lajk wrote:Kakve to daje reference kada ti treba luda sreca ili stela da se zaposlis .Moja drugarica zavrsila pravo u roku,najmladja poolozila drzavni..milion puta predala za posao,sve super uvijek medju prvim al nikad dobit posao..znali su dobit posao levati koji su se provlacili kroz fakultet i sad mi ovdje pricamo o referencama kao da ne zivimo u BiH ..o fakultetu iz naslova teme ja pojma nemam pa da sed ne bi hvalila ni govorila suprotno jer nije fer s moje strane ..kao da sudim o studentima politickih nauka prema prici 2-3 studenta pozz
Danas nije presudno imati "samo papir", vec se gleda i poznavanje stranih jezika, evtl. prethodno radno iskustvo, itd.
A sto se tice Fakulteta politickih nauka, mogu ti nabrojati barem 10 ljudi (relativno javnih licnosti u BiH), koju su zavrsili isti, a poslije bez problema upisali magisterije na renomiranim svjetskim univerzitetima. Dekan, prof. dr. Sacir Filandra je, izmedju ostalog, predavao i na Yale-u.
No, o profilu i kapacitetu studenata tih privatnih fakulteta, dovoljno govori njihova (ne)pismenost. Toliko od mene.