Brela su fanatasticneHemel wrote:Lako ti je bilo uzivati u Jakirusi kada sam ja ono sve izgradio a konobare zaduzio da malo pripaze raju preko Biokova.Ko to smat wrote:De ba sta ste se navukli na papka iz kupresa.Ja idem svake godine zadnje 2 bio u Porecu a ove u Brelama.Znate li sta su Brela za Porec.Havaji.Pa u porecu plaza nikakva more mutno nikakvo a Brela kad ujutro prosetas ono plazom more stoji plaza cista .Kako sam se osjeco ko Bosanac.Lezo na plazi noge skoro u vodi piva u ruci konobar ljubazan kad ugrije bucnem se eto kako sam se osjeco pravo neprijatno.Jes mi bilo zajebano dabogda mi bilo opet ovako.
Dobra su Brela ali se treba malo namuciti dok sidjes do plaze.
Brela su
Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
- mO k3
#776 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
- vjesticanametli
#777 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
sta je ovo niko nista ne jede na moru 
- strong69
#778 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ovaj clanak je uvredljiv i bezobrazan. Prst je u oko vecini turista iz BiH i fakat je pitanje dokle ova sloboda medija moze ici i kakve sve situacije moze izroditi...
Ali moram da vam ispricam svoj dozivljaj od ovoga ljeta. Bio sam u Cavtatu i tu je za vrijeme mog boravka bilo jako malo BH turista, cak skoro nikako. Uglavnom Nijemci, Francuzi i Talijani.
Jednog dana na plazi na kojoj budem pojavi se pas i pored vidljivo istaknutog znaka da je zabranjen ulaz pasa na plazu. Haj kontam, libo me neka stvar, lijepo vrijeme, more odlicno za kupanje i necu da se nerviram. Al´ u po frke poce pas lajati pa cviliti pa zavijati... Ja se podignem da vidim ko ga je doveo i vidim petero ljudi, porodica ocito. E rekoh sad cu napisati na forumu vidi Svaba sto su doveli psa na plazu
Naculim usi kad jedna od tih zena ustaje sa termos bocom i krece prema plazi dok je druga bodri i govori joj "Hajde bonaaaa, isperi je tu, valja to oprati poslije"
Uze ona onu bocu, prosu ostatak kafe na moje zaprepastenje a mozete zamisliti zaprepastenje drugih turista
E rekoh, dragi moji Bosanci...
Ali moram da vam ispricam svoj dozivljaj od ovoga ljeta. Bio sam u Cavtatu i tu je za vrijeme mog boravka bilo jako malo BH turista, cak skoro nikako. Uglavnom Nijemci, Francuzi i Talijani.
Jednog dana na plazi na kojoj budem pojavi se pas i pored vidljivo istaknutog znaka da je zabranjen ulaz pasa na plazu. Haj kontam, libo me neka stvar, lijepo vrijeme, more odlicno za kupanje i necu da se nerviram. Al´ u po frke poce pas lajati pa cviliti pa zavijati... Ja se podignem da vidim ko ga je doveo i vidim petero ljudi, porodica ocito. E rekoh sad cu napisati na forumu vidi Svaba sto su doveli psa na plazu
E rekoh, dragi moji Bosanci...
-
Black111
#779 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Zao mi je sto cu te razocarati al to nije tocno. Odnosi se bas na onog kom i pise. Kad se misli na Hercegovce onda se i napise Hercegovci. A recimo da je i sama Dijana Culjak Hercegovka (a i Curkovic mi isto zvuci).and wrote:upravo to.najviše im smetaju hercegovci koji dolaze vikendom i zovu ih vikend četnicikaranana wrote:pa dobro, tekst se odnosni ponajvise na hrvate iz BiH jer oni su u sat do dva voznje od makarske i oni su vecinom ti izlet-turisti. necu ja iz sarajeva otici na jednodnevni izlet.
a da smo papanijada - jesmo.![]()
malo ko im na tom dijelu rivijere troši kao bosanci.
na kraju krajeva,nije im neka ponuda.vrhunac ponude je varena kukurica.ako teže elitnom turizmu,prvo bi trebali pogledati kako u svijetu izgledaju destinacije koje su za elitni turizam.ili je njima elitni turizam zrće.skontali da je posao s drogom najisplativiji
Inace, stvarno je jadno ovo prebacivanje loptice i nasladjivanje nad nekim drugim... Onda vidis da je i opravdano. Ja ne znam ko je kad od vas ovdje bio u Makarskoj, a ako je onda zna kog tamo ima uvjerljivo najvise i ko se dreci po plazama.
Al najlakse je reci to su oni mislili na Hercegovce, e pa zao mi je. Bilo bi pametnije pogledati problemu u oci i odrediti sta ne valja a ne prebacivati lopticu na drugog i jos se nasladjivati (u zabludi).
Last edited by Black111 on 23/08/2011 07:20, edited 1 time in total.
- HAVANA
#780 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ko to smat wrote:Lezo na plazi noge skoro u vodi piva u ruci konobar ljubazan kad ugrije bucnem se eto kako sam se osjeco pravo neprijatno.Jes mi bilo zajebano dabogda mi bilo opet ovako.
-
Black111
#781 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Hahaha... Nevjerovatno. Prvo se pise da su natpisi upuceni Hercegovcima, pa sad odjednom napad na Kupres (a kao nemojmo generaliziratiSasvim_Obican wrote:Pročitao sam danas na indexu komentar jednog makarskog hotelijera koji kaže (parafraziram) : To ne govori cijela Makarska već kompleksi Ćurkoviča koji je i sam došao s Kupresa nakon što mu je žena dobila posao u Makarskoj. Mi, turistički radnici, cijenimo goste iz BiH koji su, unatoč činjenici da ne troše onoliko koliko to čine primjerice Njemci, puno zabavniji i srdačniji od njih. Uostalom, Bosanci iz inostranstva su bili prvi gosti koji su Makarsku posjećivali i u ratu kada joj je bilo najteže...
E sad, neka mi neko objasni. Da li je taj čovjek zaslužio da se na Facebooku ili čak i ovdje, zbog nekog kupreškog imbecila, pljuje po cijeloj Hrvatskoj, po svim Hrvatima i njihovom turizmu ?
Evo da vam ja kazem. Taj "hotelijer" serki, ima svaceg, al doslovno svaceg i ne moze se reci da svi mrze, kao sto se ne moze reci da nikom ne smeta. Al nemojte biti u zabludi da to nikom ne smeta, ili da je to eto neka hercegovacka zavjera.
I vjerujte mi da ovo pitanje nije iskljucivo vezano ni za HDZ
- vozač
#782 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Tekstopisac ... idiot koji nije u stanju reći da ga vjerovatno nerviraju Hercegovci i Imoćani, što zbog činjenice da pokupovaše sve po Dalmaciji, što zbog njihovog cjelodnevnog dolaska na plaže, pa je onda to upakovao u priču o turistima iz BiH, što bi valjda trebalo da podrazumjeva i onog iz Bijeljine koji dođe u Makarsku "preko dana".
Hrvatska i more, BH gosti i ponuda, realno, od Zadra pa naniže (na karti), sa izuzetkom pojedinih otoka, nema se ništa posebno ni vidjeti niti me nešto posebno može impresionirati. Krajnji jug, sa svojim postapokaliptičnim izgledom (iza Dubrovnika) je u svemu ovome, gledamo li samo čistoću mora i klimu, možda i najbolji izbor jer sigurno nećete imati problema sa nedostatkom sunca i slično, za razliku od Kvarnera ili Istre gdje ćete osjetiti svaku, pa makar i najmanju promjenu vremenskih prilika.
Dalmacija, ko Dalmacija, uobičajena turistička destinacija većine BH državljana, u ovom životnom dobu u kojem sam, meni interesantna maksimalno 7 dana, pod uslovom da su vremenske prilike idealne, uz fino društvo, da se mogu kupati, ležati na plaži, da ne moram razmišljati kako ću zabaviti djecu, jer realno nemaju mogućnosti za bilo kakvu zabavu van uobičajenog kupanja do besvijesti, tačnije "dok im se halka ne ufati oko usta."
Vanpansionske aktivnosti svode se na sladolede od 5 kuna, kuhane kukuruze, debilne video igrice na razdrndanim aparatima, kokice, ležaljke od 20-30 kuna, (kad prokontaš malo bolje dušek u konzumu 20 kuna, odeš kupiš i imaš zabavu za cijelu porodicu + sunčanje), ako je kakav granap uz plažu uzimaju se sokovi, roditelji odu par puta dnevno u kafanu, jede se jednom u restoranu, eventualno da se preko dana donese pizza ili dvije do plaže, redovno se posjećuje kakav market, nešto se spremi i u apartrmanu, problem je što vi jednostavno nemate gdje potrošiti novac u Dalmaciji, sve i da hoćete.
Onda se pronalazi neki kompromis, jeste skupo, ali je blizu, ako šta zapne eto me kući za 3-4 sata. Jeste da je bez veze, al hajde izdržaćemo 7 dana, kupaćemo se, more je fakat čisto i žmari opako. Onda skontam koliko bi potrošio kući, koliko bi se samo vozao i svakodnevno osmišljavao zabavu za cijelu familiju, pa dok uskladiš interese svih, od djece do roditelja, ma hajde čovječe, ovako samo pogledaš kakvo će vrijeme biti narednih 7 dana i pravac Jadran, uopšte ne ispadne tako skupo, pa jebem ga ja ne može se ni na odmor ići sa unaprijed osmišljenom kalkulacijom u stilu "da što manje potrošim", jebo taj odmor.
Kad se sve sabere, nije to to što čovjek traži, al eto opet je najbliže i ako ne idete u hotele može se sasvim pristojno i uz skuplji apartman, jesti, piti, sunčati, kupati, ali bez nekih posebnih događanja.
Niz je razloga zbog kojih čovjek trkne do Jadrana, a opet taj kreten koji je napisao ovaj tekst vjerovatno ne bi ni znao objasniti ko bi to osim BH državljana dolazio, na kraju krajeva ko god dođe nešto će potrošiti i kad Hrvatska kao država to shvati, (većina njih to vrlo dobro zna, samo neće da priznaju) onda neće biti mjesta za idiotske tekstove po novinama.
Ja koliko sam mogao vidjeti glavna raja su im Česi (komentar suvišan), a koliko su sami Hrvati svjesni te činjenice najbolje govori to što i reklame za mobilne operatere sad baziraju na fazonima sa Čehinjama ... ako su im Česi (barem u Dalmaciji) glavni oslonac za turizam i nešto na čemu baziraju strategiju, daleko će dogurati.
Hrvatska i more, BH gosti i ponuda, realno, od Zadra pa naniže (na karti), sa izuzetkom pojedinih otoka, nema se ništa posebno ni vidjeti niti me nešto posebno može impresionirati. Krajnji jug, sa svojim postapokaliptičnim izgledom (iza Dubrovnika) je u svemu ovome, gledamo li samo čistoću mora i klimu, možda i najbolji izbor jer sigurno nećete imati problema sa nedostatkom sunca i slično, za razliku od Kvarnera ili Istre gdje ćete osjetiti svaku, pa makar i najmanju promjenu vremenskih prilika.
Dalmacija, ko Dalmacija, uobičajena turistička destinacija većine BH državljana, u ovom životnom dobu u kojem sam, meni interesantna maksimalno 7 dana, pod uslovom da su vremenske prilike idealne, uz fino društvo, da se mogu kupati, ležati na plaži, da ne moram razmišljati kako ću zabaviti djecu, jer realno nemaju mogućnosti za bilo kakvu zabavu van uobičajenog kupanja do besvijesti, tačnije "dok im se halka ne ufati oko usta."
Vanpansionske aktivnosti svode se na sladolede od 5 kuna, kuhane kukuruze, debilne video igrice na razdrndanim aparatima, kokice, ležaljke od 20-30 kuna, (kad prokontaš malo bolje dušek u konzumu 20 kuna, odeš kupiš i imaš zabavu za cijelu porodicu + sunčanje), ako je kakav granap uz plažu uzimaju se sokovi, roditelji odu par puta dnevno u kafanu, jede se jednom u restoranu, eventualno da se preko dana donese pizza ili dvije do plaže, redovno se posjećuje kakav market, nešto se spremi i u apartrmanu, problem je što vi jednostavno nemate gdje potrošiti novac u Dalmaciji, sve i da hoćete.
Onda se pronalazi neki kompromis, jeste skupo, ali je blizu, ako šta zapne eto me kući za 3-4 sata. Jeste da je bez veze, al hajde izdržaćemo 7 dana, kupaćemo se, more je fakat čisto i žmari opako. Onda skontam koliko bi potrošio kući, koliko bi se samo vozao i svakodnevno osmišljavao zabavu za cijelu familiju, pa dok uskladiš interese svih, od djece do roditelja, ma hajde čovječe, ovako samo pogledaš kakvo će vrijeme biti narednih 7 dana i pravac Jadran, uopšte ne ispadne tako skupo, pa jebem ga ja ne može se ni na odmor ići sa unaprijed osmišljenom kalkulacijom u stilu "da što manje potrošim", jebo taj odmor.
Kad se sve sabere, nije to to što čovjek traži, al eto opet je najbliže i ako ne idete u hotele može se sasvim pristojno i uz skuplji apartman, jesti, piti, sunčati, kupati, ali bez nekih posebnih događanja.
Niz je razloga zbog kojih čovjek trkne do Jadrana, a opet taj kreten koji je napisao ovaj tekst vjerovatno ne bi ni znao objasniti ko bi to osim BH državljana dolazio, na kraju krajeva ko god dođe nešto će potrošiti i kad Hrvatska kao država to shvati, (većina njih to vrlo dobro zna, samo neće da priznaju) onda neće biti mjesta za idiotske tekstove po novinama.
Ja koliko sam mogao vidjeti glavna raja su im Česi (komentar suvišan), a koliko su sami Hrvati svjesni te činjenice najbolje govori to što i reklame za mobilne operatere sad baziraju na fazonima sa Čehinjama ... ako su im Česi (barem u Dalmaciji) glavni oslonac za turizam i nešto na čemu baziraju strategiju, daleko će dogurati.
-
Black111
#783 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ne znam sto ste se toliko uhvatili Hercegovaca jer o njima sigurno nije rijec, niti Hercegovci malo trose, naprotiv. A vecina ih ionako ima svoj smjestaj...
- GAU8
#784 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Pa bas o njima je rijec.Black111 wrote:Ne znam sto ste se toliko uhvatili Hercegovaca jer o njima sigurno nije rijec, niti Hercegovci malo trose, naprotiv. A vecina ih ionako ima svoj smjestaj...
Uzimaju plazu a nista zauzvrat
- draganbl
#785 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Perfektno napisan post. Ništa ni dodati ni oduzeti.vozač wrote:Tekstopisac ... idiot koji nije u stanju reći da ga vjerovatno nerviraju Hercegovci i Imoćani, što zbog činjenice da pokupovaše sve po Dalmaciji, što zbog njihovog cjelodnevnog dolaska na plaže, pa je onda to upakovao u priču o turistima iz BiH, što bi valjda trebalo da podrazumjeva i onog iz Bijeljine koji dođe u Makarsku "preko dana".![]()
Bilo bi lijepo kada bi na forumu bilo više postova kao što je ovaj: sadržajno i stilski je odlično napisan, a sa druge strane je realan, precizan i - tačan.
-
sarajevsko pivo II
#786 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Nema ljepšeg mora od hrvatskog mora. Tko želi u Tursku ,Španjolsku,Grčku,Tunis itd., neka ide slobodno.Ja sam sretan jer doručkujem u svojoj kući a nakon toga odem na plavi Jadran. Uživam u Šibeniku,Solarisu,Pirovcu,ručam na obali i stignem na večeru u Bihać.Nikad nisam imao probleme zbog toga što sam iz BiH. Hrvati su ljubazni i kulturni ljudi.Bog im je dao da imaju najljepši kutak na ovom svijetu a meni ,hvala Bogu, da imam koju marku u dzepu koju ću potrošiti u Šibeniku.Vikendom je Bihać prepun Gospićkih tablica jer susjedi dolaze u šoping. Niti na kraj pameti nije nikom da im kaže: vi ste nepoželjni jer malo trošite.Frustriranih i iskompleksiranih ljudi ima na svim stranama,sva sreća pa predstavljaju izrazitu manjinu.
- jyqan
#787 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
ja sam u posljednjih par godina jedan dio ljetovanja provodio u hrvatskoj
na stranu to što je ponuda bilo čega osim mora i plaže nula, uvijek padaju na glupim sitnicama za koje stvarno ne kontam zašto sebi rade. evo jedan primjer je i ovaj lik što je napisao članak u gradu u kojem je sigurno preko 50% turista iz bosne
još jedna glupost je npr. što je u granapu kraj plaže litar vode 16 kuna, a u obližnjem konzumu 4 kune. Jel stvarno treba ići u taj nivo bezobrazluka? ili grožđe 40 kuna (bilo prije 2 godine, ne znam kako je sad)
jedne godine mi podmetnu u kusur neke stare kune koje su u međuvremenu zamijenjene, pa moram ići 20 km u banku da promijenim. Ili, stignemo u apartman za 8 osoba, i gazdarica nas izvijesti da ima samo jedno parking mjesto, a da se drugo mora platiti. Pa kako da dođemo toliko nego sa dva auta?
Prošle godine platio apartman sa upotrebom klime, ali klima radi na sistemu "ventilator" i moram tri dana ratovati da dobijem plaćeno. Da ne spominjem da je 80% tih "apartmana" na nivou jednog pristojnog kokošinjca po pitanju svega, prostora, sudopera, zvučne izolacije...
po mom mišljenju, usluga za plaćeno u hrvatskoj poređena sa turskom, egiptom i sl se ne može mjeriti. Koliko god da platim, u hrvatskoj i portir, i domaćica koja izdaje apartmane, i radnik na kiosku koji prodaje sladoled glume veću gospodu od turista
na stranu to što je ponuda bilo čega osim mora i plaže nula, uvijek padaju na glupim sitnicama za koje stvarno ne kontam zašto sebi rade. evo jedan primjer je i ovaj lik što je napisao članak u gradu u kojem je sigurno preko 50% turista iz bosne
još jedna glupost je npr. što je u granapu kraj plaže litar vode 16 kuna, a u obližnjem konzumu 4 kune. Jel stvarno treba ići u taj nivo bezobrazluka? ili grožđe 40 kuna (bilo prije 2 godine, ne znam kako je sad)
jedne godine mi podmetnu u kusur neke stare kune koje su u međuvremenu zamijenjene, pa moram ići 20 km u banku da promijenim. Ili, stignemo u apartman za 8 osoba, i gazdarica nas izvijesti da ima samo jedno parking mjesto, a da se drugo mora platiti. Pa kako da dođemo toliko nego sa dva auta?
Prošle godine platio apartman sa upotrebom klime, ali klima radi na sistemu "ventilator" i moram tri dana ratovati da dobijem plaćeno. Da ne spominjem da je 80% tih "apartmana" na nivou jednog pristojnog kokošinjca po pitanju svega, prostora, sudopera, zvučne izolacije...
po mom mišljenju, usluga za plaćeno u hrvatskoj poređena sa turskom, egiptom i sl se ne može mjeriti. Koliko god da platim, u hrvatskoj i portir, i domaćica koja izdaje apartmane, i radnik na kiosku koji prodaje sladoled glume veću gospodu od turista
- ultima_palabra
#788 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ti si iz Bihaća ko što sam ja iz Ulan Batorasarajevsko pivo II wrote:Nema ljepšeg mora od hrvatskog mora. Tko želi u Tursku ,Španjolsku,Grčku,Tunis itd., neka ide slobodno.Ja sam sretan jer doručkujem u svojoj kući a nakon toga odem na plavi Jadran. Uživam u Šibeniku,Solarisu,Pirovcu,ručam na obali i stignem na večeru u Bihać.Nikad nisam imao probleme zbog toga što sam iz BiH. Hrvati su ljubazni i kulturni ljudi.Bog im je dao da imaju najljepši kutak na ovom svijetu a meni ,hvala Bogu, da imam koju marku u dzepu koju ću potrošiti u Šibeniku.Vikendom je Bihać prepun Gospićkih tablica jer susjedi dolaze u šoping. Niti na kraj pameti nije nikom da im kaže: vi ste nepoželjni jer malo trošite.Frustriranih i iskompleksiranih ljudi ima na svim stranama,sva sreća pa predstavljaju izrazitu manjinu.
- ladyada
#789 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
jyqan wrote:ja sam u posljednjih par godina jedan dio ljetovanja provodio u hrvatskoj
- pustopoljina
#790 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
i kad nema pola navedenog (od onog na oglasu na netu, npr.)...onda kazu- pa svi tako lazu

-
Hodidid
#791 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Nemas ti blage veze o Bihacu. Pitanje je jesi ikad u njega zavirio. Da si rekao karlovackih tablica pa i pomozi boze iako ni njima nije bas usput Bisce, ali gdje nadje Gospic.sarajevsko pivo II wrote:Nema ljepšeg mora od hrvatskog mora. Tko želi u Tursku ,Španjolsku,Grčku,Tunis itd., neka ide slobodno.Ja sam sretan jer doručkujem u svojoj kući a nakon toga odem na plavi Jadran. Uživam u Šibeniku,Solarisu,Pirovcu,ručam na obali i stignem na večeru u Bihać.Nikad nisam imao probleme zbog toga što sam iz BiH. Hrvati su ljubazni i kulturni ljudi.Bog im je dao da imaju najljepši kutak na ovom svijetu a meni ,hvala Bogu, da imam koju marku u dzepu koju ću potrošiti u Šibeniku.Vikendom je Bihać prepun Gospićkih tablica jer susjedi dolaze u šoping. Niti na kraj pameti nije nikom da im kaže: vi ste nepoželjni jer malo trošite.Frustriranih i iskompleksiranih ljudi ima na svim stranama,sva sreća pa predstavljaju izrazitu manjinu.
Prije ces naci Biscane u Topuskom.
- pustopoljina
#792 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
je li GS gospic?
...ima vise karlovackih, ali redovno i ovih iz gospica...
-
Hodidid
#793 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ja karlovacke vidjam ali Gospicke slabo bogami.pustopoljina wrote:je li GS gospic?
-
sarajevsko pivo II
#794 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ja nemam ništa protiv tvog azijatskog porijekla,pa čak niti protiv tvoje izopačene vidovitosti.Bihać je otvoren grad za svakog gosta pa i za tebe stranče.ultima_palabra wrote:Ti si iz Bihaća ko što sam ja iz Ulan Batorasarajevsko pivo II wrote:Nema ljepšeg mora od hrvatskog mora. Tko želi u Tursku ,Španjolsku,Grčku,Tunis itd., neka ide slobodno.Ja sam sretan jer doručkujem u svojoj kući a nakon toga odem na plavi Jadran. Uživam u Šibeniku,Solarisu,Pirovcu,ručam na obali i stignem na večeru u Bihać.Nikad nisam imao probleme zbog toga što sam iz BiH. Hrvati su ljubazni i kulturni ljudi.Bog im je dao da imaju najljepši kutak na ovom svijetu a meni ,hvala Bogu, da imam koju marku u dzepu koju ću potrošiti u Šibeniku.Vikendom je Bihać prepun Gospićkih tablica jer susjedi dolaze u šoping. Niti na kraj pameti nije nikom da im kaže: vi ste nepoželjni jer malo trošite.Frustriranih i iskompleksiranih ljudi ima na svim stranama,sva sreća pa predstavljaju izrazitu manjinu.
-
sarajevsko pivo II
#795 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Prva susjedna općina Bihaću je Korenica,odnosno Plitvička Jezera-tablice GS, i to ti je odmah kad pređeš granični prijelaz Izačić(od Bihaća 15 km).Isto tako kad pređeš GP Užljebić susjedna općina je D Lapac-tablice GS.Neki trebaju obnoviti znanje iz osnovne škole.Ne zamjeram,jer ne poznaju niti svoju Domovinu a o Susjednoj da i ne govorim.I stranče,u Bihać susjedi karlovačkih i gospićkih tablica ne dolaze usput, nego ciljano u određene trgovačke centre,Robot,Fis,Tuš,Inter ex itd..Naravno, zaboravih i one brojne ZG tablice koje su tu radi raftinga na Uni.Hodidid wrote:Nemas ti blage veze o Bihacu. Pitanje je jesi ikad u njega zavirio. Da si rekao karlovackih tablica pa i pomozi boze iako ni njima nije bas usput Bisce, ali gdje nadje Gospic.sarajevsko pivo II wrote:Nema ljepšeg mora od hrvatskog mora. Tko želi u Tursku ,Španjolsku,Grčku,Tunis itd., neka ide slobodno.Ja sam sretan jer doručkujem u svojoj kući a nakon toga odem na plavi Jadran. Uživam u Šibeniku,Solarisu,Pirovcu,ručam na obali i stignem na večeru u Bihać.Nikad nisam imao probleme zbog toga što sam iz BiH. Hrvati su ljubazni i kulturni ljudi.Bog im je dao da imaju najljepši kutak na ovom svijetu a meni ,hvala Bogu, da imam koju marku u dzepu koju ću potrošiti u Šibeniku.Vikendom je Bihać prepun Gospićkih tablica jer susjedi dolaze u šoping. Niti na kraj pameti nije nikom da im kaže: vi ste nepoželjni jer malo trošite.Frustriranih i iskompleksiranih ljudi ima na svim stranama,sva sreća pa predstavljaju izrazitu manjinu.
Prije ces naci Biscane u Topuskom.
- ultima_palabra
#796 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ja sam svake godine bar jednom tamo, i dosad nisam upoznao nijednog Bišćanina koji zastupa 3.entitetsarajevsko pivo II wrote:Ja nemam ništa protiv tvog azijatskog porijekla,pa čak niti protiv tvoje izopačene vidovitosti.Bihać je otvoren grad za svakog gosta pa i za tebe stranče.ultima_palabra wrote:Ti si iz Bihaća ko što sam ja iz Ulan Batorasarajevsko pivo II wrote:Nema ljepšeg mora od hrvatskog mora. Tko želi u Tursku ,Španjolsku,Grčku,Tunis itd., neka ide slobodno.Ja sam sretan jer doručkujem u svojoj kući a nakon toga odem na plavi Jadran. Uživam u Šibeniku,Solarisu,Pirovcu,ručam na obali i stignem na večeru u Bihać.Nikad nisam imao probleme zbog toga što sam iz BiH. Hrvati su ljubazni i kulturni ljudi.Bog im je dao da imaju najljepši kutak na ovom svijetu a meni ,hvala Bogu, da imam koju marku u dzepu koju ću potrošiti u Šibeniku.Vikendom je Bihać prepun Gospićkih tablica jer susjedi dolaze u šoping. Niti na kraj pameti nije nikom da im kaže: vi ste nepoželjni jer malo trošite.Frustriranih i iskompleksiranih ljudi ima na svim stranama,sva sreća pa predstavljaju izrazitu manjinu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#797 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila”
» sarajevsko pivo II

» sarajevsko pivo II
- strong69
#798 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Naravno da dolaze! Kupuju u svom Konzumu u BiH i slovenackim Merkatorima i Tusevima... Kod njih je 1 litar jogurta 2,60 KM a kod nas 1,80 KM, mlijeko im od 1,60 do 1,85 KM a kod nas od 1,20 do 1,40 KM a feta sir koji redovno konzumiram im kosta 7 KM a kod nas 4 KM, hljeb im je duplo skuplji...sarajevsko pivo II wrote:Vikendom je Bihać prepun Gospićkih tablica jer susjedi dolaze u šoping. Niti na kraj pameti nije nikom da im kaže: vi ste nepoželjni jer malo trošite.
- Skijaš
#799 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ja sam mislio da se u Krajini kaže kruhstrong69 wrote:Naravno da dolaze! Kupuju u svom Konzumu u BiH i slovenackim Merkatorima i Tusevima... Kod njih je 1 litar jogurta 2,60 KM a kod nas 1,80 KM, mlijeko im od 1,60 do 1,85 KM a kod nas od 1,20 do 1,40 KM a feta sir koji redovno konzumiram im kosta 7 KM a kod nas 4 KM, hljeb im je duplo skuplji...sarajevsko pivo II wrote:Vikendom je Bihać prepun Gospićkih tablica jer susjedi dolaze u šoping. Niti na kraj pameti nije nikom da im kaže: vi ste nepoželjni jer malo trošite.
- Bosanski_kralj
#800 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Vjerujem da velika većina Hrvata iz i oko Bihaća su za 3. entitet.ultima_palabra wrote:Ja sam svake godine bar jednom tamo, i dosad nisam upoznao nijednog Bišćanina koji zastupa 3.entitet