BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mrtva kokoš
#776 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
čarmander od bosne 
- simonese
#777 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Hitokage ?šime.sparina wrote:čarmander od bosne
- quasar
#778 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Istina. A malo i respektabilnije zvuče zmajevi, od cvijeća. Na žalost ljiljani bi se orijentisali na samo jedan dio stanovništva BiH.Bosanski_kralj wrote:Ne vidim problem da se istovremeno nazivamo i zmajevima i ljiljanima, ha ja. Ne samo da zbog Zmaja Od Bosne možemo koristiti taj nadimak, već i zbog toga što je u našoj mitologoji zmaj uvijek zauzimao posebno mjesto.
- neruda
#779 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Molim te lijepo, čarmander je zmajić, bolje čarizardšime.sparina wrote:čarmander od bosne

-
palermo
#780 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Ma gledam onu listu sa našim kartonima i čini mi se da nije baš tako tragična situacija. Po meni je ključno da nisu u opasnosti ni Spahić, ni Džeko ni Pjanić. A valjda neće i Rahimić i Zahirović dobiti istovremeno kartone. A sve ostalo, kako rekoh, može se nekako nadoknaditi. A i i naši eventualni protivnici u baražu mogu dobiti koji karton....nije baš da su svi obezbijedili baraž pa mogu opušteno.slusaj vamo wrote:Vezano za kartone: njih smo pametno trebali cistiti uz Atkinsonovu pomoc, protiv Bjerolusa kuci. Sada je kasno. Imamo izbor izmedju loseg i goreg, po tom pitanju, ali sa ovim mentalitetom ne vjerujem da mi mozemo kroz baraz. Tada bi nasli nesto drugo, ili bi se pred prvu tekmu pricalo kako opet treba bojazljivo uci u nju da ko ne bi dobio karton pred revans.
Dakle, nema nista od toga. Igraci nisu djeca, znaju ko ima kartone, ne treba im suflirati sa nekakvih foruma. Bitno je da odigraju muski i pametno, pa sta bude.
Tako da se slažem sa ovim tvojim zadnjim pasusom. Muški i pametno.
- just principe
#781 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
neruda wrote:Molim te lijepo, čarmander je zmajić, bolje čarizardšime.sparina wrote:čarmander od bosne
- Edin H.
#782 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Naravno, jer Rahimic, Spahic, Papac morju krsiti kada Misimovic, Pjanic posalju pogresne pasove ili izgube loptu. .jeza u ledja wrote:Mislim da ako budemo imali iole povoljan rezultat u Parizu nakon 45 minuta da nam ne gine krhanje francuskih napadaca od strane Spahica i Co. Jedino ako brzo oni povedu sa 2-0 da cemo onda rahat izgubiti bez nekog pretjeranog krhanja.palermo wrote: Šta znači igrati punom snagom. Jednostavno sa Francuskom treba ući opušteno sa namjerom da se pobijedi, ali bez nekog velikog rizika sa kartonima. Nama su dvije stvari suštinske bitne, jedna je da Spahić ne dobije karton, tako da u slučaju baraža je potpuno slobodan da igrasvoju igru i drugo da istovremeno i zahirović i Rahimić ne dobiju kartone. jedan se može nadomjestiti, obojica teško.
Svi ostali manje više mogu se nadomjestiti (naravno da bi falili) jer nadati se je da će za baraž (kojeg nećemo ni igrati) biti spreman Salihović.
Dakle, idemo na pobjedu ui Francuskoj, u igri bez žutih kartona.
Ali mislim ne mozemo mi to sad ici u utakmicu misleci hajd da se ne trudimo uopste jer cemo svakako izgubiti, a ovamo pobjeda nas tu vodi direkt na EP.
Taktika sa cuvanjem od zutih kartona je bila oprobana, pa smo sesticu od Spanije fasovali.
- Edin H.
#783 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Pa cistili bi da je rezultat bio povoljan, kako to bolan uraditi kad smo gol dali jedva na jedvite jade protiv devet igraca.slusaj vamo wrote:Vezano za kartone: njih smo pametno trebali cistiti uz Atkinsonovu pomoc, protiv Bjerolusa kuci. Sada je kasno. Imamo izbor izmedju loseg i goreg, po tom pitanju, ali sa ovim mentalitetom ne vjerujem da mi mozemo kroz baraz. Tada bi nasli nesto drugo, ili bi se pred prvu tekmu pricalo kako opet treba bojazljivo uci u nju da ko ne bi dobio karton pred revans.
Dakle, nema nista od toga. Igraci nisu djeca, znaju ko ima kartone, ne treba im suflirati sa nekakvih foruma. Bitno je da odigraju muski i pametno, pa sta bude.
- jeza u ledja
#784 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Isto tako moraju krsiti kad Hasagic ili Spahic salju duge lopte trazeci Dzeku medju 5 Francuza, koju on ima 10 posto sanse da dobije, posto nije svemoguc i posto nema nikoga da prihvati tu njegovu loptu. I onda dok si reko VAL-BU-E-NA Francuzi su vec pred nasim 16ercom , a nas pola prodaje zjale na centru terena pitajuci se sta bi s nasim napadom.Edin H. wrote:
Naravno, jer Rahimic, Spahic, Papac morju krsiti kada Misimovic, Pjanic posalju pogresne pasove ili izgube loptu. .
Taktika sa cuvanjem od zutih kartona je bila oprobana, pa smo sesticu od Spanije fasovali.
- Ajatolah_
#785 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Protiv Luksemburga izlazi vjerovatno sljedeći sastav:
....................Džeko
..............Ibišević
...Pjanić...............Misimović
.......Rahimić.....Medunjanin
Lulić.....Papac.....Spahić......Mujdža
.................Begović
Protiv Francuske bih ja postavio sljedeće:
..........Džeko......Ibišević
Lulić.............................Misimović
.........Rahimić.....Zahirović
Papac........Spahić..Pandža......Mujdža
...................Begović
Dakle, plavi su oni koji su promijenili poziciju, a zeleni oni kojih nema protiv Luksemburga.
Gurnuo naprijed Ibiševića, jer u zadnje dvije utakmice Džeko se pokazao nemoćnim sam, a pored toga van forme je.
Lulić je poguran naprijed, jednostavno mislim da nam treba takav igrač, prodoran, dobro se pokazao u ofanzivi, a da ostane nazad, bio bi prejak propuh. Što se Misimovića tiče, tu može doći Pjanić, meni je lično Misimović draži pa sam njega stavio. On bi više igrao u sredini nego na strani kao što je na skici, dok bi na tu stranu dotrčavao Mujdža.
Zahirović umjesto Medunjanina, jednostavno osjećam se sigurno sa Zahirovićem nazad, puno je defanzivniji od Harisa i bolji na ovoj poziciji.
Papac bi došao na poziciju beka da zamijeni Lulića. Pandžu sam stavio sa Spahićem čisto onako, može tu doći i Mravac
ili bilo ko drugi.
I još da dodam, nadam se da nećemo opet ići po principu "jedna tebi - jedna meni", već da će Begović dobiti priliku i ovdje.
....................Džeko
..............Ibišević
...Pjanić...............Misimović
.......Rahimić.....Medunjanin
Lulić.....Papac.....Spahić......Mujdža
.................Begović
Protiv Francuske bih ja postavio sljedeće:
..........Džeko......Ibišević
Lulić.............................Misimović
.........Rahimić.....Zahirović
Papac........Spahić..Pandža......Mujdža
...................Begović
Dakle, plavi su oni koji su promijenili poziciju, a zeleni oni kojih nema protiv Luksemburga.
Gurnuo naprijed Ibiševića, jer u zadnje dvije utakmice Džeko se pokazao nemoćnim sam, a pored toga van forme je.
Lulić je poguran naprijed, jednostavno mislim da nam treba takav igrač, prodoran, dobro se pokazao u ofanzivi, a da ostane nazad, bio bi prejak propuh. Što se Misimovića tiče, tu može doći Pjanić, meni je lično Misimović draži pa sam njega stavio. On bi više igrao u sredini nego na strani kao što je na skici, dok bi na tu stranu dotrčavao Mujdža.
Zahirović umjesto Medunjanina, jednostavno osjećam se sigurno sa Zahirovićem nazad, puno je defanzivniji od Harisa i bolji na ovoj poziciji.
Papac bi došao na poziciju beka da zamijeni Lulića. Pandžu sam stavio sa Spahićem čisto onako, može tu doći i Mravac
I još da dodam, nadam se da nećemo opet ići po principu "jedna tebi - jedna meni", već da će Begović dobiti priliku i ovdje.
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#786 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
ne kontam čemu ovolika rasprava na temu, kad niko od nas veze nema šta će biti u Parizu?
- Ajatolah_
#787 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Samo sam postavio sastav koji bih volio vidjeti u Parizu, šta je sad problem? Imamo forum da razglabamo i većinom je to šuplja, samo opušteno. 
- slusaj vamo
#788 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Nabijes loptu nakon gola u Zavidovice, skines gace ili bar majicu proslavljajuci gol, gadjas protivnickog golmana kopackom, uletis mae-geri maskoti posred cela itd. Cilj opravdama sredstvo.Edin H. wrote:Pa cistili bi da je rezultat bio povoljan, kako to bolan uraditi kad smo gol dali jedva na jedvite jade protiv devet igraca.slusaj vamo wrote:Vezano za kartone: njih smo pametno trebali cistiti uz Atkinsonovu pomoc, protiv Bjerolusa kuci. Sada je kasno. Imamo izbor izmedju loseg i goreg, po tom pitanju, ali sa ovim mentalitetom ne vjerujem da mi mozemo kroz baraz. Tada bi nasli nesto drugo, ili bi se pred prvu tekmu pricalo kako opet treba bojazljivo uci u nju da ko ne bi dobio karton pred revans.
- jeza u ledja
#789 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Za sve to bi dobio automatsku suspenziju od nekoliko kola jer je ocito.slusaj vamo wrote:Nabijes loptu nakon gola u Zavidovice, skines gace ili bar majicu proslavljajuci gol, gadjas protivnickog golmana kopackom, uletis mae-geri maskoti posred cela itd. Cilj opravdama sredstvo.Edin H. wrote:Pa cistili bi da je rezultat bio povoljan, kako to bolan uraditi kad smo gol dali jedva na jedvite jade protiv devet igraca.slusaj vamo wrote:Vezano za kartone: njih smo pametno trebali cistiti uz Atkinsonovu pomoc, protiv Bjerolusa kuci. Sada je kasno. Imamo izbor izmedju loseg i goreg, po tom pitanju, ali sa ovim mentalitetom ne vjerujem da mi mozemo kroz baraz. Tada bi nasli nesto drugo, ili bi se pred prvu tekmu pricalo kako opet treba bojazljivo uci u nju da ko ne bi dobio karton pred revans.
- slusaj vamo
#790 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Malo si previse ozbiljan. 
-
mikogoago
#791 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
HRKLJUŠ!!! 
- cico x
#792 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
karti,karti za zenicu !!
- splend
#793 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
malo sam prelistavao postove, pa sam nasao jedan zanimljiv. datum je 30.5.2011, znaci prije rumunije u gostima. i tada sam najavio da ce utakmica protiv luxemburga da bude 'odlucujuca', a utakmica protiv francuske 'historijska'
luksemburg-bih ---> jedina nebitna tekma ovih kvalifikacija
bih-francuska ---> historijska (izbacujemo francuze iz trke za prvo mjesto)![]()
albanija-bih ---> odlucujuca( ako ne pobjedimo ispali iz kvalifikacija)![]()
bih-rumunija ---> historijska (ako ne pobjedimo, opet ispadamo)![]()
rumunija-bih ---> historijska(ostajemo u trci za mjesta na euru)
bih-albanija ---> odlucujuca(ostajemo i dalje u trci)
bjelorusija-bih ---> historijska(priblizavamo se cilju)
bih-bjeroursija ---> utakmica decenije(jos malo pa baraz)
bih-luksemburg ---> odlucujuca(ovjeravamo baraz)
francuska-bih --->historijska(borba za prvo)
- Edin H.
#794 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
splend wrote:malo sam prelistavao postove, pa sam nasao jedan zanimljiv. datum je 30.5.2011, znaci prije rumunije u gostima. i tada sam najavio da ce utakmica protiv luxemburga da bude 'odlucujuca', a utakmica protiv francuske 'historijska'![]()
luksemburg-bih ---> jedina nebitna tekma ovih kvalifikacija
bih-francuska ---> historijska (izbacujemo francuze iz trke za prvo mjesto)![]()
albanija-bih ---> odlucujuca( ako ne pobjedimo ispali iz kvalifikacija)![]()
bih-rumunija ---> historijska (ako ne pobjedimo, opet ispadamo)![]()
rumunija-bih ---> historijska(ostajemo u trci za mjesta na euru)
bih-albanija ---> odlucujuca(ostajemo i dalje u trci)
bjelorusija-bih ---> historijska(priblizavamo se cilju)
bih-bjeroursija ---> utakmica decenije(jos malo pa baraz)
bih-luksemburg ---> odlucujuca(ovjeravamo baraz)
francuska-bih --->historijska(borba za prvo)
Nisi nista rekao da li idemo u baraz ili ne
-
TOM SCHOLZ
#795 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Mislim da u Parizu trebamo napasti i to zbog nekoliko razloga.Kao prvo NEMAMO STA IZGUBITI,kao drugo DEFANZIVNOM IGROM RIZIKUJEMO KARTONE.Trece,mislim da smo jaci nego u prvoj utakmici protiv francuza,a oni su slabiji zbog dosta povrijedjenih igraca.Cetvrto,NA FRANCUZIMA JE PRITISAK.Peto,Mozda je doslo vrijeme da se konacno SKINE SKLAP NEKOJ JAKOJ REPREZENTACIJI.Ali avaj...sve ce biti uzalud ako Susic na gol stavi potrosenog golmana koji ce me samo podsjecati na poraze protiv 1.Danske 2.Srbije 3.Portugala .Kenan Hasagic je krivac za izgubljena dva boda protiv rumunije.Taj covjek vise nema nikakav motiv ni za branjenje jer i kao golman ulazi u pozne igracke godine.Naravno da je Asmir Begovic susta suprotnost od njega i sve je na njegovoj strani(o motivu da ne govorimo,jer je Asmir tek pred prvim vaznijim ugovorima ispred sebe).I da zakljucim:"NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA !"
- zalizani
#796 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
bit ce nerovoze dok i ako padne prvi gol u nasu korist.
poslije ce biti, trpaj robu burazeru.
s
poslije ce biti, trpaj robu burazeru.
-
Baudelaire
#797 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Nisam sve postove na posljednjih par stranica pročitao, ali budimo jednom makar iskreni, onaj prvi crveni za Bjeloruse u Zenici je bio tragikomičan. Neću sad ulaziti u priču, boli me iskreno neka stvar za Bjeloruse, ali ondje je jedino Pandža mogao dobiti drugi žuti, nikako onaj Bjelorus, jer je definitivno bio odgurnut, a osim toga, nije se nikako bunio. Kad je Atkinson krenuo da vadi karton, mislio sam da će ga dati Pandži.
-
LSD
#798 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
wtfBaudelaire wrote:Nisam sve postove na posljednjih par stranica pročitao, ali budimo jednom makar iskreni, onaj prvi crveni za Bjeloruse u Zenici je bio tragikomičan. Neću sad ulaziti u priču, boli me iskreno neka stvar za Bjeloruse, ali ondje je jedino Pandža mogao dobiti drugi žuti, nikako onaj Bjelorus, jer je definitivno bio odgurnut, a osim toga, nije se nikako bunio. Kad je Atkinson krenuo da vadi karton, mislio sam da će ga dati Pandži.
-
Baudelaire
#799 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Ne znam, onda ne koristimo iste aršine kad gledamo sebe i druge reprezentacije. Evo snimka, daleko od preofirne simulacije kako je nazivate. Ja znam da bih popizdio da nekom našem reprezentativcu sudija za ovakvu situaciju da drugi žuti karton. Negdje na 1:10 počinje ta situacija.
http://www.youtube.com/watch?v=q5v6-dan ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=q5v6-dan ... re=related
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#800 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
sve i da je pandza treb'o dobit' karton, bio je red da se i nama nekad nesto pokloni..