Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
saga

#776 Re: Game of thrones

Post by saga »

Jest, to je Melisandre...
I mene je tu razočarao izbor glumice... uopšte mi se zasad ne doima moćnom kao što je predstavljena u knjizi

Brienne čekam da vidim u ulozi, ali vala... po slici, izbor je bezze

(Vazda se sjetim parfema, kad onaj glavni lik koji bi trebao biti oličenje gadosti po knjizi, u filmu pravo hot )
Soljženicin

#777 Re: Game of thrones

Post by Soljženicin »

Ponukan pojedinim Chmoljinim komentarima od prije pola godine prosle sedmice sam sjeo i poceo citati Game of Thrones. Sad sam na A Clash of Kings, presao trecinu za dva dana :D Veoma sam poztivno iznenadjen knjigama, ocaran i odusevljen. Dakako, serija je blijeda kopija knjiga i razocaran sam drugom sezonom u odnosu na procitano.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#778 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

pa da... moćna, vatrena (to je njen fah, njen Bog - bog vatre), i prelijepa...

mislim ono, kako žensko može biti ružno u crvenom? :roll:

al' ovo... pa stavili nekromansera u dresu Sarajeva :-) ooooo mati draga... samo joj još fali broj na leđima :-)
Chmoljo

#779 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

Soljženicin wrote:Ponukan pojedinim Chmoljinim komentarima od prije pola godine prosle sedmice sam sjeo i poceo citati Game of Thrones. Sad sam na A Clash of Kings, presao trecinu za dva dana :D Veoma sam poztivno iznenadjen knjigama, ocaran i odusevljen. Dakako, serija je blijeda kopija knjiga i razocaran sam drugom sezonom u odnosu na procitano.
sori ako sam izlanuo spojlere, ali evo vidim da većina koja je čitala knjige, misli kao i ja da je casting mogao biti i bolji... :-?

čekaću da se završi druga sezona, pa tek onda pregledati... :( ali ono... razočarenje je neprecizan Eddard, iako je glumac više nego ok, Dany je super, baš onakva kakvu sam je i zamišljao, Jon, Robb, Bran...

Caitlin mi je malo 'nako :D

ali Melissandra :( :( :(
Soljženicin

#780 Re: Game of thrones

Post by Soljženicin »

Chmoljo wrote:
Soljženicin wrote:Ponukan pojedinim Chmoljinim komentarima od prije pola godine prosle sedmice sam sjeo i poceo citati Game of Thrones. Sad sam na A Clash of Kings, presao trecinu za dva dana :D Veoma sam poztivno iznenadjen knjigama, ocaran i odusevljen. Dakako, serija je blijeda kopija knjiga i razocaran sam drugom sezonom u odnosu na procitano.
sori ako sam izlanuo spojlere, ali evo vidim da većina koja je čitala knjige, misli kao i ja da je casting mogao biti i bolji... :-?

čekaću da se završi druga sezona, pa tek onda pregledati... :( ali ono... razočarenje je neprecizan Eddard, iako je glumac više nego ok, Dany je super, baš onakva kakvu sam je i zamišljao, Jon, Robb, Bran...

Caitlin mi je malo 'nako :D

ali Melissandra :( :( :(
Da, i ja cu sacekati drugu sezonu pa cijelu pogledati. Scene iz Dubrovnika nisu mi se nikako uklopile u viziju Kings Landinga. Slazem se za Caitlin, manje mi se svidja citajuci knjigu nego kako je predstavljena u seriji, najvise dakako zbog njenog (iako ocekivanog) odnosa prema Jon Snowu koji je pored Brana i Arije te Dani, meni zasad omiljeni lik u knjizi/knjigama...
hana_montana

#781 Re: Game of thrones

Post by hana_montana »

ovako,davos, pa boljeg nisu mogli naci,nekako bas tako.chmoljo ova teta uopste nije toliko strasna kao na slici,zasad:D mada priznajem mogla je biti bolja. stanis, pa nako,ja sam ga zamisljala kao gromadu od covjeka al mislim da je dovoljno ljut i ohol..arjica porasla iako je bila samo tren :-D

i meni se nekako ucini da ona šai tirionova nije ista glumica,nekako mi ona prije bila ljepsa,ne znam mozda sam zaboravila pa grijesim.

kraster mi je totalna fula,trebo je bit divljak :D

džejmi lanister i onako odrpan neodoljiv :D jezovuci :-) o koliko ce narasti :-D i samo da kazem da je meni sendor pseto jako drag lik :D

uhhh kad se zakuha :-D :roll: dolazi zima :D uzivam :D
Chmoljo

#782 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

znamne hanči, na sličici mi ovdje djeluje tako... :roll:

iz knjigasam imaoutisak lijepe i moćne žene... pogotovo zbog nekih scena koji će doći u kasnijim epizodama... ova mi djeluje hladno, nasuprot onome što predstavlja :-D

ali hajde, treba sačekati, pa da pogledam, pa onda da budem pošteniji u ocjeni :)
Gandalf

#783 Re: Game of thrones

Post by Gandalf »

Chmoljo wrote:Image

ljudi ba, zar je ovo Melisandra fakat? :(

joj mati draga, pa bolje da je ovo Brienne... :roll: najseksi lik mi upropastiše, pu!
Melisandru su baš fulali - ona je trebala ići na ovaj fazon, vatreno crvena od glave do pete, senzualnost do maximuma, al' casting malo zatajio

Image

ovako je Melisandra opisana u knjigama, slična je i na naslovnici Clash Of Kings, al' izgleda da su slabo ovi tvorci serijala čitali Martinove opise likova :mrgreen:
Chmoljo

#784 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

to bolan, toooooooooo :D :D :D :D
hana_montana

#785 Re: Game of thrones

Post by hana_montana »

Chmoljo wrote:znamne hanči, na sličici mi ovdje djeluje tako... :roll:

iz knjigasam imaoutisak lijepe i moćne žene... pogotovo zbog nekih scena koji će doći u kasnijim epizodama... ova mi djeluje hladno, nasuprot onome što predstavlja :-D

ali hajde, treba sačekati, pa da pogledam, pa onda da budem pošteniji u ocjeni :)
pa da ti kazem...ova je ko prava vjestica :lol: malo zgodnija al malo :D

edit...e ova dole je ta..dobra :D
Chmoljo

#786 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

ev' gledam i Stannisa... ljudi moji... zar on nije ćelav bio u knjigama? :shock: :roll: i nekakav žgoljav, al' žilav... :-?

sjo, naporan sam titam... neću više :D
hAruNN990

#787 Re: Game of thrones

Post by hAruNN990 »

LJUDI MUSTULUK

Izasla 2 epizoda za Game of Thrones :D :D :D 8-)

Naime greskom je juce Polandski HBO emitovao 2 epizodu 2 sezone Game of Thrones i iste sekunde se pojavilo na piratebayu , (izvinjavaju se da se nikad vise nece ponoviti al djaba im sad :D

ako ko hoce link javite se na PP...ili idite na piratebay (top100 tw shows) :thumbup:

ev skidam pa cu sagledat poslije podne :dance:
sadowl

#788 Re: Game of thrones

Post by sadowl »

Chmoljo wrote:ev' gledam i Stannisa... ljudi moji... zar on nije ćelav bio u knjigama? :shock: :roll: i nekakav žgoljav, al' žilav... :-?

sjo, naporan sam titam... neću više :D
Ma . celav ne celav lik mi nije ono STANIS.. :? ( i ja mislim da je bio celav u knjigama :) )

Imam osjecaj . da mi sto smo citali knjige bi trebali malo da smanjimo dozivljaj . .sve kritikujemo jer nije kao u knjigama .. meni je smetalo sto oci u Targerian-a nisu onakve kakve su opisane u knjigama, što su glumci stariji nego u knjigama, i jos neke stvari ... ali :)
sadowl

#789 Re: Game of thrones

Post by sadowl »

Image
DON_eARL

#790 Re: Game of thrones

Post by DON_eARL »

hAruNN990 wrote:LJUDI MUSTULUK

Izasla 2 epizoda za Game of Thrones :D :D :D 8-)

Naime greskom je juce Polandski HBO emitovao 2 epizodu 2 sezone Game of Thrones i iste sekunde se pojavilo na piratebayu , (izvinjavaju se da se nikad vise nece ponoviti al djaba im sad :D

ako ko hoce link javite se na PP...ili idite na piratebay (top100 tw shows) :thumbup:

ev skidam pa cu sagledat poslije podne :dance:
Napisah jučer. :D

Mislim da nije greška nikakva u pitanju, i prošle godine je isto bilo, HBO On Demand ili HBOGo pusti novu epizodu dan nakon premijere. Uglavnom kako god okreneš, moraš čekati iduću epizodu, u ovom slučaju 10tak dana do 3. epizode. Radije ću sačekati nedjelju i skinuti 1080p ko čovjek. :D
AfromMann

#791 Re: Game of thrones

Post by AfromMann »

DON_eARL wrote:Izbačena je i druga epizoda, ali je web rip, pa mi se ne gleda, čekaću scene release :D

http://pokit.org/get/?dbab0e704c838f939 ... ef1cfc.png
svaka cast za ovo vec se skida,ako moze na private koji je ovo forum?
Hvala jos jednom!
hAruNN990

#792 Re: Game of thrones

Post by hAruNN990 »

DON_eARL wrote:
Napisah jučer. :D

Mislim da nije greška nikakva u pitanju, i prošle godine je isto bilo, HBO On Demand ili HBOGo pusti novu epizodu dan nakon premijere. Uglavnom kako god okreneš, moraš čekati iduću epizodu, u ovom slučaju 10tak dana do 3. epizode. Radije ću sačekati nedjelju i skinuti 1080p ko čovjek. :D
Hebiga...nista onda od Mustuluka :lol:

Ali ja necu moci docekati sljedecu sedmicu, tako da cu danas pogledat, i spoilat svima :evil: :evil: :evil: :skoljka:
DON_eARL

#793 Re: Game of thrones

Post by DON_eARL »

hAruNN990 wrote:
Hebiga...nista onda od Mustuluka :lol:

Ali ja necu moci docekati sljedecu sedmicu, tako da cu danas pogledat, i spoilat svima :evil: :evil: :evil: :skoljka:
Super je to sve, ali opet da te napomenem, 3. epizoda izlazi tek 15. aprila, ako opet ne bude ovakav slijed događaja. :D
AfromMann

#794 Re: Game of thrones

Post by AfromMann »

milsim da ce treca 8.4 ako HBOGo pusti novu epizodu dan nakon premijere!Jos samo 4 dana ! :o :o
Mannequin

#795 Re: Game of thrones

Post by Mannequin »

AfromMann wrote:milsim da ce treca 8.4 ako HBOGo pusti novu epizodu dan nakon premijere!Jos samo 4 dana ! :o :o
:shock: Nemoguce :shock:
DON_eARL

#796 Re: Game of thrones

Post by DON_eARL »

AfromMann wrote:milsim da ce treca 8.4 ako HBOGo pusti novu epizodu dan nakon premijere!Jos samo 4 dana ! :o :o
http://www.imdb.com/title/tt0944947/episodes?season=2
upaljac01

#797 Re: Game of thrones

Post by upaljac01 »

ima li gdje da se skine treca knjiga
AfromMann

#798 Re: Game of thrones

Post by AfromMann »

DON_eARL wrote:
ovdje pise da je druga 8.4 a ja je jucer pogledao.!
DON_eARL

#799 Re: Game of thrones

Post by DON_eARL »

AfromMann wrote:
DON_eARL wrote:
ovdje pise da je druga 8.4 a ja je jucer pogledao.!
Pa već smo kontatovali da je "procurila" epizoda sa HBO On-Demand ili HBO GO. Oficijalno 2. epizoda na običnom HBO je 8.4., a da li će biti 3. epizoda opet odmah u ponedjeljak je upitno. :D
mrgreen

#800 Re: Game of thrones

Post by mrgreen »

odgledala drugu i zamjerila na odstupanju od knjige. ono sa stanisom, da ne spoilam, sam prilicno sigurna da se nije desilo i da je zapravo skroooooz u suprotnosti sa njegovim karakterom i kako je opisan.
Post Reply