ljevoruki wrote:Jbg. nekako obojica imate pravo, i ja mislim da je sredina terena ključ, treba nam tu veće oštrine do sad po tom pitanju se u ovim kvalifikacijama i nismo baš iskazali, ne znam jeli to zato što Rahimića stižu godine ili možda što je s Pjanićem i Misimovićem jedan ofenzivac u sredini previše. S druge strane Bjelorusi imaju dobru odbranu i kako sam čuo dva prilično visoka štopera, Džeki će se biti teško nosit s obojicom 90 minuta nije ni on svemoćan, bilo je i u Wolsburgu (pod Mclarenom) situacija da je igrao sam u špicu i nije se baš naigrao što i nije čudo.
Ta dva visoka stopera bi nam trebala biti najmanja briga. Obadvojica ce puhati Dzeki za vrat sto ce otvoriti prostor za nase bocne i vezne igrace da iz drugog plana poentiraju. Samo da Pape ne bude poslao Pjanica, Misimovica i Ibricica zajedno pa da nemamo brzinu i agresivnost na sredini. Dobro je da se Salihovic vratio, vrlo snazan igrac u vezi koji radi svih 90 minuta. Nadam se da ce Misimovic i Pjanic dobiti po poluvrijeme, ne bih volio da igraju zajedno nikako. Ako Papac bude spreman onda Lulica na desno krilo, Pjanic i Medo u vezi naprijed.
Ja bih ovako:
Dzeko
Salihovic Pjanic(Misimovic) Lulic
Medunjanin
Rahimic
Papac Spahic Pandza Mujdza
Begovic
Prognoza: 0:1 (Medunjanin 90'

[/quote]
Svi ste vi upravu ali taktika ce biti kljucna u ovoj utakmici. Da sam ja Susic ja bih izao na promjenu formacije iz 4-4-2 u 3-5-2 jer bi to bilo veliko iznenadjenje za Stangea koji ocekuje defanzivnu formaciju od nas. Sa 3-5-2 mozemo do rezultata jer ce nasa sredina da bombarduje njihovog golmana koji samo odbija loptu koju Dzeko i Muslimovic mogu da unesu u gol. Zadnja linija je sigurna sa Papcom, Spahic i Mujdzom. Moja formacija bi izgledala ovako:
Dzeko-------Muslimovic/Zec
Salihovic---Misimovic/Stilic----Rahimic/Zahirovic---Pjanic---Lulic
Papac----------Spahic---------Mujdza
Begovic
Znam da jeste riskantno ali mi jedino mozemo pobijediti sa velikim brojem suteva jer moraju bar 3 da zavrse u mrezi.
Rezultat bi bio 1:3 sto je moje predvidjanje