nema sumnjeibizza wrote:podapisganjeta wrote:Milan, ko će drugi![]()
.
![]()
Champions League 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Jeff Bingham
#776 Re: Champion League 2011/12
- bosnianidiot
#777 Re: Champion League 2011/12
Rossoneri, naravno 
- jeza u ledja
#778 Re: Champion League 2011/12
bosnianidiot wrote:Rossoneri, naravno

- bosnianidiot
#779 Re: Champion League 2011/12
Vidi, i druga ekipa Milana se plasirala u LP
...sto ti je rec klasa 
- Jeff Bingham
#780 Re: Champion League 2011/12
- ganjeta
#781 Re: Champion League 2011/12
Najvećibosnianidiot wrote:Vidi, i druga ekipa Milana se plasirala u LP...sto ti je rec klasa
-
ibizza
#782 Re: Champion League 2011/12
Jeff Bingham wrote:kad vec nije mogao u milan, makar moze nositi njihov dres
- just principe
#783 Re: Champion League 2011/12
pa zovnite @perfect_guy - a da napravi anketu
-
ajaca
#784 Re: Champion League 2011/12
nermin9200 wrote:joj kak bi volio vidjet anketu da vidim sta mislite ko ce osvojit LP... moj glas ide Bayernu!
Nešto mi govori da će to biti Real, mada lično ih ne volim, ali mislim da će Murinjo pući od muke ako ga ne osvoji.Ionako se napuhao kao balon.
- Jeff Bingham
#785 Re: Champion League 2011/12
ma jebo ankete, kad 99% glasa za tim koji navija, a ne za onaj za koji stvarno misli da ce osvijiti.
- perfect_guy
#786 Re: Champion League 2011/12
tačno. A i rezultati ankete bi bili u skladu sa ovim zadnjim postovima, odnosno pomenute ekipe bi pokupile glavni dio glasovaJeff Bingham wrote:ma jebo ankete, kad 99% glasa za tim koji navija, a ne za onaj za koji stvarno misli da ce osvijiti.
-
Jokericious
#787 Re: Champion League 2011/12
Bayern sigurno nece...
- Jack Be Nimble
#788 Re: Champion League 2011/12
Barcelona uvijek krene kaljavo sa pocetka sezone. A mozda i nisu toliko kaljavi koliko mi ocekujemo cuda od njih, pa kada prime gol odma je prica 'je li to znak raspada sistema?'.
Ako iko moze Barsu sprjeciti Real (oni ove godine sigurno uzimaju La Ligu) i City. Man C kao ekipa nisu vidjeli LS do prije dvije noci, ali skoro svaki njihov igrac jeste, ipak treba im jos iskustva kao ekipi. Da im je ovo druga sezona rekao bi da su favoriti, ali ako budu imali srece itd mogu do polufinala dogurati sigurno.
Ako iko moze Barsu sprjeciti Real (oni ove godine sigurno uzimaju La Ligu) i City. Man C kao ekipa nisu vidjeli LS do prije dvije noci, ali skoro svaki njihov igrac jeste, ipak treba im jos iskustva kao ekipi. Da im je ovo druga sezona rekao bi da su favoriti, ali ako budu imali srece itd mogu do polufinala dogurati sigurno.
-
LSD
#789 Re: Champion League 2011/12
Mislim da ce Barsa osvojiti, ali trebalo bi prvo da se dozovu pameti i pocnu igrati na svom nivou kao osnovni preduslov - predvidjam da bi mogli biti prva ekipa koja je odbanila naslov Lige Prvaka...Real i Man.Utd su tu odmah pored, kao drugi najveci favoriti.
- jeza u ledja
#790 Re: Champion League 2011/12
Ma ja. Rano je sad pricati e taj ce osvojiti.
Onako sa realne strane naravno uvijek ces prvo reci Barcelona, pa onda ManU i Real. Mozda Bayern cetvrti po snazi. E onda poslije velika grupa na celu sa Citijem, Milanom, Interom, Chelsijem, Arsenalom .
Po meni bolje je pitanje koji ce "autsajder" dogurati najdalje. Recimo do polufinala (Dortmund, Leverkusen, Lyon, Shakhtar, Porto, Benfica, Marseille moooozda Ajax, CSKA, Zenit)?
Ili koji ce od ovih ostalih proci grupnu fazu, kao sto je prosle godine mescini Kopenhagen?
Onako sa realne strane naravno uvijek ces prvo reci Barcelona, pa onda ManU i Real. Mozda Bayern cetvrti po snazi. E onda poslije velika grupa na celu sa Citijem, Milanom, Interom, Chelsijem, Arsenalom .
Po meni bolje je pitanje koji ce "autsajder" dogurati najdalje. Recimo do polufinala (Dortmund, Leverkusen, Lyon, Shakhtar, Porto, Benfica, Marseille moooozda Ajax, CSKA, Zenit)?
Ili koji ce od ovih ostalih proci grupnu fazu, kao sto je prosle godine mescini Kopenhagen?
- cyprus
#791 Re: Champion League 2011/12
Benfica bi mogla biti prošlogodišnji Shakhtar
Opet sve zavisi od žrijeba...
Opet sve zavisi od žrijeba...
- Jeff Bingham
#792 Re: Champion League 2011/12
za prva tri se mogu sloziti, al dje bajern izdvoji ispred ove sljedece grupe. svaki od tih timova je dosta jaci od njih, osim mozda intera.jeza u ledja wrote:Ma ja. Rano je sad pricati e taj ce osvojiti.
Po meni bolje je pitanje koji ce "autsajder" dogurati najdalje. Recimo do polufinala (Dortmund, Leverkusen, Lyon, Shakhtar, Porto, Benfica, Marseille moooozda Ajax, CSKA, Zenit)?![]()
- cyprus
#793 Re: Champion League 2011/12
Meni je ipak najzanimljivije šta će ostvariti ovi outsideri. Iako su im i dalje šanse za prolaz prilično simbolične, outsideri su u prvom kolu odigrali dosta solidno, a neki od njih i priredili iznenađenja:
Trabzonspor - svakako najveće iznenađenje, 0:1 na Giuseppe Meazzi. Međutim, gol su zabili iz svoje jedine (polu)prilike, a golman ih je čudesno spašavo. Ali svejedno sa ovim rezultatom imaju pristojne šanse za prolaz. Mislim da se sa Lilleom i CSKA mogu nosit.
Otelul - relativno glupo (na neiskustvo) izgubili u Baselu, a po statistici su igrali bolje. U svakom slučaju, borba za 3. mjesto u grupi je realna.
Dinamo Zagreb - izgubili samo 0:1 od velikog Reala, što im daje nadu da protiv Ajaxa i Lyona mogu izvući i povoljne rezultate. Šanse za prolaz dalje su minimalne, ali ipak postoje.
Genk - 0:0 sa Valencijom je solidan rezultat, iako je Valencia bila dosta bolja. Teško će prezimit u Evropi, ali bi mogli još nekome otkinut bodova.
APOEL - uz Trabzonspor najveće iznenađenje prvog kola. Pobjeda nad Zenitom je jedan od najvećih rezultata kiparskog klupskog fudbala, a čak ni igra nije bila loša. Ako je ponove, mogli bi ugrozit i Porto i Shakhtar.
BATE Borisov i Viktoria Plzen - međusobno odigrali nerješeno, ali će se tek protiv Milana i Barcelone vidjeti koliko zaista mogu. Šanse su im mizerne, ali ostaje da se vidi...
Prolazak u osminu finala bilo koje od navedenih ekipa bi bilo senzacija, ali ja se nadam bar jednom prolasku što bi svakako začinilo ovogodišnju CL. A uvjeren sam da će neke ostvariti bar 3 mjesto (BATE ili Viktorija logično moraju
)
Trabzonspor - svakako najveće iznenađenje, 0:1 na Giuseppe Meazzi. Međutim, gol su zabili iz svoje jedine (polu)prilike, a golman ih je čudesno spašavo. Ali svejedno sa ovim rezultatom imaju pristojne šanse za prolaz. Mislim da se sa Lilleom i CSKA mogu nosit.
Otelul - relativno glupo (na neiskustvo) izgubili u Baselu, a po statistici su igrali bolje. U svakom slučaju, borba za 3. mjesto u grupi je realna.
Dinamo Zagreb - izgubili samo 0:1 od velikog Reala, što im daje nadu da protiv Ajaxa i Lyona mogu izvući i povoljne rezultate. Šanse za prolaz dalje su minimalne, ali ipak postoje.
Genk - 0:0 sa Valencijom je solidan rezultat, iako je Valencia bila dosta bolja. Teško će prezimit u Evropi, ali bi mogli još nekome otkinut bodova.
APOEL - uz Trabzonspor najveće iznenađenje prvog kola. Pobjeda nad Zenitom je jedan od najvećih rezultata kiparskog klupskog fudbala, a čak ni igra nije bila loša. Ako je ponove, mogli bi ugrozit i Porto i Shakhtar.
BATE Borisov i Viktoria Plzen - međusobno odigrali nerješeno, ali će se tek protiv Milana i Barcelone vidjeti koliko zaista mogu. Šanse su im mizerne, ali ostaje da se vidi...
Prolazak u osminu finala bilo koje od navedenih ekipa bi bilo senzacija, ali ja se nadam bar jednom prolasku što bi svakako začinilo ovogodišnju CL. A uvjeren sam da će neke ostvariti bar 3 mjesto (BATE ili Viktorija logično moraju
-
LSD
#794 Re: Champion League 2011/12
Od svih ovih nabrojanih autsajdera, najvece šanse dajem APOEL-u...opasna je to ekipa, kao i Anorthosis ,zapravo sve što dolazi sa Kipra - pogotovu na svom terenu su opasni....kako ti timovi ulažu i kako nenormalno nareduju svake godine...oni su živi i najbolji primjer da se može za par godina uz pametna ulaganja redovno igrati u LP, najjacem klupskom takmicenju....mnogima bi mogli biti primjer i uzor , pogotovu našim klubovima.cyprus wrote:Meni je ipak najzanimljivije šta će ostvariti ovi outsideri. Iako su im i dalje šanse za prolaz prilično simbolične, outsideri su u prvom kolu odigrali dosta solidno, a neki od njih i priredili iznenađenja:
Prolazak u osminu finala bilo koje od navedenih ekipa bi bilo senzacija, ali ja se nadam bar jednom prolasku što bi svakako začinilo ovogodišnju CL. A uvjeren sam da će neke ostvariti bar 3 mjesto (BATE ili Viktorija logično moraju)
Trabzon jest pobjedio, ali totalno raštimanog Intera (uz to su tuci imali i dosta sreće u toj utakmici)...ne vjerujem da mogu završiti ispred Intera, Lila i CSKA.
BATE i Viktorija ne mogu tu ništa znacajno napraviti pored Barse i Milana...jedna ce otici u EL kao treca i to je to.
Otelul sam gledao dva puta preko nekih streamova i mogu reci da igraju odlicno sa onim svojim igrackim kadrom (doslovno bez ijednog poznatijeg igraca ili zvijezde) i imajuci u vidu koliko su daleko lošiji finansijski u usporedbi sa ozbiljnijim evropskim klubovima....simpa tim i volio bih da iznenade, ali vrlo teško.
Dinamo, mislim da ce biti samo epizodisti u svojoj grupi...ipak su Lyon a pogotovu Real dosta organizovaniji i ozbiljniji klubovi...možda iznenade Ajax i završe kao treci u grupi.
Genk je totalni autsajder u grupi sa Čelzijim, Valensijom i Leverkusenom...jesu izbili dva boda Valenciji na svom terenu, ali su se španci ispromašivali...ne vjerujem da mogu i kao treci završiti.
- jeza u ledja
#795 Re: Champion League 2011/12
E pa cuj APOEL pametno ulaze pa hajmo i mi. Pa i tata bi sine al nema se s cim. 
-
Baudelaire
#796 Re: Champion League 2011/12
Bayern ima beton ekipu, jedino je od tih tu možda Chelsea na njihovom nivou. Što se ostalih tiče, ja predviđam da United neće osvojiti. Dva puta su me razočarali strašno.Jeff Bingham wrote:za prva tri se mogu sloziti, al dje bajern izdvoji ispred ove sljedece grupe. svaki od tih timova je dosta jaci od njih, osim mozda intera.jeza u ledja wrote:Ma ja. Rano je sad pricati e taj ce osvojiti.
Po meni bolje je pitanje koji ce "autsajder" dogurati najdalje. Recimo do polufinala (Dortmund, Leverkusen, Lyon, Shakhtar, Porto, Benfica, Marseille moooozda Ajax, CSKA, Zenit)?![]()
- Riddle
#797 Re: Champion League 2011/12
Jeste bas, 3 finala u zadnje 4 sezone. I ja sam strasno razocaran.
Pa taj Bayern je cekao 10 godina da ponovo dođe u poziciju da se bori za trofej. Mislim da neki ovdje ne shvataju koliko je to tesko takmicenje, a pogotovo kad se uzme u obzir sve sto dolazi uz to tokom sezone. Mozda najbolji tim svih vremena je jedini razlog zasto United ne dominira ovim takmicenjem zadnjih nekoliko godina. Zapravo i dominira, samo sto je ta zadnja stepenica trenutno previsoka.
-
Baudelaire
#798 Re: Champion League 2011/12
Pa previsoka je još od dolaska Guardiole na klupu Barcelone, i mislim da će Ferguson otići, a da Barcelonu neće uzeti. Može uzeti Ligu prvaka ako ne bude morao ići na Barcelonu, tj. ako neko drugi izbaci Barcelonu.Riddle wrote:Jeste bas, 3 finala u zadnje 4 sezone. I ja sam strasno razocaran.Pa taj Bayern je cekao 10 godina da ponovo dođe u poziciju da se bori za trofej. Mislim da neki ovdje ne shvataju koliko je to tesko takmicenje, a pogotovo kad se uzme u obzir sve sto dolazi uz to tokom sezone. Mozda najbolji tim svih vremena je jedini razlog zasto United ne dominira ovim takmicenjem zadnjih nekoliko godina. Zapravo i dominira, samo sto je ta zadnja stepenica trenutno previsoka.
Poenta je, kanta Barcelona godinama sve redom, ali nikog od užeg kruga favorita ne izdominiraju kako su izdominirali United u finalima dva puta. To je jednostavno činjenica. Da li je sir Alex naučio lekciju, ne znam, znam samo da je ovo zadnje finale bilo i gore nego ono prošlo, a i dalje mislim da je United bio jači 2009. kad ih je uzela Barcelona nego što je sad, dok je sa Barcelonom obrnuto.
- Riddle
#799 Re: Champion League 2011/12
I opet ce biti zasluzena titula. Takvo je takmicenje. Vece su sanse da se nece sastati s Barcelonom, nego da hoce.Baudelaire wrote:Pa previsoka je još od dolaska Guardiole na klupu Barcelone, i mislim da će Ferguson otići, a da Barcelonu neće uzeti. Može uzeti Ligu prvaka ako ne bude morao ići na Barcelonu, tj. ako neko drugi izbaci Barcelonu.
Poenta je, kanta Barcelona godinama sve redom, ali nikog od užeg kruga favorita ne izdominiraju kako su izdominirali United u finalima dva puta. To je jednostavno činjenica. Da li je sir Alex naučio lekciju, ne znam, znam samo da je ovo zadnje finale bilo i gore nego ono prošlo, a i dalje mislim da je United bio jači 2009. kad ih je uzela Barcelona nego što je sad, dok je sa Barcelonom obrnuto.
To za kantanje iskljucivo Uniteda bas i nije tacno. I Real je fino primio u 1/2 finalu prosle sezone. Zapravo, svi koji su se sastali s Barcelonom u kasnijim fazama takmicenja. Nema puno tih uzih favorita, pa se i ne sastaju bas cesto s njima. Zato to tebi tako izgleda.
Mozda United ne uzima trofej, ali ipak su jedan od najuspjesnijih timova u zadnjih 5 sezona (3 finala, 1/2 finale i 1/4 finale) i nemam obraza da kazem da sam razocaran. Ja bih u ovom trenutku potpisao jos jedno finale. To je ogroman uspjeh, a sve preko toga je zemlja cuda.
-
Baudelaire
#800 Re: Champion League 2011/12
Real je prošle godine pružio puno bolji otpor Barceloni nego United, to će ti reći svi, ne samo navijači Reala. 2009 Chelsea je bio za klasu bolji od Barcelone u dvomeču, a 2010. Inter je uradio dovoljno da prođe. Prošle godine Arsenal je bio solidan u oba meča, ponajviše zahvaljujući činjenici da je Wenger igrao bunker u revanšu, a da nije bilo zajebancije Fabregasa, Boga pitaj u kom bi smjeru meč otišao.
Mene je United razočarao iz razloga što gotovo da su pali bez ispaljenog metka oba puta, a ja od Uniteda puno više očekujem. Reći da je ono plafon koji je sir Alex mogao napraviti sa Unitedom protiv Barcelone znači da je United jako limitirana ekipa i da nikad ne mogu doći do trofeja. Dakle, ja mislim da njima limit nije ovo, već da se Ferguson dva puta precijenio, mislio da može igrati fudbala protiv Barcelone, i pogriješio. Da li bi i treći put radio isto možda nećemo saznati, ali ukoliko bi uradio to, ja znam koji bi ishod utakmice bio.
Mene je United razočarao iz razloga što gotovo da su pali bez ispaljenog metka oba puta, a ja od Uniteda puno više očekujem. Reći da je ono plafon koji je sir Alex mogao napraviti sa Unitedom protiv Barcelone znači da je United jako limitirana ekipa i da nikad ne mogu doći do trofeja. Dakle, ja mislim da njima limit nije ovo, već da se Ferguson dva puta precijenio, mislio da može igrati fudbala protiv Barcelone, i pogriješio. Da li bi i treći put radio isto možda nećemo saznati, ali ukoliko bi uradio to, ja znam koji bi ishod utakmice bio.