Najpopularnija imena u BIH?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
klixo

#776 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by klixo »

Cuj Hamza vam loše... Omar , Ibrahim ili neka modernija Sami , Imad. Prelijepa imena , ovo prvo pomenuto najbolje(Hamza) 8-) :mrgreen: Samo nikad djeci ne bih dao imena poput Hamza,Muhammed i sl. Teska imena , ne moze ga svako nosit , ovo sto samo upoznao Muhammeda kjafir do kjafira.

http://www.youtube.com/watch?v=s7DffRTVHcg
Last edited by klixo on 16/11/2012 18:32, edited 1 time in total.
partybrakerica

#777 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by partybrakerica »

klixo wrote:Cuj Hamza vam loše... Omar , Ibrahim ili neka modernija Sami , Imad. Prelijepa imena , ovo prvo pomenuto najbolje 8-) :mrgreen: Samo nikad djeci ne bih dao imena poput Hamza,Muhammed i sl. Teska imena , ne moze ga svako nosit , ovo sto samo upoznao Muhammeda kjafir do kjafira.

:thumbup: potpisujem
p206

#778 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by p206 »

partybrakerica wrote:Ja volim rijetka imena,imam jedno cesto ime,pa znam kako je kad te neko zovne,a okrene se jos 3 osobe u grupici osim tebe :D

Sta mislite o imenima Majra,Lajra,Najra,Sajra,Tajra? Meni se svidjaju..
Pa da djete ima traume... đesi Tajra Benks i slično

nemojte izmišljati toplu vodu, dajte djeci imena kakva bi sebi dali... sa tim rijetkim imenima uvijek će u društvu morati 2 puta da ga ponovi i opet ga niko neće na prvu zapamtiti... to zna biti frustrirajuće...
p206

#779 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by p206 »

klixo wrote:Cuj Hamza vam loše... Omar , Ibrahim ili neka modernija Sami , Imad. Prelijepa imena , ovo prvo pomenuto najbolje(Hamza) 8-) :mrgreen: Samo nikad djeci ne bih dao imena poput Hamza,Muhammed i sl. Teska imena , ne moze ga svako nosit , ovo sto samo upoznao Muhammeda kjafir do kjafira.

Hamzi i Tarika ima danas koliko hoćeš... kad sam čuo od jedne žene koja je po drugi put dobila sinčića da bi i njemu dala opet Hamza, došlo mi da se okrenem i odem, da nebi šta lan´o

Ne treba davati neka ekstravagantna imena, ali brate ni ona koja svako danas nadjeva...
klixo

#780 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by klixo »

p206 wrote:
klixo wrote:Cuj Hamza vam loše... Omar , Ibrahim ili neka modernija Sami , Imad. Prelijepa imena , ovo prvo pomenuto najbolje(Hamza) 8-) :mrgreen: Samo nikad djeci ne bih dao imena poput Hamza,Muhammed i sl. Teska imena , ne moze ga svako nosit , ovo sto samo upoznao Muhammeda kjafir do kjafira.

Hamzi i Tarika ima danas koliko hoćeš... kad sam čuo od jedne žene koja je po drugi put dobila sinčića da bi i njemu dala opet Hamza, došlo mi da se okrenem i odem, da nebi šta lan´o

Ne treba davati neka ekstravagantna imena, ali brate ni ona koja svako danas nadjeva...
Ma ima svakakvih ljudi...Svako ime s vremena na vrijeme isfura sto bi se reklo... Npr. ja ne znam Hamzu da je stariji od 15 godina sem sebe :mrgreen: .Sami , Imad , Eman , Amsal ... Definitivno ovaj tip imena je najljepsi.
partybrakerica

#781 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by partybrakerica »

I Jusuf,Jakub,Aziz... :)
Amy-Mia

#782 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Amy-Mia »

hana, farah, soraja, hanadi, ajra... što su ovo ružna imena, što su bezlična :|
hana je meni isto hala, znači wc. to mi je prva asocijacija na ime hana. takođe i hanadi, što je samo moderna verzija od hana.
ajra mi je isto ajvar.
soraja, kao iz japanskih crtića.
farah je takođe jako ružno ime, totalno bezlično i mene podsjeća na far od auta.

kontam ja da muslimani vole davati imena arapskog porijekla, znači ne muslimanska imena jer takva zapravo ne postoje, nego arapska imena. al mogu da ti neko lijepo ime, a ne jusuf, hamdo, suljo, kadira, mukelefa, hamza....
šta fali imenima: alma, selma, azra, aida, lejla, edin, emir, adnan, haris, nermin.... ? kakav crni hamza.... i mislim da davanje takvih imena ima veze sa porijeklom i stepenom obrazovanja roditelja. ajd dobro, stepen obrazovanja manje-više, sad svaki nepismenjaković može biti magistar, ali ima veze sa porijeklom u svakom slučaju.

ajd sad, spalite me na lomači... :oops:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#783 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by ladyblue18 »

Jah vala sta fali imenima koje nosi svaka druga osoba u ovoj drzavi.
Ne daj boze da das djetetu kakvo drugo ime, nepismen si i seljacina :-) :roll:
awaken

#784 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by awaken »

.
Last edited by awaken on 04/01/2013 00:45, edited 1 time in total.
Amy-Mia

#785 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Amy-Mia »

ladyblue18 wrote:Jah vala sta fali imenima koje nosi svaka druga osoba u ovoj drzavi.
+1
šta fali dati ime alma ili aida... jok treba dati hanadi. to je kul.
awaken wrote:Ne treba te spaljivati već pustiti da odrasteš.
ako se neko ne slaže s tobom, najbolje je reći da treba da odraste. otrcan argument :wink:
partybrakerica

#786 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by partybrakerica »

joj,morate li se svadjati i na ovoj temi,pokvariste smisao. :-) ..zaboga,o ukusima se ne raspravlja...
sreca pa smo svi razliciti...
klixo

#787 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by klixo »

Amy-Mia wrote:hana, farah, soraja, hanadi, ajra... što su ovo ružna imena, što su bezlična :|
hana je meni isto hala, znači wc. to mi je prva asocijacija na ime hana. takođe i hanadi, što je samo moderna verzija od hana.
ajra mi je isto ajvar.
farah je takođe jako ružno ime, totalno bezlično i mene podsjeća na far od auta.

kontam ja da muslimani vole davati imena arapskog porijekla, znači ne muslimanska imena jer takva zapravo ne postoje, nego arapska imena. al mogu da ti neko lijepo ime, a ne jusuf, hamdo, suljo, kadira, mukelefa, hamza....
šta fali imenima: alma, selma, azra, aida, lejla, edin, emir, adnan, haris, nermin.... ? kakav crni hamza.... i mislim da davanje takvih imena ima veze sa porijeklom i stepenom obrazovanja roditelja. ajd dobro, stepen obrazovanja manje-više, sad svaki nepismenjaković može biti magistar, ali ima veze sa porijeklom u svakom slučaju.

Ti pogranicavas imena Jusuf i Hamza sa Hamdo , Suljo, Kadira , Mukelefa... :run: Ja nikad ne bih dao ime djetetu Adnan , Haris , Nermin. Previse bezlicna imena i brate mili znam 15 Harisa i Adnana.Sto se tice zenske djece Alma,Selma,Lejla,Azra su prelijepa imena i nema nista protiv ,ali musko dijete mora imati jako ime opet ne pretesko poput Muhammed.Ako Bog da jednog dana moje musko dijete ce se zvati neka od ova tri Jusuf,Imad,Omar.
Lounge Act

#788 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Lounge Act »

awaken wrote:
Amy-Mia wrote:hana, farah, soraja, hanadi, ajra... što su ovo ružna imena, što su bezlična :|
ajra mi je isto ajvar.

Ne treba te spaljivati već pustiti da odrasteš.

:thumbup:

Moja mama se zove Hana i meni je to uvijek bilo bas lijepo ime bez obzira da li se izgovara dugo ili kratko, a ima lijepo znacenje bez obzira na porijeklo (tursko-perzijsko: carica, hebrejsko: milost) :P
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#789 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by ladyblue18 »

Amy-Mia wrote:
ladyblue18 wrote:Jah vala sta fali imenima koje nosi svaka druga osoba u ovoj drzavi.
+1
:mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#790 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by plain vanilla »

Amy-Mia wrote:
+1
šta fali dati ime alma ili aida... jok treba dati hanadi. to je kul.
znas sta fali tim imenima?
ja imam 6-7 lejli u svom neposrednom okruzenju, 4 alme..2 selme...i uvijek nekim nadimkom moram naglasiti na koju se nesto odnosi :-)
Sofija89

#791 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Sofija89 »

Meni su simpaticna vocna imena dunja, visnja,jagoda..pogotovo ako ih u porodici ima vise :lol:
Od zenskih imena mi je lijepo suncica,sofija,ines,aida - tako neutralna a od muskih isak,adnan jeste da je kod nas svaki drugi adnan isto kao sto je u hrvatskoj ivan ili ivana . :roll:

A slazem se da su ova imena farah nigdje veze, zadnje sto sam cula je uma i zara :shock:
Lounge Act

#792 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Lounge Act »

uma ti je bona starinsko ime, od mog rahmetli djeda sestra se tako zove (zena jos ziva, ima oko 96 godina :D ) samo sto se u njenom imenu "u" izgovara dugo, a kod djece s takvim imenima valjda kratko
awaken

#793 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by awaken »

.
Last edited by awaken on 04/01/2013 00:39, edited 1 time in total.
marakes

#794 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by marakes »

nora, definitivno :)
Scopio

#795 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Scopio »

Luka i Nikša - tako ce se zvati moji blizanci :-D
blugirl

#796 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by blugirl »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hanadi :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: tek sad prvi put cujem :lol: :lol:
cikaBosanac

#797 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by cikaBosanac »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Joj kad vidim u 2010-oj daju djetetu ime Malik, Mustafa, Mehmed, sad je glupo a kamo li za 20-30 godina, svasta.
ArthurSpooner

#798 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by ArthurSpooner »

klixo wrote:]
Ti pogranicavas imena Jusuf i Hamza sa Hamdo , Suljo, Kadira , Mukelefa...

musko dijete mora imati jako ime opet ne pretesko poput Muhammed.Ako Bog da jednog dana moje musko dijete ce se zvati neka od ova tri Jusuf,Imad,Omar.
Ne kontam zbog cega mislis da su Muhamed i Hamdo "teza" imena nego Jusuf i Hamza?

Sto se mene tice Amar, Isak, Lejla, Jasmina.
theTruePath

#799 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by theTruePath »

cikaBosanac wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Joj kad vidim u 2010-oj daju djetetu ime Malik, Mustafa, Mehmed, sad je glupo a kamo li za 20-30 godina, svasta.
Ako nisi znao vremena se mjenjaju u korist tih imena...prije 20 godina je Ajsa bilo nemoderno ime a danas medju najpopularnijim
Sofija89

#800 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Sofija89 »

awaken wrote: čuj voćna imena :-D :lol: :kiss:

Nora je lijepo ime...šteta što nije "naše" :D
a cuj Nora , a za djecaka mozda cak Noris :lol:
cikaBosanac wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A zasto je to glupo, ajde molim te objasni mi,a ti onda daj ime djetetu Romeo :-D sigurno ce biti in i za 30 godina :-D
Post Reply