Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

denimb

#776 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by denimb »

Ozil wrote:Jesu se skupili :D da ga hoce stavit u prvu postavu pa da vidite na djelu tog majstora. Zabio gol nacetoj albaniji kad smo imali i igraca vise i sad on neki igrac? Pa onda se za mravca moze reci da je igracina kako je igrao protiv grcke.

Ozile sine, ziv ti nama bio ali molim te te svoje fobije nosi dalje...kako te nije stid da kroz sport impliciras nesto takvo, mi smo na tvoju zalost davno evoluirali do ljudskih bica, tako da ti prica definitivno ne prolazi ovdje.
Sasvim_Obican

#777 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

Ozil wrote:
denimb wrote:
Ozil wrote:Jesu se skupili :D da ga hoce stavit u prvu postavu pa da vidite na djelu tog majstora. Zabio gol nacetoj albaniji kad smo imali i igraca vise i sad on neki igrac? Pa onda se za mravca moze reci da je igracina kako je igrao protiv grcke.

Ozile sine, ziv ti nama bio ali molim te te svoje fobije nosi dalje...kako te nije stid da kroz sport impliciras nesto takvo, mi smo na tvoju zalost davno evoluirali do ljudskih bica, tako da ti prica definitivno ne prolazi ovdje.
Da, imam fobiju od njega, sreca pa je susic shvatio o kakvom se igracu radi pa mu nije dao priliku ni u prijateljskoj utakmici protiv grcke iako je najavio da ce svima dati sansu, pribojavao se covjek da nakon onakve igre ne izgubimo.
:-) :roll:
SaPnA

#778 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by SaPnA »

na lijecenje
Baudelaire

#779 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Ne vidim ni ja što bi Maletić igrao u prvoj postavi. NIje ovo nikakav napad na njeg, nego jednostavno on nije neka klasa. Međutim, svakako je dobrodošao kao dodatna opcija za ekipu. Ipak, ja mislim da je on svoju rolu u reprezentaciji već odradio, jer je jako star za krilnog igrača i nema više puno hajra od njeg. Ne bi mi smetalo da ga Sušić zove, ne bi mi smetalo ni da ga ne zove.
Sasvim_Obican

#780 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

Ozil wrote:haha likova
Ko vam je taj maletic darko? osim sto je propali fudbaler koji nije mogao ni u partizanu da se zadrzi.
Pa ovako niko nije branio ni jednog Zvjezdana Misimovica koji je napadnut nakon onakvih izmisljotina NULE od covjeka kakav je ciro blazevic. Da nisu maletici preplavili sax forum?
Jesu ! Loza Maletića noružana do zuba je preplavila forum. :-)

Niko ne govori da je Maletić kapacitet za prvih 11, ali je potpuno jasno da nam iskusan i dobar igrač kakav je on treba u reprezentaciji.
Stari

#781 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Stari »

Ako sam dobro upratio ...taj Maletic igra beka....pa nesto kontam - bilo je zakljucaka u ranijem toku diskusije da je taj problem sa bekovima rijesen...nakon odsluzenja kazne (salihovic -crveni) i nakon prekida animoziteta (Papac - bojkot) i jos sa ovim momcima (Lulic, Mujdza, idr) koji su u medjuvrmenu - neki bolje neki losije - ipak ponekad igrali na tim pozicijama. Zadnje sto je bilo aktuelno je sitnica da pocinjemo biti deficitarni u navalnim igracima....Hajd to sad , obzirom da se igra sa Bjelorusima u gostima - mozda i nije katastrofalno - ali prije ili docnije ce nam trebati zamjena za Ibisevica i Muslimovica ...

Mislim, hajd mozda je Darko i sasvim dobar igrac ...ali ne cini li vam se malo da ste fulali temu i ideju ... ?
denimb

#782 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by denimb »

Stari wrote:Ako sam dobro upratio ...taj Maletic igra beka....pa nesto kontam - bilo je zakljucaka u ranijem toku diskusije da je taj problem sa bekovima rijesen...nakon odsluzenja kazne (salihovic -crveni) i nakon prekida animoziteta (Papac - bojkot) i jos sa ovim momcima (Lulic, Mujdza, idr) koji su u medjuvrmenu - neki bolje neki losije - ipak ponekad igrali na tim pozicijama. Zadnje sto je bilo aktuelno je sitnica da pocinjemo biti deficitarni u navalnim igracima....Hajd to sad , obzirom da se igra sa Bjelorusima u gostima - mozda i nije katastrofalno - ali prije ili docnije ce nam trebati zamjena za Ibisevica i Muslimovica ...

Mislim, hajd mozda je Darko i sasvim dobar igrac ...ali ne cini li vam se malo da ste fulali temu i ideju ... ?

Ma ne kaze niko da igrac za Barcelone (iskustvom moze pomoci svakako), ali bas to fulanje teme i ideje je ono sto ovaj lik pokusava podvaliti ovdje.

P.S. Napad treba osvjezenje to je neupitno, nekako mi i ovaj zec nije ispunio ocekivanja i pretvorio se u nekakvog prosjecnog napadaca koji se gubi u igri.
adnan_hz

#783 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by adnan_hz »

Kad pocinje prodaja karata za tekmu u zenici???'
Bosanski_kralj

#784 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Bosanski_kralj »

Sjeća li se ko Maltićeve igre protiv Rumunije, ako se ne varam? Nije on ni za šireg spiska, samo džaba zauzima mjesto nekom mlađem i perspektivnijem igraču.
Edin H.

#785 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Edin H. »

Sjeca li se neko kako je Maletic pregazio Albaniju kada su se svi ostali mucili?

Dobar igrac, samo ne znam da li je u formi.
casa_vode

#786 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by casa_vode »

potreban wrote:ne sećate kako je dobro odigro protiv norveške ,a plus je i to što je iz rs,ko prenosi tekmu

:lol: prvi post
Edin H.

#787 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Edin H. »

potreban wrote:ne sećate kako je dobro odigro protiv norveške ,a plus je i to što je iz rs,ko prenosi tekmu
Nisi nam ovdje potreban :D

Salim se, BHRT
BHanibal

#788 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHanibal »

pustite maletica....otisli ste sa glane teme!

ako zelite raspravljati o njemu otvorite novu temu i tamo to rascistite...
quasar

#789 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by quasar »

Otkud sad Vedo?
bandini

#790 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by bandini »

potreban wrote:miske obavezno na klupu,salihović da izvodi faulove,vedo uz džeka

uz dzeku ne uz dzeka
osipam se kad cujem dzeka
Stari

#791 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Stari »

Salihovic treba izvoditi slobodnjake ali samo kad je s lijeve noge ... ovamo sa desne strane bi trebali Pjanicu da to radi.

Dzeko nek u navali solira ...uz asistenciju ovih jazavcara iz pozadine...a ako bas podje po zlu pa nam bjelorusi uvale stogod u gajbu - ono mislim - ako dodje do situacije da se treba u par zadnjih minuta izforsirati go za izjednacenje i spasavanje golog zivota ... onda , zna se, u vatru idu svi koji su , barem na treningu, igrali centarfora ... Takvi golovi su pocesto (meni barem) najsladji ...kad ga zavuces u zadnjim minutama ...iz guzve u kojoj se ne zna ko koga tu (da izvinete) dribla i ko kome uvaljuje ... Nesto otprilike kao onaj go protiv rumuna ...guzva ... lopta sa strane ...ide na nekog od nasih u 5-tercu ... a on, umjesto da je kao zadnji duduk primi na prsa, ustopa, spusti na nogu, okrene se i zacekica pod precku ...on se samo elegantno izmakne i pusti loptu da prodje sama od sebe ... i kus veceg rahatluka ...
Last edited by Stari on 30/08/2011 14:38, edited 1 time in total.
Stari

#792 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Stari »

potreban wrote:ma nek i zlatko bude u napadu,to će rastereti džeku,treba ih odmah napasti,a ne čekati mi da primimo go pa uvesti drugog špica,od prve minute napasti,nemoj da nam se ponovi rumnjska

Ja sam pristalica drugacije koncepcije ... treba (barem pokusati) odigrati brzo i zustro na sredini terena i ne dati rusima da uspostave pozicionu igru ...uspijemo li u tome - jedan centarfor ce biti savim dovoljno... ne uspijemo li mi njima uzjebati koncepciju na sredini i na taj nacin steci visak lopti za nas...uz dva besposlena centarfora - smo donji.
Korisničkoime

#793 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Korisničkoime »

Stari wrote:
potreban wrote:ma nek i zlatko bude u napadu,to će rastereti džeku,treba ih odmah napasti,a ne čekati mi da primimo go pa uvesti drugog špica,od prve minute napasti,nemoj da nam se ponovi rumnjska

Ja sam pristalica drugacije koncepcije ... treba (barem pokusati) odigrati brzo i zustro na sredini terena i ne dati rusima da uspostave pozicionu igru ...uspijemo li u tome - jedan centarfor ce biti savim dovoljno... ne uspijemo li mi njima uzjebati koncepciju na sredini i na taj nacin steci visak lopti za nas...uz dva besposlena centarfora - smo donji.
Jbg. nekako obojica imate pravo, i ja mislim da je sredina terena ključ, treba nam tu veće oštrine do sad po tom pitanju se u ovim kvalifikacijama i nismo baš iskazali, ne znam jeli to zato što Rahimića stižu godine ili možda što je s Pjanićem i Misimovićem jedan ofenzivac u sredini previše. S druge strane Bjelorusi imaju dobru odbranu i kako sam čuo dva prilično visoka štopera, Džeki će se biti teško nosit s obojicom 90 minuta nije ni on svemoćan, bilo je i u Wolsburgu (pod Mclarenom) situacija da je igrao sam u špicu i nije se baš naigrao što i nije čudo.
ljevoruki

#794 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by ljevoruki »

Jbg. nekako obojica imate pravo, i ja mislim da je sredina terena ključ, treba nam tu veće oštrine do sad po tom pitanju se u ovim kvalifikacijama i nismo baš iskazali, ne znam jeli to zato što Rahimića stižu godine ili možda što je s Pjanićem i Misimovićem jedan ofenzivac u sredini previše. S druge strane Bjelorusi imaju dobru odbranu i kako sam čuo dva prilično visoka štopera, Džeki će se biti teško nosit s obojicom 90 minuta nije ni on svemoćan, bilo je i u Wolsburgu (pod Mclarenom) situacija da je igrao sam u špicu i nije se baš naigrao što i nije čudo.[/quote]

Ta dva visoka stopera bi nam trebala biti najmanja briga. Obadvojica ce puhati Dzeki za vrat sto ce otvoriti prostor za nase bocne i vezne igrace da iz drugog plana poentiraju. Samo da Pape ne bude poslao Pjanica, Misimovica i Ibricica zajedno pa da nemamo brzinu i agresivnost na sredini. Dobro je da se Salihovic vratio, vrlo snazan igrac u vezi koji radi svih 90 minuta. Nadam se da ce Misimovic i Pjanic dobiti po poluvrijeme, ne bih volio da igraju zajedno nikako. Ako Papac bude spreman onda Lulica na desno krilo, Pjanic i Medo u vezi naprijed.
Ja bih ovako:
Dzeko
Salihovic Pjanic(Misimovic) Lulic
Medunjanin
Rahimic
Papac Spahic Pandza Mujdza
Begovic

Prognoza: 0:1 (Medunjanin 90' :dance:
bibiman

#795 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by bibiman »

bibiman wrote:Molim Boga da Safet postavi ovu postavu za oba meca:

Begovic
Mujdza-Spahic-Papac-Lulic
Medunjanin-Rahimic
Pjanic-Misimovic-Salihovic
Dzeko

Majke mi, stavio bih kucu na obje pobjede i u Bjelorusiji i kod nas, da znam da ce igrati ovaj tim.

PS: Ne znam zasto vecina forumasa gura Papca na lijevu stranu, kad nemamo stopera osim Spahica, a na lijevoj strani Lulic igra i vise nego dobro. Papac kod nas treba da igra stopera jer to je nasa najloshija strana tima.
Nije kuca, al' je nesto... :bih: :bih: :bih: :bih:

Image

http://imageshack.us/photo/my-images/846/mybet.jpg/
BHanibal

#796 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHanibal »

ljevoruki wrote:Jbg. nekako obojica imate pravo, i ja mislim da je sredina terena ključ, treba nam tu veće oštrine do sad po tom pitanju se u ovim kvalifikacijama i nismo baš iskazali, ne znam jeli to zato što Rahimića stižu godine ili možda što je s Pjanićem i Misimovićem jedan ofenzivac u sredini previše. S druge strane Bjelorusi imaju dobru odbranu i kako sam čuo dva prilično visoka štopera, Džeki će se biti teško nosit s obojicom 90 minuta nije ni on svemoćan, bilo je i u Wolsburgu (pod Mclarenom) situacija da je igrao sam u špicu i nije se baš naigrao što i nije čudo.
Ta dva visoka stopera bi nam trebala biti najmanja briga. Obadvojica ce puhati Dzeki za vrat sto ce otvoriti prostor za nase bocne i vezne igrace da iz drugog plana poentiraju. Samo da Pape ne bude poslao Pjanica, Misimovica i Ibricica zajedno pa da nemamo brzinu i agresivnost na sredini. Dobro je da se Salihovic vratio, vrlo snazan igrac u vezi koji radi svih 90 minuta. Nadam se da ce Misimovic i Pjanic dobiti po poluvrijeme, ne bih volio da igraju zajedno nikako. Ako Papac bude spreman onda Lulica na desno krilo, Pjanic i Medo u vezi naprijed.
Ja bih ovako:
Dzeko
Salihovic Pjanic(Misimovic) Lulic
Medunjanin
Rahimic
Papac Spahic Pandza Mujdza
Begovic

Prognoza: 0:1 (Medunjanin 90' :dance:[/quote]

Svi ste vi upravu ali taktika ce biti kljucna u ovoj utakmici. Da sam ja Susic ja bih izao na promjenu formacije iz 4-4-2 u 3-5-2 jer bi to bilo veliko iznenadjenje za Stangea koji ocekuje defanzivnu formaciju od nas. Sa 3-5-2 mozemo do rezultata jer ce nasa sredina da bombarduje njihovog golmana koji samo odbija loptu koju Dzeko i Muslimovic mogu da unesu u gol. Zadnja linija je sigurna sa Papcom, Spahic i Mujdzom. Moja formacija bi izgledala ovako:

Dzeko-------Muslimovic/Zec

Salihovic---Misimovic/Stilic----Rahimic/Zahirovic---Pjanic---Lulic

Papac----------Spahic---------Mujdza

Begovic

Znam da jeste riskantno ali mi jedino mozemo pobijediti sa velikim brojem suteva jer moraju bar 3 da zavrse u mrezi.

Rezultat bi bio 1:3 sto je moje predvidjanje
nemam_ideje

#797 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by nemam_ideje »

Realno, mnogo toga zavisi od igrača koje će Sušić poslati na teren. Odnosno, hoće li biti povrijeđenih ili nespremnih igrača.

Ako Sušić nastavi da igra sa 3-4 pleja u ekipi(Medunjanin, Pjanić, Misimović, Ibričić) pri čemu jedan od njih igra zadnjeg veznog igrača, zijan nam je zagarantovan. Jer nemamo trkačkih sposobnosti i loše igramo bez lopte dok jedni druge guše kada imamo loptu pa se sudaraju il nabijaju loptu na usamljenog Džeku koji sam u napadu ne može ništa da uradi.

Medunjanin, barem po meni, je trenutno naš najbolji plej i to je pozicija koju treba da igra a ne zadnjeg veznog igrača što mu očito "ne leži". Najviše trči, zna lopte i konstantno zabija golove ove sezone u solidnom Makabiju.

Također, pozicija zadnjeg veznog igrača je strašno bitna. To su korektori veznog reda + velika pomoć odbrani. Usamljeni Rahimić ne može ništa. Rahimić u paru sa Zahirovićem, može. Možda neka varijanta Salihović i Zahirović na poziciji zadnjih veznih igrača ako je Papac spreman da igra. Ne znam šta Sušić namjerava da uradi. Papac je isto tako upotebljiv na poziciji štopera. Onda Salihović može da ide na mjesto lijevog beka. Lulić bi trebao da igra na lijevom krilu gdje je najkorisniji.

Begović bi morao da bude starter. Turska liga nije počela pa Hasagić nema nijednu utkmicu odigranu(oficijelnu, naravno).

Sa ovim igračima, sa dobrom postavkom, mi možemo da pariramo Bjelorusima bez problema. Uz malo sreće možemo da ih dobijemo dva puta. Ni četiri boda nisu loša.

-----------------------Begović-------------------------
----Mujdža------Pandža/Papac-----Spahić-------Papac/Salihović

--------------------Rahimić/Salihović/Zahirović--------------(dvojica ove navedenih bi "morala" da zaigraju ovoj poziciji)

--------------Panić--------------------Medunjanin------------------Lulić
-------------------------------Džeko------------------

Podrazumijeva se da su svi igrači spremni i bez težih povreda.

Protiv Grčke se vidjelo da mi igramo mnogo, mnogo bolje kada na terenu imamo jednog ili maksimalno dva pleja u ekipi. Dosta forumaša je ukazivalo na takve stvari. Protiv Grčke se vidjelo da je to jedino logično rješenje i opcija. Manje kreativaca, više trkača = mnogo bolja igra.

Sve je do naših igrača i Sušića. Vrlo malo će biti do Bjelorusa. Ako im budemo dali šansu, ljudi će nas pretrčati i vrlo vjerovatno dobiti. Ako nas ne mogu mogli pretrčati, zijan im je u Minsku skoro pa sigurno.
quasar

#798 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by quasar »

Ovdje je opet, kao i u proslim kvalifikacijama, sve u nasim rukama. Imamo 3 tekme sa realno slabijim od sebe. 7 ili 9 bodova nas najvjerovatnije vosi u baraz. Ako to ne uspijemo, znaci da nismo jos zreli za to.
Jack Be Nimble

#799 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Jack Be Nimble »

Znaci Begovic brani za sigurno barem u jednoj utakmici?
perfect_guy

#800 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by perfect_guy »

svi mi ovdje nešto komentarišemo oko našeg sastava, ali se ne razmišlja puno o činjenici da je Francuska (koja nas je rasturila na Koševu) toj istoj Bjelorusiji uzela bod u dvije utakmice.
Locked