e moji "navijači"

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#776 Re: e moji "navijači"

Post by Velkoski »

The 51st State

#777 Re: e moji "navijači"

Post by The 51st State »

http://www.youtube.com/watch?v=CzQze69AR68

ljepota, ovaj klosar nuhanovic da uci sta je harmonija..., a komsije da dodju svijesti...
samo_ti

#778 Re: e moji "navijači"

Post by samo_ti »

dobri stari evri go :-D ...dobar klip, fino je imati materijala iz tog perioda, kada je sve bilo spontano, gotivno...pola tribine u fajerkama, to se trazi ... :thumbup:
north

#779 Re: e moji "navijači"

Post by north »

Okretanje fajerki naopako je u to vrijeme bio hit, prva je Torcida počela sa tom furkom, HZ su također vrlo brzo usvojile taj kodeks što je bilo prejako kako se može fino vidjeti na ovom klipu....

Samo Sirko ovdje bio dosljedan pa fajerku nosi u originalu :D

Eh to su bila vremena kojih se tako rado sjećam....i tada je bilo frku, ali nije bilo mrtvih glava i ovolikog ludila, ovo danas sve ode u qrac iako se još može vidjeti ponekad dobrog navijanja i koreografija....
Creasy

#780 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

Vrlo moguce da sam i ja negdje u toj masi. Inace, moja fajerka je i danas citava, nigdje cak nije ni poderana, osim malo na vrhovima rukava. A sta je sve prezivjela, da ne pricam... :-)
Kupio sam je na Otoci 1990. bila 130DM mislim - "Carera". :thumbup:
Bratov brat

#781 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

Creasy wrote:Vrlo moguce da sam i ja negdje u toj masi. Inace, moja fajerka je i danas citava, nigdje cak nije ni poderana, osim malo na vrhovima rukava. A sta je sve prezivjela, da ne pricam... :-)
Kupio sam je na Otoci 1990. bila 130DM mislim - "Carera". :thumbup:
Bile su skupe u pm,a crne su vrlo brzo postale druga liga :D jer su se pojavile tamno-zelene.A da ih je Torcida prva profurala jeste.Secam se one kup utakmice na JNA ,Zvezda-Hajduk,ceo jug narandzast."Faerka",izbledeli "501" i ray ban naocare ,to je bio fazon za pamcenje . :dance:

Evo jedne stare dobre pesme,za sve navijace i onog i ovog vremena. ;-)

Bratov brat

#782 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

Lucas Leiva wrote:@Wilson_

Kakvih 70:30, lupas glupsoti. U najmnogoljudnijim beogradskim opstinama Partizan ima vise navijaca od Zvezde!
@ Lucas Leiva,uz duzno postovanje,ovakvu glupost nisam procitao jos od kad je Dobrica Cosic pisao neke objave i memorandume .Zvezda i u Beogradu,i u svakom vecem gradu u Srbiji ima mnoooooooooooogo vise navijaca od Partizana,mozda nije u pitanju odnos od 70:30 ,ali 65:35 jeste sigurno. ;-)
Bratov brat

#783 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

burek_in_space wrote:Ok, hoce li sad neko objasniti ko su Zabranjeni i shto su se odvojili/istjerani sa Juga?! Zanima me chisto informativno.
Ako dozvoljavas,ja bih pokusao ovo da objasnim,procitao sam i ostale postove ali nisam naisao na neki racionalni pristup toj podeli. Kao prvo ,nije me bilo nekoliko meseci na forumu pa nisam bio tu dok je ovaj problem bio aktuelan,ali ni sad nije kasno,s obzirom da taj sukob jos traje. A i da sam bio na forumu verovatno se ne bih usudio da ti odgovorim na ovo jer neke stvari jednostavno nisu za javnost ,ali posto su grobari grobari i uvek ce biti grobari,a to je vise mentalni sklop nego navijacka identifikacija jedne grupe , pa otvaraju FB naloge za prepucavanje a ne uzdrzavaju se ni u pominjanju imena i prezimena raznih ljudi po raznim forumima ( samo sto maticne brojeve ne pisu).Probacu ukratko,medju grobarima trenutno postoji tri frakcije : Alcatraz,Zabranjeni i Juzni front koji je neutralan u ovom sukobu i koji je na juznoj tribini.Ovaj sukob nije poceo 2011. nego 1998.,tad nisu "delovali" pod ovim imenima vec su bili poznati kao "agenti" i "antiagenti". Ovaj termin agenti oznacava one pripadnike navijaca partizana koji su zaradjivali pare preko "agencije grobari".Sukob je trajao cele te godine do gostovanja u Kragujevcu,pocetkom septembra 1998. kd su zvanicno bojavili pomirenje ,usli na stadion,zapalili baklje,utrcali na teren i bili izbaceni sa stadiona u narednih nekoliko minuta.Tad su zaracene strane cinili sa jedne strane ALCZ. i ovi sto su sad pod 40+ barjakom i sa druge strane young boys i juzni front.Mir nije tarajo dugo,nekoliko godina cini mi se,da bi posle smrti vodje YB-a dolazilo do uslovno receno " manjih" tuca na kosarkskim utakmicama.Onda opet sukob oko uprave pa onda ponovno pomirenje i zajednicki bojkot kojim su smenili Zecevica i Bjekovica. Pa onda opet neko prividno pomirenje , pa opet pocinju carke negde 2007. kad su cigani osurili od batina YB i ostale manje grupe okupljene oko njih gde su ovi potrazili spas preskacuci ogradu topciderske kasarne.To clanovi ALCZ. smatraju za najveci poraz "grobarstva" u istoriji postojanja grobara.Usledile su nakon toga i prozivke za nedovoljno ucesce u neredima u Mostaru od strane YB i ostalih,jer ALCZ. smatraju da ovi nisu dovoljno uradili sta je vec trebalo da urade ili nisu dosli u dovoljnom broju u Mostar ,tako nesto,ne zamerite na ovoj polu informaciji.Da ne pisem vise o tome,vratio bih se u sadasnje vreme.Situacija nije nikako crno-bela,vec siva.Ja ne znam oko cega se oni tacno " ne slazu" ,a novinarske informacije u 70% slucajeva nisu tacne.Cinjenicu su -da ovi zabranjeni nisu smeli da pisnu dok je ALCZ. bio u punom sastavu,dobar deo ekipe im je u zatvoru na dugackoj robiji,a deo u bekstvu,ovaj manji deo koji je ostao tu sukobljava se za zabranjenima.Ovi sa istoka ,zabranjeni, upalili su auto jednom grobaru starom koji ima oko 40 godina ,pokusali da urade nesto jednom od vodja ALCZ.(ne znam tacno sta) pa je usledila ona idiotska odmazda u kojoj je izgubljen jedan mladi zivot.Greske ALCZ.-a su brojne,ali onaj ko misli da su zabranjeni cvecke nije u pravu.U svemu ovome najvise ispastaju navijaci partizana koje zabole i za jedne i za druge i koji su upleteni u sukob koji je najvise 15 ljudi izazvalo.Sta ce biti sa njima videcemo,ali se iskreno nadam da niko vise nece platiti glavom zbog ovog idiotskog sukoba.
alijagoro

#784 Re: e moji "navijači"

Post by alijagoro »

Pa valjda je i Partizan nakupio navijaca u ovom odlicnom periodu za njihov klub(svijet voli sampione)tako da sumnjam da je neka velika razlika u broju pristalica ova dva kluba.
Bratov brat

#785 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

alijagoro wrote:Pa valjda je i Partizan nakupio navijaca u ovom odlicnom periodu za njihov klub(svijet voli sampione)tako da sumnjam da je neka velika razlika u broju pristalica ova dva kluba.
Ne znam sta da ti kazem.Partizan je dominantan ,to je cinjenica,koliko je to sve "u skladu sa propisima" to je druga prica ;-) Istina je jednostavna- Zvezda,Radnicki i Novi Pazar imaju vise publike od ovih iz Humske.I jos jedna tuzna istina za Grobare kao navijace,oni ovaj nivo Delija ne mogu nikad da dostignu.
Lucas Leiva

#786 Re: e moji "navijači"

Post by Lucas Leiva »

Partizan u samom Beogradu u najgorem slucaju ima isto navijaca kao Zvezda, ako ne i vise... kakvih 65-35 to nije realno. Prevagu na stranu cigana odnose iskljucivo sela i mali gradovi! Mada, sve je opet zasnovano na pretpostavkama, niko nema tacne podatke!
Last edited by Lucas Leiva on 25/12/2011 20:50, edited 1 time in total.
Kinaski

#787 Re: e moji "navijači"

Post by Kinaski »

Bratov brat

#788 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

Lucas Leiva wrote:Partizan u samom Beogradu u najgorem slucaju ima isto navijaca kao Zvezda, ako ne i vise... kakvih 65-35 to nije realno. Prevagu na stranu cigana odnose iskljucivo sela i mali gradovi! Mada, sve je opet zasnovano na pretpostavkama, niko nema tacne podatke!
Moram napolje,odgovoricu ti malo kasnije.
Baudelaire

#789 Re: e moji "navijači"

Post by Baudelaire »

A hajd nek mi neko objasni osnovu tog njihovog ''navijanja'' pošto nisam totalno upućen. Koje kurčevo navijanje, ideš na stadion da nekog razbiješ ili budeš razbijen. Koliko u svemu tome ispašta Partizan, koliko se pokušava izboriti sa njima, a koliko su ovi sukobi uopšte inspirisani ideologijom kluba, a ne nekakvom delinkvencijom, željom za krvlju i dokazivanjem?
Creasy

#790 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

Tema nije Patlidzan!!! :x

Molim moderaciju da pobrise postove u kojima se spominje taj smetljarski klub. Uostalom ostace i bez trenera i bez sportskog direktora, pokrao im predsjednik pare... :lol:

A ti Topalovici sa Juga su posebna prica. :D
Bratov brat

#791 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

Creasy wrote:Tema nije Patlidzan!!! :x

Molim moderaciju da pobrise postove u kojima se spominje taj smetljarski klub. Uostalom ostace i bez trenera i bez sportskog direktora, pokrao im predsjednik pare... :lol:

Pozdrav @ Creasy care :-D moj saborce na forumu :-D Nema razloga da moderacije brise postove jer su u vezi sa temom (a pretpostavljam i da si se salio :mrgreen: ). Teska je to situacija kod njih , ovo sto @ Baudelaire pita , to ne bi znao da mu objasni ni neki vodja Grobara a kamoli neko od nas koji nismo sa te tribine. :roll:
@ Lucas Leiva ,prijatelju,ja sam ovde zavrsio osnovnu ,srednju,fakultet,svaki dan sam tu i valjda majku mu znam koga ima vise ,ne znam dal si ti ili neko drugi pomenuo stanje u vecim BG opstinama,pa evo da ti kazem.Mozda ih jedino na Vracaru ima vise,mozda, na Starom Gradu ih nikako nema vise, na Vozdovcu su tek pre nekoliko godina formirali prvu svoju podgrupu "Shadows" ( to su ti oni sto imaju crvenu zastavu), na Novom Beogradu ih tek nema ,u Zemunu zaista ne znam jel je taj deo podeljen izmedju cigana i taurunuma ,nekad je bila tamo "only you p.f.c." ali ne znam da li su jos aktivni. Kazes "zvezdu vade sela",pa tebra ako su Kragujevac,Nis i Novi Sad sela ,a imaju preko 200.000 stanovnika (a to je vise nego Split sto ima),onda mi molim te definisi pojam grada .

@ Creasy ,ovi iz Humske vidim prate jadransku ligu :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#792 Re: e moji "navijači"

Post by -LIBERO- »

Napokon nastavak kvalitetne navijacke diskusije i nadam se da ce sve ostati u duhu normalnog dijaloga :mrgreen: :thumbup:
Lucas Leiva

#793 Re: e moji "navijači"

Post by Lucas Leiva »

@Bingov brat
Dok god ti nemas nikakve podatke o broju sve ti pada u vodu, bez obzira na to gdje zivis... jer ti ne znas cijeli Beograd, ne znas sve ljude i ko za koga navija... ne sporim da je mozda u tvom razredu bilo vise cigana, to je ok.

Sto se tice posjeta koje imaju CZ i Partizan, poznato je da su Beogradjani vrlo razmazeni kada je u pitanju odlazak na utakmice i da ogroman broj ljudi na stadionu su van Beograda. Tako da to nije mjerilo ko ima vise navijaca u gradu!

United forsi su neutralni po tom pitanju, koliko se sjecam oni su vam na marakani dizali parolu: "Sva su sela crveno bela" ;)

Nego, dobio Partizan FMP-a veceras! Cujem da za FMP navijaju navijaci bivse CZ, jesu li i oni vecina u Bgd :D
Creasy

#794 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

Bratov brat wrote:
Creasy wrote:Tema nije Patlidzan!!! :x

Pozdrav @ Creasy care :-D moj saborce na forumu :-D Nema razloga da moderacije brise postove jer su u vezi sa temom (a pretpostavljam i da si se salio :mrgreen: ). Teska je to situacija kod njih , ovo sto @ Baudelaire pita , to ne bi znao da mu objasni ni neki vodja Grobara a kamoli neko od nas koji nismo sa te tribine. :roll:
@ Lucas Leiva ,prijatelju,ja sam ovde zavrsio osnovnu ,srednju,fakultet,svaki dan sam tu i valjda majku mu znam koga ima vise ,ne znam dal si ti ili neko drugi pomenuo stanje u vecim BG opstinama,pa evo da ti kazem.Mozda ih jedino na Vracaru ima vise,mozda, na Starom Gradu ih nikako nema vise, na Vozdovcu su tek pre nekoliko godina formirali prvu svoju podgrupu "Shadows" ( to su ti oni sto imaju crvenu zastavu), na Novom Beogradu ih tek nema ,u Zemunu zaista ne znam jel je taj deo podeljen izmedju cigana i taurunuma ,nekad je bila tamo "only you p.f.c." ali ne znam da li su jos aktivni. Kazes "zvezdu vade sela",pa tebra ako su Kragujevac,Nis i Novi Sad sela ,a imaju preko 200.000 stanovnika (a to je vise nego Split sto ima),onda mi molim te definisi pojam grada .

@ Creasy ,ovi iz Humske vidim prate jadransku ligu :lol:
Otpozdrav! :wink: Iskreno, nikad se nisam bavio "njima", niti me uopste zanima sta se kod njih desava... ali slucajno naletih na vijesti oko raskola i svadje izmedju trenera i direktora s jedne i predsjednika sa druge strane (da im ne spominjem imena, vjerovatno bi im i neki pridjev prikacio koji nije za foruma) :mrgreen:
Ma pucaju po savovima, polako ali sigurno. Jos imaju sjajne rezultate, kakvo im je stanje u klubu i na tribinama, ali i to ce se uskoro odraziti na terenu. Jedino ako ih Rivaldo ne oporavi... :lol:
Ja im naravno zelim sve najgore! :D
Creasy

#795 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

Lucas Leiva wrote:@Bingov brat
Dok god ti nemas nikakve podatke o broju sve ti pada u vodu, bez obzira na to gdje zivis... jer ti ne znas cijeli Beograd, ne znas sve ljude i ko za koga navija... ne sporim da je mozda u tvom razredu bilo vise cigana, to je ok.

Sto se tice posjeta koje imaju CZ i Partizan, poznato je da su Beogradjani vrlo razmazeni kada je u pitanju odlazak na utakmice i da ogroman broj ljudi na stadionu su van Beograda. Tako da to nije mjerilo ko ima vise navijaca u gradu!

United forsi su neutralni po tom pitanju, koliko se sjecam oni su vam na marakani dizali parolu: "Sva su sela crveno bela" ;)

Nego, dobio Partizan FMP-a veceras! Cujem da za FMP navijaju navijaci bivse CZ, jesu li i oni vecina u Bgd :D

Ti ozbiljno poredis broj navijaca Zvezde i Partizana? Malo je reci da si neozbiljan. :-)
Lucas Leiva

#796 Re: e moji "navijači"

Post by Lucas Leiva »

Creasy wrote:

Ti ozbiljno poredis broj navijaca Zvezde i Partizana? Malo je reci da si neozbiljan. :-)
Ti kad budes nasao kontraargument crno na bijelo, onda ces biti ozbiljan :)
bingov buraz

#797 Re: e moji "navijači"

Post by bingov buraz »

Mes´cini da si ti malo pobrko nickove,mene zaboli i za jedne i za druge :wink:
Lucas Leiva

#798 Re: e moji "navijači"

Post by Lucas Leiva »

bingov buraz wrote:

Mes´cini da si ti malo pobrko nickove,mene zaboli i za jedne i za druge :wink:
hahahahah upravu si :D Izvinjavam se hahahaha
bingov buraz

#799 Re: e moji "navijači"

Post by bingov buraz »

Sve u redu :)
Creasy

#800 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

Lucas Leiva wrote:
Creasy wrote:

Ti kad budes nasao kontraargument crno na bijelo, onda ces biti ozbiljan :)

Evo jedan:

About
25 titula šampiona države | 23 titule nacionalnog kupa | 1 titula šampiona Evrope | 1 titula šampiona sveta
447,249
like this

About
Zvanična stranica FK Partizan- FC Partizan official page
51,211
like this

:roll:
Locked