Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
karanana

#776 Re: Al Jazeera Balkans

Post by karanana »

odlicni dokumentarci o PLO-u i bozije kocije - o merkava tenku.
StupskaBitanga

#777 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

šta je to haos na Al-J :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#778 Re: Al Jazeera Balkans

Post by -LIBERO- »

StupskaBitanga wrote:šta je to haos na Al-J :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na sceni ili iza kulisa :D ????
TalkTalkTalk

#779 Re: Al Jazeera Balkans

Post by TalkTalkTalk »

-LIBERO- wrote:
StupskaBitanga wrote:šta je to haos na Al-J :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na sceni ili iza kulisa :D ????
Samo iza kulisa :)

A da, zab sam, i jedan divan momak iz biznis redakcije koji je presao sa jedne druge tv, vec 6 mjeseci se hvali kako manje radi, ima vecu placu, divno demotivisano dijete koje ne misli da uci nesto novo i vise nego sto "zna", ali sto je najbolje, kad izadje vanka govori curicama, mrtav ozbiljan kako "ALJ je kasnila jer je cekala njega da on predje" hahahahahahahaha, i nije mu jos upalilo, ali ko zna :)
zaluzinna

#780 Re: Al Jazeera Balkans

Post by zaluzinna »

eh, da taj momak nije emir nuhanovic?
ista prica dosla i do mene :-)
StupskaBitanga

#781 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

zaluzinna wrote:eh, da taj momak nije emir nuhanovic?
Ma nema ko drugi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
TalkTalkTalk

#782 Re: Al Jazeera Balkans

Post by TalkTalkTalk »

zaluzinna wrote:eh, da taj momak nije emir nuhanovic?

A znas li da ko god sa ALJ prenese nekog koga oni traze sa druge TV da dobije 100 KM vise na platu godinu dana :) .. i
dodatna 3 slobodna dana godisnje. Arapi ce se pravo "obradovati" kada dodju i pogledaju finansije hah
StupskaBitanga

#783 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Arapi ce se pravo "obradovati" kada dodju i pogledaju finansije hah
Vjerujem tolike avio karte, plate, sve skupa pa i oni će sa našom rastrošnošću bankrotirati
TalkTalkTalk

#784 Re: Al Jazeera Balkans

Post by TalkTalkTalk »

StupskaBitanga wrote:Arapi ce se pravo "obradovati" kada dodju i pogledaju finansije hah
Vjerujem tolike avio karte, plate, sve skupa pa i oni će sa našom rastrošnošću bankrotirati
Hahah, kad Hypo jedan ode, OMV ode, mogu i oni otici kad hoce, samo pricekaj kad podvuku crtu za koju
godinu, pa izvagaju, nema niko te pare na svijetu da mu je "svejedno", ali niko
StupskaBitanga

#785 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Samo kada osvane vijest da zbog rezanja troškova Al-J zatvara balkans verziju svog programa
Znam ja nas je**o ti nas sve upropastimo ne sumnjam da ćemo i ovo
TalkTalkTalk

#786 Re: Al Jazeera Balkans

Post by TalkTalkTalk »

StupskaBitanga wrote:Samo kada osvane vijest da zbog rezanja troškova Al-J zatvara balkans verziju svog programa
Znam ja nas je**o ti nas sve upropastimo ne sumnjam da ćemo i ovo
:lol: :lol: :lol: :lol:
holowey

#787 Re: Al Jazeera Balkans

Post by holowey »

al-j je propagandna tv, nije komercijalna tv da u troskovima traze dlaku u jajetu...
TalkTalkTalk

#788 Re: Al Jazeera Balkans

Post by TalkTalkTalk »

holowey wrote:al-j je propagandna tv, nije komercijalna tv da u troskovima traze dlaku u jajetu...
Ovo koliko trose i koliko misle trositi nisu "dlake", a jeste propagandna tv, ali nece to nikad moci biti na Balkanu
kao sto su kod kuce. 90% operatera u Srbiji ih ne pusta nikako, Hrvati ne gledaju katastrofa rezultati, u Bosni 0,1% gledanost, a to 0,1% na dokumentarcima koje su uzeli od glavne kuce i titlovali.
archi_a

#789 Re: Al Jazeera Balkans

Post by archi_a »

TalkTalkTalk wrote:
holowey wrote:al-j je propagandna tv, nije komercijalna tv da u troskovima traze dlaku u jajetu...
Ovo koliko trose i koliko misle trositi nisu "dlake", a jeste propagandna tv, ali nece to nikad moci biti na Balkanu
kao sto su kod kuce. 90% operatera u Srbiji ih ne pusta nikako, Hrvati ne gledaju katastrofa rezultati, u Bosni 0,1% gledanost, a to 0,1% na dokumentarcima koje su uzeli od glavne kuce i titlovali.
I Sonya Krauss, bas me zanima na osnovu kojih izvjestaja i kojom metodom istrazivanja si dosla do ovih rezultata? :roll:
TalkTalkTalk

#790 Re: Al Jazeera Balkans

Post by TalkTalkTalk »

archi_a wrote:
TalkTalkTalk wrote:
I Sonya Krauss, bas me zanima na osnovu kojih izvjestaja i kojom metodom istrazivanja si dosla do ovih rezultata? :roll:

Imamo ove Nielsen i Mareco izvjestaje, za nase i susjedne zemlje, kojim niko ne poklanja vaznost osim oni u Dohi
@mba

#791 Re: Al Jazeera Balkans

Post by @mba »

pa nikad ih i nece pustiti operatori u srbiji jer ili u hrvatskoj jer su sve privatne televizije u rukama nekih stranaka, a svi se boje objektivnog novinarstva u regiji isto je stanje i kod nas u bosni...sve sami leshinari!

na svu srecu AJB nije bitno koliko ih ljudi gleda jer se u opste ne finansiraju od marketinga kao sto to rade ostale tako zvane tv-kucice na balkanu...

AJB :thumbup:
TalkTalkTalk

#792 Re: Al Jazeera Balkans

Post by TalkTalkTalk »

@mba wrote:pa nikad ih i nece pustiti operatori u srbiji jer ili u hrvatskoj jer su sve privatne televizije u rukama nekih stranaka, a svi se boje objektivnog novinarstva u regiji isto je stanje i kod nas u bosni...sve sami leshinari!

na svu srecu AJB nije bitno koliko ih ljudi gleda jer se u opste ne finansiraju od marketinga kao sto to rade ostale tako zvane tv-kucice na balkanu...

AJB :thumbup:
Naravno, ne trebaju hrenovke reklamirati, ali nema kome ni propagandu prodati
archi_a

#793 Re: Al Jazeera Balkans

Post by archi_a »

...
Last edited by archi_a on 05/07/2023 22:20, edited 1 time in total.
manki

#794 Re: Al Jazeera Balkans

Post by manki »

E ljudi, kako se na dreamboxu nadje ovaj satelit Eutelsat W3c ili kako vec, na kojem je Al Jazeera Balkans, ja imam samo Eutelsat W2 na onoj listi kad se trazi transponder.. Je li se moze nekako skenirati za nove satelite, ili kako se trazi? Hvala.
manki

#795 Re: Al Jazeera Balkans

Post by manki »

Ah nasao, nevermind :)
manki

#796 Re: Al Jazeera Balkans

Post by manki »

Jasmin93Mostar wrote:
manki wrote:E ljudi, kako se na dreamboxu nadje ovaj satelit Eutelsat W3c ili kako vec, na kojem je Al Jazeera Balkans, ja imam samo Eutelsat W2 na onoj listi kad se trazi transponder.. Je li se moze nekako skenirati za nove satelite, ili kako se trazi? Hvala.

Pa Eutelsat W2 je promijenio ime u Eutelsat W3c. Ništa više,barem koliko ja znam.. :-?

Usput evo ti link jedne fine str. ( Ima i upustva za brojne resivere )
http://www.satelitski-kljucevi.bloger.hr/
My bad, nisam znao, meni je to sve spansko selo. :lol:

Hvala na linku. :)
opa22

#797 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

što ste se ušutili, niste valjda prestali gledati Al Jazeeru :(

ova Dalija kao da se malo popravila :D
StupskaBitanga

#798 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Večeras sam samo vidio Hrgino javljanje sa Komšićem sa Jahorine i sjajno urađeno :thumbup:
trafa

#799 Re: Al Jazeera Balkans

Post by trafa »

Makar ovdje ne vidim facu Dodika svaki jebeni dan.
rookiebuzookie

#800 Re: Al Jazeera Balkans

Post by rookiebuzookie »

opa22 wrote:što ste se ušutili, niste valjda prestali gledati Al Jazeeru :(

ova Dalija kao da se malo popravila :D

Meni vala nikada nije ni bila nesto losa :D , samo se prvih desetak dana vidjelo da ima veliku tremu. Sinoc smo bili kod druga da gledamo utakmice redom, saltali kanale pa naletili na Daliju, zaboravili i na fudbal i na kosarku! Deset muskaraca gledalo i SLUSALO vijesti :D

Al Jazeera mi je i dalje ubjedljivo najbolja, informativna bez nesuvislih komentara, ne daju medijski prostor svakoj budali koja se javi za rijec, ne deru se na mene kada citaju priloge (kao na FTV) i generalno nisu depresivni........samo jos kada bih Daliju cesce uhvatio kada vodi vijesti, bio bi mi puni dozivljaj :D
Locked