Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
saga
#776 Re: Game of thrones
Jest, to je Melisandre...
I mene je tu razočarao izbor glumice... uopšte mi se zasad ne doima moćnom kao što je predstavljena u knjizi
Brienne čekam da vidim u ulozi, ali vala... po slici, izbor je bezze
(Vazda se sjetim parfema, kad onaj glavni lik koji bi trebao biti oličenje gadosti po knjizi, u filmu pravo hot )
I mene je tu razočarao izbor glumice... uopšte mi se zasad ne doima moćnom kao što je predstavljena u knjizi
Brienne čekam da vidim u ulozi, ali vala... po slici, izbor je bezze
(Vazda se sjetim parfema, kad onaj glavni lik koji bi trebao biti oličenje gadosti po knjizi, u filmu pravo hot )
-
Soljženicin
#777 Re: Game of thrones
Ponukan pojedinim Chmoljinim komentarima od prije pola godine prosle sedmice sam sjeo i poceo citati Game of Thrones. Sad sam na A Clash of Kings, presao trecinu za dva dana
Veoma sam poztivno iznenadjen knjigama, ocaran i odusevljen. Dakako, serija je blijeda kopija knjiga i razocaran sam drugom sezonom u odnosu na procitano.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#778 Re: Game of thrones
pa da... moćna, vatrena (to je njen fah, njen Bog - bog vatre), i prelijepa...
mislim ono, kako žensko može biti ružno u crvenom?
al' ovo... pa stavili nekromansera u dresu Sarajeva
ooooo mati draga... samo joj još fali broj na leđima 
mislim ono, kako žensko može biti ružno u crvenom?
al' ovo... pa stavili nekromansera u dresu Sarajeva
- Chmoljo
#779 Re: Game of thrones
sori ako sam izlanuo spojlere, ali evo vidim da većina koja je čitala knjige, misli kao i ja da je casting mogao biti i bolji...Soljženicin wrote:Ponukan pojedinim Chmoljinim komentarima od prije pola godine prosle sedmice sam sjeo i poceo citati Game of Thrones. Sad sam na A Clash of Kings, presao trecinu za dva danaVeoma sam poztivno iznenadjen knjigama, ocaran i odusevljen. Dakako, serija je blijeda kopija knjiga i razocaran sam drugom sezonom u odnosu na procitano.
čekaću da se završi druga sezona, pa tek onda pregledati...
Caitlin mi je malo 'nako
ali Melissandra
-
Soljženicin
#780 Re: Game of thrones
Da, i ja cu sacekati drugu sezonu pa cijelu pogledati. Scene iz Dubrovnika nisu mi se nikako uklopile u viziju Kings Landinga. Slazem se za Caitlin, manje mi se svidja citajuci knjigu nego kako je predstavljena u seriji, najvise dakako zbog njenog (iako ocekivanog) odnosa prema Jon Snowu koji je pored Brana i Arije te Dani, meni zasad omiljeni lik u knjizi/knjigama...Chmoljo wrote:sori ako sam izlanuo spojlere, ali evo vidim da većina koja je čitala knjige, misli kao i ja da je casting mogao biti i bolji...Soljženicin wrote:Ponukan pojedinim Chmoljinim komentarima od prije pola godine prosle sedmice sam sjeo i poceo citati Game of Thrones. Sad sam na A Clash of Kings, presao trecinu za dva danaVeoma sam poztivno iznenadjen knjigama, ocaran i odusevljen. Dakako, serija je blijeda kopija knjiga i razocaran sam drugom sezonom u odnosu na procitano.
![]()
čekaću da se završi druga sezona, pa tek onda pregledati...ali ono... razočarenje je neprecizan Eddard, iako je glumac više nego ok, Dany je super, baš onakva kakvu sam je i zamišljao, Jon, Robb, Bran...
Caitlin mi je malo 'nako![]()
ali Melissandra![]()
![]()
- hana_montana
#781 Re: Game of thrones
ovako,davos, pa boljeg nisu mogli naci,nekako bas tako.chmoljo ova teta uopste nije toliko strasna kao na slici,zasad:D mada priznajem mogla je biti bolja. stanis, pa nako,ja sam ga zamisljala kao gromadu od covjeka al mislim da je dovoljno ljut i ohol..arjica porasla iako je bila samo tren
i meni se nekako ucini da ona šai tirionova nije ista glumica,nekako mi ona prije bila ljepsa,ne znam mozda sam zaboravila pa grijesim.
kraster mi je totalna fula,trebo je bit divljak
džejmi lanister i onako odrpan neodoljiv
jezovuci
o koliko ce narasti
i samo da kazem da je meni sendor pseto jako drag lik
uhhh kad se zakuha
dolazi zima
uzivam 
i meni se nekako ucini da ona šai tirionova nije ista glumica,nekako mi ona prije bila ljepsa,ne znam mozda sam zaboravila pa grijesim.
kraster mi je totalna fula,trebo je bit divljak
džejmi lanister i onako odrpan neodoljiv
uhhh kad se zakuha
- Chmoljo
#782 Re: Game of thrones
znamne hanči, na sličici mi ovdje djeluje tako...
iz knjigasam imaoutisak lijepe i moćne žene... pogotovo zbog nekih scena koji će doći u kasnijim epizodama... ova mi djeluje hladno, nasuprot onome što predstavlja
ali hajde, treba sačekati, pa da pogledam, pa onda da budem pošteniji u ocjeni
iz knjigasam imaoutisak lijepe i moćne žene... pogotovo zbog nekih scena koji će doći u kasnijim epizodama... ova mi djeluje hladno, nasuprot onome što predstavlja
- Gandalf
#783 Re: Game of thrones
Melisandru su baš fulali - ona je trebala ići na ovaj fazon, vatreno crvena od glave do pete, senzualnost do maximuma, al' casting malo zatajioChmoljo wrote:
ljudi ba, zar je ovo Melisandra fakat?![]()
joj mati draga, pa bolje da je ovo Brienne...najseksi lik mi upropastiše, pu!

ovako je Melisandra opisana u knjigama, slična je i na naslovnici Clash Of Kings, al' izgleda da su slabo ovi tvorci serijala čitali Martinove opise likova
- Chmoljo
#784 Re: Game of thrones
to bolan, toooooooooo

- hana_montana
#785 Re: Game of thrones
pa da ti kazem...ova je ko prava vjesticaChmoljo wrote:znamne hanči, na sličici mi ovdje djeluje tako...![]()
iz knjigasam imaoutisak lijepe i moćne žene... pogotovo zbog nekih scena koji će doći u kasnijim epizodama... ova mi djeluje hladno, nasuprot onome što predstavlja![]()
edit...e ova dole je ta..dobra
- Chmoljo
#786 Re: Game of thrones
ev' gledam i Stannisa... ljudi moji... zar on nije ćelav bio u knjigama?
i nekakav žgoljav, al' žilav...
sjo, naporan sam titam... neću više
- hAruNN990
#787 Re: Game of thrones
LJUDI MUSTULUK
Izasla 2 epizoda za Game of Thrones
Naime greskom je juce Polandski HBO emitovao 2 epizodu 2 sezone Game of Thrones i iste sekunde se pojavilo na piratebayu , (izvinjavaju se da se nikad vise nece ponoviti al djaba im sad
ako ko hoce link javite se na PP...ili idite na piratebay (top100 tw shows)
ev skidam pa cu sagledat poslije podne
Izasla 2 epizoda za Game of Thrones
Naime greskom je juce Polandski HBO emitovao 2 epizodu 2 sezone Game of Thrones i iste sekunde se pojavilo na piratebayu , (izvinjavaju se da se nikad vise nece ponoviti al djaba im sad
ako ko hoce link javite se na PP...ili idite na piratebay (top100 tw shows)
- sadowl
#788 Re: Game of thrones
Ma . celav ne celav lik mi nije ono STANIS..Chmoljo wrote:ev' gledam i Stannisa... ljudi moji... zar on nije ćelav bio u knjigama?![]()
i nekakav žgoljav, al' žilav...
![]()
Imam osjecaj . da mi sto smo citali knjige bi trebali malo da smanjimo dozivljaj . .sve kritikujemo jer nije kao u knjigama .. meni je smetalo sto oci u Targerian-a nisu onakve kakve su opisane u knjigama, što su glumci stariji nego u knjigama, i jos neke stvari ... ali
-
DON_eARL
#790 Re: Game of thrones
Napisah jučer.hAruNN990 wrote:LJUDI MUSTULUK
Izasla 2 epizoda za Game of Thrones![]()
![]()
![]()
![]()
ako ko hoce link javite se na PP...ili idite na piratebay (top100 tw shows)![]()
Mislim da nije greška nikakva u pitanju, i prošle godine je isto bilo, HBO On Demand ili HBOGo pusti novu epizodu dan nakon premijere. Uglavnom kako god okreneš, moraš čekati iduću epizodu, u ovom slučaju 10tak dana do 3. epizode. Radije ću sačekati nedjelju i skinuti 1080p ko čovjek.
- AfromMann
#791 Re: Game of thrones
svaka cast za ovo vec se skida,ako moze na private koji je ovo forum?DON_eARL wrote:Izbačena je i druga epizoda, ali je web rip, pa mi se ne gleda, čekaću scene release![]()
http://pokit.org/get/?dbab0e704c838f939 ... ef1cfc.png
Hvala jos jednom!
- hAruNN990
#792 Re: Game of thrones
Hebiga...nista onda od MustulukaDON_eARL wrote:
Napisah jučer.![]()
Mislim da nije greška nikakva u pitanju, i prošle godine je isto bilo, HBO On Demand ili HBOGo pusti novu epizodu dan nakon premijere. Uglavnom kako god okreneš, moraš čekati iduću epizodu, u ovom slučaju 10tak dana do 3. epizode. Radije ću sačekati nedjelju i skinuti 1080p ko čovjek.
Ali ja necu moci docekati sljedecu sedmicu, tako da cu danas pogledat, i spoilat svima
-
DON_eARL
#793 Re: Game of thrones
Super je to sve, ali opet da te napomenem, 3. epizoda izlazi tek 15. aprila, ako opet ne bude ovakav slijed događaja.hAruNN990 wrote:
Hebiga...nista onda od Mustuluka![]()
Ali ja necu moci docekati sljedecu sedmicu, tako da cu danas pogledat, i spoilat svima![]()
![]()
![]()
- AfromMann
#794 Re: Game of thrones
milsim da ce treca 8.4 ako HBOGo pusti novu epizodu dan nakon premijere!Jos samo 4 dana !

- Mannequin
#795 Re: Game of thrones
AfromMann wrote:milsim da ce treca 8.4 ako HBOGo pusti novu epizodu dan nakon premijere!Jos samo 4 dana !![]()
-
DON_eARL
#796 Re: Game of thrones
http://www.imdb.com/title/tt0944947/episodes?season=2AfromMann wrote:milsim da ce treca 8.4 ako HBOGo pusti novu epizodu dan nakon premijere!Jos samo 4 dana !![]()
-
upaljac01
#797 Re: Game of thrones
ima li gdje da se skine treca knjiga
- AfromMann
#798 Re: Game of thrones
ovdje pise da je druga 8.4 a ja je jucer pogledao.!DON_eARL wrote:http://www.imdb.com/title/tt0944947/episodes?season=2AfromMann wrote:milsim da ce treca 8.4 ako HBOGo pusti novu epizodu dan nakon premijere!Jos samo 4 dana !![]()
-
DON_eARL
#799 Re: Game of thrones
Pa već smo kontatovali da je "procurila" epizoda sa HBO On-Demand ili HBO GO. Oficijalno 2. epizoda na običnom HBO je 8.4., a da li će biti 3. epizoda opet odmah u ponedjeljak je upitno.AfromMann wrote:ovdje pise da je druga 8.4 a ja je jucer pogledao.!DON_eARL wrote:http://www.imdb.com/title/tt0944947/episodes?season=2AfromMann wrote:milsim da ce treca 8.4 ako HBOGo pusti novu epizodu dan nakon premijere!Jos samo 4 dana !![]()
-
mrgreen
#800 Re: Game of thrones
odgledala drugu i zamjerila na odstupanju od knjige. ono sa stanisom, da ne spoilam, sam prilicno sigurna da se nije desilo i da je zapravo skroooooz u suprotnosti sa njegovim karakterom i kako je opisan.