EuroBasket 2011

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Murat Sabanovic

#776 Re: EuroBasket 2011

Post by Murat Sabanovic »

jbt,samo kad se sjetim...drazen petrovic je sam grcku razvaljivo..a u ono vrijeme grci jos jaci bili nego danas(galis,janakis,kristodulu,fasulas)...svaka cast makedonicima...
smijesni_ste

#777 Re: EuroBasket 2011

Post by smijesni_ste »

Sasvim_Obican wrote:
Bilo bi fenomenalno da se pomajkanje kvalitetnih igrača, pomankanje ozbiljne taktike i ideje igre, te u konačnici - mutni poslovi i marifetluci u savezu koji za poslijedicu imaju dugogodišnje mrcvarenje bh. košarke može opravdati bilo kakvim pijančenjem. Protiv Crne Gore su šuteri imali svoj dan i tu smo dobili utakmicu. Igra je ostala patetična, spora i jadna !
Ma znam, nije ovo opravdanje naravno....već samo tačka na i nažalost.... :skoljka:
just principe

#778 Re: EuroBasket 2011

Post by just principe »

jednostavno nas nije islo i to je to...los dan, samo je Domercant igrao, ostali nisu ni pokusali.. :roll:
vinnie_jones

#779 Re: EuroBasket 2011

Post by vinnie_jones »

Stradaše mrče od dalekometnog topništva, malo se koprcaju na čojstvo ali završiće susjedi sigurno na +10

jeko ovaj Markota - Omer'odžić?
Altsa

#780 Re: EuroBasket 2011

Post by Altsa »

vinnie_jones wrote:Stradaše mrče od dalekometnog topništva, malo se koprcaju na čojstvo ali završiće susjedi sigurno na +10

supak koji se stidio svog muslimanskog prezimenaa pa uzeo od matere 8-)

Evo pa povracajte:

Damir Markota (Omerhodžić) (Sarajevo, 26. prosinca 1985.) švedsko-hrvatski profesionalni košarkaš. Igra na poziciji niskog krila, a trenutačno je član španjolskog prvoligaša Iurbentie Bilbaoa.

Karijera

Odrastao je u Švedskoj jer su se početkom rata u Bosni njegovi roditelji s njim i njegovom šestogodišnjom starijom sestrom Meri preselili u Stockholm. Kako mu je majka brzo dobila švedsko državljanstvo, Omerhodžić je igrao za švedsku U-14 reprezentaciju, da bi nakon toga odlučio pronaći klub u kojem bi mogao ozbiljnije igrati. Na internetu je pronašao podatak da Cibona traži nove košarkaše, došao na probu i odmah zadovoljio.[2] U Cibonu je došao 2001. godine, a Vukovi su ga najprije dali na kaljenje u nižerazredni klub Zabok (sezona 2001/02.), potom u Šanac Karlovac (2002/03.). U Ciboni je igrao od 2003. do 2006. godine, kada odlazi na NBA draft gdje su ga kao 59. izbor uzeli San Antonio Spursi i odmah zamijenili izbor s Millwaukee Bucksima. Za Buckse je nastupio u 30 utakmica, s prosječnim učinkom od 1.7 poena i jednim skokom po utakmici. Bucksi su ga i u dva navrata posuđivali nižerazrednoj momčadi Tulsa 66ers. U sezoni 2007./08. Markota je potpisao za BSpartak iz St. Peterburga gdje je ostao tek prvi dio sezone, dalako uspješniji nastavak bio je u Žalgirisu u koji je posuđen i u kojem je osvojio trostruku krunu, domaće prvenstvo i Kup te Baltičku ligu.[3] Pozivom trenera Cibone Velimira Perasovića, Markota se je natrag vratio u redove Vukova.[4] Međutim, zbog nedicipline, odnosno zbog neodlaska s momčadi Cibone na turnir u St. Peterburgu, Markota je prvotno suspendiran[5], a kasnije otpušten iz kluba. Odlazi u španjolsku ViveMenorcu, gdje je igrao sa još dvojicom Hrvata Stojićem i Baždarićem. Kako je u dresu Menorce u nekoliko samo pet utakmica uz poražavajuću statistiku. Zabijao je prosječno 1,4 poena i imao 1,2 skoka, odlučio je raskinuti ugovor s klubom i potpisati za sadašnji klub Iurbentiu Bilbao.[6]
udrch

#781 Re: EuroBasket 2011

Post by udrch »

vinnie_jones wrote:Stradaše mrče od dalekometnog topništva, malo se koprcaju na čojstvo ali završiće susjedi sigurno na +10

Čovjek sa klupe će izgleda biti odlučujući faktor na utakmici..
Ove naše sa klupe treba poslati na kaljenje u KK Vogošća..
dječak sa šibicama

#782 Re: EuroBasket 2011

Post by dječak sa šibicama »

udrch wrote:Hrvati gube sigurno..mislim da će završiti kao peti u grupi, raspašće se večeras u prvom poluvremenu..ista smo mi bagra..
E da.

Tomic je urnisao Pekovica, da je bilo ruzno za gledati.

Nimalo slucajno prvi centar spanske lige, najjace lige u Evropi.

Gdje su sad oni sto tokom turnira u Ljubljani napisase da je Pekovic klasa za Tomica?
HomeArt

#783 Re: EuroBasket 2011

Post by HomeArt »

just principe wrote:jednostavno nas nije islo i to je to...los dan, samo je Domercant igrao, ostali nisu ni pokusali.. :roll:
Los dan je kad od 10 pogodis 2-3 ali kad u svom reketu i ne pokusas skociti to je vec nesto drugo, ono danas je bilo za degeneka :x
dječak sa šibicama

#784 Re: EuroBasket 2011

Altsa wrote:

Ne lupaj napamet, otac ih je ostavio, i decko uzeo mamino prezime.
vinnie_jones

#785 Re: EuroBasket 2011

Post by vinnie_jones »

Altsa wrote:

Jebat ga, to je njegov izbor ma koliko se mi slagali ili ne samo mi šega bilo kako Aco-ložionička neofirno dodaje alias Omer'odža :-)
udrch wrote: Čovjek sa klupe će izgleda biti odlučujući faktor na utakmici..
Ove naše sa klupe treba poslati na kaljenje u KK Vogošća..
usitnili su malo pred kraj, očekivao sam rutinsko zatvaranje utakmice, koliko vidim fali im nekoliko igrača (Tomas bradrs, onaj tetovirani centar zaboravio sam kako se zove), kako god jači su od nas za klasu ovaj Tomić će sutra odigrati simultanku pod košem osim ako ga mahmurni Jazvin ne pobuca.
Valjda će i naša klupa proraditi...kad pronađu angažman :zzzz:
dječak sa šibicama

#786 Re: EuroBasket 2011

Kako pisu mediji, Tomas je vec u Zagrebu, dosao je na prvensrtvo ozlijedjen, i sa Makedoncima sjebo nogu totalno.

Nema ni Ukica, najboljeg pleja Hrvatske, a Kasun vec dugo nije klasa koja je bio dok je igrao u NBA i Barseloni. Mada on meni licno nikada nije bio neki igrac, dok ga je Vujcic razigravao u 2005. Beogradu (Vujcic tada mozda i najbolji krilni centar Evrope) Kasun je bio mangup. Kasnije je propao lagano, ostace upamcen po skupljanju pet licnih u prvoj cetvrtini, bar dok sam ga gledao u dresu Barselone. Zato je i dobio nogu. Pomalo propuh u glavi, to je taj profil igraca, Milicic, Markota, IQ velicine cipela. Kasun nije bas toliko glup, ali nije ni puno bolji.
dječak sa šibicama

#787 Re: EuroBasket 2011

Inace nije dobro kako su Draper i Tomic veceras igrali pick igru, Barac koji je nevidljiv na ovom prvenstvu, u pick igri je jedan od boljih evropskih centara. Uigraju li to do sutra Draper/Popovic sa Baracem, dupla briga.

Hrvatska jos ima puno rezerve, Zoric jos nije ni blizu igre kakvu zna pruziti, Simon takodje moze poluditi i zabiti 20-ak koseva kako je radio na pripremama, Barac je skroz neiskoristen i nije nemoguce da sutra proradi sa pickom, Sabe ce morat smisliti nesto sa odbranom.

A u napadu igrati sta se igra, Hrvatska odbranu igra slabo. Osim ako ne proigra sutra :roll:
juan

#788 Re: EuroBasket 2011

Post by juan »

dječak sa šibicama wrote:... Sabe ce morat smisliti nesto sa odbranom

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: SABE???? :run: :run:
udrch

#789 Re: EuroBasket 2011

Post by udrch »

dječak sa šibicama wrote:
udrch wrote:Hrvati gube sigurno..mislim da će završiti kao peti u grupi, raspašće se večeras u prvom poluvremenu..ista smo mi bagra..
E da.

Tomic je urnisao Pekovica, da je bilo ruzno za gledati.

Nimalo slucajno prvi centar spanske lige, najjace lige u Evropi.

Gdje su sad oni sto tokom turnira u Ljubljani napisase da je Pekovic klasa za Tomica?
Nisam ja ovo baš ozbiljno mislio, ovo su više bile moje želje..
Svejedno, Hrvati me nisu oduševili, ozbiljnim pristupom imamo realne šanse da ih dobijemo..
mahalas505

#790 Re: EuroBasket 2011

Post by mahalas505 »

udrch wrote:Nisam ja ovo baš ozbiljno mislio, ovo su više bile moje želje..
Svejedno, Hrvati me nisu oduševili, ozbiljnim pristupom imamo realne šanse da ih dobijemo..
Kojim ozbiljnim pristupom? Neke uigrane akcije, neki skok mozda?

Ova reprezentacija je lakrdija i treba ispasti u nizi rang, da bi se krenulo od nekog pocetka. Jedino je tako moguce da ovi uhljupi odu iz KS(bilo iz rep.srpske, bilo iz federacije) posto kad se ispadne u nizi rang nece vise biti ni para ni promocije igraca.
Impavidus

#791 Re: EuroBasket 2011

Post by Impavidus »

Poluvrijeme a kasnije i na time-outu kada se očekuje od selektora da pokaže svoje znanje i prozbori koju pametnu.
Sabit: Hajmo malo igrat pi.čka mu materina! (A onda muk jedno 5-6 sekundi - već viđeno).
Đedović: Ali kako?
Bavčić: Ovako. (Sa onim žgoljavim ustima i još gorom facom).

Pa imaju li oni stida sekunde čuj od Finske skoro 30 razlike izgubiti. Prestanite igrat kad vidite da ne znate. Zrelo sve za degeneka prvo kvazi trenera a onda i ostalu kompaniju.
medvjed23

#792 Re: EuroBasket 2011

Post by medvjed23 »

Impavidus wrote: Sabit: Hajmo malo igrat pi.čka mu materina! (A onda muk jedno 5-6 sekundi - već viđeno).
Bavčić: Ovako.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by medvjed23 on 04/09/2011 00:46, edited 1 time in total.
zlaataan

#793 Re: EuroBasket 2011

Post by zlaataan »

Impavidus wrote:Poluvrijeme a kasnije i na time-outu kada se očekuje od selektora da pokaže svoje znanje i prozbori koju pametnu.
Sabit: Hajmo malo igrat pi.čka mu materina! (A onda muk jedno 5-6 sekundi - već viđeno).

Pa imaju li oni stida sekunde čuj od Finske skoro 30 razlike izgubiti. Prestanite igrat kad vidite da ne znate. Zrelo sve za degeneka prvo kvazi trenera a onda i ostalu kompaniju.
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:

Kad se malo razmisli, lako se može zaključiti zašto imamo taj problem treće četvrtine. Jednostavno, kad svi treneri u pauzi ukazuju na greške u prvom poluvremenu, naš Sabe izvodi već viđen scenarij. :roll:
Mikado

#794 Re: EuroBasket 2011

Post by Mikado »

RIZVA wrote:Image

"jel Ovako"
Image

Ovako
udrch

#795 Re: EuroBasket 2011

Post by udrch »

Impavidus wrote:Poluvrijeme a kasnije i na time-outu kada se očekuje od selektora da pokaže svoje znanje i prozbori koju pametnu.

Pa šta se buniš, i uradili su kako si ti rekao..
Kad su vidjeli da gube i prestali su igrati, u trećoj četvrtini je igrala samo Finska, a u četvrtoj su igrale naše rezerve..
Comrad

#796 Re: EuroBasket 2011

Post by Comrad »

Ćutuci Jazvin, Nesovic, Bajramovic, Bavcic...pa i onaj Ikonic suta ne moze da pogodi. Ne shvatam brate, to ti poso, sutas po cijeli posran dan i ne mozes da ubodes jednu od deset. Kako uopste igraju oni za svoje klubove? :-) Bacaju lopte po 2-3 metra od igraca :shock:

Teletovica jeste silio sut, a sta je drugo trebao. Nema s kim igrati, a nema ni trenera da to sve organizuje.
Impavidus

#797 Re: EuroBasket 2011

Post by Impavidus »

udrch wrote:

Pa šta se buniš, i uradili su kako si ti rekao..
Kad su vidjeli da gube i prestali su igrati, u trećoj četvrtini je igrala samo Finska, a u četvrtoj su igrale naše rezerve..
Ne da prestanu igrat u pola utakmice, nego da se oproste odmah poslije utakmice - fudbalskim žargonom "da okače kopačke o klin".
vinnie_jones

#798 Re: EuroBasket 2011

Post by vinnie_jones »

nađoh na www-u:
Priča mi prijatelj košarkaš, koji je hljeb zarađivao u Norveškoj. Dođe neki amerikanac kod njih u klub i svaka psovka na našem. Ovaj ga pita od kog mu je to, kaže u Njemačkoj me Sabit treniro, sve sam naučio.
udrch

#799 Re: EuroBasket 2011

Post by udrch »

vinnie_jones wrote:nađoh na www-u:
Priča mi prijatelj košarkaš, koji je hljeb zarađivao u Norveškoj. Dođe neki amerikanac kod njih u klub i svaka psovka na našem. Ovaj ga pita od kog mu je to, kaže u Njemačkoj me Sabit treniro, sve sam naučio.
:thumbup:
udrch

#800 Re: EuroBasket 2011

Post by udrch »

Zna li neko kako će se grupe križati?
Post Reply