prođe ova zaluđenost tim nekim novim likom, vratit će se sama. Samo je na njemu onda da odluči hoće li je prmiti nazad.

Ja ne bi, al opet svako zna šta je za njega najbolje.
spacek

#797 Re: Prekid veze

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:59, edited 2 times in total.
Not My Idea

#798 Re: Prekid veze

Post by Not My Idea »

Jessie B wrote:
Vegetastar wrote:Odvalila na nekog drugog vjeruj mi. Moguće da se i nešto desilo među njima, pa sad strah da će biti uhvaćena. Samo iskuliraj bro, nije ona za tebe.
Strah :lol: Znam da čovjek pišući komentare na forumu polazi od sebe, logično, ali ne funkcionišu baš svi ljudi tako da nužno kaleme partnera na partnera da bi bili u stanju prekinuti vezu s nekim prema kome više ne osjećaju ništa.
Mnogo puta mi se desilo da se probudim i da više ne osjećam ništa prema nekome s kim sam u vezi. Prvi put mi je bilo nezgodno reći nekome da ga više ne volim. Razvlačila sam taj trenutak jer sam bila sebična i jer me hvatala panika kako ću dalje sama. Ispalo je ružno. To nikada nisu ugodne situacije ali sam iz toga naučila da je bolje što prije reći istinu u oči. Naučila sam da je napoštenije reći osobi koju više ne voliš baš to-tu nema dalje priče, analiza, nadanja da se nešto može promijeniti. Poštujem ljude koji su dovoljno pošteni da kažu takve stvari u oči.
:thumbup:
p206

#799 Re: Prekid veze

Post by p206 »

neretva1985 wrote:ma strah me da nije nesto sto mi se i prije 7-8 godina desilo s ranijom djevojkom. A na to me i sestra upozorava: da smo s vremenom postali prijatelji i da su pobjegli leptirici.

To se meni desilo.... i kažu djevojkama nije sex prioritet, nije al u qrcu, a sve finjaka... Ko to osjeti na svojoj koži najbolje zna..
Ako mi razmišljamo donjim organom na početku veze, one razmišljaju kad dođe do ozbiljnije veze, ili ako su starije priče o braku i sl. Momak s vremenom toliko zavoli da bi ruku u vatru stavio bez razmišljanja, i do sexa mu je ko do lanjskog snijega, i onda ti se desi nešto tako. Sjeb žešći. Nebi me čudilo da je očekivala sex na tom putovanju, nije se desilo i sad u tebi ne vidi muškarčinu. Ali uzmi ovo sa rezervom.

Druga varijanta je da je našla drugog, a tebi neće da kaže. Nego ti daje dozu sedativa, jer neće da te povrijedi odjednom, i prosipa ti priču kako te voli, ali više nije to to. Mislim niđe veze priča. Tom pričom tebi "olakšava" a sebe "amnestira".
MedenoSrce

#800 Re: Raskidi dugih veza...

Post by MedenoSrce »

Upravo jer je najteze objasniti kako je prestala ljubav, a meni ta vasa situacija bas na to i lici ... vratili se s puta ona te posmatrala uvidjela da joj ides na zivce bez obzira sto si super (a mozda i nisi samo njoj mrsko da te preodgaja) :wink: Voli ona tebe i dalje al' kao osobu ne kao ljubavnika
Post Reply