La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
fixer

#776 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

LSD wrote: Možeš li reci kad je to bilo i koji tim je vodio tad :?
Vodio Valenciju. Realu blokirao Alonsa, sto je kasnije isto Bayern radio, a Barceloni prvi igrao visoki presing. Poslije te tekme, koja je zavrsila remijem, na temi Barcelone je hvaljen kako se nije zatvarao kao druge ekipe. Kasnije je tim presingom Real dobijao Barcelonu.
respo

#777 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

fixer wrote: Nije on sa onim kadrom ni mogao, ali kad su drugi treneri kopirali ono sto je Unai zamislio, bez problema su dobili obje ekipe.
Nisam ja rekao da je bolji, ali da je veci inovator, to moze da stoji. Unai je kita od menager za obojicu. Ali biti inovator nije dovoljno da neko bude proglasen najboljim trenerom 20. stoljeca.
covjece shvatas li ti da je rinus svojom inovacijom preokrenuo fudbal naglavacke na osnovu njegove inovacije sada citav svijet fudbala se skoro vrti oko toga
nije to inovacija da napravis formaciju 1-3-2-2-1-2 u umjesto pas igre igrati samo glavom na sredini da igraci ne mogu dohvatiti nogom loptu
nego kompletano razmisljanje se temelji na rinusu e zato je on trener stoljeca a ti idi citaj veselu svesku i gledaj sport bilija pametnije ti je
DonVito

#778 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

fixer wrote:
Vodio Valenciju. Realu blokirao Alonsa, sto je kasnije isto Bayern radio, a Barceloni prvi igrao visoki presing. Poslije te tekme, koja je zavrsila remijem, na temi Barcelone je hvaljen kako se nije zatvarao kao druge ekipe. Kasnije je tim presingom Real dobijao Barcelonu.
To je isto radio i kad su ga punili godinu dana kasnije protiv Barse i Reala pa dobijao po 5,6 komada. :lol:

Image

Da si bar njega spomenuo..
Last edited by DonVito on 09/07/2013 18:26, edited 1 time in total.
fixer

#779 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

DonVito wrote:Unai je prodao Isca za 7 mill eura Malagi :thumbup: inovator.

Gubio je on. Derali su ga, ali jednom je pronasao kako se treba igrati sa obje ekipe.
I corava koka zrno ubode koliko je puta samo dobio plesku.
Pa pleskali inovatora i u Spartaku :lol:
Koji trener bi pomsilio da Barceloni, poznatoj po presingu, opali isti presing?
Hvalite vamo Pepa koji inace ofanzivnog Alvesa ubaci u sredinu, a ovo je haman redovna stvar.
Unai jest kita kao manager, ali je dobar takticar.
dinty2

#780 Re: Real Madrid C.F.

Post by dinty2 »

fixer wrote:
dinty2 wrote:,,treba napraviti skalu da mozemo izmjeriti koliko gluposti @vito napise u toku dana... @fixer opet s druge strane ne moze prihvatiti cinjenicu da je mourinho aka por que napustio madrid kao prosjecan trener, gledano po broju titula, igri i onome u kakvom je stanju ostavio ekipu ancellotiju.
madrid ima pereza a barcelona crujffa, dovoljno govori,..
I Jordan je napustio NBA kao prosjecan igrac, pa hocemo ga suditi samo po zadnjoj godini?
Ja samo kazem da su oni koji Josea mrze jedva docekali ovaj period sa manje titula. Odjednom se covjeku zaboravilo sve sto je prije napravio. Proglasava ga se haman smijesnim.
,,nisam ja ni htio napisati da je on prosjecan trener, to ne moze niko normalan reci, covjek je vrhunski trener, takticar i motivator, ali u realu je odradio veoma los posao.,,zakacio se za barcelonu svim i svacim a ostali ga tamburali i nadigravali kako hoce.. nego nije to poenta, poenta je da ga ti branis a s njim je madrid dosegao najvece levele seljakluka. :mrgreen:
,, i da, moras znati da raja u madridu ne zeli samo trofeje vec i lijepu igru.,,zbog toga su barca i real 2 specificna kluba, mourinho je donekle dao trofeje(iako je i tu poprilicno tanak) ali igru nije i zato ga se nece rado sjecati madridisti.
LSD

#781 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

fixer wrote:
Pa presing nije nikakva inovacija i pamet Emerya ;-) ...to zna svak živ kako treba igrati protv Barce, presingom na sredini....i to je Jose i prije Emerya radio.

I veliš neki drugi treneri kopirali Emerya i onda sa lakocom poizbacivali Real i Barcu :shock:
A koji su to treneri sa lakocom to kopirali i izbacivali ih :?

Ja koliko znam, Barca izgubi svega 3-4 utakmice u toku sezone...od Reala (nebitno koje takmicenje), poneki u ligi (tipa Sociedad) i negdje u polufinalu LP.
Last edited by LSD on 09/07/2013 18:27, edited 1 time in total.
fixer

#782 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

DonVito wrote: To je isto radio i kad su ga punili godinu dana kasnije protiv Barse i Reala pa dobijao po 5,6 komada. :lol:
Nije istina. On je bio u Valenciji koliko i Pep u Barceloni.
DonVito

#783 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

fixer wrote:

Gubio je on. Derali su ga, ali jednom je pronasao kako se treba igrati sa obje ekipe.
Koji trener bi pomsilio da Barceloni, poznatoj po presingu, opali isti presing?
Hvalite vamo Pepa koji inace ofanzivnog Alvesa ubaci u sredinu, a ovo je haman redovna stvar.
Unai jest kita kao manager, ali je dobar takticar.
Image

Pepe Mel im opalio jos dok je bio u Segundi :) Spanjolski Kup.
fixer

#784 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

LSD wrote: Pa presing nije nikakva inovacija i pamet Emerya ;-) ...to zna svak živ kako treba igrati protv Barce, presingom na sredini....i to je Jose i prije Emerya radio.

I veliš neki drugi treneri kopirali Emerya i onda sa lakocom poizbacivali Real i Barcu :shock:
A koji su to treneri sa lakocom to kopirali i izbacivali.

Ja koliko znam, Barca izgubi svega 3-4 utakmice u toku sezone...od Reala (nebitno koje takmicenje), poneki u ligi (tipa Sociedad) i negdje u polufinalu LP.
Nije istina. Ne sjecas se tog perioda pa bubas. Prije Emery-a niko Pepovoj Barci nije pravio taj problem. Prije Emery-a Jose ni pomislio nije da ide sa presingom. To nije presing u sredini terena, to je presing na zadnju liniju.
Valjda bi ja, sklon Joseu, pripisao njemu taj uspjeh.
respo

#785 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

ajd se sjeti je li unai to igrao prije utakmice kopenhagen barca ili poslije
skenderija04

#786 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

Nije prodao Unai vec banka isto kao i Villu,Matu,Silvu. Valencia je bila pod finansijskom kontrolom. Pogledaj kako stoje radovi na novom stadionu.Napustena gradjevia.@ Fixer mozda pretjeruje oko Emeryja ali u dosta stvari sto je napisao ima pravo. Prvi je stavio flastera na X.Alonsu na polovini Reala . Bernabeu 0-0. Prvi je napao Barcelonu gdje pep nije imao rjerenje za Mathieua koji je bio krilo i tako neutralisao Alvesa (2:2 Mestalla)
LSD

#787 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

fixer wrote:
LSD wrote: Pa presing nije nikakva inovacija i pamet Emerya ;-) ...to zna svak živ kako treba igrati protv Barce, presingom na sredini....i to je Jose i prije Emerya radio.

A koji su to treneri sa lakocom to kopirali i izbacivali.

Nije istina. Ne sjecas se tog perioda pa bubas. Prije Emery-a niko Pepovoj Barci nije pravio taj problem. Prije Emery-a Jose ni pomislio nije da ide sa presingom. To nije presing u sredini terena, to je presing na zadnju liniju.
Valjda bi ja, sklon Joseu, pripisao njemu taj uspjeh.
Nešto si se zbunio gadno :-? ....nikad Emery nije pobjedio Barcu, vec ti rekoh....nikad joj nije pravio probleme, uvijek je gubio tekme....i Osasuna zna pobjediti Barcu, znaci li to da je njen trener strašan inovator :?
Ne znam što ga dižeš toliko i smatraš vanserijskim inovatorom, kad ima drugih trenera koji su znali Barci zadati problema.
Ništa on nije inovirao u svijetu fudbala , da bi sad o njemu pricali neke posebne price.
Gubio je po 5 razlike cesto....prema tome, nema potrebe da dalje forsiraš pricu u kojoj se evidentno gubiš.
respo

#788 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

skenderija04 wrote:

Nije prodao Unai vec banka isto kao i Villu,Matu,Silvu. Valencia je bila pod finansijskom kontrolom. Pogledaj kako stoje radovi na novom stadionu.Napustena gradjevia.@ Fixer mozda pretjeruje oko Emeryja ali u dosta stvari sto je napisao ima pravo. Prvi je stavio flastera na X.Alonsu na polovini Reala . Bernabeu 0-0. Prvi je napao Barcelonu gdje pep nije imao rjerenje za Mathieua koji je bio krilo i tako neutralisao Alvesa (2:2 Mestalla)
koje godine je bila ta utakmica 2-2
skenderija04

#789 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

Prije dvije godine na Mestalli. Peto kolo cini mi se
dinty2

#790 Re: Real Madrid C.F.

Post by dinty2 »

@LSD nije bitno da li je emeryev tim pobijedio,,, bitno je da je on shvatio kako igrati protiv barce i reala, pogotovo je mourinha napatio, valencia je bolje stajala na terenu, letili su ko ose, napadali i vrsili pressing.,, to sto on nije mogao pobijediti vise je do igracke kvalitete izmedju ovih klubova,,.
,,ali da je veci inovator od guardiole nije, pa cak ni od mourinha rekao bih.
LSD

#791 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

dinty2 wrote:@LSD nije bitno da li je emeryev tim pobijedio,,, bitno je da je on shvatio kako igrati protiv barce i reala, pogotovo je mourinha napatio, valencia je bolje stajala na terenu, letili su ko ose, napadali i vrsili pressing.,, to sto on nije mogao pobijediti vise je do igracke kvalitete izmedju ovih klubova,,.
,,ali da je veci inovator od guardiole nije, pa cak ni od mourinha rekao bih.
Samo malo decko....napadao je i Montanierov Sociedad lani (a Sociedad je jeftiniji i slabiji tim od Valencije), igraci mu letili po terenu ko osice i obadi... i na kraju preokrenuo vodstvo Barce od 2-0 i pobjedio 3-2... Zasluženo.
Smatra li njega ko strahovitim inovatorom :? pominje li se on u tako tim pricama :?
dinty2

#792 Re: Real Madrid C.F.

Post by dinty2 »

,,to i jeste pokupio od emerya,, :mrgreen: :D .,ma nisam ga ni ja proglasio nekim inovatorom nego zaista jeste prvi poceo igrati pressing protiv barce a reala je par puta nadigrao,, veoma dobar takticar, inovator nije.
DonVito

#793 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

Ostavite se Emerija.

Callejon u Napoliju za 10 mill.
Image
Madrid

#794 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

Nakon ove rasprave imam osjecaj da je dobar takticar onaj ciji tim pobjedi Reala ili Barcelonu, ili ih bar nadigra :lol:
Svaka ekipa ima los dan, nekad su i nezainteresovani, ustvari cini mi se da su Real i Barca izgledali nezainteresovani jos na pola sezone kad se je realno i znalo ko osvaja titulu, zato su neke njihove utakmice bile zanimljivije vec sto bi inace bile :D
Meni su cudne ekipe poput Valencie, protiv najjaceg dvojca se napale, to bi se reklo konkurent za titulu, a tamo u utakmicama koje bi realno trebali dobit pucaju corke...
kory_galaktikos

#795 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

wow kakvo sam sad predavanje cito o trenerima nekih klubova mimo madrida u nekoiko stranica,ja odem na temu barse spomenem ronalda i odma prijete trolam :-)
jedan brani murinja kao da ima 2 000 sedmicno od njeg ( mou jest dobar trener,dokazo kvalitet al brate mili mislim da trebas malo popustit al ajd svako ima svoje simpatije i ukus) ovaj drugi spominje lika koji je bio tu prije 40 godina i govori kako je je barsa 50 godina derala guzove madridu (a sa titulama su tu negdje,ili je mozda cak madrid i bolji),al oni su derali guzove :thumbup: gdje ? na bajramskim turnirima?? u medjusobnim omjerima je madrid bolji,po titulama su tu negdje mislim egal i oni su derali guzove aferim bgm
DonVito

#796 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

kory_galaktikos wrote:wow kakvo sam sad predavanje cito o trenerima nekih klubova mimo madrida u nekoiko stranica,ja odem na temu barse spomenem ronalda i odma prijete trolam
:thumbup: :thumbup: isto se meni desilo.
kory_galaktikos

#797 Re: Real Madrid C.F.

DonVito wrote:
kory_galaktikos wrote:wow kakvo sam sad predavanje cito o trenerima nekih klubova mimo madrida u nekoiko stranica,ja odem na temu barse spomenem ronalda i odma prijete trolam
:thumbup: :thumbup: isto se meni desilo.
ja usporedim 2 najbolja igraca danasnjice sto je nekako normalno (necu usporedjivat messi-a i adilovica,da Bogdom mogu) i trolam a ovdje se spominju treneri barse i to od prije 40 godina i ok je :thumbup:
burek_in_space

#798 Re: Real Madrid C.F.

Post by burek_in_space »

Eto vas ko babe narikache, @kory_galaktikos i @DonVito, da ne bude zabune kome se obracam. :oops:
kory_galaktikos

#799 Re: Real Madrid C.F.

burek_in_space wrote:Eto vas ko babe narikache, @kory_galaktikos i @DonVito, da ne bude zabune kome se obracam. :oops:
normalno to sam i ocekivo, hvala :thumbup:
burek_in_space

#800 Re: Real Madrid C.F.

Post by burek_in_space »

kory_galaktikos wrote: normalno to sam i ocekivo, hvala :thumbup:
Nema na chemu i drugi put. 8-)
Post Reply