FK Željezničar - Evropske utakmice

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#776 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

Visočanstvo wrote:
Plavih_11 wrote: Ako Udruzenje dobije 550 karata a zahtjeva za kartama ima skoro pa duplo vise od toga, kako ce oni koji ne budu u tih 550 naci nacina da udju na stadion kad su slovenci vec ogranicili prodaju? Mozes li ti naci nacina ljudima da im obezbjedis karte ako ne uspiju preko Udruzenja doci do istih? Ako mozes, daj da se dogovorimo.
Trebalo bi da neki stranac proba kupiti kartu u Sloveniji, pa da vidimo jesu li i u stvarnosti ograničili prodaju. Imaju i oni navijača koji nemaju slovenačko državljanstvo i sumnjam da će ići do kraja sa ovim idiotizmom. Karte su tamo već u prodaji, pa ako ima neko da testira najavljenu diskriminaciju i podijeli sa ostalima doživljaje, bilo bi fino. Ako mu odbiju prodati kartu, odmah nek ih tuži. Eto sad će zabranit nekim Bosancima da baš na toj utakmici počnu navijati za Maribor, recimo. Smiješno.
Hajde probaj ti posto si pokrenuo tu inicijativu, vidis da niko drugi ne zna, pa nam javi jeli uspjelo ili nije ...
BlueBlood

#777 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by BlueBlood »

@UnKnownBA ove njihove stolice valjda imaju nekakvo grijanje pa im zato prolazi
Charuga
Globalni moderator

#778 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

BlueBlood wrote:@UnKnownBA ove njihove stolice valjda imaju nekakvo grijanje pa im zato prolazi
Jeste, fol je u tom nekom grijanju, jebalo ih ono.
zipoo

#779 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by zipoo »

OBAVJESTENJE

Odgadja se prodaja aranzmana za utakmicu u Maribor u ponedeljak 09.07.2012, te je prvi dan prodaje organizovan za utorak, 10.07.2012, zbog nemogucnosti obezbjedzivana ulaznica, kako bi se pripemio tacan broj aranzmana na prodaju. Hvala na razumljevanju

Maloljetnim licima je zabranjeno putovanje u Sloveniju u ovom aranzmanu.

Udruzenja navijaca FK Zeljeznica

Jeli ovo istina ?
Bug13

#780 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Bug13 »

Ma to samo izgleda vazi za Balkan,jer nama traze uvijek nesto vise.
Pa i Giuseppe Meazza u Milanu nema stolice sa naslonjacem pa igraju Ligu sampiona.
Cudna je ta UEFA,al stas takav nam grah pao.
Charuga
Globalni moderator

#781 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

Izvor informacije je themaniacs.org i znaci da je tako kako je. Treba shvatiti i ljude koji sve to organizuju, nije im jednostavno nikako. Puno zahtjeva a malo karata koje usput jos nisu dosle. Samo polako, bice to sve u redu.
frontline

#782 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by frontline »

jeste
Charuga
Globalni moderator

#783 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

Image

Evo, nadjoh sliku na forumu ss. Kao sto je vec neko rekao sve karte su autorizovane tj. na svakoj ima ime i prezime te ce, vjerovatno, prilikom ulaska svako morati pokazati dokument sa slikom. Da rjesimo i tu dilemu.
vryzas

#784 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

Plavih_11 wrote:Image

Evo, nadjoh sliku na forumu ss. Kao sto je vec neko rekao sve karte su autorizovane tj. na svakoj ima ime i prezime te ce, vjerovatno, prilikom ulaska svako morati pokazati dokument sa slikom. Da rjesimo i tu dilemu.
Ma ovo se znalo jos ranije...na forumu nkm neki njihovi navijaci prozivaju klub zbog personalizacije. Samo slovenci mogu uci na ostale tribine, a nama ostaje famozni dio koji je ogradjen za gostujuce navijace. :(
Sve sve ali ovo sa kartama je dno dna! Nisam cuo slican primjer da samo domaci drzavljani mogu uci na neku utakmicu...ima li osnova da klub reaguje, mozda neko ministarstvo, neko, bilo ko?
Hoce li neko ispred FCŽ poslati zvanican dopis/upit UEFA-i vezano za ovu diskriminaciju? :?
Charuga
Globalni moderator

#785 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

Znam da se znalo ranije ali ima jedan forumas ovde koji tvrdi da svako ko hoce, moze naci nacina da udje. Helem, veli da niko jos nije pokusao sa bosanskim pasosem kupiti karte. Bas ko da su slovenci telad pa onako bezveze pisu da to ne moze ...
Ajatolah_

#786 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Ajatolah_ »

UnKnownBA wrote:Ne znam, ja sam se žalio na Uefinoj (UEFA) oficielnoj stranici (kad već neće niko drugi...), pa ako prođe - prođe! Nemamo šta izgubiti, možemo samo dobiti! Žalio sam se na nezapamćenu diskriminaciju prilikom kupovine ulaznica, a žalio sam se i za stadion, jer stadion Ljudski vrt u Mariboru ima tribinu koja ima stolice bez naslonjača, Image i oni je godinama sasvim normalno koriste.
Ovi njihovi podguzovi, ako se ne varam, imaju nekakve grijače tako da ipak zadovoljavaju uslove... To je već jedan drugi forumaš pisao, ne garantujem ništa.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#787 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Slo Burner »

Ove stolice ne mozes ni iscupati ! :D
vryzas

#788 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

Ma i ovi nasi iz kluba mi nisu nikako jasni ...njima kao da je svejedno hoce li nas biti 600 ili 6000 :?

Jbt. kad skontas nikad blize evropsko gostovanje, velika sansa od "okupiramo" gostujuci stadion, a uprava se ponasa kao da je na godisnjem odmoru i ko da igramo protiv Veleza, Slavije, Travnika i sl.(uz duzno postovanje ovim klubovima) :-?

OK, trazili su dodatne karte od NKM i? Pa valjda se mogu sa nekim konsultovati iz F/NSBiH, UEFE itd. i dati neko saopstenje vezano za ovu frku sa ostalim tribinama.
Slovenci zabranili i sad treba pognuti glavu i pomiriti se sa tim :shock: ...jbg. najlakse je reci mi bi isli al nam slovenci ne daju da udjemo...daleko smo mi jos od "normalnog" kluba zahvaljujuci nasim glavama!
zipoo

#789 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by zipoo »

Plavih_11 wrote:Izvor informacije je themaniacs.org i znaci da je tako kako je. Treba shvatiti i ljude koji sve to organizuju, nije im jednostavno nikako. Puno zahtjeva a malo karata koje usput jos nisu dosle. Samo polako, bice to sve u redu.
frontline wrote:jeste
Hvala na odgovorima.

Izgleda nista od veceg broja karti. :|

Code: Select all

http://www.scsport.ba/v2/index.php
Zna li neko koliko je Centrotrans dobio karti ?
Pitari-CHWIILA

#790 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Pitari-CHWIILA »

pa ovo nisu ni stolice nego naki podguznjaci ili silteta. Jbg , uefa ima duple standarde i zbog toga i Mi i Vi gubimo na svakoj euro tekmi fine pare, jer se Hasetov zapad ne moze prodavati.
Npr ..prodjete ove uhljupe slovence i dobijete neku zvucnu i atraktivnu ekipu..zamislite koliko gubite para jer ne mozete prodavati karte za zapad...fuj..!!
Šibicar

#791 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Šibicar »

Био јуче на текми Марибор - Олимпија, на карти за било коју трибину има део на коме мораш да упишеш личне податке ако хоћеш да уђеш на стадион, а тај део редари отцепљују и задржавају на улазу, не знам да ли игде на свету има сличног случаја .
Njesra u jamabo.
am2804

#792 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by am2804 »

vryzas wrote:Ma i ovi nasi iz kluba mi nisu nikako jasni ...njima kao da je svejedno hoce li nas biti 600 ili 6000 :?

Jbt. kad skontas nikad blize evropsko gostovanje, velika sansa od "okupiramo" gostujuci stadion, a uprava se ponasa kao da je na godisnjem odmoru i ko da igramo protiv Veleza, Slavije, Travnika i sl.(uz duzno postovanje ovim klubovima) :-?

OK, trazili su dodatne karte od NKM i? Pa valjda se mogu sa nekim konsultovati iz F/NSBiH, UEFE itd. i dati neko saopstenje vezano za ovu frku sa ostalim tribinama.
Slovenci zabranili i sad treba pognuti glavu i pomiriti se sa tim :shock: ...jbg. najlakse je reci mi bi isli al nam slovenci ne daju da udjemo...daleko smo mi jos od "normalnog" kluba zahvaljujuci nasim glavama!
Dželo veliko razočarenje, kuka na sve...........pa jebote šta je očekivao da sve ide cakum-pakum..........izgleda da će nas mnogi ispušiti i propustiti ovo gostovanje.
Žao mi svih nas koji će ovu tekmu propustiti, uključujući i moju četvorku. Ostalo je od svih pokušaja, Slovenije, voljenog kluba i rukovodstva, još samo zahtjev kod Udruženja, u nadi da se desi čudo, mada sumnjam obzirom na veliki broj zahtjeva.

VOLIM TE ŽELJO
UnKnownBA

#793 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by UnKnownBA »

Pitari-CHWIILA wrote:pa ovo nisu ni stolice nego naki podguznjaci ili silteta. Jbg , uefa ima duple standarde i zbog toga i Mi i Vi gubimo na svakoj euro tekmi fine pare, jer se Hasetov zapad ne moze prodavati.
Npr ..prodjete ove uhljupe slovence i dobijete neku zvucnu i atraktivnu ekipu..zamislite koliko gubite para jer ne mozete prodavati karte za zapad...fuj..!!
Pa buraz, mozda bi se i vi trebali zaliti! Sto vise zalbi na tu temu stigne, to su vece sanse da prica urodi plodom!
UnKnownBA

#794 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by UnKnownBA »

Welcome to Hell of rajvoSa!
am2804

#795 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by am2804 »

Pitari-CHWIILA wrote:pa ovo nisu ni stolice nego naki podguznjaci ili silteta. Jbg , uefa ima duple standarde i zbog toga i Mi i Vi gubimo na svakoj euro tekmi fine pare, jer se Hasetov zapad ne moze prodavati.
Nemoj da samo gledamo drugu avliju i žalimo se......to nam je jebote u krvi.....
Jesu li nam ljudi kazali davno da se stolice zamijene? Jesu, pa zašto nismo nešto poduzeli.
Ja sam manijak, i na Koševo dolazim samo za derbi i kad su euro-tekme, al sam spreman platiti jednu stolicu kako bi se konačno nešto uradilo. Treba ljudi nešto i pokrenuti....Žaliti se Behmenu i ostaloj ekipi, a ne Uefi, mala maca smo mi. Dobro je da nas trpe.
Visočanstvo

#796 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Visočanstvo »

Plavih_11 wrote: Hajde probaj ti posto si pokrenuo tu inicijativu, vidis da niko drugi ne zna, pa nam javi jeli uspjelo ili nije ...
To nešto ironično ili...? Ja živim u Sarajevu, a to bi trebao da provjeri neko ko je sad u Sloveniji. Valjda postoji jedan Bosanac tamo koji čita ovo. Ne radi se ni o kakvom znanju.
Charuga
Globalni moderator

#797 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

Visočanstvo wrote:
Plavih_11 wrote: Hajde probaj ti posto si pokrenuo tu inicijativu, vidis da niko drugi ne zna, pa nam javi jeli uspjelo ili nije ...
To nešto ironično ili...? Ja živim u Sarajevu, a to bi trebao da provjeri neko ko je sad u Sloveniji. Valjda postoji jedan Bosanac tamo koji čita ovo. Ne radi se ni o kakvom znanju.
Ma nema ironije, lijepo je receno da pri kupovini karata TRAZE iskljucivo njihove dokumente a ti onda dodjes i kazes pa je li iko provjerio. Naravno da je provjerio, informacija je tacna i tako nam je kako je. Znaci, samo gradjani Slovenije mogu kupiti karte i to maksimalno 3 po covjeku.
Visočanstvo

#798 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Visočanstvo »

Plavih_11 wrote:
Visočanstvo wrote:
Ma nema ironije, lijepo je receno da pri kupovini karata TRAZE iskljucivo njihove dokumente a ti onda dodjes i kazes pa je li iko provjerio. Naravno da je provjerio, informacija je tacna i tako nam je kako je. Znaci, samo gradjani Slovenije mogu kupiti karte i to maksimalno 3 po covjeku.
Pa rečeno je na zvaničnoj stranici Maribora, ali se još niko nije javio da su ga fakat odbili zbog neslovenačkih dokumenata. To me zanima. Zasad je ovo samo verbalno odvraćanje Bosanaca od invazije. Možda je i dovoljno samo reći da ćeš navijati za Maribor. Mislim, to je očito komično i jadno u isto vrijeme, pa bi bilo zanimljivo vidjeti kako ide u praksi. Mislim da je čak neostvarivo i da bi prodali karte i Bosancu, Italijanu i šta ti znam kome...
Charuga
Globalni moderator

#799 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

Jedino da klapnemo do SLO i provjerimo, ne vidim drugog nacina ...
vryzas

#800 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

Ma ovo je gotova prica...uprava nam kaska u odnosu na ekipu i strucni stab 100 god. :(
Treba napuniti Kosevo u drugoj utakmici, napraviti ambijent za pamcenje i nadati se prolazu...a ovi iz uprave nek se zamisle malo...fudbal se igra zbog nas, a ne zbog njih!
Svaki navijac daje srce i dusu ovom klubu, a oni nisu u stanju da dignu pricu oko diskriminacije na malo veci nivo :x
Post Reply