Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
fidoremilienko

#776 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

JohnnyS. wrote:e vidis drug da nisi u pravu! znas li zasto oni semafori kod "idu dani" nisu nikad ukljuceni?? zato sto desna odljevna traka ne moze da se napravi jer ne mogu da otkupe to zemljiste koje je provatno! i bas zbog toga i te trake ne mogu da finaliziraju raskrsnicu i da ukljuce semafore. nikad ne znas koja je livada privatna pa me ne bi cudilo i da je ona livada lijevo privatna mada to priznajem da nemam pojma cija je.

:D :D :D
Koji semafori? :roll:
E i to je jedan od problema kod nas. Znam masu primjera, gdje raja kupuje zemljište, bukvalno šumu, gdje će proći koridor Vc, da bi kasnije to skupo prodali. Svašta ima kod nas. To je živa istina. Jedno,
drugo, zna se kako se to radi. Dovede se vještak, izvrši procjenu zemljišta i čega sve ne, ponudi ti cijenu. Ako pristaneš, super. Ako ne, možeš promijeniti vještaka max.1. I onda je to lutrija, da taj novi ili procjeni bolje ili gore, na tebi je. I nema tu priče. Nakon toga, zna se šta je. Ili daj šta daš ili uzima država.
Mislim, državni interes, gdje je to u cijeloj priči....!?
neki

#777 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by neki »

fidore ti ko da zivis na marsu pa ne znas kako narod u bosni vozi (mada sumnjam da bi se tih linija drzali i u norveskoj) Pricaj sta hoces ali i ti i svako drugi bi obisao oko tog iscrtanog kruga jednom ili dvaput a poslije presjecao lijevo kao na svakoj raskrsnici. Rekoh ovo moze na nekoj seoskoj cesti gdje kola prodju svako par minuta ali na magistrali van pameti.
I kruzni i nadvoznjak na mostarskom su gradjeni u isto vrijeme, haman si prvi put tamo prosao u zadnje tri godine pa se ne sjecas kakvo je prije bilo rjesenje
fidoremilienko

#778 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

neki wrote:fidore ti ko da zivis na marsu pa ne znas kako narod u bosni vozi (mada sumnjam da bi se tih linija drzali i u norveskoj) Pricaj sta hoces ali i ti i svako drugi bi obisao oko tog iscrtanog kruga jednom ili dvaput a poslije presjecao lijevo kao na svakoj raskrsnici. Rekoh ovo moze na nekoj seoskoj cesti gdje kola prodju svako par minuta ali na magistrali van pameti.
I kruzni i nadvoznjak na mostarskom su gradjeni u isto vrijeme, haman si prvi put tamo prosao u zadnje tri godine pa se ne sjecas kakvo je prije bilo rjesenje
Dobro hajd. :roll:
Recimo, juče oko 4h, iz pravca Plandišta na M17, nabrojao sam 50-tak vozila, koja čekaju na semaforu, radi 2-3 vozila iz pravca OBI-ja.
Znam i kada su građeni taj kružni i nadvožnjak, igrom slučaja tuda prolazim svaki dan. Znam kakve su prije gužve bile... E sad, dobar je i potez bio građenje dvije dodatne trake, čime se povezao Blažuj i M.Raskršće, a što je bilo i napisano u strategiji razvoja grada sarajevo 1986-2006. Sve je to super, samo ono kod OBI-ja je pravo loše rješenje :D
neki

#779 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by neki »

Nisam ni rekao da je semafor na plandistu dobro rjesenje, pogotovo onako ustiman, ali kruzni kakav ti predlazes bi bio jos gori. Kod nas ljudi ne kontaju da kruzni da bi funkcionisao mora zadovoljavati neke standarde velicine.
Na mostarskom da nisu napravili nadvoznjak nego samo kruzni guzve bi bilo kao i prije
fidoremilienko

#780 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Koje su to standardne veličine? :roll: Svaki kružni tok je priča za sebe :-) Na mostarskom su morali odvojiti saobraćajne tokove, druge nije bilo.
Da doda, ja ne pričam napamet. Putovao sam, vidio te mini kružne raskrsnice, vidio kako funkcionišu. Super. Bez ikakvog haosa, komplikacija. I da zaboravih, ne radi se o nikakvim seoskim putevima, već o "normalnim gradskim", nazovi ih kako god hoćeš.
JohnnyS.

#781 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

fidoremilienko wrote:
JohnnyS. wrote:e vidis drug da nisi u pravu! znas li zasto oni semafori kod "idu dani" nisu nikad ukljuceni?? zato sto desna odljevna traka ne moze da se napravi jer ne mogu da otkupe to zemljiste koje je provatno! i bas zbog toga i te trake ne mogu da finaliziraju raskrsnicu i da ukljuce semafore. nikad ne znas koja je livada privatna pa me ne bi cudilo i da je ona livada lijevo privatna mada to priznajem da nemam pojma cija je.

:D :D :D
Koji semafori? :roll:
E i to je jedan od problema kod nas. Znam masu primjera, gdje raja kupuje zemljište, bukvalno šumu, gdje će proći koridor Vc, da bi kasnije to skupo prodali. Svašta ima kod nas. To je živa istina. Jedno,
drugo, zna se kako se to radi. Dovede se vještak, izvrši procjenu zemljišta i čega sve ne, ponudi ti cijenu. Ako pristaneš, super. Ako ne, možeš promijeniti vještaka max.1. I onda je to lutrija, da taj novi ili procjeni bolje ili gore, na tebi je. I nema tu priče. Nakon toga, zna se šta je. Ili daj šta daš ili uzima država.
Mislim, državni interes, gdje je to u cijeloj priči....!?

e vidis nije nam valjao komunizam htjeli smo kapitalizam. u kapitalizmu je privatno vlasnistvo bog otac. znaci ako se meni ne prodaje moje zemljiste nema te sile koja me moze natjerati, a evo ti i primjer iz nase opstine.
znas li onaj cosak zemljista preko puta pekare u sokolovic koloniji?
e taj cosak je jedini ostao oko kojeg se nije postigao dogovor za otkup da bi se prosirila cesta prema hrasnici i smanjile guzve za 22.000 stanovnika hrasnice i s.kolonije.
za taj cosak papire posjeduje memic kasim zvani GAJA. inace jedan od prvih rodjaka naseg nacelnika senaida memica. mnogi tvrde da su njih dvojica dva identicna lika samo sto senaid ima diplomu. da pojednostavim gaja je malo lud. trazio je da mu otkupe zemlju za 5 puta vecu cijenu. naravno na to niko nije htio pristati. amer cenanovic mu je nudio do 3 puta vecu cijenu sto je ovaj odbio. probali su i sa zamjenskim zemljistem ali je i to propalo. ustvari on bi odbio i da mu daju 100 puta vecu cijenu jer on ima jedan poremecaj a to je da mora biti u centru paznje i stalno se tamo nesto bezrazlozno vrtiti po opstini. a bez tog dijela zemlje to ne bi mogao tako kao sad. to je neka njegova moneta koja cini njegov zivot ispunjenim.

eh uglavnom gaji niko nista ne moze a gradjani trpe li trpe i traze se neka druga rjesenja. znaci evo dogovorili smo se da je privatna imovina svetinja :D :D :D
fidoremilienko

#782 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

JohnnyS. wrote: e vidis nije nam valjao komunizam htjeli smo kapitalizam. u kapitalizmu je privatno vlasnistvo bog otac. znaci ako se meni ne prodaje moje zemljiste nema te sile koja me moze natjerati, a evo ti i primjer iz nase opstine.
znas li onaj cosak zemljista preko puta pekare u sokolovic koloniji?
e taj cosak je jedini ostao oko kojeg se nije postigao dogovor za otkup da bi se prosirila cesta prema hrasnici i smanjile guzve za 22.000 stanovnika hrasnice i s.kolonije.
za taj cosak papire posjeduje memic kasim zvani GAJA. inace jedan od prvih rodjaka naseg nacelnika senaida memica. mnogi tvrde da su njih dvojica dva identicna lika samo sto senaid ima diplomu. da pojednostavim gaja je malo lud. trazio je da mu otkupe zemlju za 5 puta vecu cijenu. naravno na to niko nije htio pristati. amer cenanovic mu je nudio do 3 puta vecu cijenu sto je ovaj odbio. probali su i sa zamjenskim zemljistem ali je i to propalo. ustvari on bi odbio i da mu daju 100 puta vecu cijenu jer on ima jedan poremecaj a to je da mora biti u centru paznje i stalno se tamo nesto bezrazlozno vrtiti po opstini. a bez tog dijela zemlje to ne bi mogao tako kao sad. to je neka njegova moneta koja cini njegov zivot ispunjenim.

eh uglavnom gaji niko nista ne moze a gradjani trpe li trpe i traze se neka druga rjesenja. znaci evo dogovorili smo se da je privatna imovina svetinja :D :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
To je dio, gledano u pravcu Ilidža-Hrasnica (desno ili lijevo)? Znam i taj dio dobro. Pa eto, samo mu ime govori :lol: :lol: :lol: Gaja :lol: :lol: :lol: :lol: Hele nejse, da ima kakve države, trebali bi mu dati 1.000 KM i nabiti ga nogom, a ne da handri cijelu državu. Tamo je katastrofa, posle posla (prema Hrasnici) velike su gužve. Eno, vidim prave kružni tok :thumbup: dole na ulazu :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#783 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

jos lola ogradio zicom da se fino vidi sta je njegovo :roll:

odma u blizini bila je jedna kuca koja je skroz srushena, a vlasniku opstina napravila novu 15 metara iza. to ti je reci savjestan gradjanin, a ne kao ovaj mazlum. ja sam cuo da hoce zemljiste iste povrshine na ilidzi :roll:
I naravno Dzej

#784 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by I naravno Dzej »

Ja sam čuo da je tražio da mu daju zemljište da napravi benzinsku pumpu, a da je na Vijeću jednom probao da udavi Ćenanovića, pa da li je sve to mahalska... Nisam znao da mu je nadimak Gaja :lol: :lol: , baš mu nekako pristaje
JohnnyS.

#785 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

ja sam cuo da se jednom javio za rijec na vijecu i da ih je na kraju toliko iznervirao da je senaid poceo vristati na vijecu "balijo, balijo dosta tvoje balijske price" i lupati sakama od sto. i od tada je zabranjeno gradjanima da se javljaju na vijecu. samo vijecnici smiju diskutovati.

eh sada jesu li ovo balijske price ili ne to ne znam :D
I naravno Dzej

#786 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by I naravno Dzej »

Razmatrajući predmete iz oblasti sukoba interesa, Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je izrekla sankciju Aliji Budnji, saopštio je CIK BiH.

Utvrđeno je da je Alija Budnjo, u periodu od 26.11.2008. godine do 18.04.2011. godine, istovremeno obavljao funkciju izabranog dužnosnika, tj. vijećnika u Općinskom vijeću Ilidža i funkciju člana Skupštine privatnog preduzeća "Projekt" d.d. koje je u 2009. i 2010. godini sklapalo ugovore vrijednosti veće od 5.000 KM godišnje, sa organima koji se finansiraju iz budžeta bilo kojeg nivoa vlasti, dok je njegov bliski srodnik, istovremeno obavljao funkciju ovlaštenog lica privatnog preduzeća Hotelsko banjsko rekreativno društvo "Hoteli Ilidža" d.d., koje je u 2008., 2009. i u 2010. godini sklapalo ugovore vrijednosti veće od 5.000 KM godišnje, sa organima koji se finansiraju iz budžeta bilo kojeg nivoa vlasti čime je počinio zabranjene aktivnosti iz člana 6. stav (2) i člana 9. Zakona o sukobu interesa u organima vlasti u Federaciji BiH.

Na osnovu navedenih zakonskih propisa izrečena je sankcija nepodobnosti za kandidovanje za bilo koju funkciju izabranog zvaničnika, nosioca izvršne funkcije ili savjetnika u periodu od četiri godine nakon počinjenog prekršaja tj. od 31.12.2010. godine, te novčana kazna u iznosu od 4.000 KM.

Na Ilidži tuga, plač i nevjerica :sad: .Kako dalje bez Alije :? .Opet sve preko leđa poštenih Bošnjaka
JohnnyS.

#787 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

I naravno Dzej wrote:
Razmatrajući predmete iz oblasti sukoba interesa, Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je izrekla sankciju Aliji Budnji, saopštio je CIK BiH.

Utvrđeno je da je Alija Budnjo, u periodu od 26.11.2008. godine do 18.04.2011. godine, istovremeno obavljao funkciju izabranog dužnosnika, tj. vijećnika u Općinskom vijeću Ilidža i funkciju člana Skupštine privatnog preduzeća "Projekt" d.d. koje je u 2009. i 2010. godini sklapalo ugovore vrijednosti veće od 5.000 KM godišnje, sa organima koji se finansiraju iz budžeta bilo kojeg nivoa vlasti, dok je njegov bliski srodnik, istovremeno obavljao funkciju ovlaštenog lica privatnog preduzeća Hotelsko banjsko rekreativno društvo "Hoteli Ilidža" d.d., koje je u 2008., 2009. i u 2010. godini sklapalo ugovore vrijednosti veće od 5.000 KM godišnje, sa organima koji se finansiraju iz budžeta bilo kojeg nivoa vlasti čime je počinio zabranjene aktivnosti iz člana 6. stav (2) i člana 9. Zakona o sukobu interesa u organima vlasti u Federaciji BiH.

Na osnovu navedenih zakonskih propisa izrečena je sankcija nepodobnosti za kandidovanje za bilo koju funkciju izabranog zvaničnika, nosioca izvršne funkcije ili savjetnika u periodu od četiri godine nakon počinjenog prekršaja tj. od 31.12.2010. godine, te novčana kazna u iznosu od 4.000 KM.

Na Ilidži tuga, plač i nevjerica :sad: .Kako dalje bez Alije :? .Opet sve preko leđa poštenih Bošnjaka

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :run:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#788 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

I naravno Dzej wrote:

Na Ilidži tuga, plač i nevjerica :sad: .Kako dalje bez Alije :? . Opet sve preko leđa poštenih Bošnjaka
Izdržaćemo još malo, ali ne vjerujem da ćemo dugo !
Image
Image
fidoremilienko

#789 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Pejton, prošle sedmice, blizu Treće osnovne škole :lol: :lol: :lol: :lol: ide zima...

Image

Uploaded with ImageShack.us
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#790 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Beš, domaćina koji u julu ili avgustu ne uveseljava komšiluk sa motorkom!
fidoremilienko

#791 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Fazon je što je ovaj tip nasložio drva uz saobraćajni znak, tik uz glavnu džadu :D :lol: :lol: :lol:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#792 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by bordo gandalf »

fidoremilienko wrote:Fazon je što je ovaj tip nasložio drva uz saobraćajni znak, tik uz glavnu džadu :D :lol: :lol: :lol:
Ovo nije tip nego obliznja pekara bijele vode :D
fidoremilienko

#793 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

rashtiman wrote:
fidoremilienko wrote:Fazon je što je ovaj tip nasložio drva uz saobraćajni znak, tik uz glavnu džadu :D :lol: :lol: :lol:
Moguće da su njegova :D
JohnnyS.

#794 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

PipiDugaDevetka wrote:
I naravno Dzej wrote:

Na Ilidži tuga, plač i nevjerica :sad: .Kako dalje bez Alije :? . Opet sve preko leđa poštenih Bošnjaka
Izdržaćemo još malo, ali ne vjerujem da ćemo dugo !
Image
Image

za ovo sam cuo da pravi onaj besovic sto je neki satro kik boks prvak bio. cak ga ima i na slici tu pored gume od kamiona. mada mi je sve to oko njega i ovog objekta pomalo nejasno..
Last edited by JohnnyS. on 13/11/2011 18:32, edited 1 time in total.
bordo gandalf

#795 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by bordo gandalf »

fidoremilienko wrote:
rashtiman wrote:
Moguće da su njegova :D
Od pekare 100% to je nekad bila moja mahala :D ona ulica od pekare pa prema gore a jaran mi je par kuca od tih drva
fidoremilienko

#796 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

rashtiman wrote: Od pekare 100% to je nekad bila moja mahala :D ona ulica od pekare pa prema gore a jaran mi je par kuca od tih drva
Što si bolan pobjegao sa Ilidže? :D Najbolji dio Sarajeva :D
bordo gandalf

#797 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by bordo gandalf »

Blizu sam :D eto me kasnije u Pejton :D
fidoremilienko

#798 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Super :D ;-)
PipiDugaDevetka

#799 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

JohnnyS. wrote: za ovo sam cuo da pravi onaj besovic sto je neki satro kik boks prvak bio. cak ga ima i na slici tu pored gume od kamiona. mada mi je sve to oko njega i ovog objekta pomalo nejasno..
Kako nejasno kada ''objekat poslovnog centra'' pravi svega dva do tri metra od stambenog objekta. Neko je ranije objasnio da ga NIJE MOGAO PRAVITI za života prethodnog načelnika (Rahmet mu duši, najbolji načelnik Amer), nego, eto, sada se sve može.

Rupa za temelje poduboka, pa procjenjujem da će najmanje 3 ili 4 sprata biti poslovni centar.
Zamisli nečiju spavaću sobu sa pogledom na butik, kancelariju notarsku,...svega 2-3 metra udaljenu?!
Sunca jutarnjeg ti stanari jadni neće vidjeti kada se izgradi Bešovićev poslovni centar!

Ih, da sam znao da je to gazda, pobjegao bih glavom bez obzira, a ne slikovao ga.

Duljević presjekao PTT kabl, pa super bilo za uposlenice obližnjeg Zdravstvenog fonda. Petak bio pa su mogle kući na vikend mnogo ranije jer je SISTEM PAO!
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#800 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by trimi68 »

Image

Uploaded with ImageShack.us
Locked